Reacties voor: Apple wil gehele Samsung Galaxy-productlijn in Nederland verbieden [Update]

Apple wil alle Samsung Galaxy-hardware in Nederland verbieden. Dat blijkt uit documenten bij de rechtbank, die Webwereld heeft ingezien. Het gaat om een reeks producten, waaronder de
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 64 reacties

  1. Ben ik de enige die apple een onsympathiek merk begint te vinden? Ze hebben al zo veel en nu willen ze nog meer.

  2. Ach, je hebt toch ook Coca-Cola en Pepsi… Ik begin al die rechtzaken nu wel een beetje beu te worden…
    Ben trouwens al jaren een Apple-fan 😉

  3. Dit gaat toch niet gebeuren.

  4. Het lijkt me sterk dat dit gaat gaat gebeuren. Ik begin het wel een beetje zat te worden, die patenten oorlog. Als het lukt wil ik die advocaten van Apple wel gebruiken als ik ooit een advocaat nodig heb.

  5. Dit gaat uiteraard niet gebeuren. Dat weet iedereen, zowel Apple als Samsung! Dit is gewoon een reclamestunt van beide partijen die hier onderling keihard om zitten te lachen. Hoe krijgen we de rest van de telefoonfabrikanten out of the picture?! Was het vraagstuk van apple en Samsung tijdens een gezellig onderonsje.

  6. Nix tegen Samsung, maar plagiaat is plagiaat. Dat geldt trouwens ook voor Apple contra HTC. Whatever.
    Men maakt communicatieapparatuur, maar communiceren kunnen ze kennelijk geen van allen …

  7. Want denk nou goed na; wat maakt het Samsung nou in wezen uit dat heel de wereld weet dat ze een goedkopere iPhone leveren?

  8. Dit gaat echt veel te ver. Dat die toestellen allemaal op elkaar lijken is logisch wanneer ze allemaal touch screens hebben.

    Apple zou zich drukker moeten maken om wat voor apparaten er in China worden verkocht, JAVA telefoons in iPhone4 behuizing etc.

  9. Origineel geplaatst door michel
    Want denk nou goed na; wat maakt het Samsung nou in wezen uit dat heel de wereld weet dat ze een goedkopere iPhone leveren?

    Ik heb een iphone en me pa en samsung maar ze lijken totaal nie op elkar met de iphone kan je veel meer. En is een stuk sneller

  10. Alleen voor een Home button…

  11. Da apple zelf maar eens met ee nieuwe phone komt
    ipv al da gezeik.
    ze maken al godvergeten veel winst, dus wat is nou het probleem pff.

  12. Go Apple!! Zodra meer dan de helft van de mensen niet ziet of het een iPad of Samsung Tab is,dan is er iets aan de hand.
    Zoiets heet merk en product bescherming wat Apple doet.

    Het kan toch niet geheel toevallig zijn dat je een tablet gaat ontwikkelen, je hebt de volledige vrijheid te maken wat je wilt en toevallig lijkt het als 2 druppels water op de succesvolle iPad.
    Dat is meeliften op andermans succes, patenten overschrijden en is gewoon verboden.
    Zou Apple een kloon maken van bv een razendpopulaire Blackberry had ik hetzelfde gezegd en had Apple aangepakt moeten worden.

    Ik snap ook werkelijk het gezeur van mensen hier niet die met een beschuldigende vinger naar Apple wijzen. Het is Samsung die klakkeloos kopieert en die zouden de negatieve berichten moeten ontvangen.

    Als BMW een zeer succesvol model lanceert en alle auto merken kopieeren deze stuk voor stuk, zodat iedereen in een mooie wagen rijdt, dan snapt iedereen dat dit niet mag, maar als Apple er nu wat van zegt dan zeuren ze?

    Ik blijf het diep triest vinden dat Samsung niet met een eigen vernieuwende lijn komt.
    We weten dat ze daar in de omgeving prima kunnen kopieeren (hele Ikea’s en Appstores) maar van Samsung had ik dit niet verwacht.

  13. Hebben de Galaxy apparaten van Samsung iets weg van de apparaten van Apple. Ja zeker.
    Heeft de software iets weg van iOS? Ja.
    Kan het grootste gedeelte van de mensheid onderscheid maken tussen Apple en Samsung producten. Uiteraard!
    Ziet iedereen verschil tussen Samsung Android (ben de naam even vergeten) en Apple’s iOS? Natuurlijk! We zijn niet achterlijk?!

    Apple, zeur niet zo en wees niet zo jaloers op het succes van de Galaxy producten. Consumenten willen ook wel eens wat anders proberen dan alleen maar Apple en het dichtgetimmerde iOS!

  14. @Marcoooo: Helemaal mee eens Marco! Stiekem vind ik heel Android een regelrechte kopie. Zonder iPhone was Android er nooit geweest vermoed ik. Maar bij Samsung zijn ze nóg verder gegaan waardoor ze echt niet meer kunnen ontkennen dat het een kopie is.

