Reacties voor: Onderzoek: Apple Watch kan slaapapneu en hoge bloeddruk vaststellen

De Apple Watch meet dankzij de hartslagmeter allerlei gegevens van je hartslag, maar daaruit valt meer af te leiden dan je denkt. Uit onderzoek blijkt dat de Apple Watch succesvol slaapapneu en een hoge bloeddruk kan vaststellen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Heb de app geïnstalleerd, maar er zit geen bloeddruk meter in. Althans ik kan hem niet vinden. Verder werkt hij prima.

  2. Kijk bij deze app goed naar de privacy beschrijving. Dat was voor mij reden om niet mee te doen aan dit onderzoek. Enne ….. ik weet best dat niets geheim is, maar dit maakt delen van info wel erg makkelijk.

  3. Met de app kun je niet zelf hartritmestoornissen meten. Dit artikel suggereert van wel. Maar het gaat om een rapport over een analyse van de verzamelde data. Net wat anders dus. En dat geldt dus ook coor bloeddruk en apneu.. klinkt mooi, maar je kunt t dus niet zelf meten.

  4. Als de AW de bloeddruk gaat meten, zoals bij de 1e serie hadden beloofd, schaf ik hem direct aan.
    Dit is pas een functie met toegevoegde waarde. Ik volg dit met belangstelling.

  5. Bloeddruk en apneu wordt alleen beoordeeld als je aanmeld om mee te doen aan onderzoek. Apple watch kan alleen hartslag meten, verder niets. Aan het hartritme en de ingevulde vragenlijst denken ze te kunnen beoordelen of je apneu of hoge bloeddruk hebt. Vragenlijst is heel uitgebreid. Je moet je bloeddruk, chlolesterol waarde, leeftijd, gewicht,etc. opgeven. Als je die gegevens weet kan je zelf al weten dat je hoge bloedruk hebt en kans op hart en vaatziekten. Heb je de apple watch niet voor nodig.

  6. Je moet je bloeddruk, chlolesterol waarde, leeftijd, gewicht,etc. opgeven. Als je die gegevens weet kan je zelf al weten dat je hoge bloedruk hebt en kans op hart en vaatziekten. Heb je de apple watch niet voor nodig.

    Ik weet niet precies hoe het onderzoek werkt maar ik kan me voorstellen dat je er toch wel degelijk wat aan hebt. Niet om te ontdekken dat je last hebt van een hoge bloeddruk. Maar wel om het in de gaten te houden. Ik heb zelf een te hoge bloeddruk en moet regelmatig een meting doen. In dat geval is het misschien wel handig als je dat met je Apple Watch kunt monitoren. Je kunt dan een beeld krijgen over hoe het verloop van de waardes is in de loop van de dag.

    Het lijkt me niet onlogisch dat je daarvoor eerst beginwaardes in moet geven. Dat werkt zelfs zo met een weegschaal die vetpercentage kan weergeven. Daarvoor moet je ook eerst het één en ander opgeven.
    Ik zou het wel uit willen proberen. Nu eerst die Apple Watch nog….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.