Reacties voor: Opmerkelijk: Apple Watch Sport Loop-bandje wordt steeds korter

Maar de prijs wordt niet kleiner
Heb je onlangs een Sport Loop-bandje voor je Apple Watch gekocht? Dan heb je een slechtere aankoop gedaan dan voorheen, want Apple heeft de horlogebandjes stilletjes korter gemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. Of je kijkt even bij Ali Express en je bent voor een eurootje of drie klaar. Wel paar weekjes geduld voor de levering 😊

  2. Origineel geplaatst door PLI
    Of je kijkt even bij Ali Express en je bent voor een eurootje of drie klaar. Wel paar weekjes geduld voor de levering 😊

    En vervolgens 2 maanden later weer eentje kopen omdat alles maar half gedaan is haha🙈. Nee dankje, doe mij maar gewoon origineel!😄👍🏽.

  3. Origineel geplaatst door PLI
    Of je kijkt even bij Ali Express en je bent voor een eurootje of drie klaar. Wel paar weekjes geduld voor de levering 😊

    Ja en de band zelf gaat ook maar 3 weekjes mee, met veel geluk misschien 3 maandjes.

  4. Niet vreemd toch? Het gaat ook zo slecht met Apple, dat ze hier mooi op kunnen verdienen. Scheelt toch weer een cent en dat maal 15 miljoen, kassa. 🤪

  5. Persoonlijk zal ik het niet erg vinden, heb er een en vind het een miskoop.

  6. (Red.) Eenmalige waarschuwing voor onbeschoft gedrag. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. Origineel geplaatst door PLI
    Of je kijkt even bij Ali Express en je bent voor een eurootje of drie klaar. Wel paar weekjes geduld voor de levering 😊

    Origineel geplaatst door Erwin Puijnen
    En vervolgens 2 maanden later weer eentje kopen omdat alles maar half gedaan is haha🙈. Nee dankje, doe mij maar gewoon origineel!😄👍🏽.

    59/3 is iets meer dan 19 bandjes. Kan ik voorlopig wel mee vooruit en af en toe eens wisselen 😊

  8. Ik heb ook extra bandjes via ali. Niets mee aan de hand. Een draag ik nu ruim een jaar en ziet er nog top uit. Ik zal nooit een laadkabel kopen op ali, maar deze bandjes zijn prima en een stuk goedkoper. Als Apple haar bandjes voor de helft van de prijs zou verkopen zou ik voor het origineel gaan

  9. Hier ook weinig klachten over de Ali bandjes. Wel ga ik daar niet voor de goedkoopste, maar voor de 7 tot 10 dollar range. meestal prima van kwaliteit.

    Weet iemand trouwens waarom Apple alle nylon bandjes met gesp eruit heeft gegooid?

  10. @PLI: Wat is dat toch met mensen die € 400+ voor een Apple Watch uitgeven om er vervolgens bandjes van een paar euro en bedenkelijke kwaliteit om te doen? Idem met mensen die meer dan € 1.000 aan een nieuwe iPhone uitgeven om er vervolgens een hoesje van de Action van € 10 om te doen. Ik zeg niet dat een Apple Watch bandje van € 59 ook 20x zo goed is als een Ali Express bandje van € 3 maar dat is een Apple Watch van € 400 t.o.v. een Chinese kloon ook niet en daar wordt dan wel het geld aan uitgegeven. Heel vreemd.

    Over het artikel: natuurlijk kan het voor sommige mensen problematisch zijn als ze aan het grotere eind van het spectrum zitten met hun polsmaat en extra zuur als je daardoor € 59 extra moet uitgeven voor de grotere maat. Wat echter meestal het geval is, is dat bedrijven zoals Apple hun producten optimaliseren op heel veel vlakken. Ik vermoed dat hier min of meer dezelfde reden aan ten grondslag ligt als de verlengkabel voor de MacBook Pro die niet meer standaard meegeleverd wordt. In een Engelstalig artikel stond dat uit onderzoek is gebleken dat minder dan 1 op de 8 mensen die kabel daadwerkelijk gebruikt. Apple heeft dus de keuze gemaakt om in 7 van de 8 gevallen gewicht en materiaal te besparen, wat er ook weer voor zorgde dat de verpakking weer iets compacter gemaakt kon worden waardoor er weer meer laptops op een pallet passen.

    Ja, voor die 1 op de 8 mis het jammer en kost het ze een paar tientjes extra, maar dat zijn randgevallen. En laten die mensen de laptop daardoor liggen? Nee. Ik behoor daar zelf namelijk toe. Voor werk gaat mijn 2018 MacBook Pro dagelijks mee naar andere klanten en soms kom ik een stopcontact tegen waar ik met de adapter zelf niet in kom wegens te krappe ruimte, dan is die verlengkabel handig.

    Zelfde met de Apple Watch: verplaats je eens in de schoenen van de gigant die Apple is: per bandje is het verschil misschien niet enorm, maar op miljoenen bespaart dat wel weer enorm veel materiaal. En laat het nu net om een niet-biologisch afbreekbaar materiaal gaan. Dan vind ik het niet meer dan logisch dat Apple probeert dit zoveel mogelijk te optimaliseren. Wat ze in mijn optiek wel fout doen is dat ze voor die mensen die randgevallen zijn niet de keuze geven om direct de Large erbij te nemen in plaats van het meegeleverde bandje, waardoor die alsnog verloren gaat als ongebruikt product. Hopelijk is zo iemand dan nog verstandig genoeg om iemand anders er blij mee te maken of het tweedehands te koop aan te bieden.