  15. Samsung vind het prima zo, we werken veel met ze samen. Hun tablets krijgen zoveel aandacht nu dat ze nu al een enorm backorder probleem hebben. Niet dat ze Apple gaan verslaan ofzo…

    Anyway, de mensen die hier allemaal roepen “Go Apple” reageren puur uit emotie, precies wat Apple wil. Ik ben ook Apple fan maar ze slaan hier compleet door. Wat dat betreft ben ik het helemaal eens met @Pascal

  16. Alles lijkt op elkaar; als we zo gaan beginnen kan Renault wel een zaak tegen Peugeot beginnen en De Ruijter tegen Venz. Overigens is dit de beste reclame voor Samsung die ze maar kunnen wensen, die Galaxy’s vliegen werkelijk over de toonbank vanaf vandaag (als ze dat al niet deden)

  17. Ik blijf me verbazen.. Gaat iedereen ook zo stuiteren als IOS 5 gelanceerd wordt. En dan bedoel ik het feit dat de meest opvallende verbeteringen/vernieuwingen rechtstreeks uit Android komen.
    Misschien is het wel zo dat goede ideëen navolging vinden. Apple is een topmerk, maar dit gedrag toont volgens mij niets anders aan dan dat ze zien dat Samsung wel heel snel nadert.
    Apple doet nu alles om de concurrentie te remmen. Het lijkt er op dat de kracht voor een sprint naar voren er niet meer is. Dat is de wet van de remmende voorsprong.
    Ik zie graag mijn ongelijk met de iPhone 5. 🙂

  18. Jongens, het is toch heel normaal dat als een product goed verkoopt, je zelf ook zoiets gaat ontwikkellen wat er op lijkt. Onder de motorkap zijn de apple producten en samsung producten waarschijnlijk ook heel erg verschillend. En qua omgang waarschijnlijk ook. Alleen het uiterlijk lijkt er een beetje op. Maarja vindt je et heel gek, de iphone heeft niks speciaals aan zijn uiterlijk (alle series voor de 4 dan) alleen een home button, geen wonder dat je dan al gauw de link legt met andere producten.

  19. Als fanboy van het eerste uur: Apple ken je kracht en wees blij blij dat anderen het voorbeeld volgen. En blijf ze voor dmv echte meerwaarde. Niet dmv patentoorlogen. Niet goed voor het imago wat, wat mij betreft, te grabbel wordt gegooid.

    Als dit nog lang doorgaat moet ik mijn jarenlange fanboy-schap gaan verlaten. Een bedrijf wat van consumentengeld alleen nog maar rechtszaken en bijbehorende bedrijven financiert wil ik mijn geld niet “schenken”. Helaas doen de alternatieven mee in hetzelfde spel.

    Oftwel, patent trolling moet stoppen.

  20. De mensen hierboven die Apple toejuichen hierin hebben ze volgens mij niet allemaal op een rijtje. Hoe kun je rechtvaardigen dat ALLE toestellen die samsung vervaardigt teveel op de iPhone lijken.

    @Tom: Zonder iPhone geen Android? Laten we voor het gemak ervan uit gaan dat dat zo is. So? Ik had al tig jaar voordat dat iPhone er was een imate jam als smartphone. En daarna de MDA vario en de MDA compact serie. Zonder deze smartphone (windows based) dus ook geen iphone. En derhalve volgens die filosofie de iPhone uit de winkels halen? En dan ook meteen Apple’s OS verbieden omdat dat in den beginne erg veel leek op Palm OS en Windows? Je moet je iets beter verdiepen in de materie voordat je zulke uitspraken doet.

  21. Ik zie geen Samsung Galaxy S Plus staan? Mag die dan wel verkocht worden? Lijkt me eerder dat ze die vergeten zijn…

  22. Origineel geplaatst door Tom
    @Marcoooo: Helemaal mee eens Marco! Stiekem vind ik heel Android een regelrechte kopie. Zonder iPhone was Android er nooit geweest vermoed ik. Maar bij Samsung zijn ze nóg verder gegaan waardoor ze echt niet meer kunnen ontkennen dat het een kopie is.

    Dit komt omdat door de iPhone smartphones populair zijn geworden en dat daardoor meer bedrijven hun eigen OS voor smartphones gingen ontwikkelen, dit heeft niks te maken met het rechtstreeks kopiëren van een OS. EN wat er bij Samsung op iOS lijkt, is niet standaard bij Android, dit is er door samsung zelf opgezet.

  23. Wat maakt het eigelijk uit. Kwaliteit wint toch en de iPhone was er het eerst en is gewoon het beste….

  24. @Farid: Point taken… zonder eerdere smartphones was er geen iPhone. Het enige wat ik daarop te zeggen heb is dat ik vind dat met iPhone iets op de markt is gezet wat nog nooit eerder gezien is. Ok het was een smartphone, die had je al (Blackberry, Windows Mobile) maar de manier hoe gemakkelijk de UI werkt, hoe het touchscreen werkt (met vinger ipv stylus) was gewoon zo’n enorme stap vooruit. Wat Android doet is echter helemaal niet zo’n enorme stap vooruit, sterker nog, het is hetzelfde maar dan slechter en goedkoper.

