Slaapfases Apple Watch watchOS 9

Reacties voor: Apple Watch-onderzoek: ‘We slapen niet genoeg’

Een onderzoek met de Apple Watch maakt duidelijk dat de meeste mensen nauwelijks voldoende slaap krijgen. het is tijd om er iets aan te doen!

Reacties: 6 reacties

  1. Goed dat we dit weten van de Amerikanen. Nu de Europeanen nog. Heb ook te vaak té kort geslapen, niet verstandig want de volgende dag ben je moe en geniet niet van het leven. En tóch blijven doen hé..

  2. Waar bemoeit men zich mee? Maarja, de US, die bemoeit zich overal mee helaas. Nu willen ze ook al doktertje spelen over je lol. Nog even en je mag pas je iPhome ontgrendelen als je watch pas acht uur slaap heeft geregistreerd.

  3. De mens heeft normmaal gesproken tussen de 4,5 en 6 uur slaap nodig. Als men langer nodig heeft , is de kwaliteit van slaap onder de maat. Ook van belang; een mens slaapt in slaap-cycli van ongeveer 90 minuten. Het is van beland dat deze cycli niet onderbroken worden. Als dat wel gebeurt, zal dat tot problemen leiden die de gehele dag zullen voortduren.
    Ik persoonlijk heb genoeg aan 3 cycli en word daarna spontaan wakker. Het is ook van belang je wekker aan te passen naar de tijd dat je gaat slapen, vooral om de alaap cyclus te laten voltooien. En een goed bed is van groots belang. Zet je telefoon op stil en uit!

  4. @Wally: wetenschappelijke studies die dit onderbouwen? Een kleine speurtocht op internet levert volgens mij andere inzichten.

    @JeroenT: tja, je kunt het ook als bemoeienis opvatten… gelukkig zijn er ook mensen die wetenschap bedrijven en de kennis en inzichten van een voor de de mensheid vergroten. Doe vooral wat je zelf goed vindt.

  5. Vanacht voor het eerst omgehad. Volgens het horloge goeie slaap gehad bijna 8 uur. Waarvan ik zeker weet ” de tijden gezien op de klok” dat ik er 4 van heb wakker gelegen. Dus gewoon onzin die app “slaap”.

  6. Wellicht niet onbelangrijk: zijn het niet júist de mensen die denken dat ze niet voldoende slapen die de Watch gebruiken om hun slaap te monitoren? Dat kan de onderzoeksresultaten nogal beïnvloeden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.