Apple Watch Series 7 toetsenbord.

Reacties voor: Apple Watch Series 7 heeft een volledig toetsenbord, maar werkt niet in het Nederlands

Dankzij het grotere scherm van de Apple Watch Series 7 is het Apple gelukt om een compleet toetsenbord toe te voegen. Maar de grote vraag is: werkt het ook in het Nederlands? Wij hebben het antwoord voor je.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Ik gebrijk KeyWatch op mijn  watch 6 om berichten te typen werkt perfect

  2. Onbegrijpelijk hoe een bedrijf als Apple na 7 jaar nog altijd geen tijd heeft gevonden om Nederlands deftig te ondersteunen. Idem met QuickType, QuickPath, Siri op HomePod, Siri op ATV remote in België, …. Er is geen enkel excuus waarom dit allemaal zo lang moet duren.

  3. Ik neem hem toch niet, verschillen met de 6 zijn marginaal. De moeite van upgraden niet waard lijkt me.

  4. Origineel geplaatst door Tom
    Onbegrijpelijk hoe een bedrijf als Apple na 7 jaar nog altijd geen tijd heeft gevonden om Nederlands deftig te ondersteunen. Idem met QuickType, QuickPath, Siri op HomePod, Siri op ATV remote in België, …. Er is geen enkel excuus waarom dit allemaal zo lang moet duren.

    De Nederlandse taal is simpelweg in de minderheid, geen enkele urgentie.

  5. Alleen.nieuwe Apple Watch aanschaffen vanwege een groter scherm? Eh nee. De series 6 en 7 zijn (vooralsnog) identiek aan elkaar op het scherm na. Geen snellere processor, geen extra sensoren, geen langer battery leven. Ik wacht wel een jaartje.

  6. @Tom: Nederland & België zijn naar inwonersaantal gewoon een stad op wereldniveau. Voor Apple absoluut onderaan de prioriteitenlijst veronderstel ik.

  7. @Richard: Ze hadden het prima kunnen inbouwen in de nieuwe watchOs voor deze Apple watch, aangezien ze het swipen etc ook sinds ios15 op de iphone in nederlands ondersteunen.
    Zo moeilijk moet dit niet zijn om te kunnen doen, goed mij heb je er niet mee maar toch wel vreemd.

  8. Zou alleen overstappen als wij eindelijk de esim kunnen gebruiken hier in Nederland

  9. (Red.) Artikel bijgewerkt met bevestiging dat het toetsenbord niet in het Nederlands werkt.

  10. Ik snap dat we een klein landje zijn met een weinig gebruikt taaltje. Maar het slaat nergens op dat iOS 15 een volledig werkend swipe toetsenbord heeft en de Watch niet. Lijkt me een kwestie van copy paste met wat kleine toetsenbord aanpassingen. Dat dan wel weer maal X aantal talen. Maar kom op. We hebben het over Apple en zijn miljarden winsten. Dat zou echt een peulenschil moeten zijn.

  11. Als autocorrectie de enige reden is waarom je ‘t niet zou kunnen gebruiken, is er dus eigenlijk helemaal geen reden. Die ongein verkl**t toch al altijd alleen maar je teksten, een schoolvoorbeeld van een middel dat erger is dan de kwaal, dus gaat natuurlijk meteen uit op elk nieuw (i)device …

  12. Ik begrijp het probleem niet.
    Niemand gaat toch brieven van een A4-tje typen op z’n watch.
    Die kleine berichtjes die we willen versturen, doe je dan toch in het Engels?

  13. Het blijft een raadsel waarom Google wel fatsoenlijk de Nederlandse taal kan ondersteunen in veel van hun producten, en Apple dit blijft vertikken.

  14. Origineel geplaatst door Wout2morrow
    Als autocorrectie de enige reden is waarom je ‘t niet zou kunnen gebruiken, is er dus eigenlijk helemaal geen reden. Die ongein verkl**t toch al altijd alleen maar je teksten, een schoolvoorbeeld van een middel dat erger is dan de kwaal, dus gaat natuurlijk meteen uit op elk nieuw (i)device …

    Ben ik het dan niet helemaal mee eens. Autocorrect wordt steeds slimmer als je het meer gebruikt. Bij mij is er bijna nooit meer een handmatige actie nodig. Maar to each their own😊 veel mensen gebruiken Siri ook niet, ik wel en bel nooit meer handmatig iemand op. Veel sneller. Je moet wel een goed geordend adresboek hebben. Dat dan weer wel.

  15. @Wout2morrow: Autocorrect past zich aan aan jou typ gedrag na x aantal tijd werkt dit heel vlotjes het is in het begin effe afzien

  16. @Wout2morrow: Autocorrect werkt juist erg goed, misschien moet je gewoon normale Nederlandse woorden praten in plaats van straattaal 🙂

  17. Watchchat werkt het gewoon bij is inprincipe gewoon flicktype

  18. @George Cramer: Waarom zou in het Engels gaan typen naar mijn ouders, doe normaal dat kan gewoon in het Nederland.

  19. Wat ik niet snap ik waarom het toetsenbord er wel is voor de Apple Watch 7 en niet voor de 6
    Het scherm van de 7 is groter, maar als het op de kleine 7 werkt, waarom dan niet op de grote 6?

    Weet iemand of er wel alternatieve toetsenborden (apps) zijn voor op de watch 6?

  20. @M: niet in het Nederlands toch?

  21. Zelf vind ik het ook onbegrijpelijk dat het Nederlands nog niet is toegevoegd. De Nederlandse taal lijkt misschien klein, maar kent toch 25 miljoen sprekers als moedertaal, 8 miljoen als tweede taal, 3e Germaanse taal, 7e taal van Europa. Ik ben een Apple fan, maar hier zou ik graag willen dat Apple wat mee doet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.