  25. Als Apple kon ze verboden over de hele wereld dat er nog gsm’s verkocht worden enkel die van hun zou mogen verkocht worden. Ze zijn het zover aan het drijven dat de mensen een tegengoesting gaat krijgen van Apple en dat ze hun producten minder zullen kopen.

  26. Vind het nu echt teveel worden zeg.
    Elke tv lijkt bijna op elkaar? Ik zie tv-fabrikanten elkaar niet aanklagen omdat elke tv een beeld heeft en speakers?

    vind apple een beetje zielig worden nu.

  27. @HIphone: dat zal nn iet gebeuren een rechtzaak tussen Venz en de Ruijter… het is namelijk van dezelfde moedermaatschappij :>

  28. Ik ben heel benieuwd hoe dit alles gaat aflopen. Ik las vanochtend ook dat zelfs aartsvijand Microsoft een app store gaat inbouwen in Windows 8. Hoe bedoel je kopieergedrag??

    OT: Samsung betoogt te zijn gebonden aan een bepaalde vorm en functie, maar dat is echt de grootste onzin. Je kunt je smartphone best een afwijkend uiterlijk geven en de interface van je besturingssysteem veranderen. Hoe je het ook wendt of keert: die galaxy producten zijn een rechtstreekse kopie. HTC heeft tenminste nog een afwijkend uiterlijk (doorgaans). Daarom hangt het af van hoe goed Apple zijn patenten heeft vastgelegd en of de rechter het ook inziet. Nagenoeg 90% van alle goede dingen van Android komt van Apple, dus van mij mogen alle Androidfabrikanten daar flink voor betalen. Een verbod lijkt me wat ver gaan.

  29. Ga janken apple,

  30. En samsung en htc, gaan jullie ook maar janken

  31. @Farid: Inderdaad zonder iOS geen Android. Neem Blackberry,Meego. Dat zijn andere OSen met een duidelijk andere insteek. Android kent dezelfde insteek en handelingen, alleen met widgets en systeemrechten. 80% van de niet smartphone gebruikers zullen het verschil tussen iOS en Android niet zien.
    Ook jij moet toegeven dat Android in een hoop zaken bijna identiek is aan iOS (en zoniet wil je het gewoon niet toegeven :P)

    Het gaat er hier verder niemand om dat we Apple toejuichen, maar dat kopieergedrag (van wie dan ook) onacceptabel is en bij wet verboden.

    Stel: iemand vind de fiets uit. Iedereen koopt het. Fabrikant B gaat ook een fiets ontwikkelen welke identiek is, alleen met een andere kleur?
    Het principe fiets namaken is prima, maar dezelfde remtechniek, verlichting, schakelen enz daar moet fabrikant B zelf over nadenken en ontwikkelen.
    Je eigen stijl ontwikkelen zoals Windows Phone, Blackberry OS en Meego.

    Ik blijf erbij dat Android enorm veel heeft gekopieerd van iOS en dat de gebruikers die eerst alles belachelijk vonden aan de eerste generaties iphone, nu opeens staan te juichen dat Android zo geweldig is. En ondertussen roepen over iOS gebruikers dat het fanboys zijn en zelf niet doorhebben dat ze factor 4 erger zijn en het hele internet volspammen hoe geweldig Android is en hoe waardeloos iOS.

    Beetje jammer..

  32. @Marcoooo: Duidelijk verhaal. Jij denkt er precies over als ik!

  33. Wat een gezeik. Ik heb een iPad en een Galaxy S2 en deze zijn toch totaal niet te vergelijken met elkaar. Qua functies wint de Galaxy S2 ruimschoots, Apple laat geen kwart toe van wat de gebruikers kunnen met een Android toestel. Qua handigheid en gebruiksgemak wint de iPad nog steeds, ik moet nog een Android tablet tegenkomen die even makkelijk werkt.

    Verder heb ik een iPhone 4, iPhone 3GS en Desire HD gehad. Wat mij opviel is dat ze allemaal in een zo klein mogelijk verpakking zaten, welke allemaal rechthoekig waren! Alle telefoons hadden afgeronde hoeken en een touchscreen! 😐

    Dat men zegt dat de Galaxy S en iPhone 3G(S) op mekaar lijken vind ik kloppen, maar de S2 en iPhone 4 lijken toch helemaal niet op elkaar! Als je ze ooit eens vasthoudt merk je dit snel genoeg, het is echt dag en nacht verschil. Het verglijk Apple goedkopere Samsung android toestellen slaat echt helemaal op niks..

