Reacties voor: Apple: ‘We werken non-stop aan verbeteringen voor Apple Maps’

Apple zei tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers een aantal verbeteringen te hebben gemaakt in Apple Maps, en non-stop aan de dienst te werken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Mijn gehele “dorp” is nog steeds gereduceerd tot 1 pixel. Wat een schande dat Apple Maps…

  2. Echt onbegrijpelijk dat ze Google Maps hebben laten vallen. Voor mij een reden om nog steeds niet over te gaan op iOS6

  3. Waarom hebben ze google maps niet bij in gedaan?

  4. Ik heb nog steeds een platte eiffeltoren. De hele omgeving daar is plat op mijn iPhone.

  5. Hoe hard ze ook werken, zonder streetview krijgen ze nooit zoveel informatie (welke bedrijven waar zitten) als Google. Google ‘leest’ namelijk de streetview en herkent logo’s, bedrijfsnamen enzo

  6. Parijs is niet in 3D…?

  7. Google maps was in het begin ook bagger en liep achter, het is gewoon veel werk om een goeie maps applicatie te bouwen en daarnaast zijn ze afhankelijk van heel veel andere partijen waar de data vandaan komt. Ik vind de Apple maps er beter uitzien, grafisch gezien, dat er nog een paar foutjes in zaten geeft niet. Zelfs tomtom op de iPhone had in het begin oude kaarten waardoor je gewoon de verkeerde kant op werd gestuurd! Mensen moeten gewoon niet zo zeiken 🙂

  8. @maxx nu is google maps compleet waarom zou ik opnieuw moeten wachten totdat apple maps compleet is. Apple kon gewoon wachten totdat hun maps even goed is als google maps.

  9. Wachten konden ze helaas niet. Daar is zo’n applicatie echt te complex voor.

    Het vreemde vind ik de verschillende data die ze gebruiken: bij routes in Groningen word ik steevast over de autoweg gestuurd (lopend) doordat ze daar verouderde data gebruiken.
    Maar tegelijk hebben ze wel een nieuwe fietsbrug op de kaart opgenomen, terwijl die er nog niet eens een jaar ligt.
    Dus er is iets misgegaan met het verstrekken van de kaartgegevens daar.
    Kan me niet voorstellen dat dat Apple’s schuld is: ze kozen voor de nieuwste kaart, maar die had blijkbaar toch ook verouderde data.

  10. En Parijs is inderdaad niet in 3D.

  11. Wat kan mij die 3d nou schelen word tijd als ze curaçao op de kaart zetten vertrek in januari in die richting voor 6 maand

  12. Dan gebruik je google maps toch in curacao

  13. Het heeft weinig zin ons steeds weer op te winden over de strategische keuze m.b.t. ‘Apple Maps’. Dat is achter de rug en Apple (van heel grote afstand) een beetje kennende, onomkeerbaar.

    Ik heb zelf in Nederland de kaarten al enkele malen voor navigatie ingezet en daar ben ik nog niet tegen problemen opgelopen. Ik heb wel moeite met de (Nederlandse) mannenstem, die me attendeert op uit te voeren acties. Hij praat te snel en articuleert niet goed. Ik zou het prettig vinden als er ook gekozen zou kunnen worden voor een vrouwenstem. Zo’n stem is in het algemeen helderder.

  14. Bij mij ligt Vlissingen nog steeds (ook) in Zeeuws Vlaanderen, op de plaats van Cadzand. Over ‘basis’ gesproken.

  15. We willen gewoon Google maps terug met z’n allen!
    Ik vond het geweldig op bijv streetview in New York te bekijken etc… Kan nu niet meer omdat ik geen iphone 5 heb! Kon op mijn 4 prima met Google Maps hoor!

    Online petitie?

  16. Het is puur marketing dat ze de Maps bijna overal nog plat hebben gehouden. Past goed bij t platte en vlakke uiterlijk van de iPhone.
    Daar denken ze echt wel goed over na bij appel

  17. Ik ben prima tevreden met Apple’s eigen maps, ze werken gewoon goed, en het zal alleen maar beter worden.Google Maps was acht jaar geleden ook behoorlijk kreupel toen ze er mee begonnen,dat vergeet iedereen, en ook toen waren er betere kaarten op de markt.
    Gebruik gewoon een andere app als je dat wilt, of stap over naar Android, ik zie dit ook als een prima manier om veel kinderen kwijt te raken die een iPhone hebben en opeens de Apple forums vervuilen…..

