Reacties voor: ‘Apple werkt Kaarten-app nu iedere ochtend bij’

Apple werkt de kaarten in Apple Maps voor iOS nu iedere ochtend om 9 uur bij. Dit ontdekte een Reddit-bezoeker.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Wel vreemd dat ik op 19 september 2012, toen Maps gelanceerd werd, al gemeld heb dat Amstelveen niet Amstelhoek heet en dat het nog steeds niet veranderd is…

  2. Leuk Apple, maar op een Engelstalige iOS or OSX heet Amstelveen nog steeds Amstelhoek.

    Heb het probleem 1 jaar geleden al gemeld.

  3. En hoe gaat het nu in de praktijk met de navigatie? Ik heb het nog niet aangedurft om hem te gebruiken.. Iemand die dat wel heeft gedaan (recent)?

  4. Gebruik vrijwel altijd de Kaarten-app voor navigatie (auto en voetganger), heb nog nooit problemen gehad! Zelfs kleine zaken zoals een voetpad wat verboden is voor auto’s, wordt perfect doorgegeven.

  5. Ze maken vorderingen… maar:
    – ik had toch graag nog gezien dat ze een aantal jaar de PIO’s van Google gebruikte.
    – Zoek functie verbetert hadden.
    – Suggesties op zoekopdracht verbeter hadden.
    Bijvoorbeeld als ik op ‘Tapas’ zoek ik mijn woonplaats dan krijg ik de eerste suggestie pas in Rotterdam. Terwijl de Tapas bar om de hoek zit die tevens op volledige naam wel te vinden is 🙁

  6. Gebruik bijna dagelijks Apple maps in het noorden van het land voor navigeren. Werkt erg goed!

  7. @Remmelt Koenes: Bij mij staat er gewoon Amstelveen

  8. Gisteren via A9 van Haarlem noord naar Aalsmeer. Bij B’dorp stond het vast. Hyundai nav laat me omrijden. Google maps laat me omrijden. Apple maps zegt ga maar langs B’dorp. Ik zat denk ik nog voor de update ;-).

  9. @Jeroen: Eerlijk gezegd vind ik Apple Maps veel prettiger als navigatie, scherm overzichtelijker. De routes zijn ook gewoon normaal. Dus wat dat betreft geen probleem. Alleen de ontbrekende/niet-klopende POI’s zijn erg vervelend waardoor je altijd het exacte adres moet weten.

  10. Toegegeven Apple Maps wordt steeds beter, maar het café waar ik (bijna) naast zou wonen, is al 7 jaar geleden afgebroken en vervangen door een appartementengebouw. Ik heb dat direct na verschijnen van Apple doorgegeven, maar nu – een paar jaar later – staat het café er nóg steeds.

  11. Kaarten is niets mis mee. Zoals bij ieder navigatiesysteem kan iedereen er fouten in vinden. Voor huis-,tuin- en keukengebruik is het prima.

  12. ik vind het super fijn en merk geen problemen. Na 1 keer mijn thuisadres ingesteld te hebben zeg ik tegen siri “drive me home” en ik kom altijd perfect thuis via de goede weg. Ook kan je trouwens verkeer aanzetten. Dan kan je zien waar er file staat

  13. Ik gebruik de kaarten app heel erg vaak voor op de fiets (met de voetgangersroute) en ik ben zeer zelden de verkeerde kant op gestuurd. Zou graag FlyOver willen zien in Amsterdam, maar dat is geen prioriteit.

  14. Origineel geplaatst door Flieps
    Voor huis-,tuin- en keukengebruik is het prima.

    Ik weet niet wat jij allemaal in je tuin uitspookt maar houd het oordeel svp. over aan hen die ermee op pad gaan.
    Het gave van Google maps zijn de contextuele zoekakties.
    Bijv. alle meubelwinkels in een view of area door het woord “meubels” in te tikken.
    Op dit gebied is Apple nog nergens
    Het is ook hun business niet.
    Volgens mij ben je als toestelmaker ook niet wijs als je elke ochtend je kaarten bijwerkt
    Gespecialiseerde bedrijven doen dat niet om 9:00 uur maar continu en beter. En het koketteren met 3-D views is zinloos voor mensen die gewoon de weg zoeken
    Apple kan zich beter concentreren op die spullen waarop we nu al jaren wachten

  15. Welke kaarten gebruikt Apple voor dit ?

    Origineel geplaatst door MacAanZee
    Toegegeven Apple Maps wordt steeds beter, maar het café waar ik (bijna) naast zou wonen, is al 7 jaar geleden afgebroken en vervangen door een appartementengebouw. Ik heb dat direct na verschijnen van Apple doorgegeven, maar nu – een paar jaar later – staat het café er nóg steeds.

    Misschien moet het nog een x aangeven.

  16. @hot12345: Voor de Benelux zal het wel goed zitten voor de wegen omdat Apple de gegevens van TomTom krijgt. Die het geld wel kunnen gebruiken nu de gps markt kleiner is geworden.

  17. @hot12345: ik heb al meerdere keren aangegeven welke restaurants bij mij in de buurt zitten. Recent nog. Restaurants die wél in Yelp zijn aangegeven (ik begreep dat Apple zijn data ook van Yelp haalt) Maar tot op heden geen wijzigingen hier in Nijmegen. ‘De provincie’ zal wel weer geen hoge prioriteit hebben.

  18. Origineel geplaatst door LongJohn
    @Remmelt Koenes:Bij mij staat er gewoon Amstelveen

    Remmelt heeft het over de engelstalige versie van iOS… Ik heb mijn iPhone ook op Engels staan en bij mij staat er ook gewoon Amstelhoek.

  19. Ik vind het nog steeds verotte jammer dat Apple gedacht heeft dit zelf te kunnen gaan doen (Kaarten leverancier) Hadden ze maar bij Google Maps gebleven… Dat functioneerde perfect.

    Probeer ik eens een lokale zoekopdracht te doen, bijv. ‘kampeerspullen’ krijg ik een hit ergens 250km verderop, áls hij al in NL blijft 🙁

  20. Google maps wint het gemakkelijk voor snel iets opzoeken. Inc poi’s. Verder kan je Google maps met 1 vinger bedienen itt Apple maps. Voor navigatie heb ik de TomTom app, blijft beter dan die gratis dingen.

  21. Origineel geplaatst door peter
    Ik vind het nog steeds verotte jammer dat Apple gedacht heeft dit zelf te kunnen gaan doen (Kaarten leverancier) Hadden ze maar bij Google Maps gebleven… Dat functioneerde perfect.Probeer ik eens een lokale zoekopdracht te doen, bijv. ‘kampeerspullen’ krijg ik een hit ergens 250km verderop, áls hij al in NL blijft

    Helaas zou dan echter nooit iets meer met Google Maps zijn gebeurd. Actieve navigatie was toen namelijk exclusief voor Android. Google schermt haar eigen ecosysteem steeds meer af. Dat wij Google apps op iOS hebben is alleen omdat Google zich dat anders niet kan veroorloven. Een eigen aanbieder was de juiste stap, al blijf ik de indruk houden dat aan de ontwikkeling te weinig wordt besteed.

  22. Zeer goede ervaringen met Apple maps als voetganger, gewoon een kaart van boven, ben helemaal af van Google Maps met dat 3d gedoe, dat draait maar rond en is voor voetgangers zeer slecht. Blij dat Apple het beter doet voor voetgangers.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.