Reacties voor: Apple wil geen Opera Mini op de iPhone

Opera heeft de browser Opera Mini aangepast voor de iPhone, maar Apple wil de browser niet toelaten tot de App Store, beweert de CEO van Opera.
Lees het complete artikel → Apple wil geen Opera Mini op de iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. hoezo verdienen ze aan Apple niets? voor de Mac is er ook Opera
    dus ze verdienen niks aan de iPhone 😉
    vind het wel jammer, hoop toch dat het binnenkort in de App Store komt te staan

  2. Zal wel aan mij liggen, maar dit is dan toch gezonde concurrentie?

  3. ik kan wel begrijpen waarom Apple dit niet toelaat. (gerucht) Toen de iPhone werd gemaakt, toen haden ze Opera benadert om te praten of Opera op de nieuwe iPhone wouden komen. Dit is toen geweigerd door Opera. En nu willen ze wel opeens?!
    Of het de consument helpt, dat Opera niet op de iPhone komt, dat valt te betwijfelen.

  4. LOL @ jmo

  5. De applicatie die zeker 6x per dag crashed (safari) mag wat mij betreft worden vervangen door een stabielere browser. lijkt me geen concurentie voor apple, moeten ze safari op de iphone maar beter maken!!!!!

  6. hmm, hoewel ik zelf niet veel in de opera browser zie, denk ik dat Apple hier wel wat ver in gaat. Hier zouden ze nog wel eens problemen met de EU kunnen krijgen. Vooral omdat opera ook nog eens een europees product is. En MS heeft dat ook eens geprobeert die liepen ook tegen de lamp.

  7. @jmo – Een voorwaarde van Apple daarbij was wel dat ze Opera Mobile op geen enkel ander mobiel platform zouden uitbrengen. Ik kan me voorstellen dat Opera zich aan wil bieden op een grotere markt.

  8. @jmo & @ronald
    hahaha,.. jullie geloven toch zeker zelf niet dat apple opera zou verkiezen boven hun eigen browser die ze al hadden?

    jullie geloven echt alles wat je op internet leest he?

  9. Ik heb er nog steeds moeite mee dat apple haar iPhone gebruikers kort houd. Als ze dat soort dingen niet toestaan prima, maar dan moeten hun eigen producten wel goed werken!
    Mijn Safari app crasht regelmatig zonder dat ik er iets aan kan doen!

  10. En what about eerlijke concurrentie? Dat dit mag!! Belachelijk. De fascisten van de app store slaan weer toe.

  11. het wordt toch snel tijd dat de internationale mededingingsorganisaties hier wat van gaan zeggen, want dit is je reinste concurrentievervalsing. Microsoft was hier nooit mee weggekomen

  12. De echte Opera liefhebbers kunnen bij HTC, Nokia etc etc hun hart ophalen. Niet bij Apple, ik geef ze groot gelijk. Als het je niet bevalt ga je gewoon naar de concurentie. Dat heeft niks met fascisme te maken, dat heet marktwerking, eerder kapitalistisch van aard.

  13. Origineel geplaatst door Antimaterie
    En what about eerlijke concurrentie? Dat dit mag!! Belachelijk. De fascisten van de app store slaan weer toe.

    Punt, maar ga alsjeblieft niet op meneer Wilders lijken met met zulke uitspraken. Het is inderdaad niet echt goed voor de concurrentie. Aan de andere kan weer niet Safari op een windows mobile installeren, dus Apple is niet de enige…

    @ronald

    Ja, inderdaad. Dat had ik ook gehoord. Met andere woorden: gaat Apple hier niet een klein beetje te ver.

  14. ik trouwens nu dat dat Opera wel op window mobile kan. Met andere woorden dus: niet eerlijke concurrentie

  15. pfff, mini crasht net zo vaak op mijn E61. Het voordeel van mini is dat al het ophalen van data via Opera’s server gaat die alles een stuk compacter maakt. Heb ik dus geen voordeel mee met mijn web n walk – is onbeperkt.

  16. zet hem maar in Cydia dan..

  17. Nou valt wel mee hoor, tis logisch dat Apple dit niet toelaat. Hoe zou jij het vinden als je lang hebt ontwikkeld om voor het eerst met een mobiele browser te komen waarop je normaal kan internetten en dat er dan een andere browser wordt gemaakt die misschien wel beter is. Stel je voor dat iedere iPhone gebruiker overstapt op Opera. Dan staat Apple ff flink voor lul dacht ik zo. Dit heeft niet zoveel met concurrentie te maken, meer met bescherming van het eigen product. Desalniettemin is het jammer 😉

  18. Oneerlijke concurrentie? Je hoeft toch geen iPhone te kopen. Apple heeft naar mijn idee altijd een sterk punt gehad door de software te koppelen aan de hardware. Dit in tegenstelling tot Microsoft, dat daardoor meer problemen ondervindt.
    En… mijn iPhone is nog nooit gecrasht. Is ook origineel (niet unlocked of jailbreaked) en voorzien vaan laatste updates.

  19. Origineel geplaatst door Pr4n4
    Nou valt wel mee hoor, tis logisch dat Apple dit niet toelaat. Hoe zou jij het vinden als je lang hebt ontwikkeld om voor het eerst met een mobiele browser te komen waarop je normaal kan internetten en dat er dan een andere browser wordt gemaakt die misschien wel beter is. Stel je voor dat iedere iPhone gebruiker overstapt op Opera. Dan staat Apple ff flink voor lul dacht ik zo. Dit heeft niet zoveel met concurrentie te maken, meer met bescherming van het eigen product. Desalniettemin is het jammer 😉

    Beetje het zelfde verhaal met Internet Explorer en Firefox en toch heeft Neelie Croes het afgedwongen. Niet dat ik nou Opera op mijn iPhone wil maar dit soort gingen gaan wel erg ver. Microsoft mag dingen niet eens leveren met haar eigen software laat staan dat ze verbieden dat b.v andere browsers op hun OS mogen draaien.

