Reacties voor: Sommige gebruikers melden krassen op scherm bij Apple Watch Series 4

Heb jij er ook last van?
Het scherm van de Apple Watch Series 4 blijkt bij sommige mensen sneller krassen te vertonen dan gebruikelijk. Apple lijkt een ander materiaal te hebben gebruikt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 67 reacties

  1. Ok heb op mijn apple watch series 3 een spigen case en screen protector . Ziet er uit als nieuw!

  2. Ik had na een weekje ook al wat krassen op het scherm zitten. Toen kwam WatchOS 5.1, tijdens het updaten vast gelopen en een nieuwe van Apple toegestuurd gekregen. Toch misschien een AppleCare+ aanschaffen… zucht….

  3. Helaas een diepe kras aan de onderkant van het scherm na 2 weken gebruik.
    Bij mijn vorige watches nooit krassen gehad.

    Eens kijken met welke verklaring Apple gaat komen…

  4. Dan wacht ik nog even wat langer, of koop in Duitsland een met safierglas zoals mijn huidige (1e gen.).

  5. Ongeloofelijk dat dit kan voor zo’ n prijs… lullig voor die mensen die dit hebben. Denk je iets moois te hebben…

  6. Van harte gefeliciteerd met het eerste krasje. Nu kun je je horloge gebruiken

  7. Mooi verhaal. En wat zal apple er aan doen? Ze gaan echt niet toegeven dat het een productie fout is… als ze dat zouden doen dan gaat iedereen terug die ene kras heeft……

  8. Ik dacht dat het aan mijn lag, maar mijn nieuwe 4 series zit na een maandje al onder de krassen.
    Waar ik bij mijn 1 serie nooit last van heb gehad, hopelijk gaat Apple hier iets mee doen.

  9. Herkenbaar, heb nu al enige krassen erop zitten, jammer genoeg.

  10. Zo’n premium gebruiksartikel moet toch ergens tegen kunnen. Ik wacht nog wel even.

  11. Oh je een horloges dat krassen krijgt…

  12. Ik heb tot nu toe 1 minuscuul klein krasje op het scherm van mijn 4 44mm en dat baart mij toch zorgen, heb hem pas 1 week, ben er erg voorzichtig mee en zit hij 90% van de tijd onder mijn manchet van mijn overhemd.

    Mijn vorige Watch (serie 0) is een stainless steel, het glas daarvan is nog na 4 jaar krasvrij.

  13. Mijn iWatch 4 (44mm) nu een week of 3 en helaas ook krasjes. Ben er zuinig op maar helaas. Screenprotector besteld en komt morgen binnen.

  14. Ik ervaar het glas steviger op mijn series 4 dan op mijn series 2. Heel dom al een paar keer tegen een metalen deurklink gelopen met het glas, maar ik heb nog geen minuscuul krasje op mijn series 4. Wel al butsjes op het aluminium.

  15. Op Alie-Express transparant siliconen hoesje gevonden voor series 4. Past prima, alleen niet mooi. Zeker niets als er iets van vocht tussen scherm en siliconen hoesje zit. Dat is lastig weg te halen, en oogt als vlek.

  16. Hier ook al krassen op het scherm. Voor zo’n prijs verwacht je meer kwaliteit!!

  17. De mediamarkt heeft perfecte screenprotectors die met gel en warmte ook gebogen worden. Perfect op maat voor de Apple watch 4 prijs redelijk 15€

  18. Ben slim geweest om na de upgrade van m’n S2 met krasjes naar m’n S4 een IQ Shield op Amazon te kopen. Als je niet tegen lichte gebruiksschade kan zoals ik maar toch van de machtige nieuwe Apple Watch wil profiteren: doe er dan zeker iets rond!

  19. Ik heb een Apple Watch van de allereerste uitgave en heb er een behoorlijke kras op zitten veroorzaakt door het raken van een gestucte wand waarin kwarts was verwerkt.

  20. Ik heb gelijk clearplex aangebracht op mijn Apple watch 4
    Zo blijft die krasvrij en kan hij ook nog eens tegen een Stootje.

  21. Ik heb precies exact de zelfde krasjes op mijn Apple watch 4de generatie exact het zelfde, zoals op de fotos..

    • @Sven: ja ik dus ook en ik ben er super zuinig op, deze kras komt door een knoop op je jas of zo.
      Echt slecht ik ben er juist heel zuinig op.

