Apple Watch Series 3 modellen

Reacties voor: Apple adviseert: ‘Apple Watch Series 3 loskoppelen, daarna pas updaten’

Dat de Apple Watch Series 3 flinke problemen oplevert bij het updaten, is geen verrassing meer. Apple lijkt het nu ook toe te geven door in iOS 14.6 bezitters van een Series 3 aan te raden eerst het horloge los te koppelen en volledig te wissen, voordat je kunt gaan updaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Een optie zou kunnen zijn dat de update van watchOS8 zo minimaal is voor de  Watch 3 dat er bijna niets nieuws wordt toegevoegd, maar Apple wel kan zeggen dat de watch geupdate wordt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een gedateerd product nauwelijks nieuwe functies krijgt.

  2. Los daarvan, ik heb de 3 gehad verkocht en de SE weer gebruikt gekocht, de SE kan weinig meer dan de drie hoor, meer functies moeten met een lampje gezocht. Een kompas een fiets computer of zo en natuurlijk wat wijzerplaten, nou ja gebruik eigenlijk altijd 1 waar veel apps op kunnen, en dat zijn maar enkele

  3. Ik heb het al lang dat ik mijn serie 3 moet loskoppelen en wissen. Ben het maar als normaal gaan beschouwen.

  4. Origineel geplaatst door Appeltje
    Een optie zou kunnen zijn dat de update van watchOS8 zo minimaal is voor de  Watch 3 dat er bijna niets nieuws wordt toegevoegd, maar Apple wel kan zeggen dat de watch geupdate wordt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een gedateerd product nauwelijks nieuwe functies krijgt.

    Nou het is gewoon ronduit schandalig dat deze gewoon nog verkocht wordt. Er is dus niets gedateerd aan. Gewoon fail.

  5. Ik en mijn vriendin hebben beiden Apple Watch 3. Mij leek 8GB nogal weinig en heb daarom destijds bewust voor roestvrijstalen 4G model gekozen. 4G is in NL op de Watch nog onbruikbaar, maar ik vond het een voordeel dat dit model over 16GB ipv 8 GB geheugen beschikt.

    Wij hebben dan ook geen probleem of melding qua update gehad.

  6. Wel erg slecht dit… en zeker voor een Watch die nog steeds gewoon te koop is.

  7. Ik moet ook meestal m’n watch 3 eerst wissen voordat ik hem kan updaten, maar bij WatchOS 7.5 juist weer niet, vreemdgenoeg. Een ding dat ik niet begrijp van de instructie is: hoe kan je nou in de laatste stap je backup terugzetten als je watch net geupdate is? Dan krijg je toch weer de vorige OS?

  8. Origineel geplaatst door Appeltje
    Een optie zou kunnen zijn dat de update van watchOS8 zo minimaal is voor de  Watch 3 dat er bijna niets nieuws wordt toegevoegd, maar Apple wel kan zeggen dat de watch geupdate wordt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een gedateerd product nauwelijks nieuwe functies krijgt.

    Waarom moet een gedateerd product nog nieuwe functies krijgen? Daarvoor moet je een nieuwere kopen

  9. Vaag. Kon gewoon on the fly updaten naar 14.6.

  10. @Jelle: het gaat hier over de Apple Watch series 3, niet over een iPhone.

  11. Apple Watch Series 3 vind ik nog een prima smartwatch. Het is gewoon jammer dat de updates zo moeilijk verlopen. Het is kennelijk lastig om de update zo klein te maken dat deze zonder problemen geïnstalleerd kan worden, zeker gezien de weinige extra functies voor dit model.
    Zonder dit probleem is het een prima bruikbaar horloge.
    Natuurlijk als je een nieuwe wilt komen is het de vraag of een series 3 nog wel een goede keuze is.
    Tegelijkertijd zolang hij nog in het officiële assortiment zit verwacht je ook een degelijk support voor nu als ook de komende jaren.

  12. Zou mooi zijn als Apple een hele goede inruilkorting zou geven, bij aankoop van het nieuwste model.

  13. Mijn zoon heeft er begin dit jaar een gekocht. Natuurlijk weet ik dat deze binnenkort niet meer geupdate wordt, maar een jongen van 11 doe je geen horloge van EUR400 om, ookal heeft hij er zelf voor gespaard. De Apple Watch 3 is dus een prima ‘instapmodel’ en mag wat mij betreft nog wel (uitgeklede) updates krijgen. Dat loskoppelen en weer aanmelden van een Watch 3 gaat bijna net zo snel als het updaten van mijn Watch 5.

    Neemt overigens niet weg dat dit een slecht verhaal is van Apple

  14. Met de updates naar 7.2 en 7.4 heb ik dat inderdaad moeten doen. Zeker de upgrade naar 7.2 leverde dat nogal wat vraagtekens en frustratie op, totdat ik uiteindelijk de Watch loskoppelde en zo heb bijgewerkt.
    Maar de update naar 7.3 ging weer wel direct, net als van 7.4 naar 7.5. Misschien omdat die laatste 2 updates relatief snel na elkaar kwamen?

  15. Origineel geplaatst door Flieps
    Mijn zoon heeft er begin dit jaar een gekocht. Natuurlijk weet ik dat deze binnenkort niet meer geupdate wordt, maar een jongen van 11 doe je geen horloge van EUR400 om, ookal heeft hij er zelf voor gespaard. De Apple Watch 3 is dus een prima ‘instapmodel’ en mag wat mij betreft nog wel (uitgeklede) updates krijgen. Dat loskoppelen en weer aanmelden van een Watch 3 gaat bijna net zo snel als het updaten van mijn Watch 5.

    Neemt overigens niet weg dat dit een slecht verhaal is van Apple

    Apple heeft destijd geen rekening gehouden met de toenemende populariteit van de AW en een inschattingsfout heeft gemaakt mbt het geheugen. Het zou Apple sieren de AW3 uit de handel te halen.

  16. @Sonny: ze hadden het geheugen moeten verdubbelen dat hebben ze met de iPhone SE ook gedaan in t 2e jaar. Was er geen enkel probleem geweest want los van t geheugen is de derde watch prima! Kan eigenlijk alles wat de nieuwe SE ook kan ( heb ze beide gehad)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.