Reacties voor: ‘Apple Watch-gebruikers checken vooral het weer’

Waar gebruik jij de Apple Watch vooral voor? Uit onderzoek van Wristly blijkt dat we vooral weer-apps op onze pols opstarten.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. Klopt! Vooral het weer en berichten ontvangen en versturen.
    Verder voor het sporten en de complication van mijn agenda is super handig.

  2. Dat is gek, je zou verwachten dat de meeste  Watch gebruikers hun horloge gebruiken om te kijken hoe laat het is ;-).

    Persoonlijk ben ik tevredener met mijn  Watch als ik hem minder actief gebruik. Het is een geweldig apparaat om notificaties op te ontvangen of om bij te houden hoeveel calorieën je verbrand met sporten, maar elke keer als ik een app open stoor ik me aan de kleine interface.

  3. Nieuwtjes als deze –  Watch vooral om weer te checken – en de reactie van @Tom-Eric

    ‘Persoonlijk ben ik tevredener met mijn  Watch als ik hem minder actief gebruik.’

    overtuigen mij nog niet om een Apple Watch te komen. En dan druk ik me nog mild uit. 🙂

  4. Ik heb hem nu ook een week of 2 in gebruik en ben sterk aan het overwegen om hem weer te verkopen. Leuke gadget en op zich zijn de notificaties ontvangen wel handig maar wil je reageren zul je toch weer naar je telefoon moeten (een bericht inspreken/corrigeren kost vaak meer tijd dan ff intypen). Het bijhouden van calorieverbruik enzo vind ik wel fijn, maar geen 480 euro waard.

    Het valt mij trouwens op dat mijn iphone 6 plus batterij langer meegaat sinds ik de watch gebruik. Wellicht doordat het scherm minder vaak aanspringt?

  5. Ik zeg altijd “Zoveel mensen, zoveel wensen”, daarom begrijp ik nooit zo goed waarom er in de reacties op (in dit geval) Apple watch items altijd zo geforceerd gezocht wordt naar “voors en tegens” van het product. Ik bedoel, het voegt niets toe!

    Wat betreft het onderzoek, het is een lijstje van de meest gebruikte apps. Niet zo raar dat het “weer” daarbij in de bovenste regionen staat. Volgens mij wordt dat ook op de smartphone, tablets en PC’s erg veel geraadpleegd, alleen is het op de apple watch snel bereikbaar en overzichtelijk, dus haal je daarvoor niet meer je smartphone uit je zak.
    Mijn ervaring is eigenlijk zodanig dat ik veel minder mijn telefoon in mijn handen heb omdat ik gelijk kan filteren op inkomende berichten. Ik krijg iets binnen en zie gelijk of het interessant of belangrijk genoeg is om op te reageren. Vroeger pakte ik toch meestal bij een geluidje mijn telefoon erbij en voor je het weet zit je weer je vaste rondje apps te doen. Al met al is het wat mij betreft een stuk rustiger geworden. Daarnaast gebruik ik ook veel de Workout en Activiteiten.

    Overigens ook wel grappig, ik krijg nu ook van veel mensen te horen “kan je er ook de tijd op zien?”. Mijn antwoord is dan (terwijl ik naar hun smartphone wijs of die van mij), “Jazeker en daar kan je ook mee bellen!”.

  6. Ik heb hem voornamelijk gekocht voor de notificaties en daar is het behoorlijk in geslaagd.
    De apps die ik het meest gebruik zijn buienradar en de mailapp spark, beste app voor de apple watch als je het mij vraagt.

    Wat daarnaast een absolute aanrader is voor mensen die boodschappen doen is de app Buy Me a Pie! Invullen via de website of iPhone app en dan gebruiken op de watch in de winkel, ideaal! Zo’n app is typisch een voorbeeld van een app die je niet gebruikt op je iPhone omdat het onhandig is een telefoon in je hand te hebben en tegelijkertijd een product en nog je winkelwagen. Handen vrij en afstrepen. Aanrader!

  7. Origineel geplaatst door Prana
    Wat daarnaast een absolute aanrader is voor mensen die boodschappen doen is de app Buy Me a Pie!

    Voor mensen die nog ouderwets boodschappen doen met een lijstje wellicht. Wij winkelen en scannen echter al geruime tijd met een app (AH). En dat gaat met je Watch helaas niet lukken.

  8. @Prana: voor 24,99 loop ik wel moeilijk te doen met mijn telefoon als handscanners bij de AH. Wat een onzinnig bedrag voor een boodschappen app. On : iPhone blijft veel vaker in mijn zak en berichten heel makkelijk te filteren. In combinatie met de sportmogelijkheden voor mij persoonlijk erg geslaagd en daardoor geen miskoop. En ja, ook het weer checken staat bij mij op 1!

  9. Het weer, banksaldo, instagram, lokaal nieuws (rtvnoord), en toch wel vaak de activiteiten app.

  10. Agenda, banksaldo, weer en activiteiten check ik regelmatig. Ook de workout app natuurlijk bij het sporten. Daarnaast de relevantie meldingen. Wil echt niet meer zonder. En inderdaad de spark emailapp is geweldig op de AW. Oja en ik gebruik de “handig” watchface met de eerst volgende afspraak onderin het scherm. Ideaal. Ik ervaar trouwens helemaal niet dat het scherm te klein is. Heel fijn en duidelijk lettertype. Ik heb de letter wel op Bold staan. Misschien scheelt dat?!

