Reacties voor: Apple raadt webcamschuifjes af vanwege kans op schermbreuk

Apple heeft een supportdocument uitgebracht, waarin ze afraden om de klep van een MacBook dicht te doen als er een webcam-schuifje op zit. Het zou kunnen leiden tot een gebroken scherm.

Reacties: 17 reacties

  1. Heeft niks te maken met wie wel of geen toestemming heeft. Ik bel nu zo vaak met video dat ik soms vergeet of die nu aan of uit staat. Door zo’n schuifje weet ik iig zeker dat niemand me ziet

  2. Als schapen natuurlijk dit advies opvolgen en vertrouwen op een groene led…. bèhhhh…

    “In 2013, research from John Hopkins University, reported by the Washington Post, exposed how MacBook and iMac webcams could be infiltrated without activating the LED indicator light.“

  3. @PeliileP: Dat is inmiddels opgelost

  4. Ik denk dat dit vooral van toepassing is op het nieuwste ontwerp. Deze MacBooks zijn extreem dun.

    Op mijn MacBook Pro 2015 pst het schuifje al jaren prima zonder kapotte schermen.

  5. Ik vind het sowieso altijd een beetje hypocriet.
    Op je iPhone heb je ook geen ‘webcam-cover’ over je camera heen zitten. Deze zou theoretisch ook gewoon op afstand uitgelezen kunnen worden.
    Waarom voor je Mac dan opeens wel zo’n cover?

  6. Origineel geplaatst door Tim
    Ik denk dat dit vooral van toepassing is op het nieuwste ontwerp. Deze MacBooks zijn extreem dun.

    Op mijn MacBook Pro 2015 pst het schuifje al jaren prima zonder kapotte schermen.

    Inderdaad, mijn MacBook Pro 2016 heeft geen problemen met het schuifje. Deze is van papier/karton en 1mm dik gok ik. Het is ook maar net hoe je met een dichte laptop om gaat. Niks zwaars opleggen en met beleid dicht doen, dan zou er ook niks mee mogen gebeuren.

  7. iSight, als extra veiligheid?

  8. Mijn MacBook uit 2015 heeft altijd een schuifje gehad. Sinds dit jaar een nieuwe MacBook en het schuifje zat er nog geen week op en ik had een barst in het scherm. Dat was enorm balen kan ik je vertellen!

  9. Mijn HP Envy heeft een fysieke aan/uit schakelaar voor de camera. Mechanisch wordt de verbinding verbroken, dus niet te hacken. Zoiets zouden alle laptop fabrikanten moeten doen. Heb je ook geen lelijke schuifjes nodig die het design in de weg zitten en 100% veilig

  10. Met een kleine Post-it indexmarker kun je ook de camera afdekken, gemakkelijk aan te brengen en verwijderen en laat geen lijmresten achter.

  11. @Jeroen: Klopt me huidige Lenovo en hp laptops op het werk hebben het, ik dacht sinds vorig jaar allemaal zo schuifje.
    Ideaal hoeft er niks voor te plakken of een sticker erop ofzo.

  12. Origineel geplaatst door Casper
    @PeliileP: Dat is inmiddels opgelost

    Die bewuste hack is opgelost, maar er zijn genoeg voor het publiek nog onbekende hacks. Geen software zonder fouten, iedere andere gedachtegang is vrij naïef. Echte business laptops zijn bewust zonder hardware camera verkrijgbaar. Zo een schuifje is zeker geen luxe.

  13. Ik meen dat de T2 chip nog steeds niet volledig gehackt is. Naar mijn weten staan alle MacBooks na 2018, qua beveiliging, als een rots. In dat opzicht heb je bij zo’n nieuw model idd geen schuifje nodig mocht je bang zijn dat er mensen naar je kijken.

  14. Je kan als extra beveiligingslaag altijd Oversight gebruiken. Gebruik ik zelf ook. Is niet waterdicht. Maar het kan als extraatje geen kwaad.

  15. @Jaap Couro: Het is hardware, dat kun je niet hacken zonder fysieke toegang. Bij de oudere modellen was het wel mogelijk om de camera te gebruiken zonder de led te laten branden, maar dit is tegenwoordig hardwired. Als de led uit is, is er geen stroomtoevoer, dus geen cameragebruik mogelijk.

  16. Waarom ook geen ledje op de iPad naast de camera?

  17. @@rno: Correct me if I’m wrong, maar volgens mij komt er een soortgelijke functie voor de camera/microfoon naar iOS14/iPadOS14 toch?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.