    Dat men “klaagt” dat de interface nogal op elkaar gelijkt kan ik begrijpen, het is gelijkend maar zeker niet hetzelfde. Maar dan lijken alle interfaces wel wat op mekaar (vb. LG: http://ic.tweakimg.net/ext/i/1292482544.jpeg).
    Dit kon ook even goed een rip-off zijn.

    Ik heb alletwee de toestellen gebruikt en heb mijn iPhone weggedaan om 1 reden: de geslotenheid van iOS, zonder jailbreak kan je niks en met jailbreak kan je nog niet veel. Ik gebruik echter nog wel met veel plezier mijn Mac Mini en iPad dus ben zowel Apple fanboy als Android fanboy.

  34. Concurentie is er overal.Alle auto‘s lijken op elkaar..keukens..computers..kleren..ga zo maar door.

    Je kan de concurentie alleen voorblijven door goede/betere producten te maken dan de concurentie i.p.v ze ‘kapot‘ te willen maken met patenten.
    Apple heeft gewoon een goede OS.
    Het is alleen jammer dat je hem moet jailbreaken om de telefoon de functies
    te geven die je graag wilt hebben die NIET standaard in IOS zitten

    Ook hier een iPhone in huis maar overstap gemaakt naar Android (LG optimus 2x) i.v.m de hoge prijzen

  35. @Pascal: veel mensen zien het verschil niet tussen de galaxy’s en iphones niet hoor… De mensen wie dat verschil wel zien hebben meestal zelf een iPhone of een galaxy..

  36. Nogal logisch dat die dingen op elkaar lijken. Wat moet je dan maken? Ronde smartphones?

    Kijk bijvoorbeeld naar al die laptops. Hoeveel van die gevallen lijken wel niet op elkaar?

  37. @Marcooo: Kan misschien lame overkomen nu, maar Apple kopieert nu zelf van Android (iOS 5 notificaties), misschien wel wat aangepast, maar het idee is hetzelfde.

    Ik denk dat het vrij moeilijk is om je echt te onderscheiden, je kan wel een theme of bepaalde stijl hanteren maar uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer.

    Windows Phone 7 bedien je ook met je vingers door te tikken of schuifbewegingen, je opent ook bepaalde apps door te tikken op een icoon op je homescreen. Weliswaar in een sterk aangepaste stijl, maar het idee blijft hetzelfde. Android heeft qua stijl misschien meer gelijkenissen met Apple, maar het idee blijft eigenlijk gewoon hetzelfde.

    Al geef ik wel toe dat Samsung (Android in veel mindere mate) goed afgekeken heeft bij Apple voor de interface. Maar dit is volgens mij ergens normaal (Audi gooit LED-dagverlichting op zijn auto’s en plots hebben alle merken zo’n LED strip vooraan = zelfde idee, met andere stijl)

  38. Logisch alle reacties, maar zeg nu zelf.

    Wat stel je voor wanneer je als bedrijf niets iets op de markt kan brengen wat mooier beter maar vooral gewilder is, dan het merk wat al met zo’n product op de markt is.

    Ik zeg prima wanneer ze een soortgelijk product uitbrengen, maar dan wel beter in al zijn opzichten. En of Apple nu wel of niet met iets komt wat nu lijkt op android, eerder is eerder.

  39. Origineel geplaatst door Tom
    @Farid: Point taken… zonder eerdere smartphones was er geen iPhone. Het enige wat ik daarop te zeggen heb is dat ik vind dat met iPhone iets op de markt is gezet wat nog nooit eerder gezien is. Ok het was een smartphone, die had je al (Blackberry, Windows Mobile) maar de manier hoe gemakkelijk de UI werkt, hoe het touchscreen werkt (met vinger ipv stylus) was gewoon zo’n enorme stap vooruit. Wat Android doet is echter helemaal niet zo’n enorme stap vooruit, sterker nog, het is hetzelfde maar dan slechter en goedkoper.

    Je spreekt uit ervaring? Ik ben een smartphone gebruiker van het eerste uur. Van alles gehad; van imate jam tot iPhone en nu Galaxy S2. Nu ben ik heel benieuwd wat jij zoveel slechter vindt aan Android tov iOS. Enlighten me.

  40. Origineel geplaatst door Marcoooo
    @Farid. Inderdaad zonder iOS geen Android. Neem Blackberry,Meego. Dat zijn andere OSen met een duidelijk andere insteek. Android kent dezelfde insteek en handelingen, alleen met widgets en systeemrechten. 80% van de niet smartphone gebruikers zullen het verschil tussen iOS en Android niet zien.Ook jij moet toegeven dat Android in een hoop zaken bijna identiek is aan iOS (en zoniet wil je het gewoon niet toegeven )Het gaat er hier verder niemand om dat we Apple toejuichen, maar dat kopieergedrag (van wie dan ook) onacceptabel is en bij wet verboden.Stel: iemand vind de fiets uit. Iedereen koopt het. Fabrikant B gaat ook een fiets ontwikkelen welke identiek is, alleen met een andere kleur?Het principe fiets namaken is prima, maar dezelfde remtechniek, verlichting, schakelen enz daar moet fabrikant B zelf over nadenken en ontwikkelen.Je eigen stijl ontwikkelen zoals Windows Phone, Blackberry OS en Meego.Ik blijf erbij dat Android enorm veel heeft gekopieerd van iOS en dat de gebruikers die eerst alles belachelijk vonden aan de eerste generaties iphone, nu opeens staan te juichen dat Android zo geweldig is. En ondertussen roepen over iOS gebruikers dat het fanboys zijn en zelf niet doorhebben dat ze factor 4 erger zijn en het hele internet volspammen hoe geweldig Android is en hoe waardeloos iOS.Beetje Jammer..

