Reacties voor: Apple Watch Sport-bezitters klagen over snel beschadigde achterkant

De Apple Watch Sport blijkt schadegevoelig. De letters en het logo rond de hartslagsensor laten snel los of raken bekrast, waardoor de achterkant er al snel beschadigd uitziet.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 53 reacties

  1. Totaal geen last van, op mijn spacegrijze zitten alle letters en logo nog netjes op.

  2. Dit is één van de problemen die ik al had voorzien vooraleer de watch te koop was! Ik ging daarom voor de staalversie gaan…totdat de prijzen bekend werden gemaakt.

  3. Bij mij ook niet geert en ja waar gaat het over hé, watch werkt nu al ongekend goed! Ondanks de kritische review;)

  4. Gewoon netjes mee omgaan en niet op tafels laten kletteren als je hem af doet. Onderkant en bandje even schoonmaken/afnemen met vezeldoekje en op lader vleien. En bemoedigend toespreken, dat dan weer wel.

  5. Bij mijn space grey sport ook (nog) nergens last van en er wordt toch redelijk gezweet als ik ‘m tijdens het sporten draag.

    Het ene zweet zal het andere wel niet zijn 😉

  6. Ontzettend vervelend als je je watch zo nu en dan ondersteboven wilt dragen! Ik zou zeggen; chrck de onderkant van een willekeurige Porsche

  7. Na een week dragen een dikke kras op het glas, en aan de onderkant, vlak onder het scherm een duidelijke beschadig. Dit valt me zwaar tegen.

  8. Spacegray Sport, hier ook geen probleem

  9. Dit komt puur door ‘verkeerd’ gebruik. Ik draag al jaren horloges en waar je op moet letten is waar je loopt en met je arm (mogelijk tegen aan) zwaait, waar je en hoe je je horloge neerlegt en opletten met alle verschillende cremes en andere smeerzooi, want dat beinvloed nou eenmaal enorm veel materiaal. Lijkt mij een kwestie van nog geen ervaren horloge dragers… Wel vervelend voor ze.

  10. Bij mij was na 2 dagen dat Apple logo al eraf en nu gaat de rest van die tekst ook loslaten. Heeft niets met verkeerd gebruik te maken. Omdat ik op vakantie was kon ik niet binnen 2 weken terug bij de Apple store dus kon ik hem niet direct omruilen. Hij moet opgestuurd worden.

  11. Ook ik heb geen probleem op mijn spacegrey sport versie!

  12. Origineel geplaatst door Henk
    Dit komt puur door ‘verkeerd’ gebruik. Ik draag al jaren horloges en waar je op moet letten is waar je loopt en met je arm (mogelijk tegen aan) zwaait, waar je en hoe je je horloge neerlegt en opletten met alle verschillende cremes en andere smeerzooi, want dat beinvloed nou eenmaal enorm veel materiaal. Lijkt mij een kwestie van nog geen ervaren horloge dragers… Wel vervelend voor ze.

    “Ervaren horlogedragers”? Wat voor onzinnige verdediging gaat men hier nog gebruiken om een horloge waar je bijna 500 Euro voor neerlegt (als je het bij een plastiek sportbandje houd) niet in staat is om de de kwaliteit de leveren waar Apple zo om bekend staat (stond is eerder van toepassing bij die watch). Blijf even bij de realiteit ipv Apple altijd blind te verdedigen. Een beetje kritisch zijn maakt van jouw geen Apple hater hoor!

  13. Lijkt een productie fout, vast een maandag morgen productie geweest 😉

  14. Origineel geplaatst door Henk
    Dit komt puur door ‘verkeerd’ gebruik. Ik draag al jaren horloges en waar je op moet letten is waar je loopt en met je arm (mogelijk tegen aan) zwaait, waar je en hoe je je horloge neerlegt en opletten met alle verschillende cremes en andere smeerzooi, want dat beinvloed nou eenmaal enorm veel materiaal. Lijkt mij een kwestie van nog geen ervaren horloge dragers… Wel vervelend voor ze.

    Draag m’n Omega al bijna 20 jaar en heb werkelijk nog never nooit niet rekening met dat ding gehouden qua zweet, zonnebrand crème of wat dan ook……

    Ervaren horloge drager….. Lol 😂

  15. Ik heb ook nog nergens last van op mijn 42mm Space Grey Watch.
    Maar ik gebruik een Spigen Crystal Clear case, en weet dus niet of mijn Watch straks dit ook gaat vertonen als ik hem zonder case ga gebruiken !!

  16. Pfiew…..net ff gecheckt, maar gelukkig zitten alle letters en logo’s er nog op. Anders zou ik niet meer weten wat het was!
    Ik heb een ArmorSuit screenprotector op mijn  watch zitten om beschadigingen te voorkomen: goedkoop en onzichtbaar maar helaas niet in NL te krijgen.

  17. Premium product? Laat me niet lachen! De sportversie is hooguit een dure instapper. Wat verwacht je van een horloge van 400 euro? Dat die onverwoestbaar is? Het gaat om een logootje aan de onderkant van het horloge. Als de horloge 4000 euro zal kosten, dan mag je er over klagen. Ik denk dat de horlogeliefhebbers wel weten wat je van zo’n horloge mag verwachten.

