Reacties voor: Apple weigert Nederlandse tabletnieuwsapp om Android en Windows

Apple heeft de iOS-app van Tabletguide geweigerd omdat er verwijzingen naar Android en Windows staan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Als dit klopt zou ik het toch wel ontzettend triest vinden van Apple. Eisen dat iedereen doet alsof de concurrentie niet bestaat is wel heel bijzonder. Ik denk (en hoop) dat hier meer aan de hand is, eigenlijk.

  2. Apple is weer lekker kinderachtig bezig, er zijn genoeg andere buitenlandse apps die over android en windows phone gaan en ook daar naar verwijzen.

    Geldt ook voor android en windows phone, daar zijn ook apps voor beschikbaar die naar iOS verwijzen.

    Apple is echt kinderachtig bezig de laatste tijd, de meest bekende blunder van afgelopen tijd was toch echt de sinterklaas app en nu weer een stomme reden, dat vind ik zo erg dat je bij Android dan weer wel alles kan installeren wat je wilt, in mijn ogen is het genoeg als Apple kijkt of een app geen virussen bevat, niet al mijn gegevens jat en geen porno of dergelijke bevat, maar Apple voelt zich net een god en doet wat ze willen, begrijpelijk want het is hun winkel en hun bepalen de regels, maar vaak slaan die regels nergens op en hun uitleg erop al helemaal niet.

  3. Wat? Dit gaat wel heel ver. iOS is compleet gesloten en blijkbaar vinden mensen dat niet erg, maar censuur gaat wel erg ver. Het is al compleet gestoord dat je er niet voor kunt kiezen bijvoorbeeld naar iOS 6 terug te gaan, maar een nieuwsapp weigeren omdat er artikelen inzitten over tablets van de concurrentie? Waar is Apple mee bezig! Think different? Laat me niet lachen. Zeker nu iOS 7 eigenlijk niets meer is dan een gesloten versie van Android zou niemand dit meer moeten accepteren.

  4. Het weigeren van dergelijke Apps door Apple is toch wel een trieste zaak.

  5. Vind dit inderdaad wel erg ver gaan voor Apple’s doen. Zeker als je bedenkt dat er zelfs apps van Microsoft zelf op staan (en alleen al het feit dat je dat bij die applicaties ziet staan is reclame voor hen). En er zijn sowieso meer apps waarbij verwezen wordt naar de concurrentie. 😛

  6. Niet om ‘t een of ‘t ander, maar Apple heeft gelijk. Het gaat om een app op een idevice dus moet het ook naar Apple producten verwijzen of het moet heel breedschalige info bevatten.

  7. Origineel geplaatst door Frank
    Niet om ‘t een of ‘t ander, maar Apple heeft gelijk. Het gaat om een app op een idevice dus moet het ook naar Apple producten verwijzen of het moet heel breedschalige info bevatten.

    Onzin, dan kun je net zo goed alle Google apps en Microsoft apps blokkeren, want Gmail, Google Maps en Google Drive zijn concurrentie voor Mail, Apple Maps en iCloud.

    En Office mag ook weg omdat er iWork is en One Note ook want je hebt de Notitie app.

    Slaat nergens op, je hebt ongelijk.

  8. Ik geef frank ook gelijk.

    Als je een bedrijf zou hebben die lampen verkoopt, en iemand zou er een flyer hangen van een ander bedrijf dat lampen verkoopt, zou je die flyer toch ook weigeren?
    Ik vind t logisch..

    Maargoed.

  9. @Erwin Puijnen: Maar TabletGuide maakt geen directe reclame voor Android, ze brengen onafhankelijk nieuws. Dat is alsof de Albert Heijn opeens alle kranten en tijdschriften verbiedt waar een artikel over de Jumbo in staat.

  10. Het is nog maar de vraag in hoeverre dit klopt. Het is vaker misbruikt om een app te hypen. Daarnaast is het ook een erg vreemde zet gezien het feit dat er een nieuws app categorie is in de app store die bomvol apps staat van sites die ook berichten over Android en Windows Phone (vaak zelfs nog meer dan over iOS/Apple). Ik vind het in ieder geval een raar verhaal. De screenshot die nu is geplaatst helpt wel wat.

