Reacties voor: Apple weigert applicatie iErase van Zdziarski

Apple weigert de applicatie iErase van Jonathan Zdziarski in de App Store te publiceren. De applicatie is bedoeld om het vrije geheugen op je iPhone veilig te wissen, zonder sporen achter te laten.
Lees het complete artikel → Apple weigert applicatie iErase van Zdziarski
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Volgens die screenshot WIS je de vrije ruimte door hem naar 0 te brengen, maar vrije ruimte is toch iets wat je wilt hebben en niet iets wat je kwijt wilt?

  2. @Red Snow: Wanneer je een bestand verwijdert, wordt dat uit het bestandssysteem (een tabel met gegevens van waar welk bestand op je harde schijf staat) verwijderd, maar blijven de gegevens eigenlijk staan totdat ze weer overschreven worden door nieuwe bestanden. De verwijderde bestanden kunnen dus nog steeds gelezen worden, met speciale programma’s als Diskaid.

    iErase overschrijft die “vrije” ruimte met een groot bestand, vol nullen, en verwijdert dat bestand vervolgens uit het bestandssysteem. Zo heb je dus nog steeds dezelfde vrije ruimte, maar kan niemand meer bij je verwijderde bestanden.

  3. Bij tweedehands verkoop moet je gewoon je iPhone wissen met de ingebouwde wisfunctie, daar heb je deze app niet voor nodig. Een paar maanden geleden was het nog mega-nieuws (?) dat Apple de wisfunctie had aangepast zodat hij “echt” wist. Waar je deze app voor kunt gebruiken is als je gegevens van je iPhone “verwijderd” hebt en echt zeker wilt weten dat ze ook weg zijn, maar niet alle informatie op je iP wil wissen. Ik kan er niet heel veel toepassingen voor verzinnen. Misschien als je bang bent dat je vrouw de naakt-foto’s van je vriendin kan vinden die op je iPhone stonden?

  4. Natuurlijk is het logisch dat zo’n applicatie er niet door komt. De app schrijft buiten zijn sandbox, wat volgens de regels van de SDK niet is toegestaan.

    1 bug in zijn code en je zit met een lege iPhone :S

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.