  18. @KY: Men mag klagen vanaf 4000 Euro? Heb jij zelf al eens gelezen wat jij hier schrijft?

  19. Bij mij is het bandje aan het ‘vervellen’
    Ik loop 4a5 x per week
    Toch vervelend

  20. Ik draag m’n spacegray al een paar maanden dagelijks en totaal geen beschadigingen te zien. Ziet er nog als nieuw uit. Misschien gebeurd dit met personen die een bovengemiddelde zuurgraad hebben die via de poriën naar buiten komt??Hoe dan ook, dit mag natuurlijk niet binnen zo’n korte tijd. Groet,Schmia

  21. Mijn Sport Watch heeft hier geen last van, echter heb ik andere problemen, waardoor hij voor service terug is naar Apple, zo laat hij zien dat hij opgeladen wordt, terwijl hij daadwerkelijk niet oplaad met het gevolg dat hij nu is uitgevallen en ik hem nog niet meer aan krijg. Voorgestelde oplossingen als “Resetten” en “Opnieuw opstarten” mochten niet baten.

  22. De Sport lijkt sowieso op een speelgoed horloge vergeleken met de Stainless Steel. En ja, ik heb ze in het echt gezien.

  23. @Peabz21: Toch beschadigd de Stainless Steel velen malen sneller dan de Sport 😉

  24. Heb hem nu enkele weekjes en hij is nog als nieuw zonder de besproken krassen en werkt subliem. Nog nooit zo een geweldige watch gehad. Heb via eBay voor 8 euro een rubberen docking gekocht waarin je de magnetische lader klikt en je watch om op te laden gewoon zijdelings er in gelegd wordt . Super gemakkelijk en geen kans op valschade want je hebt zelfs de mogelijkheid de Dock vast te kleven met de voorziene dubbelzijdige tape.

  25. @s0kkie: de stainless steel zullen inderdaad eerder krasjes opkomen, maar die is wel degelijker en er zit saffier glas op(dat is voor mij een minimum eis voor een horloge)tevens zijn krasjes op stainless lang niet zo storend als op alu, zeker de spacegrey

  26. Ik lees iemand hem op wil sturen om te ruilen voor een ander omdat een logo aan de onderkant beschadigd is.
    Ik rol zowat van m’n stoel af…….,,
    Ik ben bang dat degene die de omruil beoordeeld het zelfde heeft…..

  27. Mee eens Jonathan, gaat echt nergens over

  28. Spacegrey nu 2 maanden en alles staat er nog netjes op

  29. @Henk: hoezo verkeerd gebruik? De letters vallen er gewoon af omdat men zweet! Als je mij uit kunt leggen hoe je dat kunt voorkomen? Of gebruik je deodorant op je pols!?

    Het is een premium product, dus dit mag gewoon niet gebeuren!

  30. @Jonathan: ik denk dat het voor heel veel mensen dus wel belangrijk is dat er een Apple logo op staat. Of vind je het niet erg als je Apple logo van je iPhone afvalt?

  31. @Peabz21: wat een onzin. Zeker geldt dat niet voor de space grey

  32. @Marc: Dat zou me nu inderdaad absoluut geen bal boeien… Al was het dezelfde dag.
    Geen haar om m’n hoofd om er dan mee terug te gaan.
    En op de Apple watch is het zelf op een plek waar echt absoluut niemand het ooit zal zien. Zelfs als hem af hebt zit de lader eroverheen neem ik aan.

  33. Wat verwacht je van een Horloge… elk Horloge beschadigd wel dat heeft juist iets vind ik! Echter hou ik het lekker bij traditionele horloges… aangezien je die niet elke dag hoeft op te laden en de Apple Watch heeft een ongelovelijk lelijk design, het meeste van Apple vind ik mooi iPhone, iPad, Macbooks maar die watch echt niet om aan te zien!! maar goed dat is mijn mening:)

  34. @Ed: Dat spacegray laagje veranderd daar niks aan. Vergeleken met de Stainless Steel heb je gewoon een goedkoop uitziend horloge.

  35. Origineel geplaatst door Peabz21
    @Ed: Dat spacegray laagje veranderd daar niks aan. Vergeleken met de Stainless Steel heb je gewoon een goedkoop uitziend horloge.

    Smaken verschillen. Ik vind juist de S.Steel er erg lomp uitzien vergelijken met de sport Space grey

  36. Geen last van gelukkig. Wel opvallende dat de toplaag van het sports bandje loslaat. Is een soort van coating dat helemaal verdwijnt.

    Wie heeft dat ook?

    Ps. Het een Apple Watch Sport space grey

  37. @Radar: Misschien kan je er een case rond doen of een “bumper” hahaha

  38. Ik heb de Apple watch begin april gekocht in Duitsland. Alle dagen gedragen en is nog geheel krasvrij geweldig horloge

  39. Mijn Apple Watch Sport is nog volledig onbeschadigd. En dat verbaast me niet zo. Want ik ga er gewoon goed mee om. Ik leg ‘m niet neer op tafel ofzo. Als ik de Watch van m’n pols haal, dan gaat hij direct op de lader. En tijdens het dragen ben ik er eveneens enorm zuinig op.