    Ik zal niet ontkennen dat Android meer op iOS lijkt dan iOS op zijn voorganger Windows Mobile.

    Maar waar trek je de grens betreffende kopieergedrag? iOS 5 heeft ook een aantal kleine zaken gekopieerd van Android.

    Ik heb al jarenlang gebruik gemaakt van een iPhone. En toen ik overstapte op Android was dat echt even wennen hoor. Zo alike is het niet.

    Het fietsvoorbeeld ondersteunt jouw claim niet. Alle omafietsen bijv lijken op elkaar; minimalistisch, zwart en met terugtraprem. Als je als fietsfabrikant iets revolutionars ontwikkelt kun je daar patent op aanvragen. Wat het verschil is met deze casus is het feit dat de zaken waar Apple alleenrecht op meent te hebben, onzinnig zijn. Het uiterlijk van tablet kan niet heel anders zijn dan plat, vierkant met een bezel.

    Elke keer als ik toe ben aan een nieuwe telefoon bekijk ik alle opties objectief. Ik ben een fan van Android op dit moment en verkies dat boven iOS. Ik sluit echter niet uit dat over een bepaalde tijd ik iOS of een ander OS verkies.

    – Een android toestel hoef ik niet te jailbreaken om er apps van derden op te installeren.
    – Ik heb geen itunes nodig om muziek op mijn toestel te zetten…nog sterker; ik heb eigenlijk nooit een pc nodig. Updaten kan draadloos en muziek erop zetten ook.
    – Ten tijde van mijn keuze vond ik de pull-down notification bar van Android ook een argument pro-Android. voor de iPhone heb je wel SBsettings, maar daar krijg je geen notifications in.
    – Android ondersteunt flash zonder dat ik eerst moet jailbreaken

    Dat zijn voor mij redenen geweest om over te stappen op Android. Niet omdat ik anti-Apple was of ben.

  41. @Farid: Dit gaat allemaal wel heer erg off topic, maar toch om te antwoorden op je vraag:

    Ik vind eigenlijk de hele “open” mindset van Android heel slecht. Nadelen: virussen/adware, de market is niet aantrekkelijk voor developers omdat iedereen apps niet koopt maar gewoon kopiëert, de market staat ook nog eens vol met apps die nooit gekeurd zijn en je dus nooit zeker weet of het goed werkt op jouw toestel. Want dat is ook nog eens zo, als app ontwikkelaar moet je testen voor tientallen toestellen en schermafmetingen. Sterker nog, je moet zelfs testen voor verschillende Android versies omdat veel toestellen niet eens geüpdatet kunnen worden naar de laatste versie van het OS. Als je op iPhone iets downloadt kan je met zekerheid zeggen dat het een goede app is die geen gekke dingen doet met je telefoon. Verder zitten op Android een aantal extra features die ik gewoon vooral onhandig vind, zoals gadgets. Die slurpen ook nog eens je batterij sneller leeg als ze internet of GPS gebruiken. Ook multitasking vind ik heel slecht op Android. Het is zo geïmplementeerd als op een desktop computer. Alle apps in de achtergrond blijven ook echt actief! Dit gaat ten koste van performance en batterij. Op iPhone worden apps in een soort bevroren stand gezet waardoor ze geen extra stroom meer verbruiken. Je kunt nog wel bepaalde dingen doen in de achtergrond, maar die zijn allemaal zeer efficiënt geïmplementeerd. Je zou er maar eens over moeten lezen.

    Om in te gaan op jouw argumenten waarom jij Android verkiest boven Android:
    – Een iPhone WIL ik niet eens jailbreaken, want dat opent de deur voor allerlei soorten troep. Plus het is dan moeilijker om up-to-date te blijven met de nieuwste iOS versies.
    – Dat je met iTunes met syncen vond ik ook altijd erg slecht, maar met iOS5 en iCloud komt daar verandering in. Muziek die je dan op je computer zet komen binnen een paar tellen via “de cloud” automatisch op je iPhone (en alle andere apparaten aangesloten op iCloud)
    – De pull-down notification bar zit vanaf iOS5 ook in iPhone
    – Flash is een dode technologie. Het is ook nog eens veel te lomp om te draaien op mobiele apparaten. Het gaat enorm traag en slurpt wederom veel batterij.

