Reacties voor: Apple wijst reclame-applicatie iDroid af

Apple heeft de applicatie iDroid afgekeurd. Deze applicatie toont een rood oog, dat na aantikken reclameteksten over de Motorola Droid laat zien.
Lees het complete artikel → Apple wijst reclame-applicatie iDroid af
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. er zijn dus altijd mensen die de grens opzoeken

    ik zou ook een applicatie weigeren die alleen laat zien wat de goede kanten van een andere telefoon laat zien en een directe sneer is richting de iPhone
    Apple heeft hier het recht op omdat ze die winkel nou eenmaal beheren… de Albert Heijn verkoopt toch ook geen boek waarin staat de de Jumbo beter is. (beetje verkeerde vergelijking, maar die gebruik ik om mijn punt sterk te maken)

    verder vind ik redenen om applicaties te weren omdat sommige icoontjes te veel leken op incoontjes die in de clock-app werden gebruikt natuurlijk grote onzin.. maar hier kan ik me wel in vinden

    laat het moddergooien beginnen?!

  2. iDroid: if you can’t beat them.. join them!

  3. Apple had eigenlijk gewoon aan moeten geven dat het gewoon meuk is, zoals wel meer apps in de app store. Maar met de toelichting van Apple kan ik het ook wel vinden.. Pardon? Zeg ik nou dat ik het eens ben met Apple’s goedkeurigsproces? Zo, Apple is dan al goed op weg!

  4. okej dit vind ik dus nergens op slaan waarom maakt iemand zon app? logisch dat ie dan afgekeurd word en groot gelijk ook.

  5. Anyway, natuurlijk staat Apple volledig in zijn recht dit te blokkeren. Maar dit was natuurlijk een stunt om zoveel mogelijk ophef te genereren en zoveel mogelijk aandacht te krijgen op blogs e.d. Kennelijk is dat dus gelukt.

  6. Mmm..maker verspilt zijn tijd

  7. jullie snappen het ook niet he, Apple weigerde het omdat de i ervoor word gekopieerd, dat stamt namelijk af van iPhone

  8. Origineel geplaatst door erik
    jullie snappen het ook niet he, Apple weigerde het omdat de i ervoor word gekopieerd, dat stamt namelijk af van iPhone

    euhm….
    hoeveel applications zijn er niet die met een i beginnen alleen al op de iPhone zelf? (en zelfs op gwne macs)

    en de i stamt niet af van de iPhone…
    de i gaat al zeeer lang mee, denken we aan producten als iMac, iPod, iWork, iCall, iTunes, iPhoto, safaRi ^^, …

  9. blijft het zwakke punt van Apple en ook de iPhone

  10. @Marco Raaphorst:
    Dus jij verwacht dat er binnenkort op de Andoid en WM App Stores reclame appjes komen voor de iPhone? Lijkt mij van niet… Zal ook wel tegengehouden worden…
    En anders: 1. iPhone app voor Android/WM App Store, 2. ???, 3. Profit!!!! 😉

  11. @Pieter volgens mij kan dat inderdaad

  12. Wat de maker van deze App doet is gewoon iets maken wat 100% zeker word afgekeurd… zodat hij vervolgens weer alle media aandacht krijgt die daar weer bij hoort. Beetje flauw allemaal.

  13. Ik denk dat de publiciteit niet zo slecht is voor Apple als je zou denken.

    Apple laat zien dat de App Store hún winkel is en dat mensen die wat anders willen naar een andere winkel moeten.

    Over de transparantie en consistentie van Apples toelatingsbeleid: ze zijn engeltjes vergeleken bij winkelketens als Albert Heijn en Bruna en zo hoor.

  14. Origineel geplaatst door Andrey
    Origineel geplaatst door erikjullie snappen het ook niet he, Apple weigerde het omdat de i ervoor word gekopieerd, dat stamt namelijk af van iPhoneeuhm….hoeveel applications zijn er niet die met een i beginnen alleen al op de iPhone zelf? (en zelfs op gwne macs)en de i stamt niet af van de iPhone…de i gaat al zeeer lang mee, denken we aan producten als iMac, iPod, iWork, iCall, iTunes, iPhoto, safaRi ^^, …

    zoiets heet sarcasme…

  15. Apple wees de applicatie af omdat het uiteindelijk alleen maar ging om reclame voor een concurrerend product

    Degenen die wederom Apple gelijk geven gaan voorbij aan het het hellend vlak waarop Apple zich begeeft.

    In het verleden waren uitsluitingen op basis van oneigenlijk gebruikt van API’s, bugs, sex, politiek, de belangen van partners (verbieden van Skype voor 3G etc.) en auteursrecht (louter van Apple icoontjes en merknamen) nog wel te begrijpen maar hiermee bewijst Apple ronduit subjectieve annex willekeurige maatstaven te gebruiken.

    Want waarom is reclame voor een (concurrerend) product niet toegestaan? Waarom mag er wel reclame gemaakt worden voor weet ik wat (allerlei autofabrikanten die speciale apps laten bouwen, Ralph Lauren maakt applicaties met louter wat plaatjes enzovoort). Om maar te zwijgen voor de openlijke reclame voor infantiliteit in de vorm van allerlei scheet-applicaties.

    Maar was het niet slimmer geweest als Apple de applicatie gewoon had goedgekeurd?

    Nee het is duidelijk dat Apple in deze in het valletje van Idroid is gevallen. Zich heeft laten provoceren om daarmee aan te tonen dat Apple op het gebied van de Appstore meet met 2 maten en daarmee in feite de zaak manipuleert.

  16. Inderdaad, dit is het domme, monopolistische bedrijf dat Apple in 1984 nog verfoeide.
    Jullie en ik zijn grijze, doelloze muizen die in een oneindig lange iPhone gang zonder patrijspoorten rond darren.
    Ik durf al bijna niet meer na te denken.
    Hoewel…
    Hé, er staat opeens Android in mijn zoekveldje. Mijn hart bonkt…
    Klik…Au !

  17. *kuch* hello i’m a Mac… and i’m a PC…*kuch*

    anyone?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.