Reacties voor: ‘Apple Watch-winkel in Galeries Lafayette sluit haar deuren door lage verkoop’

De speciale Apple Watch-winkel in het luxe warenhuis Galeries Lafayette in Parijs zou zijn deuren gaan sluiten. In januari zou de winkel dicht gaan vanwege teleurstellende verkopen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. En misschien dat de apple store daar ook om de hoek zit?

  2. Niet om te bitchen of zo maar de meeste mensen die een Apple watch hebben zijn niet echt mensen die met de mode meegaan die kopen de Apple watch meer voor de functies.

  3. Origineel geplaatst door Julian
    Niet om te bitchen of zo maar de meeste mensen die een Apple watch hebben zijn niet echt mensen die met de mode meegaan die kopen de Apple watch meer voor de functies.

    Gekke conclusie. Waar baseer je dit op? Ik denk eerlijk gezegd ook dat het niet voor de typische ‘fashionista’ is weggelegd, dus daar heb je een punt. Maar om nu direct te zeggen dat iedere Apple Watch gebruiker niet modieus is, lijkt mij vrij gek.

  4. Ik heb 1 oktober daar m’n apple watch gekocht omdat ze ‘m in de stores nergens hadden.

    Was 20 euro goedkoper dan in NL+BE.

    Super ervaring natuurlijk in zo’n luxe locatie.

    En inderdaad de apole store ligt er tegenover dus logisch dat het niet loopt.

  5. Origineel geplaatst door Julian
    Niet om te bitchen of zo maar de meeste mensen die een Apple watch hebben zijn niet echt mensen die met de mode meegaan die kopen de Apple watch meer voor de functies.

    Wat een nonsens verkoop jij zeg!

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. Apple zet de Watch nu in de markt als sport/smartwatch dus heel raar klinkt het niet. Als je er bij op telt dat er een Apple store tegenover zit (als ik de reacties mag geloven) en het waarschijnlijk niet een goedkope locatie is…

  8. @Julian: wat een belachelijke opmerking!

  9. Origineel geplaatst door Julian
    Niet om te bitchen of zo maar de meeste mensen die een Apple watch hebben zijn niet echt mensen die met de mode meegaan die kopen de Apple watch meer voor de functies.

    Hahahahahahahahahaaaaa
    Jij bent echt grappig

  10. Tja, een aparte winkel voor een geflopt product. Dat kan natuurlijk niet lang goedgaan. Want komop mensen, niet alles wat Apple introduceert gaat als een speer hoor.

  11. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. Het is toch wel een grote aanfluiting geworden door in te zetten op fashion met de Apple Watches. In eerste instantie is er bewust niet gekozen voor een rond klokwerk. Een simpel horloge kan natuurlijk het makkelijkste de tijd laten zien in een ronde vorm, maar op een smartwatch is dat gewoon niet handig. Dit snap ik volkomen en Apple probeert daarmee het nieuwe tijdperk van horloges in te zetten die vanaf nu de vorm van de Apple Watch hebben. Dan ben je al zo bezig om de wetten van horloges om te gooien, zet dat dan door. Probeer niet mee te gaan in de wereld van huidige horlogemakers die in dure winkels gedisplayed zijn etc. Geef er gewoon je geheel eigen draai aan, want dat is waar Apple juist zo goed in is. Neem de iPhone, waarmee ze met een compleet andere aanpak met afstand een van de sterkste ‘merken’ ter wereld zijn geworden. Ze hebben teveel afgekeken hier in mijn ogen.

    Er is nog tijd, dat zeker, en ik geloof ook heilig in het succes van de Apple Watch. Toch zal er wel iets moeten veranderen in de strategie om het naar de grote massa te brengen.

