Reacties voor: Apple wil niet langer dat je f.lux installeert en laat app offline halen

f.lux is niet langer beschikbaar via sideloading op iOS. De ontwikkelaars hebben de f.lux-app op verzoek van Apple weggehaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Ik gebruik het al op m’n Apple apparaten.
    Uiteraard via jailbreak.

  2. Phew! Net op tijd er op gezet!

  3. Jammer dat het artikel er niet bij vermeldt dat f.lux al jaren verkrijgbaar is voor ios mits je een jailbreak hebt uitgevoerd.
    Deze staat gewoon bij de standaard repositories van cydia.

    Dus heb je de app niet op tijd kunnen sideloaden, maar heb je wel een jailbreak dan kun je f.lux gewoon installeren en gebruiken.

  4. Serieus, mag je je beeld scherm niet van kleur laten veranderen van blauwwit naar geeloranje?

  5. Waar benoeien ze zich toch mee
    Je koopt je toestel toch, dus het is jouw eigendom.
    Je auto kan je ook met getint glas uitrusten zonder dat de fabrikant daarover gaat ….. ?

  6. Beter, veiligheid is erg belangrijk.

  7. O jee, ik was er al een beetje bang voor met al die aandacht voor sideloaden iha en f.lux ihb. En nee, dit is geen wijsheid achteraf, bij het eerdere artikel hier had ik die kanttekening al gemaakt. Al had ik in dit geval veel liever ongelijk gehad 😢 of in ieder geval niet zo snel gelijk gekregen…

    Hoop niet dat ze de (aanvraag van) gratis developer accounts nu ook geblokkeerd hebben, las ook al dat mensen daar sinds kort moeite mee hadden om nog aan te vragen 😦

    Jammer, jammer, jammer, nu zullen we ook niet zo snel meer sideloadbare browsers voor de TV4 gaan zien, terwijl de eerste proof-of-concepts er al waren 😟

    O ja, en een heel erg onofficiële CaiWay app voor die TV met perspectief op KPN/Ziggo varianten (zoals de iC concullega’s van OMT lieten zien) kunnen we nu ook wel schudden 😭

    Zou Testflight nog een alternatief kunnen zijn? Daarmee kun je toch ook apps installeren die (nog) niet zijn goedgekeurd door Apple, en de limiet is onlangs nog opgetrokken!? [edit] Hmm, naar welgeteld 2000 lees ik net, da’s toch net fff wat minder dan 176.000 😕 [/edit]

    @Edward: Aha, toch nog gelukt om een gratis dev account aan te vragen dus? Waar ging het dan mis eerst, en hoe lukte het uiteindelijk wel?

  8. Gezien de populariteit, hoop ik dat Apple eenzelfde optie bij de eerstvolgende grote iOS vernieuwing gaat toevoegen. Zou de ontwikkelaar van f.lux vast een goed bedrag voor kunnen krijg 🙂

  9. Jammer maar misschien maken ze er zelf wel iets voor, het is dus erg gewild.Toen ik nog een jailbreak had gebruikte ik f.lux ook en een tweak om 5 iconen naast elkaar op het scherm te zetten. Deze tweaks mis ik nog het meest.

  10. Origineel geplaatst door Edward
    Phew! Net op tijd er op gezet!

    Er is helemaal geen tijdslimiet. 😉 De broncode is nog steeds beschikbaar en wordt momenteel via torrentsites en hosters verspreid. Je hoeft het project dan alleen met Xcode te compileren. De enige consequentie is dat f.lux niet meer officieel verspreid en mogelijk niet meer verbeterd wordt. Je kunt er dus nog gebruik van maken.

  11. Ik gebruik het al jaren op de Mac. Onlangs geinstalleerd op mijn iPhone 6S maar het scherm bleef permanent in de avondstand staan en kon alleen met een harde reset hersteld worden. Misschien niet zo gek dat Apple niet happig is op dit soort apps.

  12. Wellicht wordt dit een nieuwe “revolutionaire” functie in ios 10?

  13. @Ferryman: Het valt me vaak op dat je naast ellenlange berichten veelvuldig monologen (brainstormsessies) met jezelf voert en daarna met je eigen conclusies en antwoorden komt op je eigen eerder gestelde vragen. Oftewel: houdt het kort, bondig en meld alleen iets als het relevant is en een bijdrage levert aan het betreffende artikel. Nu zie ik vrijwel bij ieder artikel een reactie van Ferryman…

  14. Origineel geplaatst door angelus
    Beter, veiligheid is erg belangrijk.

    1. Leg uit, waarom niet veilig?
    2. Je kiesterbewust zelf voor, net zoals een jailbreak. Ik koop een apparaat. Dus ik bepaal wat ik er mee doe noet de producent.

  15. @Dirk: En Apple kiest er bewust niet voor, ook omwille van veiligheid natuurlijk.

    En dat je zelf dient te bepalen waarvoor je het gebruikt is ook niet helemaal waar natuurlijk. Je weet van tevoren wat je koopt.