  22. Toch echt wel een kwalijke zaak. Net zoals ik erachter kwam dat de iPhone 7 absoluut minder krasbestendig is als eerdere versies. Valt af en toe geen pijl op te trekken of een nieuwer product van betere kwaliteit is. Soms dus gewoon slechter wat vreemd is aangezien het glas zogenaamd ieder jaar sterker zou zijn.

    Heb een Apple Watch eerste generatie staal met saffier glas. Onverwoestbaar en dan heb ik echt wel een paar keer echt hard tegen dingen gestoten. Eigenlijk sterk aan vervanging te denken maar misschien wacht ik nog wel een jaartje. Een horloge moet echt tegen een stootje kunnen.

  23. Altijd screenprotector gebruiken! Alle schermen van apple verkrassen op den duur. Skinomi heeft een zeer goede kwaliteit die bijna niet zichtbaar is en ook tot op de rand beschermd. Voor de rest van de apple watch case is slickwraps een uitstekende oplossing. Zo gaat je apple watch tenminste langer mee.

  24. Mijn 2 gewone horloges al zeker 20 jaar mooi kunnen houden. Glas in perfecte staat. Ben dus best zuinig op spullen. Met de komst van de Watch series 4 voor het eerst drager van een Nike+ 40mm. Nu helaas al enkele diepere krassen op het glas. ☹️

  25. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  26. Tubetje Displex voor € 5 kopen en krassen wegpoetsen.

  27. Origineel geplaatst door Mike
    Ongeloofelijk dat dit kan voor zo’ n prijs… lullig voor die mensen die dit hebben. Denk je iets moois te hebben…

    Het glaasje van een Omega Speedmaster Professional van € 3.500 wordt nog steeds gemaakt van plexiglas. Na een week dragen zit het al vol met krassen. Rolexen van voor 1988 hebben ook geen saffierglas.
    Als het glas sneller krast, betekent het dat het minder hard is en dus minder snel zal barsten/breken bij een val. Ook een voordeel.

  28. Hier ook een lange kras op mijn Apple Watch 4 44mm
    Draag m 95% van de tijd onder een overhemd mouw.
    En voor de reageerders, die zeggen oh oh een kras op een horloge: op mijn Apple Watch 0 stainless steel is na 4 jaar geen kras te ontdekken.
    Oftewel Apple Watch 4 na weken krassen, Apple Watch 0 na 4 jaar geen krassen.

  29. Origineel geplaatst door WvB22
    Toch echt wel een kwalijke zaak. Net zoals ik erachter kwam dat de iPhone 7 absoluut minder krasbestendig is als eerdere versies. Valt af en toe geen pijl op te trekken of een nieuwer product van betere kwaliteit is. Soms dus gewoon slechter wat vreemd is aangezien het glas zogenaamd ieder jaar sterker zou zijn.
    Heb een Apple Watch eerste generatie staal met saffier glas. Onverwoestbaar en dan heb ik echt wel een paar keer echt hard tegen dingen gestoten. Eigenlijk sterk aan vervanging te denken maar misschien wacht ik nog wel een jaartje. Een horloge moet echt tegen een stootje kunnen.

    Toch knap dat die ene iPhone van jou die veel krassen had representatief is voor alle geproduceerde modellen. Wie zegt dat jij misschien veel fijnzand in je broekzak had waardoor je krassen kreeg.

    En hoe logisch is het dat je series 1 met saffierglas niet krast? Vrij logisch, het is namelijk saffierglas, alleen saffier en diamant kunnen het schermpje krassen..

    Sowieso is het niet slim om een horloge te kopen zonder saffierglas, het schermpje is namelijk veel kwetsbaarder en komt gemakkelijker in aanraking met muren, tafels, deuren etc.

  30. Ik blijk inderdaad twee zeer kleine krasjes te hebben, bij de bolling van het glas, aan de bovenkant. Dat was me nog niet opgevallen. Het is bijna niet te zien. Alleen als je licht erop laat schijnen. Ik doe behoorlijk voorzichtig met mijn nieuwe Watch series 4. Maar soms stoot je wel ‘s ergens tegenaan. Van m’n vorige Apple Watch (Series 0 en 1) weet ik dat je erg moet oppassen met stoten tegen steenranden, graniet én randen van je iMac en toetsenbord!

  31. Ik heb sinds maandag een Series 4 44mm Nike+ en ben ook allergisch voor krasjes, maar een standaard screen protector blijft meestal niet goed zitten vanwege de afronding.

    Vloeibare oplossingen heb ik al vaker gezien maar werkt dat ook goed met aanbrengen? En is dat ook makkelijk te verwijderen dan?