  11. Waarom vinden we dit triest of raar? Het zou toch ook krom zijn als ze een app in de Google store gooien met al het nieuws over Apple producten . Ik snap de hele ophef niet , begrijpelijk dat je elkaars platform niet gaat promoten in je eigen store

  12. Heel erg triest dit van apple dit is een onhafhankelijke website, het is dusn iet dat ze reclame maken voor android speciaal of windows.

  13. Wat is Apple toch een zielig bedrijf. Ik denk dat als mijn abbo is afgelopen, ik weer over stap op Android.

  14. Origineel geplaatst door madhouseNL
    Waarom vinden we dit triest of raar? Het zou toch ook krom zijn als ze een app in de Google store gooien met al het nieuws over Apple producten . Ik snap de hele ophef niet , begrijpelijk dat je elkaars platform niet gaat promoten in je eigen store

    Dan zou de iCulture app ook verboden moeten worden, hier worden ook bv. hoesjes besproken van concurrentie in plaats van alleen de hoesjes van Apple zelf.

  15. Origineel geplaatst door Red
    Wat is Apple toch een zielig bedrijf. Ik denk dat als mijn abbo is afgelopen, ik weer over stap op Android.

    Haha wow. Jij kijkt dus niet naar of de smart phone die je gebruikt lekker werkt, en de features je bevallen, etc. Nee, jij kijkt naar nieuwsberichten over het bedrijf, en als (iemand van t review-team van) Apple één ding doet waar jij het niet mee eens bent, neem je een andere smart phone? Nee ok, dan is het duidelijk 😛

    Ik zag laatst dat Mark Zuckerberg een zooi Facebook aandelen heeft verkocht. Beetje raar. Ik denk dat ik daarom mijn Facebook account maar opzeg.

  16. Helemaal net Apple eens!!!

  17. Het wordt hoog tijd dat ze Safari uit iOS verwijderen, daarmee kun je ook naar Android gerichte sites surfen en bv. de website van Samsung of HTC bezoeken.

  18. Origineel geplaatst door Alfred
    Het wordt hoog tijd dat ze Safari uit iOS verwijderen, daarmee kun je ook naar Android gerichte sites surfen en bv. de website van Samsung of HTC bezoeken.

    Volledig met je eens.

  19. Kolder.
    Greep uit apps in de app store die alleen tablets en smartphone nieuws en reviews doen : insidehandy.de, mobile life, hit tap en mobile tech.

    In de appstore prijken deze magazines met nokia windows phones, android tablets en andere concurrerende apparaten.

    Ik ruik een stunt, onkunde of een leugen.

  20. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Haha wow. Jij kijkt dus niet naar of de smart phone die je gebruikt lekker werkt, en de features je bevallen, etc. Nee, jij kijkt naar nieuwsberichten over het bedrijf, en als (iemand van t review-team van) Apple één ding doet waar jij het niet mee eens bent, neem je een andere smart phone? Nee ok, dan is het duidelijk Ik zag laatst dat Mark Zuckerberg een zooi Facebook aandelen heeft verkocht. Beetje raar. Ik denk dat ik daarom mijn Facebook account maar opzeg.

    Sinds iOS7 werkt de iPhone niet meer lekker, het werd een ramp en dit kan Apple niet gebruiken

    Trouwens, de gebruikers ervaring en smoothness is bij een Nexus telefoon met Android net zo goed als op een iPhone met iOS, dan we met meer vrijhid.

    Ik heb zelf een Nexus 5 en zelfs de diehard apple fans vinden hem erg smooth en fijn werken, en net als iPhone krijgt een Nexus ook direct updates van Google als ze uitkomen.

    Hier komt Apple niet meer mee weg, hun zijn niet meer uniek, zelfs Windows Phone haalt iOS langzaam in.