  42. @Tom: Nou ja offtopic. Lijkt me redelijk on topic hoor 😉

    De argumenten die je in het begin van je eerste alinea noemt zijn alleen relevant als ik een developer zou zijn. Ik ben gebruiker en lig niet wakker van Google’s policy omtrent toelating van apps. Zo gauw dat leidt tot malware cq virussen, vind ik het wel relevant.
    Ik heb nog nooit een app gedownload die ‘gekke’ dingen deed met mn phone. Vooralsnog dus geen last van.

    Ik vind gadgets juist een toevoeging. In één oogopslag mijn agenda kunnen inzien zonder eerste agenda te moeten openen bijvoorbeeld. En hoe meer gadgets je toepast hoe sneller je batterij op is, dat is logisch. Heb je er echter één of twee minimalitische zoals ik, is er praktisch geen verschil (dit heb ik getest).

    Wat je punt betreft omtrent het actief blijven van apps op de achtergrond is dat niet geheel correct. Ik heb er genoeg over gelezen wat dat betreft. Ze blijven niet actief maar worden opgeslagen in het geheugen en weer geactiveerd als je ze nodig hebt. Zo verschillend met iOS is dat proces niet. Het daadwerkelijke verschil ontstaat op het moment dat een android app niet goed geimplenteerd is; dan kan deze op de achtergrond energie gaan verspillen. Vooralsnog geen last gehad van dergelijke apps.

    Jij wil dan geen jailbreak; ik wil wél apps van derden kunnen installeren.
    Ik ontken niet dat iOS 5 veel noodzakelijk verbeteringen met zich meebrengt.
    Dat flash een dode technologie is, is in de realiteit (nog) niet het geval. De meeste site gebruiken flash. Ik wil op zijn minst zelf de keuze hebben of ik een pagina met flash wil bezoeken en eventueel mijn batterij sneller wil laten leeg lopen. Ik word echter nukkig als iemand als Steve Jobs voor mij gaat bepalen dat ik dat soort sites niet mag/kan bezoeken. Ik vind het af en toe wel fijn om lekker naar een site als dumpert te kunnen gaan als ik daar zin in heb.

    Het is voornamelijk een kwestie van smaak. Waarom ik echter de noodzaak voel om erover in discussie te gaan is het feit dat jij het heel kort door de bocht neerzet als zijnde slechter en goedkoper. Dat is gewoonweg overdrijven. Als dat echt zo is vraag ik me af wat iOS te vrezen heeft. Als Android immers zoveel slechter is, heb je als Apple niets te vrezen. Maar wat zie je? Mensen stappen massaal over op de Tab en de Galaxy en DAN gaat Apple ineens piepen. Daar hou ik niet van.

  43. Bij de introductie van de iPhone waarschuwde Apple al dat hij was gebaseerd op honderden patenten en dat ze die te vuur en te zwaard zouden beschermen.

    Ze hebben daar ook het volste recht toe.

    Toen de iPhone op de markt kwam, had Apple enorme risico’s genomen, met gigantische investeringen en een product met eigenschappen die de concurrentie vooraf in tientallen opzichten onverstandig vond.
    Bijvoorbeeld:
    – groot, glazen scherm
    – geen fysiek toetsenbord
    – zware processor

    Deze dingen zijn allemaal mogelijk dankzij vondsten van Apple, die nu, na gebleken succes, worden gekopieerd door de concurrentie.

    Daarnaast worden uiterlijke aspecten van de vormgeving en kleurstelling ook gekopieerd, puur om mee te liften op Apples zelf opgebouwde merkprestige.

    Want ook smartphones zagen er voor de komst van de iPhone heel anders uit in dat opzicht.

    Ik vind het echt vampierachtige praktijken van Samsung, te meer daar Samsung als maker van iPhone-onderdelen natuurlijk gevoelig materiaal te zien krijgt voordat de iPhone-modellen op de markt komen.

  44. Laatste reactie mee eens. iOS 5 en we willen niet eens een samsung.
    Oh en je hebt altijd van die zogenaamde ‘anti Apple’ mensen, maar wel alles hetzelfde willen en kunnen als Apple kan. Dus pak je de kopie en zeg je nog steeds : Apple sucks. Zelf weten, maar ik drink echte cola

  45. Origineel geplaatst door bas
    Oh en je hebt altijd van die zogenaamde ‘anti Apple’ mensen, maar wel alles hetzelfde willen en kunnen als Apple kan. Dus pak je de kopie en zeg je nog steeds : Apple sucks. Zelf weten, maar ik drink echte cola

    Mensen die Android gebruiken en zeggen dat Apple zuigt zijn onredelijk. Net zo onredelijk als mensen die iOS gebruiken en zeggen dat Android zuigt. Zoveel verschillen zijn er namelijk nou ook weer niet.