    Denk dat dit weer zo’n gevalletje is van een hype veroorzaken. Net als met bendgate. Achteraf bleek dat er maar een paar waren die hier last van hadden. 😛

  40. Ik wist niet eens dat daar een Apple logo stond. Ik heb nu even gekeken en de onderkant ziet er niet uit, smerig en vies, maar alle letters staan er nog steeds. Persoonlijk kan het me niks boeien: het is de onderkant van het horloge. Zolang de sensoren maar werken. Nee, ik ben geen fanboy, voordat we dat gezeur weer krijgen. Het hoort natuurlijk niet, en ik snap dat mensen hierom terug gaan naar de Apple Store, maar persoonlijk interesseert het mij dus helemaal niets.
    OT: Ik ben verder zeer tevreden over het product

  41. Ik voel Apple ‘sweatgate’ aankomen (lol)

  42. @Veder: smerig en vies? Dat begrijp ik dan niet. Zoveel geld betalen en er dan zo mee omgaan (sorry wil je niet beledigen hoor)

  43. Ik sta versteld hoe snel er krassen op de voorkant komen. Ga nochtans altijd zorgvuldig om met al m’n spullen. iPhone, iPad,…nooit geen krassen. Bij m’n Apple watch was het al na 1 week prijs. Even met m’n pols tegen de deur haperen en KRAS.
    Toch wel erg voor een toestel van die prijscategorie, ik zou beter verwachten

  44. Misschien heeft dit ook te maken met eventueel medicijn gebruik. Ik weet dat er ook mensen zijn die bepaalde medicijnen slikken waardoor bijvoorbeeld de bank of stoelen de kleur/verf van leer en stof loslaat.

  45. @Omer: daarom altijd de versie mee saffier glas, is zo veel beter

  46. Enige wat bij mij vol krassen zit , is de ronde sensors aan de onderkant … Maar werkt nog perfect. Gaat om de space Grey sport 42mm

  47. @Ed: Vooral vies en smerig door transpiratie en dergelijke. Was vandaag de eerste keer sinds 17 juli dat ik naar de onderkant heb gekeken haha! Is met een doekje zo weer schoon. Voorkant ziet er nog als nieuw uit, ondanks al wat botsingen tegen deuren etc. Ik weet dat Apple de watch wegzet als sieraad, maar daar ben ik het persoonlijk niet mee eens. Het is voor mij een zeer handig gebruiksvoorwerp, meer niet. Voor de mooiigheid heb ik een ander horloge (voor uitgaan etc.)

  48. Biggy loopt ondertussen de Ferarri dealer binnen;
    ‘Ahum, heren, ik heb hier drie weken geleden een Ferarri bij u aangeschaft en het valt mij nu op dat de binnenkant van de uitlaatpijp wel erugh zwart is geworden. Ik eis een nieuwe!! Dit is duidelijk een maandag ochtend model!’

    de achterkant jongens….HET GAAT HIER OM DE ACHTERKANT!!!

  49. Ik heb liever een Ferrari dan een Ferarri, maar dat terzijde.
    Ben het met je eens dat het om de achterkant/onderkant gaat, maar je vergelijking is zo krom als een hoepel.

  50. @Dekon7: Klagen mag altijd. Of het 1 euro of 10000 euro is, klagen doet iedereen. Alleen je moet wel realistisch zijn waarover je klaagt. Klagen als de logo aan de achterkant slijt vind ik wat overdreven. Het is zeker niet netjes, maar gezien de prijs vind ik dat je niet kan verwachten dat alles perfect is.

  51. Zijn er nog gebruikers van de apple watch die hem volledig hebben moeten resetten na de laatste iOS update ? De mijne liep gisteravond ineens kompleet vast en was verbinding met de iPhone volledig kwijt .

  52. Ik heb bewust voor een Sport gekozen omdat ik verwacht dat de volgende generaties Watches meer kunnen en slimmer worden. En met de huidige ervaring kan ik dan beter beoordelen of de prijs van de stalen versie de moeite waard is. Dus een silver sport met blauw leren bandje. Nu ruim een maand in huis en vrijwel iedere dag gedragen tijdens reizen, werk en sporten. Het horloge ziet er nog als nieuw uit, het bandje ook. Ik maak het wel regelmatig schoon met een vochtig vezeldoekje. Ik vind de sport er zeker niet goedkoop uitzien en denk dat je eerder krasjes ziet op de stalen kast dan de aluminium kast. Verder heb ik door schade en schande geleerd hoe je omgaat met je linkerhand als er een horloge om je pols zit, mijn eerste horloge zag er namelijk niet uit en mijn Citizen en Seiko zien er nog steeds vrijwel als nieuw uit. Ik heb overigens van te voren veel reviews gelezen en daardoor geleerd dat de donkergrijze varianten in de sport en stalen versie sneller last kunnen krijgen van slijtage omdat de coating kwetsbaar is. Dus begrijp ik het probleem goed.

  53. @Ries: Ik heb idd net hetzelfde Toch jammer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.