Reacties voor: Apple werkt aan wereldwijde iCloud-muziekrechten

Apple onderhandelt over wereldwijde muziekrechten voor iCloud, die het bedrijf voor het iPhone-event op 4 oktober binnen hoopt te hebben.
Lees het complete artikel → Apple werkt aan wereldwijde iCloud-muziekrechten
Michel Lusthof -

Reacties: 18 reacties

  1. Kan bijna niet meer wachten op iCloud … dit is zo gaaf!

  2. als je nu inlogt bij icloud dan staat er ook een nieuw icoon voor iwork

  3. Omzetten naar 256kbps vind ik erg verwarrend. Zet een 64kbps bestand ok naar 256kbps, en het resultaat is niet beter dan 64kbps. Wat er gebeurt is dat je toegang krijgt tot hetzelfde nummer in de iTunes database, in de kwaliteit 256kbps.

  4. Dit is toch weer een bevestiging, dat Apple nog steeds goed bezig is, ,. en op de feiten voor uit loopt..
    Complimenten aan mezelf, en ook aan Apple.

  5. @Martijn: Je krijgt het orgineel van Apple, dus niet jouw slechte 64kbps versie. Werkt dus alleen met nummers die in de itunesstore vindbaar zijn!

  6. Stel dat je zo’n abbo neemt. En al je muziek gematched is. Wat gebeurd er als je je abbo stopt?

    Ben je dan alles kwijt?

  7. Worden alle nummers van je iTunes in de cloud gezet, of alleen nummers die in de iTunes store verkrijgbaar zijn?Tool verkoopt zijn cd’s niet via iTunes maar ik heb ze wel erin staan. Misschien lees ik niet goed, maar ik kan dat niet uit het verhaal ophalen.

  8. Ik ben benieuwd hoeveel wij (Nederland) dit daadwerkelijk gaan gebruiken. Mobiel internet wordt aanzienlijk duurder en wat ik hoor gaan mensen geen duurder abbonement nemen om hetzelfde aantal MB’s te behouden als hun huidige abbonement/ verbruik.

  9. Wat mis ik in dit verhaal….?
    Muziek die je al HEBT (en die je dus met een kabeltje heel makkelijk en gratis naar jouw iPhone kunt syncen) wordt als download beschikbaar gesteld in de cloud, eventueel in een hogerebetere bitrate. Muziek die jij al HEBT maar iTunes nog niet moet je eerst gaan uploaden (?)

    Vervolgens kun je op een geheel nieuwe wijze naar muziek luisteren die je toch al lang in jouw bezit had en waarvoor je nog ‘ns 25 euro gaat betalen…oh ja…plus een duurder data abonnement.

    Koppel dit aan de opmerking van Chavasse en ik zie het nut er echt niet van in, anders dan een deal met de telco’s om vooral veel dataverkeer te genereren.

  10. @Carel: Met 3G zal het inderdaad een dure grap worden, maar juist door de duurdere mobiele data denk ik dat het aantal Openbare Wifi netwerken al maar meer wordt. Zie bv de NS die al wifi heeft in sommige treinen en op stations. Of als je op vakantie bent en je hotel/appartement heeft Wifi. iCloud zorgt er dan voor dat je al je muziek tot je beschiking hebt en je niet meer een selectie moet maken wat je mee neemt.

  11. Ik vind het nog steeds een vreemd verhaal. Voor zover ik begrijp is dit een soort witwassen van illegaal gedownloade muziek?

  12. Ik zie echt het nut niet van deze dienst. Ik hoopte op een abonnementsdienst net als Spotify, dan zou ik misschien overwegen om over te stappen voor de sake of compatibilty. Nu heb ik met Spotify voor 10 euro per maand al mijn nummers op elke computer en telefoon waar ik inlog en offline toegang tot al mijn nummers en dat voor de prijs van 12 CD’s per jaar.

  13. @Michiel: iTunes Match gaat over alle muziek die in iTunes staat, dus ook eigen CD’s die je in iTunes hebt gezet (….). Je betaalt voor de dienst en zover ik het onthouden van de WWDC keynote heb $25 per jaar voor 20.000 nummers of iets dergelijks.

    @Ben: Zo kan je er tegenaan kijken, maar natuurlijk is illegale download wel behoorlijk NL. Voor de overige mensen is het parkeerplaats (back-up) van muziek, geen harddisk meer bijhouden.

  14. Jongens sorry maar dit gaat over de klok en de klepel…..
    Het gaat hier niet over streamen! Maar over synchroniseren , en gebeurt als je dat wilt tijdens het opladen van je devices binnen je draadloos netwerk. Kost je dus niets! Als je vervolgens ook nog niet in de iTunesstore gekochte muziek in je bibliotheek hebt staan die je toch op al je apparaten wilt hebben kan je gebruik maken van iTunes match. In de store staan 18 miljoen nummers dus de kans is groot dat een groot deel van je collectie aanwezig is. Zo niet kan je alleen de ontbrekende nummers uploaden. Is dus maar een klein deel en dit gaat uiteraard weer via je vaste dataverbinding. Samengevat is dus GEEN streaming maar sychronisatie en geheugenruimte op je devices blijft dus erg belangrijk. Vandaar de 64 Gb versie van de iPhone 5. Je betaalt dus voor het gemak van draadloze synchronisatie van foto’s, video documenten en muziek als je dat wilt.

  15. O ja, ik heb nog nergens gelezen dat je het moet gebruiken en dat je moet betalen, wat kunnen mensen toch verschrikkelijk zeuren…

  16. @Stevie J: heel duidelijk. Maar ik vraag mijzelf ook af of dit dan een manier wordt om je “illegale” muziek legaal te maken?

  17. Dat je illegale muziekcollectie door Apple wordt gewijzigd in een hoge bitrateversie, maakt het natuurlijk nog niet ineens legaal. Apple kan niet controlren of jij je cd’s zelf hebt geript, of dat je het van internet hebt gedownload zonder er iets voor te betalen.

    Zij doen dit omzetten natuurlijk om te voorkomen dat ze van elk liedje 20 verschillende versies moeten gaan bijhouden.

  18. Hmmmm, voor mij een reden om over te stappen naar HTC. Ik vind dat Itunes sowieso al niets. En wie heeft er nou gekochte nummers op zijn Iphone staan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.