    Jij drinkt echte cola. Maar er zijn ook mensen die de meerprijs niet vinden opwegen tegen het smaakverschil. Het is en blijft een kwestie van smaak. Je kunt niet zeggen dat iets zuigt; hooguit dat jij het VINDT zuigen 🙂

  46. Van de weeromstuit zou je bijna zo’n Androidding kopen…

    Het ontbreekt er nog maar aan of Apple wil concurrentie verbieden. Apple lijdt aan existentiële angst.

  47. Apple (lees: steve Jobs) vertoont religieuze trekjes, “Gij zult niet …”
    Iemand ooit wel eens deze docu gezien?

    Android, Windows of Apple: het is allemaal een kwestie van smaak. Het is altijd zo geweest dat als de 1 iets (goeds) uitvindt, de ander daarvan probeert te profiteren. Apple slaat compleet door nu en ik ben bang dat ze er uiteindelijk niet beter van gaan worden.

  48. Is toch gewoon een compliment aan Apple dat Samsung hun producten kopieert….

  49. @Farid: Het kan inderdaad allemaal een kwestie van smaak zijn. Ik ben zelf wel developer dus ik tel een paar dingen wat zwaarder. Meerwaarde van gadgets zie ik niet zo. Of ik nou moet dubbeltappen op home-button om m’n agenda te bekijken of dat ik em direct in beeld zie na een swipe … word ik niet warm van. Gadgets zien er ook rommelig uit. Met iPhone 5 is het mogelijk ook nog zo dat je het met een swipe over je home-button voor elkaar kunt krijgen. “Problem” solved. Apps van derden moet je niet willen, alles staat in de AppStore. Dat is gewoon nog een beetje de mind-set van desktop-gebruikers. Op mobiele telefoons hoef je nou eenmaal niet alles te kunnen wat je op een desktop kan. Maar goed het zal allemaal wel weer meningsverschil zijn ofzo… Gevoelsmatig vind ik Android ook een zootje … zoveel toestellen die allemaal net ff anders werken door de “schil” die de fabrikanten eraan toevoegen, en vaak heb je ook nog alternatieve Markets. Een centraal systeem voor apps is zo fijn! Updaten gaat dan ook heel makkelijk. (Nog een reden om geen apps van derden te willen installeren) Blijf het gewoon voor m’n gevoel ook onterecht vinden dat Android zo succesvol wordt terwijl ze gewoon kopiëren…

    Maar goed het laatste wat ik erover wil zeggen: jij zegt wat heeft iOS nou te vrezen als het slechter is? Nou, de prijs! Mensen proberen niet eens een iPhone uit omdat ie duurder is, en weten dan niet eens dat ie beter is. Ik denk dat als iPhone idd een goedkope variant gaat uitbrengen zoals de geruchten aanduiden … denk ik dat Android het kan schudden.

  50. Wat moet Samsung dan verkopen. Ronde smartphones?

    Kijk bijvoorbeeld naar laptops. Ze zien er allemaal hetzelfde uit.

  51. Origineel geplaatst door rens
    Ik heb een iphone en me pa en samsung maar ze lijken totaal nie op elkar met de iphone kan je veel meer. En is een stuk sneller

    Grappig dat ik met mijn Galaxy S 2 meer kan en vooral stukken sneller is dan de iPhone 4 di ik daarvoor had…..

  52. Origineel geplaatst door Anders
    Ach, je hebt toch ook Coca-Cola en Pepsi…

    Toen ik via de contact-pagina van Coca-Cola een klacht indiende over een aantal flessen met een vreemd smaakje, gaf ik spam-via-cocacola@mijndomein.nl op als e-mailadres (om eenvoudig spam van één bedrijf te kunnen blokkeren).

    Prompt kreeg ik antwoord van hun juridische afdeling die eiste dat ik van dit e-mailadres geen gebruik zou maken, omdat er CocaCola in werd gebruikt!

    Via dezelfde contactpagina heb ik de juridische afdeling van Coca-Cola gevraagd navraag te doen bij afdeling ICT over ‘catch-all e-mail’, en als e-mailadres heb ik toen Juristen-van-CocaCola-hebben-geen-verstand-van-ICT@mijndomein.nl opgegeven…

    Als je aan de top zit, doe je echt alles om aan de top te blijven… het is gewoon business.

  53. @Tom: Android werd al ontwikkeld in 2003 dus ik denk niet dat Android geïnspireerd is door de iPhone 😉

  54. Ik ben geswitched van iphone naar sams gal 2, omdat ik itunes zat was. Geen spijt, top product van samsung. En: het is anders. En beter.
    lang leve de concurrentie

  55. Origineel geplaatst door BertWat moet Samsung dan verkopen. Ronde smartphones?Kijk bijvoorbeeld naar laptops. Ze zien er allemaal hetzelfde uit.

