Reacties voor: ‘Apple wil Duitse tv-fabrikant Loewe overnemen’ (update)

Apple is in gesprek om de Duitse televisiemaker Loewe over te nemen. Loewe boekte in 2011 verlies en Apple wil een eigen HDTV bouwen. Beide bedrijven zouden daardoor goed bij elkaar passen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Zal dus geen goedkope ‘iTV’ worden maar wel een kwalitatieve goede TV 🙂

  2. Uitstekende stap van Apple. Ik neem aan dat het merk Loewe op termijn zal verdwijnen. Nu heb je ook een idee aan welk prijsklasse je moet denken.

  3. Over de UI van Loewe kan nog worden gesleuteld, gelukkig dat Apple er zich mee bemoeit.

    Op naar een gebruiksvriendelijke TV

  4. Logische stap van Apple. Loewe is qua style, kwaliteit en prijs inderdaad vergelijkbaar.
    Veelbelovend!

  5. Gaat een duur grappie worden dus!

  6. logisch is het niet… nu misschien omdat je het nu hoort en weet! Wie had dit kunnen denken of bedenken?! komop!!!
    Maar: Ik kan me herinneren( ik ben 37) dat als je 10 jaar terug een Loewe tv had, je kwaliteit en perfect beeld had met een oogstrelend design…
    ik vind het dan ook een mooie bizarre match dat veel doet beloven voor een nieuwe high-end tv” brand”. een bijzondere en veelbelovende zet van Apple en Loewe.

  7. Mocht dit waar zijn dan ben ik benieuwd hoe Apple deze overname gaat aanpakken. Loewe met bestaande visie door laten draaien en gebruiken voor voor hun eigen iTV. Of het merk Loewe laten uitfaseren en enkel gebruiken voor iproducten.. als het allemaal waar is en door gaat natuurlijk.

    Ik zie geen bron bij het artikel staan? Kan dit nieuws nergens anders vinden nog.

  8. Die laatste foto.. Concept of real?

  9. Loewe: overpriced en te veel problemen. Ik heb er jammer genoeg ervaring mee.

  10. Ik had er niet aan gedacht, maar klinkt nu wel logisch. Mijn Loewe Credo systems van 2002 heeft idd de looks van een Apple. Steve was gek op Miele en Loewe heeft dezelfde kwaliteitsimago. Loewe was toen vooruitstrevend maar heeft te lang gewacht met plasma. Het zal prima passen in het iTV plaatje, al dan niet samen met de nieuwe schermen van LG.
    Ben benieuwd!!

  11. Ik had liever een overname door Apple van Bang & Olufsen gezien. Qua design vind ik B&O een betere match dan Loewe, en ze hebben al minstens net zoveel Apple integraties (docks, apps) in de huidige productlijnen.
    Maar misschien wordt het Loewe Invisio concept design wel de nieuwe Apple TV…

  12. Maken TV’s sinds 1929? Dat lijkt me onjuist. TV’s zijn toch van na de WW2?

  13. @Rene Wildeman: de ontwikkeling begon al jaren daarvoor. Kijk maar eens op wiki naar Nipkow en ook Loewe.

  14. Nee, het klopt, sinds 1929 zijn ze begonnen met de ontwikkeling van televisies. Eerste electronische uitzending was in 1931.

  15. Origineel geplaatst door Rene Wildeman
    Maken TV’s sinds 1929? Dat lijkt me onjuist. TV’s zijn toch van na de WW2?

    In Holland wel maar niet in Duitsland. De eerste publieke TV uitzending in Duitsland was tijden Olympische Spelen in Berlijn in 1936.

  16. Toch apart om ook echt een TV-boer over te nemen. Alle grote leveranciers hebben problemen met hun TV-tak. Zal het om het design te doen zijn of kennis op het gebied van supply chain en productie?

  17. iTV van Loewe dan komt er bij mij geen tv van Apple n mijn huis, waardeloos en veel te duur.

    Een keer gehad met heel veel,problemen, nu nooit meer.

  18. Schoenmaker blijf bij je leest!

  19. @Michel: En jij denkt dat Apple, met Loeweproducten, ook de problemen op de markt zal brengen. Dat geloof je toch zelf niet?

  20. En wat is die leest dan wel?
    Computers, iPods, telefoon, muziek en mediadistributie, iPads, Apps, software, cloudservice?

    Als Apple bij zijn leest gebleven was, zouden ze nog steeds alleen maar computers verkopen en allang failliet zijn.

  21. Als iets overpriced is, dan wel Loewe. Is absoluut zijn geld niet waard… En ik spreek uit eigen ervaring

  22. Dit wordt interessant. Toen ik hoorde over itv/ipanel dacht ik leuk maar ik zie het nog niet voor me. Maar nu met loewe… Dan kan het best iets moois worden 😉

  23. Absoluut top televisie, nog nooit zo’n mooi helder en vloeiend beeld gezien als op mijn Loewe tv, en ook nooit problemen mee gehad… Ben benieuwd naar het (eind)resultaat van deze samenwerking.

