Reacties voor: ‘Apple werft voormalige Google Maps-medewerkers voor eigen Kaarten-app’

Apple zou (voormalig) Google-personeel werven dat aan Google Maps heeft gewerkt. Zij zouden helpen bij het ontwikkelen van Apple's eigen Kaarten-app.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Goed bezig

  2. In de satelliet beelden van de Kaarten app bij mijn huis in de buurt zie je alleen maar wolken. Dus je ziet gewoon geen huizen. Dat is wel echt slecht.

  3. Ik zou zeggen:”hup aan de slag, mannen! Er is een hoop te doen.”

  4. Handig inderdaad. Eerst een goed werkende app verwijderen om een nog slecht werkende app er voor in de plaatst te brengen en dan vervolgens samen met de (ex)makers van de goed werkende app te gaan werken aan je eigen brakke app…

    Als apple nou eerst de app tot het zelfde niveau van Maps had gebracht en daarna de boel omwisselde zou een stuk logischer en prettiger zijn. Voor mij geen iOS6 voorlopig 🙂

  5. Apple Maps is traag, kan niet eens een school vinden. Kom op Apple, jullie kunnen niet alles goed doen, dit komt er nou van als je Google Maps verwijdert, idioten…

  6. @Bram: De huizen in je buurt zijn al in de mist op gegaan.

  7. Origineel geplaatst door Bulluk
    Handig inderdaad. Eerst een goed werkende app verwijderen om een nog slecht werkende app er voor in de plaatst te brengen en dan vervolgens samen met de (ex)makers van de goed werkende app te gaan werken aan je eigen brakke app…Als apple nou eerst de app tot het zelfde niveau van Maps had gebracht en daarna de boel omwisselde zou een stuk logischer en prettiger zijn. Voor mij geen iOS6 voorlopig

    It just works 😀

  8. Ben blij dat ze er aan werken! Naar mijn inzien hadden ze eerst een betaversie moeten uitbrengen. De enige die blij is, is TomTom!

  9. Leuke zet.
    je plaats een minder werkend program.
    koop later het personeel via een omweg
    en walla geen patenten oorlog.
    of dit wel een goede zet is?

  10. @rebbelx: Als je nou eerst al iOS6 zou hebben en dan klaagt zou ik het nog begrijpen maar je weet zelf niet eens of het brak is. Ik kan je zeggen dat jij het in het dagelijkse gebruik prima vind werken. Maar je weet als Apple gebruiker toch dat Apple onder het welbekende vergrootglas ligt bij iedereen?

  11. wat een gezeef over maps steest, prima gedaan door apple, ook de navigatie doet het prima, nee geen toeters en bellen maar gewoon van A naar B, en niet naschreeuwen als je zelf geen iOS6 gebruikt das wel erg zielig. Dit is pas een begin mensen, dus nog even gedult en dan wilt de rest ook geen Google Maps meer met streetview.

  12. @Bulluk: Volgens mij heeft apple de app onder tijdsdruk op IOS6 gezet. Het contract met google was na 5 jaar afgelopen. Google vraagt schofterig hoge bedragen aan elke app die meer dan 1 miljoen hits maakt naar hun maps omgeving. Je begrijpt dat apple daar heel snel aan komt. Amazon gaat ook al weg bij Google en je ziet veel sites overstappen naar Bing.

    Wachten totdat de app volwassen is was niet mogelijk. En ze kunnen heel veel serverside oplossen. Kortom het zal wel snel beter worden allemaal.

    En waar hebben we het over….MAPS…tot vorige week heb ik die app nauwelijks geopend.

  13. Maar voor Apple-fans deugt er toch niets van Google etc? Of alleen als het uitkomt?
    Apple is een soort Lexmark… kopieert ook alles!

  14. Origineel geplaatst door sannie
    Google vraagt schofterig hoge bedragen aan elke app die meer dan 1 miljoen hits maakt naar hun maps omgeving.

    Schofterig hoge bedragen vragen? Interessant om Apple gebruikers hierover te horen klagen 🙂

    Maar natuurlijk niet helemaal ongelijk, want anderen stappen ook over, naar bijv. OpenStreet Maps.

    Origineel geplaatst door sannie
    En waar hebben we het over….MAPS…tot vorige week heb ik die app nauwelijks geopend.

    Tsja, MAPS. Ik gebruik die applicatie zeer regelmatig, dus waar hebben we het inderdaad over?

  15. “Google vraagt schofterig hoge bedragen”. Woowe da’s leuk om te horen van iemand die waarschijnlijk een schofterig hoog bedrag heeft betaald voor een Apple-product…!? Zelfs de muziek die je “koopt” in iTunes blijft van Apple. Maar wat marketing betreft is Apple de top! Zelfs al werkt het product niet 100%, de schapen liggen in de rij te wachten voor de Apple-stal.

  16. Ik snap dat gezeur over de nieuwe maps niet zo. Punt 1 en erg belangrijk punt is dat Google zo’n 7 jaar (!) de tijd heeft gehad om hun kaartendienst zover te krijgen als deze nu is. Apple is hier pas 2 jaar mee bezig. Ik praat Apple niet goed want als ze iets hoog in het vaandel hebben staan zijn deugdelijke producten, maar komop, geef het een beetje de tijd. Ik weet niet waar jullie wonen maar hier in de buurt van Eindhoven zijn de kaarten perfect in orde, verkeer wordt goed aangegeven en wegafsluitingen of werkzaamheden worden prima weergegeven, beter dan in de andere app. Ik denk dat Yelp hier nog meer moet aan slaan maar dit zal uiteindelijk groeien. Streetview is een gemis, klopt, maar je moet niet vergeten dat Google streetview pas implementeerde in 2009. Ik verwacht dan ook dat Apple hier spoedig mee gaat volgen, gezien ik al vaak een TomTom auto heb zien rijden met zo’n camera op het dak. Al bij al, chill down en wacht het even af.

  17. Eerst de werknemers van Google overnemen en straks Google aanklagen dat Google Maps wel erg veel lijkt op Apple’s Maps.

    Als ze alle medewerkers overnemen, hebben we straks Android voor iPhone.

    @sannie: … En Apple kan dat niet betalen?
    … Wat vraagt Google precies aan Apple voor hun kaartgebruik?

    Apple komt er nu achter dat het maken van kaarten tijd/geld kost. En ondertussen mogen de gebruikers alle fouten eruit halen voor ze. Zo worden wij de onbetaalde medewerkers van Apple.ben benieuwd wat de samenwerking met TomTom inhield.

  18. @hcsies: Hoe denk je dat Google het heeft gedaan in de afgelopen 7! jaar?

  19. @Stefan: Apple producten niet 100% werken?
    Verklaar dat eens?
    Mn iPhone werkt al 4 jaar zoals het hoort!

  20. Origineel geplaatst door Pommetje
    @stefan Apple producten niet 100% werken? Verklaar dat eens? Mn iPhone werkt al 4 jaar zoals het hoort!

    Euh zeg ik dat dan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.