Reacties voor: Tim Cook: ‘Apple Watch heeft verkooprecord te pakken’

Volgens Tim Cook gaat het helemaal niet slecht met de Apple Watch. De smartwatch zou zelfs afstevenen op zijn beste kwartaal ooit. Ook zouden er tijdens de eerste week van het feestdagenseizoen meer Apple Watches verkocht zijn dan ooit.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Apple watch was al bij lancering gedoemd te mislukken.

  2. Als je er vorig jaar 3 verkocht en dit jaar 7 dan heb je een record idd. Ik wil er ook één maar de prijs blijft een drempel, al heb ik het geld ervoor. Maar heb er niet voor over.

  3. @Akoni2011: Je uitspraak is in tegenstelling tot de verkoopcijfers.

  4. Ja natuurlijk was er een verkooprecord, het was Black Friday en ze waren voor ‘n keer eens goedkoper (in de US althans).

    Het moment dat de Series 2 uitkwam en nagenoeg hetzelfde bleef op GPS (en snelheid) na, was het de doodsteek voor de Apple Watch. En dat zal ook zo blijven totdat er een deftige redesign komt mét een stevige bump in batterijduur en performance! Ik verwacht dat ze nu na de feestdagen een enorme daling gaan zien van de verkopen, tenminste tot de nieuwe Apple Watch aankondiging

  5. Die man kun je toch ook niet meer serieus nemen. Ik hoor alleen nog maar economisch en bedrijfsresultaat gewenste antwoorden.

  6. Origineel geplaatst door Roid
    Ja natuurlijk was er een verkooprecord, het was Black Friday en ze waren voor ’n keer eens goedkoper (in de US althans).

    Het moment dat de Series 2 uitkwam en nagenoeg hetzelfde bleef op GPS (en snelheid) na, was het de doodsteek voor de Apple Watch. En dat zal ook zo blijven totdat er een deftige redesign komt mét een stevige bump in batterijduur en performance! Ik verwacht dat ze nu na de feestdagen een enorme daling gaan zien van de verkopen, tenminste tot de nieuwe Apple Watch aankondiging

    Dus 2 a 3 dagen op 1 accu vindt jij niet veel.

  7. @Roid: Ik ben nieuwsgierig waar jouw “Ik verwacht dat ze nu na de feestdagen een enorme daling gaan zien van de verkopen” op gebaseerd is Roid.

    Vertel!

  8. Nou sinds de update van watchOS 3 is tegen gevallen voor mij,
    de batterij gaat niet meer zo lang mee als daarvoor.
    In de nacht opladen. Ochtend: 100% middag: 65% avond rond 20:30 25%
    dan naar bed toe is hij al 12%

  9. @JAF:

    Bij mij gaat hij juist na update met gemak 2 soms wel 3 dagen mee…. die van mijn vriendin ook

  10. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  11. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. Het is tegenwoordig overal op het net hetzelfde cynische gelul. Het geeft blijkbaar erg veel voldoening om alles de grond in te boren.
    Zo moet blijkbaar ook alles van Apple er de laatste tijd aan geloven.
    Ook al is het een kleine markt, een flop kan je het niet noemen.

  13. Ik heb een Apple Watch Serie 1 op Blackfriday gekocht voor € 225,- Dat vind ik nog de moeite waard. Ik ben benieuwd of het me gaat bevallen 🙂
    Maar de prijs is te hoog voor de massa. Hoewel je je kunt afvragen of dit een massaproduct is of een ‘hobby’ voor Apple.

  14. Als je geld zat hebt, zeg maar echt over hebt, is het een leuk speeltje, maar bijna alles wat de Watch doet, doet je iPhone ook al. Niet nodig dus. Belangrijke functies zijn nog steeds uitgebleven. De concurrentie stelt uit of stopt. Als Apple er niet in slaagt om binnen een half jaar van de Apple Watch een absolute ‘must-have’ te maken, is het over en uit en stopt de productie.