    De enige wat ik bij de Nexus 5 mis is de feel en sexyness van de iPhone (de looks heeft hij al), maar dan ben ik wel 300euro goedkoper uit waardoor ik dit jaar de iPad Air kon halen zonder mijn nier te hoeven verkopen (wel de iPad 3 de deur uit geflikkerd voor een nette prijs 😀 )

  21. Origineel geplaatst door Mike
    Sinds iOS7 werkt de iPhone niet meer lekker, het werd een ramp en dit kan Apple niet gebruikenTrouwens, de gebruikers ervaring en smoothness is bij een Nexus telefoon met Android net zo goed als op een iPhone met iOS, dan we met meer vrijhid.Ik heb zelf een Nexus 5 en zelfs de diehard apple fans vinden hem erg smooth en fijn werken, en net als iPhone krijgt een Nexus ook direct updates van Google als ze uitkomen.Hier komt Apple niet meer mee weg, hun zijn niet meer uniek, zelfs Windows Phone haalt iOS langzaam in.De enige wat ik bij de Nexus 5 mis is de feel en sexyness van de iPhone (de looks heeft hij al), maar dan ben ik wel 300euro goedkoper uit waardoor ik dit jaar de iPad Air kon halen zonder mijn nier te hoeven verkopen (wel de iPad 3 de deur uit geflikkerd voor een nette prijs )

    Ik heb zelf de iPad 4, en ben er tevreden mee.

    Maar ik heb ook een Nexus 4 en die is inderdaad erg smooth, hiervoor had ik altijd een iPhone maar nu mis ik vaak weleens de vrijheid van Android op mijn iPad, die laatste heb ik omdat mijn school alleen iOS voor hun app ondersteund dus helaas van de ene kant, van de andere kant is iOS nog steeds erg beperkt in vrijheid en dit soort stunts van Apple maken het niet beter, maar er zijn veel apps voor iOS die ik gebruik en die gewoon erg goed zijn, en daar blinkt iOS in uit, kwalitatieve apps.

    Echter is dit soort censuur not done.

  22. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Haha wow. Jij kijkt dus niet naar of de smart phone die je gebruikt lekker werkt, en de features je bevallen, etc. Nee, jij kijkt naar nieuwsberichten over het bedrijf, en als (iemand van t review-team van) Apple één ding doet waar jij het niet mee eens bent, neem je een andere smart phone? Nee ok, dan is het duidelijk 😛
    Ik zag laatst dat Mark Zuckerberg een zooi Facebook aandelen heeft verkocht. Beetje raar. Ik denk dat ik daarom mijn Facebook account maar opzeg.

    Beetje rustig aan he fanboy. Apple heeft wel vaker dingen waar ik t niet mee eens ben dus het is niet één ding.

    En je opmerking over FB slaat helemaal nergens op.

  23. Origineel geplaatst door Veronica
    Ik heb zelf de iPad 4, en ben er tevreden mee.Maar ik heb ook een Nexus 4 en die is inderdaad erg smooth, hiervoor had ik altijd een iPhone maar nu mis ik vaak weleens de vrijheid van Android op mijn iPad, die laatste heb ik omdat mijn school alleen iOS voor hun app ondersteund dus helaas van de ene kant, van de andere kant is iOS nog steeds erg beperkt in vrijheid en dit soort stunts van Apple maken het niet beter, maar er zijn veel apps voor iOS die ik gebruik en die gewoon erg goed zijn, en daar blinkt iOS in uit, kwalitatieve apps.Echter is dit soort censuur not done.

    Ik heb hiervoor altijd Androidtelefoons gehad, sinds vorig jaar voor t eerst een iPhone. Allebei hebben zo ze voordelen en nadelen. Ik ben dik tevreden nu met mijn iPhone maar als de concurrent volgend jaar, in mijn oog, een betere telefoon uitbrengt dan koop ik die.Apple is gewoon een heel triest bedrijf als je t mij vraagt, doort dit soort dingen.

  24. Is Apple bang voor concurrentie? Zal toch niet? Er zal wel iets anders spelen.

  25. Dit is diep triest van Apple dat ik als gadget liefhebber niet zelf kan bepalen wat voor artikelen lees op mijn iPhone . Dikke censuur noem ik het meer is het niet, om je voor te schamen Apple !

