Reacties voor: Pincode Apple Watch is makkelijk te omzeilen door dieven

De Apple Watch blijkt interessant voor dieven: zonder de pincode in te voeren kunnen dieven een gestolen Apple Watch wissen.

Reacties: 19 reacties

  1. Slordig naar makkelijk op te lossen met een update. Ik ben er van overtuigd dat ze het zo voor elkaar krijgen dat je met een gestolen watch niks kunt net zoals met de iphone. Android wear daar integen blijft open source dus zal altijd minder veilig zijn in mijn ogen.

  2. @Justin w: Android 5.1 zal ook een soort van activatieslot door middel van het Google-account gaan krijgen.

    On topic: Best vreemd dit. Maar de Watch zal vast worden geüpdate met betere beveiliging en hoop ik ook een dienst als Find My Watch.

  3. @Justin w: Android Wear is niet open source. AOSP (Android Open Source PRoject) is open source. Android dat draait op nagenoeg alle bekende Android-telefoons is Google’s variant van Android, en vrij te gebruiken, mits je je houdt aan de CDD (Compatibility Definition Document), waarvan het bekendste voorbeeld wel is dat je bijvoorbeeld alle Google apps waaronder de Play Store op de telefoons moet houden en niet mag kunnen verwijderen. Een onbekendere eis is bijvoorbeeld dat een scherm 2:3 tot 16:9 mag zijn, dus bijvoorbeeld niet 21:9 (wat denk ik geen probleem zal opleveren, maar goed).

    Android Wear daarentegen is Google’s variant van Android, geschikt gemaakt voor wearables, dus geen open source besturingssysteem.

  4. Dat is niet zo slim.

  5. Een Omega heeft geen slot. Deze kan iedereen omdoen. Wat Is er mis met op je spullen letten. Moet de boef nog vinden die een horloge van mijn pols weet te pikken.

  6. Zal idd vast wel opgelost worden. Zo niet, zie ik het probleem ook niet. Kijk naar horloges van Breitling & Rolex, daar zit toch ook geen beveiliging in?

  7. @Bastiaan: Haha mee eens!!

  8. Vind het wel jammer voor de applewatch bezitters en hoop dat het probleem snel opgelost wordt

  9. @Jean-Paul Horn: je bent een pincode nodig om bij die data te komen en na het resetten heb je daar ook geen last meer van.

  10. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Rutger: @Bastiaan: Maar daar staan geen persoonlijke gegevens op …

    Met reset naar fabrieksinstellingen wordt al die info er afgegooid.

  11. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Rutger: @Bastiaan: Maar daar staan geen persoonlijke gegevens op …

    Als je een harde reset uitvoert staat er ook geen persoonlijke gegevens op dus..

  12. Een gestolen/verloren iPhone is nochtans ook gemakkelijk te hergebruiken… Zelfs met een iCloud account op mits je iTunes en een PC/Mac hebt. Al zo vaak gedaan voor mensen die hun toegangscode niet meer wisten hoor.

  13. Eerste zin: je kunt hem dan ook gemakkelijk kwijt raken…. Uhmmmmm als je een klokkie koopt van 500 eu of meer en je raakt hem gemakkelijk kwijt moet je denk ik sowieso her overwegen of je iets dergelijks wil kopen….

  14. @Arjan95: De Apple Watch heeft geen zelfstandige gps en kan alleen maar connecten maar reeds bekende WiFi netwerken… Althans voor zover ik weet en op de mijne heb kunnen ontdekken..

    Als dit het geval is, dan gaat find my Apple Watch niet komen omdat het natuurlijk niet werkt…

  15. Origineel geplaatst door keeske
    Een gestolen/verloren iPhone is nochtans ook gemakkelijk te hergebruiken… Zelfs met een iCloud account op mits je iTunes en een PC/Mac hebt. Al zo vaak gedaan voor mensen die hun toegangscode niet meer wisten hoor.

    Knappe vent als jij een iPhone met zoek mijn iPhone in iCloud geactiveerd kunt resetten en een nieuwe gebruiker kan activeren.

  16. Overigens wel heel grappig dat de Apple Watch hier meerdere malen vergeleken wordt met merken als Breitling en Rolex…. Oke een Apple Watch is niet goedkoop, maar we moeten het wel in perspectief blijven zien.

    Een beetje op je spullen letten is heel normaal, anders moet je gewoon een ICEWatch of iets dergelijks kopen.

  17. ik weet niet of dit onder de noemer pincode omzeilen valt hoor!

  18. @keeske: dat kan wat jij zegt alleen heb je dan wel hun Apple id nodig en hun wachtwoord dan kan je hem gewoon resetten en een nieuwe pincode er op zetten dat gaat gewoon maar als ze hun wachtwoord van hen Apple id niet meer weten gaat het niet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.