  11. Hier geen klachten met Ali bandjes! 1 bandje bleek niet helemaal goed te zijn en heb keurig, zonder gezeur, een nieuwe toegestuurd gekregen.

    Heb nu 9 bandjes, 1 leer bandje (echt leer!) en verder diverse kleuren en materialen. Na een jaar nog in prima staat en niets mis mee.

    Voor de prijs van 1 apple bandje koop je er 20 in alle kleuren van de regenboog.

    Koop liever echt maar Apple borduurt je redelijk stevig in den rectum met de gevraagde prijs 😉

  12. Waarom zouden bandjes van Ali slechter zijn. Alleen maar omdat ze goedkoop zijn? Misschien zijn bandjes van Apple wel over priced en heeft het niks met kwaliteit te maken.

  13. Prima ontwikkeling! Als het bandje niet past had de gezondheidsapp wel gemeld dat je veel te dik bent! Nu constateer je dat tenminste zelf zonder dat Apple het als gegeven toe hoeft te voegen aan je privacy gevoelige data 👍

  14. Vorige week mijn apple watch series 4 met sportloop bandje binnen gekregen. Bandje ziet er mooi uit en zit geweldig. Ik begrijp alleen niet waarom hij sportloop wordt genoemd. Het ding wordt zeiknat van het zweet en als je hem vervolgens wast duurt het lang voordat hij droog is. Niet aan te raden voor het sporten……

  15. @AddVariety: Je beargumenteert vooral vanuit een aanname dat Ali bandjes per definitie van slechte kwaliteit zijn.
    Ik pretendeer niet dat alles van Ali goed is, maar 80% van de bandjes van Ali zijn van minstens zo goede kwaliteit als de originele van Apple. Dat ontkennen is gewoon gewoon je portemonnee keihard mishandelen.

  16. Origineel geplaatst door AddVariety
    @PLI: Wat is dat toch met mensen die € 400+ voor een Apple Watch uitgeven om er vervolgens bandjes van een paar euro en bedenkelijke kwaliteit om te doen? Idem met mensen die meer dan € 1.000 aan een nieuwe iPhone uitgeven om er vervolgens een hoesje van de Action van € 10 om te doen. Ik zeg niet dat een Apple Watch bandje van € 59 ook 20x zo goed is als een Ali Express bandje van € 3 maar dat is een Apple Watch van € 400 t.o.v. een Chinese kloon ook niet en daar wordt dan wel het geld aan uitgegeven. Heel vreemd.

    Als je hetzelfde mee bereikt als een originele, waarom zou je dan meer betalen? Ik heb wel een rekening nummer voor je als je geld teveel hebt 😁

  17. Ik heb geen apple watch, maar een garmin. Wilde geen 69 euro uitgeven voor een leren bandje van garmin. En heb er dus een bij Ali gekocht, voor 8 euro. Kwaliteit is echt top.

    Overigens… Waar denken jullie dat al die originele apple (en garmin) bandjes gemaakt worden?

  18. @Halil Yüksel: ik gebruik al meer dan een jaar diverse bandjes van Aliexpress. De bandjes zijn nog steeds zo goed als nieuw. 😄

  19. Ik heb mijn bandjes van 123watches… kwaliteit net iets beter dan Ali of Wish voor mijn gevoel! Denk er wel over om de product Red van Apple zelf te kopen. Mooi kleurtje! Vind de sportloops sowieso niet heel prettig. Heb liever de gewone sportbandjes!

  20. Ik heb contact gehad met Apple omdat mijn Hermes bandje niet meer past. Ze haven aan dat alleen het hele smalle bandje als standard beschikbaar is. Wel mocht ik binnen 28 dagen het horloge retourneren ipv 14

  21. @MJ: En ook 123 watches koopt bij dezelfde inkopers als Ali hoor. Maar zoals gezegd Ali heeft boeven maar ook keurige verkopers. Mijn bandje van staal gaat al drie jaar mee. En zelfs bij de Apple store vragen ze wel bandje het is omdat hij erg mooi combineert….

  22. Origineel geplaatst door MJ
    Ik heb mijn bandjes van 123watches… kwaliteit net iets beter dan Ali of Wish voor mijn gevoel! Denk er wel over om de product Red van Apple zelf te kopen. Mooi kleurtje! Vind de sportloops sowieso niet heel prettig. Heb liever de gewone sportbandjes!

    Volgens mij koopt hij (of zij) de bandjes groot in via Ali, maar dat kan ik niet bewijzen is wat ik denk. Maar de sportband die ik heb van 123watches en Ali voelen hetzelfde aan.

    Origineel geplaatst door Gys
    Ik heb geen apple watch, maar een garmin. Wilde geen 69 euro uitgeven voor een leren bandje van garmin. En heb er dus een bij Ali gekocht, voor 8 euro. Kwaliteit is echt top.

    Overigens… Waar denken jullie dat al die originele apple (en garmin) bandjes gemaakt worden?

    Niet alleen in China, in het begin kwamen de lederen bandjes uit Nederland.

  23. Origineel geplaatst door PLI
    Of je kijkt even bij Ali Express en je bent voor een eurootje of drie klaar. Wel paar weekjes geduld voor de levering 😊

    Origineel geplaatst door Halil Yüksel
    Ja en de band zelf gaat ook maar 3 weekjes mee, met veel geluk misschien 3 maandjes.

    Heb al 2 jaar een alieexpress bandje Haha. Ja dezelfde voor degene die intelligent gaat doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.