    Voor wie doet alsof het normaal is dat de Galaxy op de iPhone lijkt, omdat het gewoon dezelfde categorie is, net als fietsen of laptops,

    hier foto’s van Android toestellen vóórdat de iPhone bekend werd:

    http://random.andrewwarner.com/what-googles-android-looked-like-before-and-after-the-launch-of-iphone/

  56. apple please niet zo flauw doen…

  57. hallo, ik ben een APPLE MEGAFAN en ik ben 14 jaar.

    volgens mij zien mensen van 10 al dat apple afgunst heeft op zijn vijand ( laat ik het zo zeggen )

    ik zelf vind bijv de gs2 een prachtige telefoon en zou die wel met mijn iphone 4 wilen ruilen.. en dan gebruiken tot de iphone 5 uit komt…

    het slaat egt nergens op dat apple dit wilt laat andere merken ook gwn hun centjes verdiene
    ………………………………………………………………..

  58. @MRB: Komt misschien dat die s2 net uit is en de i4 al bijna een jaar? Maar neemt niet weg dat apple een echte cockblocker is en te veel in controle wil hebben. Merk nu ook dat die hele iOS een beetje een OS begint te worden voor mensen met genoeg geld en weinig hersens. Want android loopt rondjes om iOS al is het alleen al om die itunes te wissen van je pc!

  59. tsja….vroeger hadden gewone telefoontoestellen een draaischijf.
    Toen ging men over naar drukknoppen. Stel je voor dat een fabriek een patent had op het gebruik van drukknoppen op een telefoon pfffff.
    Stel je voor dat BMW een patent heeft dat onder een auto 4 wielen gebruikt worden.

    Laat Apple zich nou eens concentreren op innovatief zijn…..Laten ze eens zorgen dat de ontvangstkwaliteit beter is. Het is nog steeds zo dat een Nokia van 40 euro een betere ontvangstkwaliteit heeft dan een dure Iphone. Laten ze ervoor zorgen dat wekkers geen last van zomer en wintertijd hebben. Laten ze er eens voor zorgen dat ik geen Itunes nodig heb. Laten ze er eens voor zorgen dat het volledige bleutoothprotocol werkt….laten ze er eens voor zorgen dat er in de agenda weeknummers staan. Laten ze nou eens zorgen dat ik hem mbv usb op elke willekeurige pc kan aansluiten en als externe harddisk data erop kan zetten. Leuk dat er van alles draadloos kan…maar daar heb ik niet zoveel aan omdat datagebruik steeds duurder wordt en ik niet op alle netwerken van wifi gebruik kan maken.
    Laten ze mij nou eens bepalen wat ik met de telefoon kan doen wat ik wil.

    Tsja….ik heb nu een Galaxy S2. Maar als ze het bovenstaande even regelen ben ik zo weer om hoor.

  60. De iPhone is na de z’n eerste OS ook niet meer origineel geweest. Alle grote verbeteringen in de updates daarna zijn gekopieerd van de jailbreakers en van android zoals bijvoorbeeld al eerder gezegd het notificatie systeem in iOS5.
    Niet dat ik dat erg vind want zo krijgen we uiteindelijk de beste producten en hebben wij consumenten er dus alleen voordeel van, maar Apple moet andere niet beschuldigen van dingen waar ze zelf even schuldig aan zijn.

  61. u zou zo een geweldige dichter kunnen worden..
    echt waar dit was egt gwn een geniaal stukje….

    maar je hebt ook gelijk en de gs2 is nou in mijn ogen een stuk beter ( ookal heb ik i4 ) maar iphone 5 word hopelijk beter 😛

  62. Origineel geplaatst door Marcoooo
    Go Apple!! Zodra meer dan de helft van de mensen niet ziet of het een iPad of Samsung Tab is,dan is er iets aan de hand.
    Zoiets heet merk en product bescherming wat Apple doet.

    Ik ben het er helemaal mee eens!! De iPhone 1 kwam op de markt!! Een tijdje later kwam Samsung met een telefoon die er ‘totaal niet op leek hoor’
    Hij had een grijze Dock onderin en vier apps per rij etc. Samsung is SHIT!! Als het aan mij ligt moet Samsung verboden worden!! Apple, ik sta achter je!!

  63. Persoonlijk vind ik het belachelijk wat Apple doet, waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig? Mijn vriend heeft onlangs de galaxy tab 10.1 gekocht, en hij is echt compleet anders dan de ipad, die hij daarvoor had!

    En nog iets anders, ik vind het echt belachelijk dat de iPhone niet eens met bluetooth kan werken, what’s up with that? M’n vriend heeft een iPhone 3gs, maar ik wil hem afraden om bij Apple te blijven als zijn contract afloopt, laat hem maar liever een Samsung of htc kopen, die zijn a: goedkoper als je hem wilt aanschaffen, b: werken niet met itunes, c: bluetooth doet het daar gewoon op (waarschijnlijk) en d: de meeste apps waarvoor je moet betalen bij itunes zijn gratis bij android!

    Vooral doorgaan Apple, dan koopt op een gegeven moment niemand jullie producten meer!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.