  32. Watch series 0 zo goed als nieuw.
    Watch series 3 volledig bekrast.
    Watch series 4 zonvloed als nieuw.

  33. Zelf heb ik een Series 4 Stainless Steel besteld via de Duitse Apple Store. Deze heb ik met de reden gekocht dat het saffier glas niet zo snel bekrast. Helaas na een week normaal dragen, waren er al een aantal krassen te zien op het saffier glas. Om nu meer te gaan betalen, zou ik op dit moment afraden.

    • @Taylor: Krassen op safierglas? dat is vreemd hoor.

    • @Taylor: Misschien even flink poetsen, op mijn series 0 stainless steel leken in het begin ook krasjes te zitten, uiteindelijk bleek dit enkel de oleofobic coating te zijn die beschadigde want nu na ruim 3,5 jaar geen krasje te zien op het scherm (de kast daarentegen ziet er niet meer uit).

      Ik heb nu een sport versie besteld, ben benieuwd of die ook mooi blijft. Vriend van me heeft de series 2 sport en die is nog netjes (ook micro scratches in het begin, bleek ook in de coating te zitten)

  34. Weet er iemand wanneer de spigen cases uitkomen voor de Apple watch series 4 (op de website staat coming soon).

  35. @Taylor: Ik heb serie 0 met saffierglas en ben daar eens krassend langs een muur gevallen, maar de hele watch ziet er wonderbaarlijk als nieuw uit. Nadat ik dit alles lees spaar ik door voor AW4 mét saffierglas.

  36. Ik dacht ook dat het aan mij lag.
    Heel snel een kras erin gekregen terwijl series 3 helemaal nieuw is na een jaar.
    Beter gaan ze hier wat aan doen!

  37. Weet iemand waar ik de 44mm een goede screen protector kan halen? ( ik vind namelijk geen 44mm op google)
    Anders mag iemand van iculture een linkje plaatsen

  38. Ook ik heb een Serie 0 stainless met saffier glas gehad. Nog geen enkel krasje erop. Nu Apple Watch 4, na 3 dagen al een kras erop en kan mij niet herinneren hoe dit gebeurd is. Heb Apple care+ dus wellicht maar langs de Apple store?
    Ben we benieuwd naar de reactie van Apple???
    Iemand al iets vernomen?

  39. Ok ik ben dus niet de enigste 😅

  40. @zimmie: Het is dan ook geen echt saffierglas zoals je dat zou vinden op een Zwitsers uurwerk. Het is een eigen mengsel dat meer een saffier-coating geeft. Wat niet heel moeilijk eraf te krassen is.

  41. AW4. Alleen als je met een lamp er langs schijnt kan je wat zien. Lijkt dunner te zijn dan spinrag. Heb er dus geen last van en kwam er alleen achter door dit artikel.
    Had wel een yuotube filmpje gezien met een scratch test. De AW heeft in ieder geval géén saffier glas, daarvoor krast het dus te snel (blijkt wel).

  42. de 44 mm case protectors zijn niet vindbaar in NL, ik heb net bij supcase.com er 1 besteld.

  43. Ik beschik nu ook enkele weken over een Apple Watch series 4 & ik heb ook krassen op het scherm. Gelukkig zie ik dat ik niet de enige ben en dat het bij meerdere mensen voorkomt.

  44. De Apple Watch Series 3 Aluminium krast ook super snel zonder hoes! Idd belachelijk dat je een hoes moet gebruiken om een horloge👀😕

    Er is een oplossing —-> Massaal klagen bij Apple!

  45. Op aliexpress koop ik al jaren protectors voor me watch eerst voor me 1st gen en nu voor de 3e , ik koop meestal eentje van hart plastic , deze werkt naar mijn mening het beste deze komt ook nog het dichts in de buurt van de glass feeling iPv de tpu(silicone) versie , kost 0,50 – 1 euro

  46. Ik heb de Watch 4 vanaf de eerste week, 2 honden en een pup die het ongelooflijk leuk vindt om continue naar de Watch te happen met zijn scherpe puppy tandjes en nagels. Ik moet er misschien een vergrootglas bij pakken maar hij ziet er werkelijk nog als nieuw uit. Geen krasjes, helemaal niets…

  47. Bij alie-express gelijk screenprotector besteld en die was binnen voordat ik de Apple watch had. Werkt perfect!

  48. Beetje onzin dit! Scherm is van hetzelfde glas als voorheen. Ligt gewoon aan de gebruiker . Als het glas krast. Was het maar waar dat niets een gebruikers spoor zou achter laten. Als je iets wilt hebben wat mooi blijft….. leg het in de kast op een hoopje watten.