  13. Tot de watch verscheen denk ik dat Apple’s succes niet kwam omdat het zo’n modieus instrument is. Wel een trendsetter pur sang door zijn ongebruikelijke functionaliteit en vernieuwende technologie. Vervolgens ontstond er dan steeds een accesoiremarkt omheen, waar ook de modegevoelige types aan hun trekken kwamen. Marketing bij Apple dacht hier bij de Apple watch het voortouw in te kunnen nemen, in mijn ogen een blunder. De oude fans moesten bij de aanschaf ineens gaan kiezen voor uiterlijkheden, die haast belangrijker leken dan het product zelf. Dat voelt vervreemdend, dat klopt niet met de reden dat deze mensen fan zijn geworden. Het maakt argwanend, of die nadruk op het uiterlijk soms een technisch falen moet verhullen (accuduur, zelfstandig functioneren, …)? Zelf heb ik daarom zelfs nog nooit een Apple watch in mijn handen gehad. Laat staan dat ik me in een Apple watch winkel wil begeven. En het mode-gevoelige publiek? Blijkbaar is voor hen de stap naar een Apple watch zo groot, dat de verkopen tegenvallen. Ik zie de eerste versie daarom mislukken, en begrijp de veranderde strategie voor de tweede versie goed. Of het daarmee goed komt? Geen idee, ikzelf ben nog niet zo ver om ‘m te willen gaan bekijken. Maar dit komt vast en zeker vanwege mijn eigen koppige en eigenwijze aard.

  14. @Kees: 😂 Alsof alle ‘dumb’watches rond zijn 😂
    Op misschien een paar reactionaire merken na zijn horloges al vele decennia lang in tal van modellen te koop, zeker ook rechthoekig. Dus waar jij het idee vandaan haalt dat Apple met een rechthoekig horloge een ‘nieuw tijdperk’ probeert in te zetten en zelfs ‘de wetten van horloges om te gooien’ ⁉️
    _

    Vwb alle mensen met lange tenen: wie de schoen past trekke hem aan, kent u die uitdrukking? Reageer ajb niet zo hysterisch op een reactie die op zijn minst een kern van waarheid bevat. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar al van ‘t begin af aan bleek de watch meer techies dan fashionistas aan te spreken…

    En bovendien wil ‘niet met de mode meegaan’ nog niet zeggen ‘zonder smaak gekleed’, mode is ook maar een … modeverschijnsel – vandaar ook de naam misschien? 😉

  15. Origineel geplaatst door Julian
    Niet om te bitchen of zo maar de meeste mensen die een Apple watch hebben zijn niet echt mensen die met de mode meegaan die kopen de Apple watch meer voor de functies.

    Eens, mooie reacties van mensen die zich aangesproken voelen…. Zegt al geboeg… De apple watch is ook veeeeeelste dik. Van een normaal getailleerd overhemd past de mouw er niet overheen tenzij je een hobbezak hebt als overhemd…

  16. @Dirk: Wie draagt er dan ook een overhemd met lange mouwen over een mooi design horloge heen! Dan ben je toch echt gek als je je dure klokje daar onder weg stopt 🙂

  17. De Apple Watch wordt gezien als een gadget en niet als lifestyle product. Dat heeft naar mijn idee heel sterk te maken met het rechthoekige ontwerp.

    Als je een horloge niet draagt als sieraad, dan moet die een belangrijke functie vervullen en veel mensen komen niet verder dan sportaccessoire.

  18. @Sjappie: Apple een voorloper op het gebied van technologie? I don’t think so!
    Ik heb tot aan de iPhone 7 gewacht voor ik ooit een iPhone kocht, omdat Apple altijd zo enorm achter liep. Erg laat met bijprikken van meer geheugen, erg laat met 4G, NFC duurde een eeuwigheid, bizar laat met stereo speakers, ze komen nu pas met het Big/Little principe voor snelle en mindere snelle (maar zuinige) processoren voor taken die niet veel rekenkracht vereisen…

    Een OLED scherm op je telefoon is op dit moment DE standaard, die komt er waarschijnlijk pas in 2018 op bij de iPhone. Ook vind ik dat de resolutie nog wel uit een stenen tijdperk komt.

    Let wel, deze kritiek komt van iemand die desondanks enorm verslingerd is aan zijn iPhone 7. Na jaren van Android telefoons eindelijk een telefoon van Apple die goed genoeg is.