    Aantal mensen met Apple Watch die ik tot nu toe heb waargenomen (NB: bijna al mijn vrienden, familie hebben iPhones): 0 stuks.
    Aantal mensen met Apple Watch die mijn 3 zonen hebben waargenomen (die alle drie studenten zijn 21-25 jr, ook werken, op verschillende plaatsen wonen, veel met trein en bus reizen, vrienden hebben met iPhones): 0 stuks.
    Dat zegt al genoeg.

  15. @Macaanzee: Die vergelijking gaat ook niet helemaal op. De iPad doet exact wat je iPhone kan (behalve bellen dan) en toch hebben veel mensen allebei.

    Ik denk eerder dat er veel mensen zijn gestopt met een horloge te dragen sinds de Smartphone. Die zien inderdaad het nut niet meer van in. En je moet ‘m inderdaad eerst eens gedragen hebben om het nut ervan in te zien.

    Daarbij zit iedereen zo kort op Apple dat wanneer ze morgen iets nieuws presenteren dat het onmiddellijk goud moet zijn, anders is het een flop. Kijk naar de AppleTV. Dat heeft ook even geduurd, maar uiteindelijk was het wel een hit. Het lijkt wel alsof het hele internet zo ontzettend streng voor Apple is geworden, dat ze niks goed meer kunnen doen. De concurrentie mag blijkbaar maar wat aanmodderen, maar als Apple iets doet, dan moet je met je horloge een Boeing kunnen besturen.

  16. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Als je geld zat hebt, zeg maar echt over hebt, is het een leuk speeltje, maar bijna alles wat de Watch doet, doet je iPhone ook al. Niet nodig dus.

    Die vergelijking gaat niet echt op, want er zijn veel mensen die een iPad hebben én een iPhone en die doen ook allebei zo goed als hetzelfde.

    We zitten allemaal zo kort op Apple dat alles wat ze doen in goud moet veranderen, anders is het een flop. De concurrentie mag gerust wat aanmodderen, maar als Apple iets doet, dan moet je blijkbaar met je horloge ineens een Boeing kunnen besturen.

    Als er al een probleem is, dan is het de prijs. Voor (ruwweg) €400 zit je in een segment horloges die sowieso maar een kleine markt hebben. Zeg nu zelf: hoeveel mensen met een horloge van die prijs zag je voor de introductie van de AppleWatch rondlopen?

  17. Lang over getwijfeld, een jaar gelden toch een Apple Watch (series 1) gekocht en het was zeker geen miskoop.
    Een Apple Watch is net als geld, niet nodig om gelukkig te zijn MAAR het maakt het wel makkelijk! Voornaamste gebruik;
    – vergaderingen, ongezien notificaties lezen en beantwoorden. Ik voel de trilling van mijn Watch beter dan mijn Iphone.
    – het tracken van mijn permanente fitness activiteiten, waarbij mijn telefoon gewoon in de kleedkamer blijft en ‘disconnected’
    – Erg handig om te zien op mijn clockscreen wat de volgende afspraak is.
    – Tijd en weer zien
    – snel de telefoon opnemen als mijn Iphone niet in de buurt ligt.
    All ander apps, meer sporadish

    Mijn batterij is nu 76% om 16.17 sinds 08.00H beter dan mijn Iphone! Niemand die ik ken met een Watch is ontevreden, gewoon een prima product. Had lang getwijfeld vanwege de prijs en omdat ik geen horlogedrager ben, inmiddels een mooi (wel duur) leren bandje gekocht, zodat ik kan wisselen met fitness/uitgaan enzo.