    Het word tijd dat Apple even teruggefloten wordt hierin.

    Neelie: Do you thing!

  20. Origineel geplaatst door Pr4n4
    Nou valt wel mee hoor, tis logisch dat Apple dit niet toelaat. Hoe zou jij het vinden als je lang hebt ontwikkeld om voor het eerst met een mobiele browser te komen waarop je normaal kan internetten en dat er dan een andere browser wordt gemaakt die misschien wel beter is. Stel je voor dat iedere iPhone gebruiker overstapt op Opera. Dan staat Apple ff flink voor lul dacht ik zo. Dit heeft niet zoveel met concurrentie te maken, meer met bescherming van het eigen product. Desalniettemin is het jammer 😉

    …hoezo heeft dit niks met concurrentie te maken? Je verhaal is min of meer de definitie van concurrentie.

  21. Jammer,Apple begint op dit vlak toch wel Microsoft gedrag te vertonen.
    Ook een erg groot zwaktebod,het lijkt er op alsof ze bang zijn voor de concurrentie,dat is natuurlijk nooit goed,en moet je als groot bedrijf ook niet willen uitdragen.

  22. Is dit niet illegaal wat ze doen? Net als dat windows op een gegeven moment geen media player standaard meer mocht mee brengen ivm monopoly positie enzo?

  23. Origineel geplaatst door Slaaitjuh
    Is dit niet illegaal wat ze doen? Net als dat windows op een gegeven moment geen media player standaard meer mocht mee brengen ivm monopoly positie enzo?

    Inderdaad, maar pas als het marktaandeel groot genoeg is…

  24. @Jos

    Nooit gecrasht? Haha je liegt, zelfs mijn pa klaagt over safari crashes en diie doet echt weinig op een standaard iPhone 3g.

  25. Neeeee dit kan niet waar zijn pffff klote.
    zit er echt op te wachten.

  26. @gijsmans – Het heeft inderdaag niets te maken met fascisme.
    Microsoft wordt voor dit soort praktijken altijd hard aangepakt en dan wijgeren ze nog niet eens een pakket. Apple gaat hierin veel verder en komt er ook nog mee weg.
    Laat men Apple ook maar eens aanpakken.

  27. Jongens, kom op. Hier is niets illegaals of anti-competitive aan. Als je denkt dat de “overheid” wel even tussenbeide stapt, dan heb je het goed mis.

    iPhone is geen monopolie en Apple’s eigen gesloten platform. Wat je hier ook van vindt, dit maakt het ertoe dat zei de regie mogen houden over wat er toegestaan is. Het is spijtig voor het iPhone OS platform, i.e. voor de eindgebruikers, maar Apple staat hier in haar recht.

    Denk even aan de game consoles. Bedrijven als Microsoft en Nintendo doen dit al jaren. Dit mag, omdat er gezonde competitie is tussen de platforms, net zoals in de telefoonmarkt.

  28. moet altijd zo lachen om de Apple fanboys hier. Als Microsoft zoiets flikt dan is het huis te klein en wordt er schande gesproken. Doet Apple zoiets dan heet dat geïntergreerde hardware en software. Zou lachen worden als de Mac ook zo verkocht zou worden en dat je alleen via Apple aan software kon komen. Het verdient voor Apple nu veel centjes maar dit gaat uiteindelijk ten koste van de kwaliteit. Dit kon nog wel eens als een boemerang terugkomen in het gezicht van Apple.

  29. @wvb22 – Ik vind dat het meevalt, vergeet niet Microsoft een forse monopolie heeft + een open houding uitdraagt (alles kan alles mag); in sterk contrast tot Apple. Ze zijn er duidelijk in en het is vooraf al gesteld in de voorwaarden.

    Al is het misschien wat dubieus, zeker.

  30. Vreemd, ik heb ook Firefox op mijn Mac draaien, dat mag dus wel van Apple ?

  31. Zonder grap: ik ben bezig met lezen van de comments en bap, Safari crasht. Dat gebla over eigen software eerst… Iemand hier zei het al eerder. Lijkt een beetje op eigen volk eerst.

    Maar even zonder gekkigheid. Als software slecht zou zijn voor de iPhone, snap ik dat ze het willen beschermen. Maar dit is iets mensen een keuze onthouden voor een applicatie die misschien betere functies en performance biedt. Mensen moeten de keuze hebben hierin.

  32. @DutchVince – Liever niet inderdaad, maar geen software = geen platform. Met de iPhone komen ze er nog redelijk mee weg, maar reken maar dat ze het eigenlijk niet bevalt, die App Store. Uit alles blijkt dat Apple zo te werk gaat.

  33. als ze nog zo doorgaan bij Apple dan spoel ik dat sh!t apparaat van ze door het toilet. Wat een onzin. Safari crasht regelmatig en ook geen flash ondersteuning. Snap niet dat er mensen zijn die het met Apple eens zijn. Ze doen me denken aan ms. Net als dat update gedoe en ontbrekende functionaliteit. Zodra er een android mobiel is staat mijn iphone mooi te koop!

  34. Gebruikt Neelie Kroes ook Opera of is ze tevreden met Safari ?

  35. De werkelijkheid lijkt iets complexer:
    http://daringfireball.net/2008/11/opera_app_store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.