    Ik heb net een Apple Watch besteld en hem vanmiddag voor het eerst om mijn pols gehad in de winkel. Ik moet zeggen dat de dikte van de kast me erg meeviel, mijn huidige Fossil horloge is dikker en die is ‘dumb’. Ook vond ik dat het scherm nog wel wat groter kan op een mannelijke pols. Mijn polsen zijn niet heel erg dik of breed, maar de bandjes die ik heb geprobeerd zaten allemaal erg strak. Met het sportbandje had ik hem op het laatste gaatje zitten. Zal wel zijn voordelen hebben zo met het meten van de hartslag.

    Ik denk zelf dat Apple ook niet goed wist hoe ze het horloge moesten plaatsen. Dat ze er desondanks veel werk in hebben gestoken, en met het nieuwe WatchOS en de verbeterde processoren begint het nu echt ergens op te lijken. Ook de waterdichtheid vind ik een erg groot pluspunt.

    Ik vind het OLED-scherm van de Apple Watch overigens echt prachtig, benieuwd hoe dat straks op de iPhone/Ipad gaat staan.

  19. @Rene van Leeuwen: Huh mooi design…! Ik snap het niet…! Het is een zwart blok tenzij scherm aan
    Precies het zelfde als een tv is ook een lelijk zwart vlak…!
    Een apple watch is geen breitling

  20. Het lijkt me inderdaad de grootste fout van Apple om in te zetten op het fashion publiek en de vergelijking aan te gaan met dure Zwitserse horloges. Dat is écht appels met peren vergelijken.
    Of een Tesla met een Rolls Royce. Absoluut niet vergelijkbaar. Trendsetters in de modewereld gaan echt niet zo’n groot dik ding om hun pols kopen en de hele tijd pielen op zo’n klein schermpje. Zie jij Paris Hilton of Kim Kardashian dat al doen? Ik niet.
    Verspilde energie! Ze hadden zelfs de vergelijking met een horloge niet moeten maken. Het is een soort polscomputertje, zo kijk ik er tegenaan.
    En dan kan het beter een wat futuristischer model hebben dan zo’n grof dik jaren tachtig horloge model. Omdat ook de functies de meeste tech geïnteresseerde mensen nog niet aanspreken en de health & sports functies nog niet boeiend genoeg zijn, is de Apple Watch het voorlopig nog even niet. Alleen voor mensen die het geld in hun zak hebben en het wel grappig vinden om het eens uit te proberen. Géén must-have als iPod, iPhone en iPad…

  21. @Jorden: Het scherm van de huidige iPhone is praktisch het beste wat het menselijk oog kan ervaren. Op papier kan je uiteraard altijd beter en sneller en meer, maar of wij daar zelf iets van zouden merken is maar de vraag. Of je de juiste keuze hebt gemaakt om van Android naar iOS over te schakelen zal de tijd uitwijzen. Tegenwoordig is er geen “beste” OS meer, imo. Dit is gewoon veel te subjectief geworden.
    Wat jouw opmerking over de bandjes voor de Apple Watch betreft: er bestaan letterlijk tientallen, zoniet honderden, bandjes voor dat de Watch! Dus zoek er eentje in jouw maat EN smaak, en de Apple Watch zal jou zeer snel bevallen!

  22. Origineel geplaatst door Gaetan
    @Jorden: Het scherm van de huidige iPhone is praktisch het beste wat het menselijk oog kan ervaren. Op papier kan je uiteraard altijd beter en sneller en meer, maar of wij daar zelf iets van zouden merken is maar de vraag. Of je de juiste keuze hebt gemaakt om van Android naar iOS over te schakelen zal de tijd uitwijzen. Tegenwoordig is er geen “beste” OS meer, imo. Dit is gewoon veel te subjectief geworden.
    Wat jouw opmerking over de bandjes voor de Apple Watch betreft: er bestaan letterlijk tientallen, zoniet honderden, bandjes voor dat de Watch! Dus zoek er eentje in jouw maat EN smaak, en de Apple Watch zal jou zeer snel bevallen!

    Juist, tenminste iemand die het snapt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.