Reacties voor: Apple weer aangeklaagd om misleidende Siri-reclames

Apple is in Los Angeles aangeklaagd wegens misleidende televisiereclames voor Siri. Dit is de tweede keer deze maand: op 13 maart deed iemand anders nog hetzelfde, maar dan in New York.
Lees het complete artikel → Apple weer aangeklaagd om misleidende Siri-reclames
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 23 reacties

  1. Reclames zijn altijd mooier dan het in werkelijkheid is. 🙂

  2. Zucht, alles om het geld daar in amerika

  3. Gaan ze de macDonalds ook aanklagen omdat hun burgeren op het plaatje boven de kassa’s minder klef uitziet dan wat ze echt krijgen?? Doe toch normaal!!

  4. Als je misleid bent wil je gecompenseerd worden. Dat is ook de enige eis.
    @yuuupedwin:

    In Nederland wordt ook altijd geld geëist in dit soort zaken. Apple kan zijn eigen verwachten (naar mijn mening) niet waarmaken en daarom maken ze de reclames mooier dan het daadwerkelijk is. Voor Apple’s doen zelfs buitengewoon vreemd dat ze Siri in Beta vorm uitbrengen. Ik vind de iPhone 4s een heel mooi toestel, zeker een toegevoegde waarde tov mijn 3GS maar, ondanks mijn prima Engels, gebruik ik siri niet. Het werkt gewoon niet voor me…

    De atv is de eerste misstap sinds Steve jobs, heb mijn atv 2 alweer in gebruik omdat ik de atv 3 onhandig in gebruik vind.
    We zullen zien hoe het allemaal gaat, Apple onderscheid zich in ontwerp en de software, naar mijn mening niet meer in betere hardware als ik kijk naar wat voor spul Samsung op de markt brengt.
    Microsoft en Google maken er gewoon een rommel van waardoor iOS gewoon heel praktisch is

  5. Kunnen we nu T-Mobile nu ook aanklagen voor misleidende reclames? Die gebruiken in hun reclames facetime over 3G…

  6. Denk meer het algemene idee overheerst dat Siri tot nog toe zeer beperkt is. Het werd met een hoop bombari aangekondigd maar veel verder dan het weer vragen en de tijd kom je er niet mee in Nederland vooralsnog dan.

  7. Typisch gevalletje van zeuren om te zeuren?
    Siri werkt wel lekker, maar het is aan jezelf in hoe verre je het gebruikt.
    En nee als je als een Neanderthaler praat verstaat ze je niet nee..

  8. Sorry double post.

    Ja dat het nog niet in alle talen is is wel kloten…
    Maar ja wie weet ooit nog?

  9. Ik ga Apple aanklagen, omdat mensen die een iPhone 4s hebben siri kunnen gebruiken en ik er geen kan betalen. Ik voel me daardoor gekwetst, heb psychische hulp nodig en ik vermoed dat ik jarenlang opgenomen moet worden en dat allemaal omdat Apple Siri geïntroduceerd heeft.

    Nog even.

  10. Origineel geplaatst door Jochem
    Gaan ze de macDonalds ook aanklagen omdat hun burgeren op het plaatje boven de kassa’s minder klef uitziet dan wat ze echt krijgen?? Doe toch normaal!!

    Daar ben ik het volledig met je eens.

  11. Best appart om te zien hoe men meteen in verdedeging gaat. Het verast me telkens weer te zien hoe men zich verbonden kan voelen met een product! Terwijl we weten dat de hoogste bomen het meeste wind op vangen! Zoals microsoft dat vroeger deed! is nu Apple de grootste qua $$ .Ik zelf waardeer de producten zeer. En maak er dankbaar gebruik van. Echter besef ik wel dat het bedrijf verre van perfect is ondanks dat ze dit zelf natuurlijk zolang mogelijk willen handhaven. Mijn 2 duidelijke negatieven punten zijn.Garantie bepalingen van de EU worden niet na geleefd door Apple.Waarvan het probleem mij niet duidelijk is immers apple maakt zulke goede producten daar kan 2jr garantie best op gegeven zkr gezien de prijzen die gehanteerd worden.2e zijn de sony achtige praktijken door het weigeren van het plaatsen van een microSD slot op de ipad! Alle bla,bla aan de kant geschoven gaat het om het geld..Iedereen zal niet plots alleen de 16GB versie gaan kopen omdat interne mem zkr 4x sneller is..Maar micro is snel genoeg om bv je gehele foto collectie op te bewaren! Tja this niet anders..Wel leuk om te lezen..