  11. @mark: Ben het helemaal met je eens. Ik denk dat de Watch nooit een populair device gaat worden. Toen de eerste smartphones en tablets verschenen dacht iedereen ook:’wat moet je ermee”, maar inmiddels vindt iedereen het handig om overal email en berichten te kunnen lezen. De Watch vult geen enkel gat IMHO. Het is het beste smartwatch in zijn soort, maar de markt voor smartwatches blijft zeer beperkt.

  12. @Marco: De app is gratis zolang je geen lijstjes wilt delen via de cloud 😉
    En ik doe boodschappen bij de Jumbo en een Ah waar ze (nog) geen scanners hebben.

  13. Origineel geplaatst door Jochem
    Ik heb hem nu ook een week of 2 in gebruik en ben sterk aan het overwegen om hem weer te verkopen. Leuke gadget en op zich zijn de notificaties ontvangen wel handig maar wil je reageren zul je toch weer naar je telefoon moeten (een bericht inspreken/corrigeren kost vaak meer tijd dan ff intypen). Het bijhouden van calorieverbruik enzo vind ik wel fijn, maar geen 480 euro waard.

    Het valt mij trouwens op dat mijn iphone 6 plus batterij langer meegaat sinds ik de watch gebruik. Wellicht doordat het scherm minder vaak aanspringt?

    welke heb jij dan ? Want de sport 42 mm kost in Frankrijk en Duitsland 449 en in NL 469 . In ieder geval ben ik super tevreden en wil ik Apple zeker de kans geven met firmware updates hun watch te perfectioneren . Mijn vorige smartwatchen van Android waren veel minder uitgebreid en minder mooi.

  14. Ik heb de indruk dat de Apple Watch meer een mannending is. Maar misschien is mijn beeld wat eenzijdig gekleurd.
    Persoonlijk ben ik er nog niet van overtuigd dat het voor mij wat toevoegt. Dus zie geen reden een Apple Watch aan te schaffen (ben een man).

  15. Voornamelijk de tijd duhhh
    Verder meer de activiteit, muziek bedienen, heeel af en toe Instagram en wanneer ik een berichtje krijg wat diegene stuurt voordat ik mijn iPhone er bij pak.
    De weer app is sinds de laatste beta in Fahrenheit bij mij terwijl mijn telefoon op Celsius staat ingesteld. En het bijwerken duurt ook veels te lang helaas.

  16. Superhandig apparaat! Ik ben helemaal om, had vooraf ook mijn twijfels, maar als deze kapot zou gaan, zou ik meteen weer een nieuwe kopen!

  17. Notificaties is voor mij veruit het belangrijkst. Ideaal dat je onbelangrijke berichten meteen wegfiltert. Je kijkt minder op je telefoon waardoor je gek genoeg meer kan focussen op de echt belangrijke berichten/notificaties. Alleen dat meet je niet echt want je opent geen app. Daarna de sport en gezondheidfuncties. Nu al onmisbaar. Zeker nog niet perfect maar het gaat echt wel een hit worden. Of dat in de vorm van een horloge is of iets anders weet ik niet. Maar er is ruimte voor een ander personal device tussen de mobiele telefoon, tablet en pc in. Ben ervan overtuigd dat dit toch een markt is. Ik zou in ieder geval niet zonder willen met name inzicht sport/gezondheid.

  18. De apple watch…. Wat n enorm duur ding Dan verwacht je een ding dat werkt. Maar wat is ie traag. En hij is eigenlijk nergens goed in. Als je de tijd wilt weten kun je beter een gewoon horloge kopen. Als sportwatch schiet ie echt zwaar tekort. Het is van alles niks..

  19. Ik heb wel het idee dat de mensen die zeggen het niks te vinden de Apple Watch zelf niet hebben. De snelheid is inderdaad niet super, duurt nu net te lang. Watch OS2 is echter stukken beter en kan apps zelfstandig draaien. Als sport horloge voldoet ie prima. Zeker voor hardlopen. Ik was eerst kritisch maar zelfs zonder iPhone behoorlijk nauwkeurig.

  20. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik heb wel het idee dat de mensen die zeggen het niks te vinden de Apple Watch zelf niet hebben. De snelheid is inderdaad niet super, duurt nu net te lang. Watch OS2 is echter stukken beter en kan apps zelfstandig draaien. Als sport horloge voldoet ie prima. Zeker voor hardlopen. Ik was eerst kritisch maar zelfs zonder iPhone behoorlijk nauwkeurig.

    de prijs is idd stevig maar je krijgt er wel veel voor terug. Heb ook lang getwijfeld om hem te kopen maar nu ik hem heb kan ik alleen maar de voordelen ervan inzien. Tevens is hij veel uitgebreider dan Android wear . Kijk al uit naar de update die eraan zit te komen.

  21. Origineel geplaatst door fred hansen
    De apple watch…. Wat n enorm duur ding Dan verwacht je een ding dat werkt. Maar wat is ie traag. En hij is eigenlijk nergens goed in. Als je de tijd wilt weten kun je beter een gewoon horloge kopen. Als sportwatch schiet ie echt zwaar tekort. Het is van alles niks..

    Zeker ook zelf geen Apple watch?

  22. Origineel geplaatst door Ed
    Zeker ook zelf geen Apple watch?

    Nou, heb m wel. En gebruik m zelfs ook nog wel eens. Mijn teleurstelling komt uit de ervaring..

  23. @ronny1967: Android wear is toch een stuk uitgebreider hoor… En heeft al native Apps enz. Ik ben nog steeds op zoek naar waar ik een Apple watch kan proberen ! Ik zal hem graag willen vergelijken met mijn lg g watch. 🙂

  24. @johan: in de Apple store in Oberhaussen bijvoorbeeld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.