Reacties voor: ‘Apple Watch kan binnenkort zuurstofgehalte in bloed meten’

Blijkt uit code van iOS 14
Er zijn nieuwe functies voor de Apple Watch gevonden in code van iOS 14. Zo zou de Apple Watch Series 6 je bloedzuurstofgehalte kunnen meten. Ook wordt de ECG verbeterd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Das mooi… als dan ook meteen AW met esim hier in Nederland beschikbaar komt, ben ik helemaal blij;-)

  2. jammer dat dit dan weer alleen op de nieuwe versies kan. Mijn inziens moet dit mogelijk zijn met de sensor suite die nu al aanwezig is, vooral als je kijkt naar de concurrentie op de smartwatchmarkt die deze functionaliteit wel heeft. Aan de andere kant, als dit hier niet voor ontwikkeld is heb je wellicht te maken met onbetrouwbare data.

    Ik zou deze functionaliteit graag hebben omdat ik door longklachten dan beter kan monitoren wat mijn medicatie doet en wat nodig is.

  3. @DennisU: Maar er staat toch in het artikel dat de functie al wel aanwezig is alleen standaard niet actief staat. En standaard op de nieuwe Apple Watch geactiveerd zou zijn. Dan lijkt het mij dat het op de vorige versie toch ook geactiveerd kan worden?

  4. Hopelijk dan ook tegelijk een meting van bloedsuiker spiegel. Wanneer deze accuraat zou blijken te zijn zal Apple veel nieuwe watches verkopen.
    Voor mij zou dit de reden zijn om een nieuwe te kopen, anders doe ik wel verder met mijn serie 4.

  5. Hier zit ik al jaren op te wachten! Zoals de ECG voor mij reden was om m’n Watch te updaten naar Apple Watch 4, zal ik – als dit blijkt te kloppen – zo nodig overstappen op de Apple Watch 6. Bloedzuurstofgehalte is voor je gezondheid (en voor intensieve sporters) waarschijnlijk nog belangrijker dan het ECG. Nu inderdaad nog wachten tot de Watch ook het suikergehalte van bloed gaat meten, maar dat zal nog wel even uitgesteld worden. Alle drié de functies werden al in 2014 verwacht voor de allereerste Apple Watch…!!

  6. Op mijn Fitbit versa, zit deze functie en na de laatste update er al op! 🙂

  7. @Jerry: De Apple Watch kan met work-outs het vo2max gehalte(oid) voorspellen. Wordt volgens mij niet eens gesproken over daadwerkelijk gemeten. Ik vermoedt dat ze dit bedoelen met wat de watch nu kan.

    Vraag me alleen af waarom de concurrentie wel met een software update de functie toe kan voegen en Apple niet. Zou er hardwarematig dan nog zoveel kunnen veranderen?

  8. Origineel geplaatst door Arno1975
    Das mooi… als dan ook meteen AW met esim hier in Nederland beschikbaar komt, ben ik helemaal blij;-)

    Zo en inderdaad!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.