    Het is Apple zeker gelukt om iets moois te maken en ben benieuwd naar toekomstige technologische toevoegingen, maar ik ga niet elke jaar een nieuwe watch kopen. Deze is prima en kan zeker 3 jaar mee

  18. Ik ben er met vrij lage verwachtingen ingegaan (Series 1 van marktplaats, € 150) en ben niet ontevreden. Notificaties en navigatie is zelfs super handig. Dicteren van afspraken ook, vooral achter het stuur.
    Alleen voor de volle prijs had ik hem nooit gekocht, maar dat geldt voor meerderen hier

  19. Best wel tevreden met mijn nieuwe series 2. Ook al een eerste app gemaakt, alles werkte gelijk vlot. Zoals je van Apple verwacht. Had nog een idee voor een andere app maar heb daarvoor een hoogte meter nodig en die is er niet in de watch. Hopelijk heeft series 3 dat!

    Wat ik ook zou appreciëren, en wat volgens mij nu al mogelijk zou kunnen zijn, is het pairen van de Apple watch aan een iPad.

  20. Ik ben in ieder geval tevreden over mijn Apple watch (series 1). Mijn accu is aan het einde van de dag nog makkelijk 70%, desondanks gaat hij iedere nacht in de oplader omdat ik het anders ga vergeten.

  21. @Macaanzee: Dat zegt genoeg? Is dat serieus jouw onderbouwing? Kolder

  22. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Als je geld zat hebt, zeg maar echt over hebt, is het een leuk speeltje, maar bijna alles wat de Watch doet, doet je iPhone ook al. Niet nodig dus. Belangrijke functies zijn nog steeds uitgebleven. De concurrentie stelt uit of stopt. Als Apple er niet in slaagt om binnen een half jaar van de Apple Watch een absolute ‘must-have’ te maken, is het over en uit en stopt de productie.

    Aantal mensen met Apple Watch die ik tot nu toe heb waargenomen (NB: bijna al mijn vrienden, familie hebben iPhones): 0 stuks.

    Aantal mensen met Apple Watch die mijn 3 zonen hebben waargenomen (die alle drie studenten zijn 21-25 jr, ook werken, op verschillende plaatsen wonen, veel met trein en bus reizen, vrienden hebben met iPhones): 0 stuks.

    Dat zegt al genoeg.

    “Dat zegt al genoeg” zegt mij helemaal niets of wil je ons doen geloven dat jouw sociale leven alsmede dat van je zonen representatief is voor iedereen die hier aanwezig is op dit forum?

  23. Als je hebt opgelet tijdens de presentatie van de Apple Watch 2 zal je weten dat Apple in 2015 op de tweede plek stond in de wereldwijde verkoop van horloges. De nummer één is Rolex.

  24. Een horloge functioneel maken is voorbestemd als niche markt. Apple doet een poging om de massa te bereiken. In elk land zijn wel een aantal techies te vinden die er geld aan uit willen geven. Leuk projectje net als de Atv. Apple domineert als merk wereldwijd dus dan ben je al gauw de nummer 1. Ook beseft Apple goed dat de winnaar degene is die het horloge maakt als sieraad en tevens functioneel zal zijn. Dit is nog geen enkele horlogemaker gelukt, Apple incluis.

  25. grappig,
    mensen die een apple watch hebben, hoor ik zo goed als uitsluitend positief.
    toch blijven de niet apple watch-dragers maar klagen. ik ben ook zeker van plan om binnenkort een apple watch te halen

  26. Origineel geplaatst door JAF
    Nou sinds de update van watchOS 3 is tegen gevallen voor mij,
    de batterij gaat niet meer zo lang mee als daarvoor.
    In de nacht opladen. Ochtend: 100% middag: 65% avond rond 20:30 25%
    dan naar bed toe is hij al 12%

    Je bent een van de zeer weinigen waarvan ik deze klacht hoor. Lees de andere reacties hier over batterijgebruik in deze thread (en verder op het web).

    Mijn ervaring is dat het batterijgebruik alleen maar BETER is geworden. ‘s Avonds meestal meer dan 75% ‘vol’.

    Ik snap jou ‘verwachting/voorspelling’ nog steeds niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.