  26. Apple maakt mooie producten maar wordt op veel punten inderdaad steeds arroganter. Als zoveel liefhebbers van Apple producten steeds kritischer worden over Apple zelf vraag ik me af of we de komende tijd signalen gaan opvangen dat ze het snappen dat ze niet de hele wereld naar hun hand kunnen zetten. Ook prijstechnisch worden ze in rap tempo in verhouding te duur door het alsmaar blijven uitbrengen van 16 gb devices zonder gps. Dat icm het niet kunnen uitbreiden van het geheugen zet ze steeds meer op achterstand. Als bezitter van meerdere iPads pas bijv. een prima presterende Asus Memopad HD 7 met gps gekocht voor maar 119 euro. Wat zo ongeveer overeenkomt met de prijs die je bij Apple als meerprijs betaald om gps ( en 4g) te krijgen! Mijn vorige Android tablet was prut maar dit begint er echt op te lijken.

  27. @Red: En Google of Samsung zijn niet triest?
    Samsung die bijv vals speelt bij bench marks wat in werkelijkheid niet klopt!?
    Of Samsung die allemaal mensen inhuren om andere toestellen af te kraken op internet en hun eigen producten ophemelen vol met leugens!

  28. Origineel geplaatst door Daejji
    En Google of Samsung zijn niet triest?Samsung die bijv vals speelt bij bench marks wat in werkelijkheid niet klopt!?Of Samsung die allemaal mensen inhuren om andere toestellen af te kraken op internet en hun eigen producten ophemelen vol met leugens!

    Jawel ze zijn allemaal een beetje triest bezig maar ik reageer na aanleiding van dit artikel en ik vind t gewoon belachelijk van Apple dit.

  29. Snel maar de telegraaf app ook verbieden. Die schrijven ook weleens wat over Android.

  30. Origineel geplaatst door Daejji
    @Red: En Google of Samsung zijn niet triest?
    Samsung die bijv vals speelt bij bench marks wat in werkelijkheid niet klopt!?
    Of Samsung die allemaal mensen inhuren om andere toestellen af te kraken op internet en hun eigen producten ophemelen vol met leugens!

    Klopt, dat is erg achterbaks maar dat is valsspelen en dit is censuur.

  31. Origineel geplaatst door ppl
    Het is nog maar de vraag in hoeverre dit klopt. Het is vaker misbruikt om een app te hypen. Daarnaast is het ook een erg vreemde zet gezien het feit dat er een nieuws app categorie is in de app store die bomvol apps staat van sites die ook berichten over Android en Windows Phone (vaak zelfs nog meer dan over iOS/Apple). Ik vind het in ieder geval een raar verhaal. De screenshot die nu is geplaatst helpt wel wat.

    Ik vind het ook nogal dubieus eigenlijk, zowel het verhaal (vergelijkbare apps zijn al te vinden) als de screenshot die geen steekhoudend bewijs is. Het onnozele weigeren van apps is voor Apple uiteraard niets nieuws, maar ik vind dat toch wat meer terughoudendheid op de plaats is. Het zijn nogal harde beschuldigingen die hier en elders bijna vanzelfsprekend als waar worden beschouwd, terwijl dit gegeven in het verleden al door ontwikkelaars voor reclamestunts is misbruikt (zoals ppl hierboven terecht opmerkt). Voor TabletGuide is dat al meteen te zien, aangezien daar vrijwel geen reageerders actief blijken te zijn op het eerste gezicht (behalve bij het artikel dat hierover gaat).

    Ik zou in zulke situaties liever willen wachten totdat er meer concreet bewijs wordt aangedragen, zoals de door Apple gemaakte screenshot (die toevallig nu niet bereikbaar is). Als Apple het inderdaad doet, dan veroordeel ik dit ook. Maar: in dubio pro reo (bij twijfel, dan voor de beschuldigde).

  32. meer dan een miljard apps in de appstore en daar zit meer dan genoeg materiaal over “de concurrent” bij en dan krijgen mensen het voor elkaar om moord en brand te schreeuwen.
    Per definitie is Apple de boosdoener ? right.

    Het lijkt er eerder op dat de mannen van tabletguide de reden van afwijzing niet helemaal begrijpen of verkeerd interpreteren.

    De selectieve context (wel een screenshot van de reden afwijzing maar niet het screenshot wat apple meestuurt als aantoning met wat ze bedoelen), het riekt naar een publiciteitsstunt van tabletguide.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.