Reacties voor: Apple werkte aan multitasking en videoconferentie-functie op iPad

Apple heeft mogelijk toch gewerkt aan een versie van de iPad, met een extra videocamera aan de voorzijde, bedoeld voor videoconferentie-gesprekken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Hmmm… Ik weet niet hoor. Als ze een isight-camera inbouwen in de definitieve modellen, zouden ze er op zijn minst iets over moeten hebben gezegd.

    Ook kan dat ze nog wat gaan toelichten als er een OS 3.2/4.0 event is. Ik wacht nog even af.

  2. Ze kunnen het ook voor een 2e versie achterhouden.. om mensen die’m nog niet hebben er toch een te laten kopen of mensen die er al wel een hebben te ‘upgraden’.

    Als ze nu al alle functies die men wil gaat inbouwen, dan koopt natuurlijk niemand meer een nieuwe, er zijn dan geen ‘key features’ om mensen te lokken…

  3. @iSponge: Dat is wel een beetje zo. Maar ik denk toch dat een camera (of 2) veel mensen over de streep had kunnen trekken om de iPad te kopen. Want nu zijn nog veel mensen aan het twijfelen.

  4. Het enige wat mij echt tegenviel is de afwezigheid van multitasking. Ik hoop/verwacht dat ze dat in 1 van de volgende os’en inbakken

  5. @iSponge: precies ik denk ook dat het voor een upgrade bewaart wordt. Misschien dat het nog niet naar behoren werkte maar ik acht de kans groter dat het bewust achterwege is gelaten. Met alle ervaring die Apple al heeft op gebied van camera’s is het onwaarschijnlijk dat ze dit niet netjes verwerkt kregen.

  6. Zou er op die screenshot geen iPad Simulator moeten staan, i.p.v. iPhone?:P

  7. Apple richt zich de laatste jaren met een aantal producten in toenemende mate op de consumentenmarkt (daar bevinden zich immers de grote volumes), maar blijft daarnaast de professionele markten bedienen. Denk aan onderwijstoepassingen en de grafische toepassingen. Maar ook aan het toevoegen van bijv. Exchange ondersteuning aan de iPhone.

    Apple gaat ongetwijfeld komen met Office ondersteuning op de iPad; misschien dat zelfs Microsoft met een iPad versie van Word, Excel en PowerPoint gaat komen. Daarnaast is het gebruik van een stylus om notties te maken te verwachten: in een vergadering een laptop voor je neerzetten komt niet echt goed over; het gebruik van een tablet waarop je schrijft is vergelijkbaar met notities maken in je aantekenblok en is heel gebruikelijk.

    Binnen een jaar zien we zeker de nodige uitbreidingen die de iPad zakelijk aantrekkelijk maken!

  8. Een ingebouwde camera zal toch een praktisch probleem worden.
    Hoe hou je de iPad zodanig stabiel tijdens een videoconferentie dat de “andere” kant niet zeeziek wordt! Dat wiebelt alle kanten op. Ik denk dat Apple zich daarvan bewust is. Het zou niet erg doordacht overkomen.

    Een oplossing zou een zgn vloeibare lens kunnen zijn. Maar die zijn nog volop in ontwikkeling.

    Multitasking betekent een hoger batterijverbruik en dat betekent weer veel kritiek!

    Verder denk ik dat de iPad wel een succes wordt. Gewoon omdat de mogelijkheden legio zijn.
    Mogelijkheden die nu nog niet eens in je fantasie opkomen! Zie maar wat er inmiddels al bedacht is voor de iPhone. En de iPhone heeft beperkingen die de iPad niet heeft, denk maar eens aan de grootte van het scherm. In de US zullen bv veel scholen geïnteresseerd zijn voor tijdens de lessen of het meegeven van huiswerk. Ook in ziekenhuizen zullen de specialisten en medisch personeel het gaan gebruiken. Patientengegevens bij de hand en het monitoren van op patienten aangesloten apparatuur (cardio) enz. enz. Artsen hebben direct alle patienten gegevens onder handbereik. Dit soort programma’s worden nu al gebruikt maar dan op een iPhone. Laat je fantasie maar eens gaan!
    De iPad zal zeker een succes worden in het bedrijfsleven.