  12. @ Bertram:
    Helemaal mee eens, was me ook al opgevallen! Dat vind ik wel een kwalijke zaak..

  13. Siri = marketing stunt

    End

  14. Wat zou het heerlijk zijn als merken op grond van werkelijke specs met elkaar zouden wedijveren en niet met reclames die aantoonbaar onjuist zijn. Wat mij betreft mogen regelrechte leugens in reclame best aangepakt worden en ik juich dergelijke rechtszaken dan ook van harte toe. Consumenten hebben het recht zich te verdedigen tegen misleidende reclame. Het is tenslotte al niet gemakkelijk om je juist over producten te informeren (neem de rookgordijnen rond de financiële producten van de laatste jaren).

  15. Sam: ja kan zeker een sd kaartje gebruiken voor de ipad. Daar heb je adaptertjes voor. Die duw je onderin de ipad. Usb stick of sd kaart erin en klaar. Voor fotos moet je wel de sd kaart of stick formateren als je kaartje van je foto toestel en ook de zelfde software erop zetten. (nikon,canon) Daarna kan je iniedergeval al heel simpel fotos op de ipad en iphone zetten. Gaan ze een sd inbouwen in de ipad, dan krijg je hetzelfde als samsung dat de helft niet loopt en problemen geeft.

  16. Hahaha laten we even iedereen aanklagen die met misleidende reclame komt.

    Kom op zeg! Alles in een reclame is puur misleidend alleen om als consument het product te kunnen aanschaffen.
    Zielig dit, en dan alleen maar om geld.

  17. mmm ik neem aan dat ze in Amerika gestopt zijn met wasmiddel reclames???

  18. @civman:

    siri = Seriously irritating response interface en/ook de voornaam van de vrouw van de ontwikkelaar die ontzettend narcistisch schijnt te zijn.

    Als ik wil lachen ga ik tijdens de spits tussen wat mede iphone gebruikers zitten die dan in hun beste engels siri proberen te dresseren 🙂 hééérlijk tijdverdrijf

  19. Ik ga die persoon aanklagen, omdat ze mijn tijd verspillen door het lezen van deze doelloze artikelen over mensen die geld tekort hebben.

  20. Tja het wordt altijd mooier geschetst in een reclame.
    Daarbij is Siri nog in beta, al heb ik het idee dat Apple dat een beetje probeert te verbergen.

  21. @Sam: je bent een van de weinigen hier die met een gezonde blik naar de feiten kijkt en geen blind makende Apple Lovebril op heeft. Een verademing.

  22. Origineel geplaatst door Jochem
    Gaan ze de macDonalds ook aanklagen omdat hun burgeren op het plaatje boven de kassa’s minder klef uitziet dan wat ze echt krijgen?? Doe toch normaal!!

    Haha precies! Aangezien er daar op elke vierkante meter wel een Mac zit. Agja laat die geld wolven toch lekker. Als ze zich daar goed bij voelen, laat ze maar. Apple mist die paar duizend dollars toch niet

  23. Origineel geplaatst door Bertram
    Kunnen we nu T-Mobile nu ook aanklagen voor misleidende reclames? Die gebruiken in hun reclames facetime over 3G…

    M’n reactie is verwijderd om een of andere reden, maar dit klopt dus niet want T-Mobile heeft nooit beweerd dat het Facetime is en het ziet er ook niet zo uit (stuk lelijker).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.