Reacties voor: Apple: ‘Wij schikken met patenttrollen omdat het goedkoper is’

Apple schikt met patenttrollen, omdat dit vaak goedkoper is dan de rechtszaak bekostigen. Hier maken bedrijven volgens Apple misbruik van.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Benieuwd hoeveel potentiële trollen nu denken: ‘Hee, bij Apple valt wat te halen!”
    Dan kon dit voor Apple op de lange termijn wel eens een hele dure strategie blijken.

  2. Helemaal mee eens. Dit werkt wellicht op de korte termijn, maar op de lange termijn trekt dit veel meer van dit soort trollen aan die het ook gaan proberen

  3. En zo hou je het probleem alleen maar in stand… het gaat in dit geval niet alleen om kosten, maar ook “wat is juist?” Steun je partijen die een fout in het rechtsysteem misbruiken? In een rechtstaat is het recht van fundamenteel belang.
    Ik vind dat die patenttrollen meer schade doen dan alleen financiele schade. Jammer dat Apple blijkbaar alleen principes hanteerd als het gaat om patentlwesties tegen samsung.

  4. @Erik-jan: Helemaal mee eens. Precies ook de reden waarom niet moet betalen bij afpersing. Daarmee hou je het in stand.

    Je zou zeggen dat Apple, zeker gezien hun financiele reserve, hier juist een goede daad zou kunnen doen. Als je ze een paar keer verslaat in de rechtzaal dan verdwijnen deze parasieten vanzelf. En dat is op de lange termijn goedkoper lijkt me.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.