Reacties voor: Apple ‘werkt hard’ aan Apple Pay-uitrol in Europa

Apple werkt hard om Apple Pay in Europa uit te rollen, zegt Apple Pay-topvrouw Jennifer Bailey. Daarbij kijken ze naar de omvang van de markt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Gister betaald met Apple Pay icm Boon. Werkte perfect bij de McDonalds!

  2. Apple kan beter bitcoins kunnen integreren in Apple Pay dan kan op termijn het hele bankensysteem omver.

  3. We hoeven de komende jaren dus nog niks te verwachten van Apple Pay in Nederland.

  4. Kan iemand me uitleggen wat er nou zo fijn is aan het nòg sneller van je geld af kunnen raken?

  5. Volgens mij is de marktpenetratie van creditcards in Nederland helemaal niet hoog – veel mensen hebben ze wel, maar ze betalen er niet mee.

    Hier zijn PIN en iDEAL de twee allesoverheersende manieren en banken-apps worden daar ook voortdurend handiger mee.

    Ik zie niet hoe Apple Pay de creditcardbetaling-mijdende Nederlanders moet overtuigen.

  6. Origineel geplaatst door Mick
    Gister betaald met Apple Pay icm Boon. Werkte perfect bij de McDonalds!

    Het werkt ook bij de AH en ook bij die autobar automaten 🙂

  7. Mooi artikel Gonny, alleen een ding is belangrijk om te weten:

    Het ligt niet (alleen) aan de dekking CC/debit cards, maar aan de kosten die Apple vraagt aan de banken per transactie. De banken zullen hun inkomsten flink zien slinken waar ze (tot nu toe) niet akkoord mee gaan.

  8. @JK: want iedereen heeft ook bitcoins…

  9. Als ik zo een beetje naar de recente artikelen heb gekeken ligt het dus wel degelijk aan MasterCard. De reden dat ik dat zeg is Canada. Hier is Apple Pay pas beschikbaar gekomen bij banken nadat zij hun debit cards gingen ondersteunen. Hiervoor gebruiken canadeese banken geen MasterCard of Visa, nee ze gebruiken hun eigen systeem. Pas nadat dit systeem was klaar gestoomd voor Apple Pay konden er banken deel gaan nemen. Voor zover ik weet wordt Maestro op dit moment niet ondersteund. Dat is dus best wel een vereiste in Nederland anders kan niemand zijn debitcard aan het systeem binden, en Apple Pay is alleen beschikbaar in de landen waar zowel CC als DC ondersteuning is. Het ligt dus aan MasterCard wanneer zij hun systeem Maestro systeem gereed maken voor Apple Pay. (In Engeland gebruiken ze Mastercard Debit, dus daarom daar wel)

  10. Het grote probleem is gewoon dat er weer een partij tussen gaat zitten die weer iets wil verdienen aan elke transactie, er zitten er nu al teveel tussen, waarin enkele met zo ongeveer een monopolie positie.
    Het betalingsverkeer als proces begint onbetaalbaar te worden, en als consument wordt je dubbel gepakt, banken vragen meer en meer voor “diensten en faciliteiten” (terwijl ze in vergelijking met pakweg 15 jaar geleden nog maar een fractie écht doen).
    En de transactie kosten worden meer en meer afzonderlijk doorberekend aan de klant (voor winkeliers lopen de kosten ook alleen maar op, dus begrijpelijk).
    Eigenlijk zou Apple de rfid icm vingerafdrukfunctionaliteit vrij moeten geven (want technisch en functioneel staat Applepay wel bovenaan,zeker qua veiligheid), maar ik begrijp ook wel dat ze dat niet snel zullen doen, helaas.

  11. Ach, heb al NFC in mijn ING bankpasje om draadloos te betalen… Zou niet weten waarom Apple Pay dan handiger of sneller is? Mis nu niks meer

  12. @Daejji: Vooral veiliger. Iemand kan nu met een kastje zo groot als een random reader jou geld afhandig maken zonder dat je het merkt. Wanneer Apple pay ook ondersteunt zal worden door de banken creeër je dus een veilige manier van contactloos betalen. Ik kan in ieder geval niet wachten maar hoop wel dat je 2 rekeningen kan koppelen. Desnoods 1 aan de Watch en 1 aan de telefoon.

  13. @Bas the boss!: Het gaat om minder (pin) passen in je portemonee. Ik moet er (voor de zaak, etc) altijd een stuk of 5 mee hebben. Tel daar de andere nodige passen mee op, en zelfs de dunste portemonee wordt (te) dik. Kortom, enkel je telefoon mee zo heerlijk zijn.

    Ik zou er geen probleem mee hebben om als early adopter enkele centen per transactie extra te betelaen, voor het gemak om overal met mijn apple watch of iphone te kunnen betalen, via apple pay. Het kan mij niet snel genoeg worden ingevoerd in heel de EU.

  14. Ik gebruik een tijd Boon. van wirecard en werkt perfect, helaas op stations nog niet. Ben zeer benieuwd van andere gebruikers die het hebben getest in welke filialen het gelukt is.