  24. Origineel geplaatst door Jeroen
    Als iets overpriced is, dan wel Loewe. Is absoluut zijn geld niet waard… En ik spreek uit eigen ervaring

    Zo heeft iedereen wel een nare ervaring met een of ander merk.
    (ik persoonlijk met LaCie)
    Je hebt waarschijnlijk een pech toestel te pakken gehad, kan gebeuren. Belangrijker vind ik: hoe wordt dit opgepakt? Als je serieus en naar tevredenheid geholpen wordt is er toch niets aan de hand.
    (dit is bij LaCie helaas NIET het geval)

  25. Neem dan meteen Bang & Olufsen over.

  26. Dit is de toekomst van Apple: kopen kopen kopen, niets zelf meer maken.

  27. Zou mooi zijn, bij de aanschaf van onze laatste Loewe had ik het er al over met de Loewe dealer, zou mooi zijn als Apple en Loewe samen zouden gaan. Maar bij overname ben ik bang dat de productie naar China gaat. Dit zou voor de medewerkers in duitsland slecht nieuws zijn…
    En Jeroen, inmiddels bezig met de 4e Loewe tv, nooit problemen gehad. Bij de beeldbuis tv’s nooit iets beters gezien, worden zelfs nu nog gebruikt als monitors bij filmopnames…

  28. Origineel geplaatst door Tibaut
    Dit is de toekomst van Apple: kopen kopen kopen, niets zelf meer maken.

    Even serieus blijven. Onderdelen van een MAC,iphone enz. worden sowieso door andere firma’s gemaakt. Het assembleren van die toestellen word ook niet door apple gedaan maar door andere bedrijven. Niets toekomst, het is zo allang.

  29. Origineel geplaatst door Jeroen
    Als iets overpriced is, dan wel Loewe. Is absoluut zijn geld niet waard… En ik spreek uit eigen ervaring

    Ben het absoluut niet met een aantal eens. Als een merk toch wel eenvouwd, design en kwaliteit heeft weten samen te voegen. Denk dat ze prima bij Apple passen.

    Ja goedkoop gaat het niet worden, maar dat is niets van Apple

  30. Bang & Olufsen zou veel beter bij Apple passen dan een B-merk als Loewe. Niet zozeer om de tv’s of de audio-apparatuur maar twee andere zaken:

    – de enorme kennis van het bewerken van RVS en vooral aluminium die B&O heeft. Die gaat nog veel verder dan wat Apple kan. De ledjes die op een macbook de accustatus aangeven zijn onzichtbaar verwerkt en schijnen als ze aan zijn ‘door’ de zijkant heen: patent van B&O. En zo zijn er nog tientallen voorbeelden.
    – geluidskwaliteit in tv’s. Vrijwel alle tv’s klinken abominabel als ze standalone worden gebruikt. Niet B&O! En de akoestische lens zoals in de Beolab 5 en 9 wordt gebruikt (en in Aston Martins, top-Audi’s en AMG-Mercedes wordt geleverd) geven met een kleine omvang een enorme kwaliteit; dat zou van een iTV ook een geweldig product maken.

    B&O heeft ook wel diverse missers op zijn naam staan, zoals het gebruik van Philips-spullen in de jaren 80. Dit wordt ze door onwetenden (ook hier) 30 jaar laten nog steeds nagedragen. En de matige kwaliteit van de DVD-loopwerken van Panasonic en Philips. En de door Samsung gemaakte GSM’s.

    Aan de andere kant hebben ze het clickwheel zoals op de ouder iPods wordt gebruikt al in 1998 op een telefoon (Beocom 6000) geïntroduceerd, helaas niet gepatenteerd en vervolgens is Apple er mee op de loop gegaan…..

  31. Werk in een Winkel waar oa Loewe verkocht wordt, en moet zeggen mooi design Beeld etc, maat ontzettend veel problemen, De Kwaliteit valt tegen, veel reparaties in de eerste maanden, Volgens Loewe ligt het altijd aan de Software, en die is er bijna elke week, Zegt genoeg

  32. Loewe ontkent dit…

  33. Dat Apple Loewe wil hebben wil natuurlijk niet zeggen dat ze Loewe gaan worden.

    Sorry maar dan de domme opmerking vanTibout,

    Als je van plan bent iets te gaan maken (bv een tv) heb je ook patenten nodig.Of fabrieken en partners.

    Het is niet zo dat ze voor de lol dit soort bedrijven overnemen.

    Steve heeft ooit verteld dat Apple in heel veel dingen goed is.Maar bij sommige dingen zijn andere weer beter.
    Apple wil liever samenwerken dan iets uitbrengen dat minder goed is.

    Maar als je genoeg cash hebt is het verstandig om een bod uit te brengen op een bedrijf dat dus veel ervaring heeft en de juiste patenten.Anders doet iemand anders het wel.

  34. Origineel geplaatst door Bep
    Schoenmaker blijf bij je leest!

    Wat een belachelijke reactie. Gelukkig is Apple zich met telefonie gaan moeien anders zaten we nog altijd met onhandige telefoons.

  35. Als er iets gebruiksonvriendelijk is dan is dat wel een Loewe TV. Over vormgeving zullen de meningen verdeeld zijn maar de techniek van de gebruikte software in die TV’s is van 20 jaar terug; ouderwets en onhandig.

  36. @dekon: Wel DUH tuurlijk kopen ze onderdelen, zoals 99% van alle bedrijven, maar ik bedoel dat ze niets meer van nul starten. Ze konden ook een TV van nul beginnen maken, maar ze vertrekken blijkbaar liever van een Loewe. Zelfde met Siri, het grote deel van het werk was al gedaan door andere voordat ze het overkochten.

  37. Heb zelf helaas slechte ervaringen met loewe tv. Heb hem op het laatst maar ingelever bij de verkoper en ben voor ander merk gegaan.

  38. Ik ben installateur van tv en audio… Waaronder loewe.
    Overpriced en veeeeel miserie mee. Gé betaald de naam, ik kan gerust 3 andere merken opnoemen die prijs kwaliteit veel beter zijn,
    Spijtig, ik spreek uit ervaring.

  39. Het zal dan waarschijnlijk eerder gaan om de patenten van Loewe,
    En ze schakelen zo meteen een concurrent in dezelfde segment en waarschijnlijk prijsklasse uit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.