Reacties voor: Apple stelt WatchKit voor Apple Watch-ontwikkelaars beschikbaar

Apple kondigde vandaag de beschikbaarheid van WatchKit aan - een ontwikkelaarstool waarmee je apps voor de Apple Watch kunt maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. De resolutie die jullie hier posten is in points, de werkelijke resolutie in pixels is @2x!

    Dus:
    38mm: 680 x 544
    42mm: 780 x 624

    Bewijs in Human Interface Guidelines:

    “Create all of your image resources as @2x images. There is no need to include non @2x resources in your Watch app bundle.”

    • @Joost: Heb nog even gekeken, maar het lijkt er op dat de resolutie niet @x2 is ditmaal. Die tekst die je aanhaalt wijst er alleen op dat ontwikkelaars niet langer de prefix aan afbeeldingen hoeven toe te voegen. Een schermresolutie van 780 bij 624 pixels zou ook bizar hoog zijn voor het kleine Apple Watch-scherm. Dik het dubbele van alle concurrenten van het moment.

  2. Ik ben ontwikkelaar en mijn klanten hebben al aangegeven interesse te hebben in WatchKit Apps.

  3. @Rick de Jong: Dat is goed nieuws! Je bent toch altijd bang dat dit soort dingen niet aan slaan en vooral op de Nederlandse markt men er te nuchter voor is. Maar dat er interesse is is mooi.

  4. Goed nieuws! Als ontwikkelaar van RailPlanner kan ik zeggen dat er momenteel al plannen zijn voor een Apple Watch app.

  5. Misschien maak ik me druk om niets maar ik krijg nog meer bedenkingen bij de Apple Watch dan ik al had. Het feit dat zo’n beetje de gehele rekenkracht voor rekening van de iPhone komt en er geen zelfstandige apps draaien op de Apple Watch doet twee dingen vermoeden:

    1). De Apple Watch is totaal afhankelijk van de iPhone
    2). Apple heeft de grootste moeite met de batterijduur

    Ik was al teleurgesteld dat d Apple Watch geen GPS had en dus eigenlijk niet echt geschikt voor serieuze hardlopers. Het spotje van twee fantastisch ogende dames in glorieuze renpakjes is eigenlijk heel misleidend. Geen idee waar die iPhone is maar je ziet ze er niet mee hardlopen. Nog steeds een grote vraag voor mij of je de Apple Watch op zichzelf nuttig is als sporthorloge bij het hardlopen. Niemand wil toch een Apple Watch én een iPhone meezeulen.

    Maar de iPhone is kennelijk onmisbaar voor elke app. Zelfs als je Apple Watch met WiFi verbonden is (dat zit er namelijk wel op). Ik had gehoopt dat met een WiFi verbinding de Apple Watch heel veel zelf zou kunnen (met name op notificatie gebied). Op zich is het ook weer geen ramp. Wanneer ligt je telefoon nou niet binnen handbereik? (Tijdens sporten dus!).

    Maar ik denk ook dat het heel veel te maken heeft met de batterijduur. Als Apple alle zware taken laat draaien op de iPhone dan hebben ze kennelijk moeite om tot een acceptabele batterijduur te komen. De processoren moeten krachtig genoeg zijn tegenwoordig, dat kan het probleem niet zijn. Maar dat verrekte kleine batterijtje… Jony wordt er gek van gok ik. Als ze met een beetje knappe batterijduur willen adverteren dan moet de iPhone wel alle taken overnemen…

    Ik ben zeker geïnteresseerd in de Apple Watch maar als ik een impuls aankoop kan voorkomen dan wacht ik wel tot versie 2 of 3.

  6. @WvB22: Later in 2015 gaan WatchKit apps ook op de watch zelf draaien. Of dit de Apple Watch 2 is? We zullen ‘t zien.

  7. @Rick de Jong: Het lijkt me onwaarschijnlijk als er medio 2015 al sprake is van een Apple Watch 2. De Apple Watch is pas beschikbaar vanaf maart 2015.
    De kans op een tweede versie van het product datzelfde jaar is naar mijn mening nihil. Apple hanteert vrijwel altijd een één-jarige of meerjarige cyclus voor een bepaald product.

    Ben dus zeker benieuwd hoe ze dit i.c.m. de accuduur willen gaan realiseren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.