  16. (Red.) Niet toegestaan. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. Origineel geplaatst door Pieter
    @Dirk:
    En Apple kiest er bewust niet voor, ook omwille van veiligheid natuurlijk.
    En dat je zelf dient te bepalen waarvoor je het gebruikt is ook niet helemaal waar natuurlijk. Je weet van tevoren wat je koopt.

    Ik heb altijd geweten dat Apple niet happig is om zaken die te downloaden zijn naast hun eigen appstore.. Ergens kan ik dat wel begrijpen.. anderzijds begrijp ik ook dat mensen zich storen aan die strengheid maar dat weet je op voorhand voor je een Apple product koopt.. bij Samsung zijn ze minder streng op zo een zaken

  18. Er is slechts 1 oplossing, wachten op de jailbreak voor ios 9.1!

  19. Apple wil gewoon dat iedereen op tijd gaat slapen om goed uitgerust te zijn voor de nieuwe dag… Niks mis mee

  20. Origineel geplaatst door scooter:
    Ik heb altijd geweten dat Apple niet happig is om zaken die te downloaden zijn naast hun eigen appstore.. Ergens kan ik dat wel begrijpen.. anderzijds begrijp ik ook dat mensen zich storen aan die strengheid maar dat weet je op voorhand voor je een Apple product koopt.. bij Samsung zijn ze minder streng op zo een zaken

    Dat heeft niks met Samsung te maken. Dat is Google.

  21. Vreemd dat Apple dit nog nooit heeft toegepast. Misschien iOS 10.

  22. @Knarf: Relevant, zoals een discussie over de discussie zèlf??

    Pot verwijt ketel. (Zo bondig genoeg?😉)

  23. @Ferryman: ik lees je bijdrages altijd met plezier. Je besteedt aandacht aan je tekst. Door de goede opmaak etc leest het niet vervelend.

    Vind ik een post te lang, dan scroll ik gewoon verder….

  24. @Knarf: Ach, Ferry keuvelt gewoon graag 😉

  25. @Ferryman: Uiteindelijk niks meer via de Apple website geregistreerd, maar direct via Xcode ingelogd. Dit ging zonder problemen, waarna ik Flux op m’n iDevices kon zetten.

  26. Eén van de redenen om nog altijd een jailbreak te draaien.

    Jammer.

  27. Tja dit is de reden waarom ik jailbreak en over gegaan ben naar Android. Ik koop het apparaat van hun, dus dan moet ik zelf kunnen weten wat ik er mee kan doen !! Apple is gewoon arrogant en gek geworden. Prima dat ze een veilig systeem willen maken,maar ze slaan compleet door met alles ! Van goeie mooie en innovatieve producten, naar slechte producten (zoals de Apple muis) en buggy software. Apple boort zichzelf de grond in als ze zo door gaan. Eens slikt niemand het meer.

  28. Origineel geplaatst door Knarf
    Het valt me vaak op dat je naast ellenlange berichten veelvuldig monologen (brainstormsessies) met jezelf voert en daarna met je eigen conclusies en antwoorden komt op je eigen eerder gestelde vragen. Oftewel: houdt het kort, bondig en meld alleen iets als het relevant is en een bijdrage levert aan het betreffende artikel. Nu zie ik vrijwel bij ieder artikel een reactie van Ferryman…

    Natuurlijk moet ik niet overdrijven, maar soms maakt de gedachte zich van mij meester dat Ferryman gewoon een medewerker van iCulture is, die undercover in dit forum zit 😂. Weet er veel van. De commentaren lees (ook) ik graag en vermoed velen met mij. En niet op de laatste plaats vanwege vrijwel foutloze Nederlandse taal en grammatica 😇. Schrijf en blijf! 👍

  29. F.lux maakte misbruik van xcode door een leeg project te gebruiken en een aparte ipa in te laden in plaats van xcode zelf te laten compileren. Het was dus niet ‘echt’ opensource… (op deze manier kan je trouwens elke ipa file laden via sideloading.)

  30. Origineel geplaatst door Peter
    @Ferryman: ik lees je bijdrages altijd met plezier. Je besteedt aandacht aan je tekst. Door de goede opmaak etc leest het niet vervelend.

    Vind ik een post te lang, dan scroll ik gewoon verder….

    Helemaal mee eens.

  31. @Jean-Paul Horn, @Paul538 ea: Dank, ga er bijna van ☺️

    Één punt van kritiek herken ik zeker, ik bèn soms wat lang van stof. Ik heb ergens eens gelezen dat schrijven vooral ook een kwestie van veel schrappen is, en juist dàt kost me nog steeds moeite 😳 Oefening baart kunst? Ze zeggen ‘t ja… 🙃

    Zo, genoeg over de vorm, terug naar de inhoud.😄
    Wat jammer dat Apple sideloading zo nauwlettend in de gaten houdt (bis😉)

  32. Origineel geplaatst door Marcus
    Ik gebruik het al jaren op de Mac. Onlangs geinstalleerd op mijn iPhone 6S maar het scherm bleef permanent in de avondstand staan en kon alleen met een harde reset hersteld worden. Misschien niet zo gek dat Apple niet happig is op dit soort apps.

    Exact hetzelfde probleem gehad!