  18. Volgens mij zijn de Maps inderdaad al verbeterd. Een aantal locaties die niet zouden werken kon ik gewoon vinden.
    Voor mij werkt het prima en de kaarten vind ik eigenlijk ook mooier.

  19. Origineel geplaatst door pete
    Ik ben prima tevreden met Apple’s eigen maps, ze werken gewoon goed, en het zal alleen maar beter worden.Google Maps was acht jaar geleden ook behoorlijk kreupel toen ze er mee begonnen,dat vergeet iedereen, en ook toen waren er betere kaarten op de markt.

    Dus jij vind het geen probleem dat we 8 jaar terug in de tijd moeten alleen omdat het Apple is ?

    Apple heeft misschien de ambitie maar 8 jaar achterstand haal je niet zo snel in, misschien was het beter geweest om eerst goed te testen voordat ze dit zo live plaatste.

    Vergeet niet dat Apple Iphone een zeer populair iets is en ze lak hebben aan hun gebruikers op deze manier.

  20. Het 3D interesseert me niets! Ik wil gewoon iets kunnen zien! De satelliet beelden zijn nu zo donker dat ik nauwelijks iets kan zien! Ook kan ik veel minder inzoomen. Gek dat ik hierover bijna niemand hoor klagen.

  21. Ik ben net terug van twee dagen Berlijn.

    SUPER!

    Als je gewoon even de tijd neemt om thuis lekker ‘virtueel’ boven het stadscentrum te hangen, alle gebouwen van dichtbij bekijkt en zo, heb je een volledige 3D stadsplattegrond off-line beschikbaar.

    Ik had het nog willen proberen om m’n T-Mobile simkaart in m’n iPad te stoppen en data-roaming uit te zetten en te kijken hoe goed de navigatie het zou uithouden, maar het lijkt er op dat de routebepaling niet op de iPad zelf wordt bepaald maar via een server.

    Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over de prestaties van de Apple Maps, niet verwacht dat het zo’n grote cache had dat het heel Berlijn in 3D zou vasthouden

  22. Dat 3D interesseert me helemaal niks maar als Maps de Albert Heijn hier niet eens vind dan vraag ik me af waar al die lokatiedata van winkels en restaurants is gebleven. Echt heel slecht! Kom maar op met een losse Google Maps app

  23. Apple heeft De beduidend minder gedetailleerde kaarten app ook in andere bestaande apps, zoals de GPS app Wikiloc toegewezen. Om te wandelen zijn de Apple kaarten slecht.

  24. @Maxx: is dan weer jammer dat Google Maps tot op de dag van vandaag op diverse plekken nog steeds bagger is door sterk verouderd kaartmateriaal (tussen de 5 en 10 jaar oud) terwijl een Bing en een Apple Maps veel recenter materiaal hebben. Daarnaast wordt er ook weinig gedaan om bepaalde lokale services erin te stoppen en op orde te krijgen.

    In dat opzicht is Apple Maps een grote verbetering omdat het niet probeert om een manusje van alles te zijn en dingen ook aan een ander overlaat. Het OV hier in Nederland werkte voor geen meter met Google Maps, daar kun je beter de eigen apps voor gebruiken. Daar verwijst Apple Maps ook naar. Andere navigatie apps proberen teveel om van alles en nog wat te doen ipv dat ze gebruik maken van derden of bepaalde zaken aan een ander overlaten. Je ziet dat ook terug: de kritiek die men hier heeft op Apple Maps is toe te passen op alle navigatie tools. Er ontbreekt altijd wel wat en route informatie kan altijd nog wel verkeerd gaan. Daarom zit dit nu ook in het rijexamen verwerkt. Raar want kaartlezen was iets waar men vroeger lang niet zo’n probleem mee had als nu. Men dacht toen ook vooral na ipv blindelings op navitruus af te gaan.

    Ow en turn-by-turn navigatie op o.a. de iPhone 4 vereist bij Google Maps als mede bij Apple Maps het gebruik van een 3rd party apps want beide apps kunnen dat niet. Op een 4s en een 5 dan weer wel.

  25. @Erik: Heb ik ook gedaan. De update van iOS 6 staat bij mij ook nog te wachten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.