  49. Ik heb inderdaad ook zo’n krasje erop. Series 3 ligt hier nog helemaal zonder krassen na een jaar. Series 4 duurde 1 week. Vind het verschrikkelijk, wel erg toevallig dat hier zoveel reacties zijn. Wat doen we eraan?

  50. @Laurus: heb precies het zelfde maar dan met de 3 vinden ze niet fijn 😂

  51. Ik wacht er nog op, komt pas 15 nov aan. Zijn elke keer uitverkocht. Zag dat als je nu besteld hem pas hebt op 4 dec. Wordt gelijk even wat dingen bestellen op ali dan😅

  52. Vreemd voor een horloge die juist voor het sporten wordt gepromoot. Heb een S4 met 4G van stainless steel. Glas is nog steeds krasvrij, maar kast lijkt al wel hele fijne krasjes te hebben. Bij vorige S3 (ook 4G en stainless) geen krasje te bekennen. 🤔

  53. Iemand suggesties voor goede displaypasta voor apple watch 3? Plotseling enorm veel krassen erop. Thanks, Dies

  54. Ook ik heb enorme krassen op het scherm terwijl ik er echt heel voorzichtig mee doe.. ik heb een klacht ingediend bij Apple, ze bellen me morgen terug. Ben benieuwd maar ik heb weinig hoop…

  55. Origineel geplaatst door Sanne
    Ook ik heb enorme krassen op het scherm terwijl ik er echt heel voorzichtig mee doe.. ik heb een klacht ingediend bij Apple, ze bellen me morgen terug. Ben benieuwd maar ik heb weinig hoop…

    En? Hebben ze nog terug gebeld?

    • @Marcel: Ja, ik werd gebeld door een bandje en in de wachtgezet na 2 uur in de wacht te hebben gestaan werd de verbinding verbroken.. vanmiddag om 14:15 belt het bandje me weer dus nieuwe poging…🙄

  56. Apple heeft me teruggebeld. Ik was helaas de enige die contact met ze heeft opgenomen over de krassen… misschien is het een idee dat iedereen een contact opneemt met Apple zodat ze er iets mee gaan doen.
    Ik moet nu langs een applestore om het horloge te laten zien… ik baal er enorm van!

    • @Sanne: Ik zit het met zelfde probleem.
      Ben jij nog langs de Apple store geweest? Ik ben erg benieuwd wat ze als oplossing aan je geboden hebben.

  57. Heeft Apple hier al verder op gereageerd?

  58. Ik schrok wat van deze topic toen ik van plan was om een iWatch te gaan kopen, maar de storm lijkt wat te zijn gaan liggen. Of heb ik het verkeerd? Zijn er nog anderen met dezelfde ervaringen (of juist niet)? Ben benieuwd…

  59. Beste allemaal,
    mijn aanvankelijke vreugde over eerste Apple Watch was ook van korte duur.
    Helaas kras bij mij aan de bovenkant het scherm ook met dunne “haarkrasjes”. Ik heb bij mijn weten niets geraakt of zo.
    Ik heb een ander forum gezien dat er een relatie ligt met de milanese band in space grey, die zou een soort coating hebben die als deze het scherm raakt (er per ongeluk wordt opgelegd) het scherm bekrassen. Hebben jullie toevallig ook zo’n originele space grey milanese band?
    Inmiddels gehoord at ze in Duitsland adviseren in de Apple stores om deze band alleen in combinatie met de saffierglas versie te gebruiken. In Nederland vertellen ze dat helaas niet…

    Ik baal enorm, dure watch, daarna dure originele apple band gekocht en dan krijg je dit….

    • @Henricus: hier hetzelfde! Sinds ik de space grey milanees band heb (vanaf 28 dec) heb ik allemaal symmetrische krassen op mijn scherm van de apple watch.. Misschien toch maar even mee naar de Apple store. Toen ik de band in Duitsland wilde kopen werd mij hier niets over verteld, misschien dat het toen nog niet bekend was (20 dec)

  60. Nu na anderhalve maand allemaal al kleine krasjes in het scherm! Met apple contact gehad en die zeggen dat het cosmetisch is. Jammer dan! Ik ben juist vet zuinig op mijn watch.
    Ik ben benieuwd of er andere oplossingen zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.