  33. Er wordt telkens gezocht naar de grens van het maakbare. Dat is bijzonder creatief en vernieuwend. Ook voor Apple om te zien hoe een aantal er in slagen zaken te maken die passen bij de vernieuwing. Dat betekent voor Apple wederom dat het hek beter in de gaten gehouden moet worden. En muizen vinden altijd een holletje om binnen te komen. Desnoods via de regenpijp. Apple verdient een prikkel!

  34. Eg jammer dit. Heb het al een paar jaar op mijn laptop, wat me prima bevalt. Het felle licht van de schermen vind ik vooral ‘s avonds vermoeiend. Maar als je het scherm dimt gaat dat ten koste van de leesbaarheid. Ik zou dus graag willen dat Apple zelf met de mogelijkheid kwam om dat blauwe licht te dempen. Hoe eerder hoe liever.

  35. Als het dan zo’n populaire app is waarom laat Apple deze dan niet in de store!? Is het nou wat Apple wil of wat wij willen!?

  36. Origineel geplaatst door Pieter
    @Dirk: En Apple kiest er bewust niet voor, ook omwille van veiligheid natuurlijk.
    En dat je zelf dient te bepalen waarvoor je het gebruikt is ook niet helemaal waar natuurlijk. Je weet van tevoren wat je koopt.

    Ik weet wat ik koop, een iphone in MIJN bezit waar IK wil bepalen wat ik er mee doe. niet apple

  37. @dirk:

    Maar als JOUW iPhone verpest wordt door ellendige apps met allerlei narigheid erin, is het zeker opeens wel de schuld van Apple.

  38. Origineel geplaatst door Pieter
    @dirk:
    Maar als JOUW iPhone verpest wordt door ellendige apps met allerlei narigheid erin, is het zeker opeens wel de schuld van Apple.

    Nee dan is het mijn schuld ik, kies de optie op te jailbreaken of F.lux te gebruiken.
    Als ik mijn iphone in het water laat vallen is het ook mijn schuld en niet apples schuld als die niet meer werkt.

  39. Origineel geplaatst door iChris_74
    Als het dan zo’n populaire app is waarom laat Apple deze dan niet in de store!? Is het nou wat Apple wil of wat wij willen!?

    Het waarom kon je precies lezen in het vorige artikel hierover eerder hier op iCulture:

    Omdat f.lux gebruik maakt van zogenaamde private API’s (die ontwikkelaars niet mogen gebruiken in hun apps) was het niet mogelijk om f.lux op de normale wijze via de App Store aan te bieden.

    Oftewel de ontwikkelaars waren expres een beetje ondeugend, wisten al vantevoren dat hij nooit goedgekeurd zou worden, en lever(d)en daarom meteen alleen via alternatieve kanalen.

    Blijft over de vraag: waarom biedt Apple iets dergelijks niet zelf, bv via de standaard toegankelijkheidsinstellingen, als de feature zo gewild is? Maar wat niet is kan nog komen 😃

    En anders kun je altijd nog een nachtbril opzetten, die filtert ook blauw licht uit 😎

  40. Origineel geplaatst door Wouter
    Gezien de populariteit, hoop ik dat Apple eenzelfde optie bij de eerstvolgende grote iOS vernieuwing gaat toevoegen. Zou de ontwikkelaar van f.lux vast een goed bedrag voor kunnen krijg

    Je scherm van kleur veranderen door middel van een overlay of color profile is niet iets waar je patent op kunt aanvragen. Er is dan ook geen noodzaak om f.lux over te nemen, Apple weet zelf heel goed en waarschijnlijk stukken beter dan derden hoe ze de kleurtemperatuur op hun schermen moeten tweaken. Het probleem bij een tweak als f.lux is simpliciteit: is dit simpel genoeg voor het iOS volk? Apple vindt klaarblijkelijk van niet, anders hadden ze de populaire jailbreak tweak al nagebootst met een afgezwakte, ingebouwde versie (op zijn best een extra slider in dit menu).

    Daarom zie je dat f.lux (toch een zeer simpele jailbreak tweak) immens populair is onder jailbreakers: dit zijn de mensen die bereid zijn om zich er enigszins in te verdiepen. Zij zijn ook de mensen voor wie simpliciteit à la Apple niet altijd nodig is, zij ontgrendelen liever meer kracht en keuze in iOS. F.lux staat dan ook hoog in de top charts van gratis Cydia tweaks (#4, al top 5 sinds de lancering van Censio).

  41. Waarom gewoon niet net als in OS X een functie om het systeem open te zetten

  42. Op de website van F.Lux staat een link naar Apple, waarin je feedback kunt geven naar Apple over zoiets als F.Lux. Als dat nou es massaal wordt gedaan, zouden we Apple dan niet kunnen vermurwen?

  43. Kan Apple even uitleggen wat ze tegen f.lux hebben , want ik snap niet wat hier mis mee is ?

  44. @m faber: Omdat f.lux gebruik maakt van zogenaamde private API’s (die ontwikkelaars niet mogen gebruiken in hun apps) was het niet mogelijk om f.lux op de normale wijze via de App Store aan te bieden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.