  9. Origineel geplaatst door Sjef Broere
    Een ingebouwde camera zal toch een praktisch probleem worden.
    Hoe hou je de iPad zodanig stabiel tijdens een videoconferentie dat de “andere” kant niet zeeziek wordt! Dat wiebelt alle kanten op. Ik denk dat Apple zich daarvan bewust is. Het zou niet erg doordacht overkomen (…)

    Denk dat je daar idd een goed punt hebt.. ‘t zou voor mij persoonlijk nie zo’n probleem zijn.. liever een schuddende camera dan nix.. maja.. ‘k ben maar 1 persoon 😛

  10. Ik denk dat ik wel ‘n iPad ga halen, maar ik ben wel zwaar teleurgesteld in het ontbreken van ‘n front camera. Ik denk namelijk dat het wel reuze meevalt hoe erg het wiebelt (tenzij je Parkinsons hebt of iets dergelijks). Persoonlijk denk ik dat wel goed komt wat betreft het multitasken… Die functionaliteit gaat waarschijnlijk wel aangekondigd worden tijdens de iPhone OS 4.0 keynote 😉 Verders lijkt het me ‘n geweldig apparaat voor op de bank, in bed, in de trein/vliegtuig en tijdens colleges/vergaderingen! Precies dat soort momenten en plaatsen waar de MacBook net effe too much c.q. onhandig voor is!

  11. Ik denk dat Apple multitasken niet mogelijk maakt, omdat de batterij duur verkort en dat begrijp ik wel, camera had ik wel graag erop gezien, maar ik beschouw hem toch als broer van de iPod touch (niet negatief bedoeld) en ook daar hebben ze op het laatste moment besloten geen camera erin te doen. Denk dus dat zowel de volgende generatie iPod touch en ipad geuprade worden en een camera krijgen .

  12. @Phil.:

    Volgens mij niet omdat de iPad ook draait op iPhone OS 🙂

  13. Dat wiebelen mag eigenlijk geen discussiepunt zijn. Dat zou namelijk betekenen dat ELK apparaat dat niet op een stabiele ondergrond kan staan bij voorbaat is afgekeurd. Onzin natuurlijk. Elk draagbaar apparaat zou hier last van hebben, de MacBook uitgezonderd.

  14. Ik heb een theorietje over de omissie van een camera.
    Zou de ipad met camera worden uitgerust impliceert dat multitasking. OS3.0 heeft geen multitasking, behalve voor een beperkt aantal Apple apps. De ipad komt nu met een versie van het OS uit die geen multitasking ondersteund.

    De nieuwe A4 processor is nog een grote onbekende, waarschijnlijk gebaseerd op ARM’s A9 architectuur, dus minstens een dual-core processor.
    Deze processors gaan beter om met hun ‘energie-verbruik per core’ om, dan het ‘traditionele’ SC ontwerp wat nu in de Iphone zit. De A4 is een processor die goed geschikt is voor multi-tasking.

    Het volgende punt is OS4 en de opvolger van de 3GS. De nieuwe Iphone zal waarschijnlijk ook een multi-core processor aan boord hebben (A4?), en het nieuwe OS4.0 zal mogelijk multi-task support hebben voor de Apple mobile devices die multi-core processors gebruiken.
    I.c.m. met een oled-touchscreen wordt stroom verbruik van de nieuwe Iphone nog meer gereduceerd. De nieuwe Iphone kan wel een over-all 30% betere batterij levensduur beschikken dan de 3GS.

    En dat maakt de weg vrij voor een camera op de ipad. Kort na aankondiging van OS4.0 zal de ipad waarschijnlijk ook een update krijgen, nu met een camera.
    Wat misschien ook interessant is, is dat Apple het recent heeft toegestaan om VOIP over 3G van de Iphone mogelijk te maken, dat maakt beeld telefonie via de ipad een sneeze. Of misschien komt Apple tegen die tijd met een nieuwe ichat versie voor de ipad..

    2cts op een zondagochtend.. 😉

  15. wachten we maar op ipad v2

  16. Origineel geplaatst door obi
    Of misschien komt Apple tegen die tijd met een nieuwe ichat versie voor de ipad

    tja – ook dat was één van de grote ontbrekende apps – maar dat ontbreekt ook al op de iPhone

    al met al denk ik dat de iPad eveneens een groot succes zal worden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.