    We hebben een speciale Telegram groep hiervoor en voel je vrij om allen deel te nemen en deel je ervaring met anderen.

    Hoop dat er ook snel een prepaid Maestro of VPay kaart beschikbaar komt, ookal is het een buitenlandse.

    Join us in onze Telegram groep! https://telegram.me/applepayNL

  15. Ik gebruik al enige tijd Apple Pay en moet eerlijk toegeven dat het ideaal is.
    Het hoeft niet zo zeer met creditcards aangezien hier voor een debitcard (visa) van Lloyds voor gebruik.

    Enigste probleem is dat Nederlandse pasjes geen pas en CVC code hebben… Banken zouden of debit Mastercard/visa moeten gaan uitgeven óf maestro met pas code, maar dan zou Apple de CVC niet moeten verplichten (aka België en Amazon)

  16. Apple Pay mag sneller worden uitgerold. We zijn al bijna 2 jaar verder

  17. Tuurlijk, ze werken er net zo hard aan als ING die al 2 jaar blert dat Apple Pay nu echt binnenkort in Nederland komt en “ze werken er hard aan.” Geloof mij, Nederland is een veel te kleine markt voor Apple. Die gaan liever naar UK, Frankrijk, Duitsland, Spanje etc. En daar is het er ook nog niet (alleen UK) dus Nederland over 10 jaar misschien?

  18. @GoGo22: Wat gek. Ik heb het geprobeerd bij de AH To Go,Starbucks en Smullers. Overal stond zo’n wit/grijze atos automaat en hier werkte het bij mij niet op “probeer een andere pas”

  19. Zojuist betaald met Apple Pay (via de Watch) in de parkeergarage in Almere als test. Werkt goed. nu Boon opwarderen.

  20. Je vraagt je toch af waarom Apple niet Mastercard en Visa benadert voor wereldwijde Apple Pay uitrol. Hiermee is het niet belangrijk welke lokale bank wel of niet meewerkt.

  21. @Daejji: Omdat je dan je bankpas thuis kan laten?

  22. @Mick: Zou je mij kunnen vertellen hoe je dit voor elkaar hebt gekregen? Staat er ergens een guide?

  23. Origineel geplaatst door Luke
    @Bas the boss!: Het gaat om minder (pin) passen in je portemonee. Ik moet er (voor de zaak, etc) altijd een stuk of 5 mee hebben. Tel daar de andere nodige passen mee op, en zelfs de dunste portemonee wordt (te) dik. Kortom, enkel je telefoon mee zo heerlijk zijn.

    Ik zou er geen probleem mee hebben om als early adopter enkele centen per transactie extra te betelaen, voor het gemak om overal met mijn apple watch of iphone te kunnen betalen, via apple pay. Het kan mij niet snel genoeg worden ingevoerd in heel de EU.

    Eindelijk eens een goed argument! 👍

  24. Origineel geplaatst door justin w
    @Daejji: Vooral veiliger. Iemand kan nu met een kastje zo groot als een random reader jou geld afhandig maken zonder dat je het merkt. Wanneer Apple pay ook ondersteunt zal worden door de banken creeër je dus een veilige manier van contactloos betalen. Ik kan in ieder geval niet wachten maar hoop wel dat je 2 rekeningen kan koppelen. Desnoods 1 aan de Watch en 1 aan de telefoon.

    Dat risico is verwaarloosbaar. En als het al gebeurd wordt de schade vergoed. De bank weet precies waar dat geld naartoe is gegaan want het is natuurlijk niet zo dat het geld op de pas staat.

  25. Met dank aan Mick (en Google) voor zijn tip over Boon, Apple Pay ook werkend gekregen op mijn iPhone. Helemaal top!

    In de basis is de oplossing van Boon een MasterCard en dus alleen te gebruiken bij bedrijven die MasterCard Accepteren. In Nederland maakt het merendeel van de bedrijven alleen gebruik van, wat we in de volksmond pinnen noemen, maar in werkelijkheid Maestro en V-PAY is. Beide zijn debit cards van respectievelijk MasterCard en VISA. De oplossing van Boon is dus niet overal te gebruiken. Maar werkt verder ideaal.

    De reden waarom Apple Pay nog niet is geïntroduceerd in Nederland heeft alles te maken met het business model van Apple. Die willen er namelijk ook wat op verdienen. De transactietarieven in Nederland voor debit card (pinnen) transacties liggen rond de vijf cent, daar moet alles van worden betaald. Dat laat weinig ruimte over voor een Apple om daar ook nog wat aan te verdienen. In de landen om ons heen kosten diezelfde transacties tot wel 23 eurocent of zijn opgebouwd uit een vast bedrag i.c.m. een percentage. Dat laat meer ruimte over voor een Apple die ook nog wat wil verdienen.

    Ik denk dus dat Apple Pay in Nederland voorlopig niet zal worden geïntroduceerd. Helaas, want het werkt verder erg mooi!

  26. Wat wordt er bedoelt met  pay gebruikt icm Boon???????

  27. @Mick: Boon” klinkt als, wat is dit. 😳😳😳

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.