Apple Watch Ultra review: nauwkeurige tijden

Reacties voor: ‘Toekomstige Apple Watch kan nepbandjes herkennen’

Apple heeft een patent gekregen voor een NFC-functie in de Apple Watch, waarmee allerlei functies mogelijk zijn. Zo kan het bandje zorgen dat er een bepaalde app wordt gestart of een kleur wordt gekozen. Maar je kunt ook een waarschuwing krijgen dat een bandje nep is.

Reacties: 11 reacties

  1. Hiermee graaft Apple z’n eigen graf als dit zou betekenen dat bepaalde functies niet mogelijk zijn. Apple heeft te weinig variatie in handjes. Ja alleen rare kleurtjes

  2. De hele tekst is prima, alleen de laatste alinea lijkt me te positief. Apple gaat waarschijnlijk niets doen aan 3rd party bandjes……
    De tekst klopt in die zin dat ze waarschijnlijk helemaal niet ondersteund worden, of dat er dure licenses afgenomen moeten worden.
    Kijk naar vorige artikelen over de Iphone 15 en usb-c. Apple wil zich niet conformeren aan de open usb-c standaard en beperkingen opleggen via een chipje als het geen Apple gecertificeerde kabel is…..
    Apple is arrogant genoeg om hetzelfde te doen met bandjes.

  3. Origineel geplaatst door Axel
    Hiermee graaft Apple z’n eigen graf als dit zou betekenen dat bepaalde functies niet mogelijk zijn. Apple heeft te weinig variatie in handjes. Ja alleen rare kleurtjes

    Dit zegt werkelijk iedereen die een feature niet ziet zitten. Wat jij niet tof of leuk vindt, betekend niet dat anderen dit als een probleem zien.

  4. Origineel geplaatst door Axel
    Hiermee graaft Apple z’n eigen graf als dit zou betekenen dat bepaalde functies niet mogelijk zijn. Apple heeft te weinig variatie in handjes. Ja alleen rare kleurtjes

    Dat niet alleen, dat deden ze al met de idiote prijzen die ze voor bandjes vragen. Gelukkig kan de consument via andere kanalen een stuk goedkoper aan bandjes komen die kwalitatief en qua uiterlijk bijna gelijk zijn…

    Ik zou nooit €49 betalen voor een siliconen bandje 🤣

  5. Dus je bouwt een dure chip in om te voorkomen dat gebruikers een goedkoper bandje gebruiken? Ik vind de meeste Apple producten de prijs meer dan waard, maar de bandjes zijn echt te duur.

  6. Ik vind het jammer dat de bandjes best duur zijn. Tegelijkertijd vind ik het ook prettig te weten dat een origineel bandje gewoon goed is. Ik heb nauwelijks kennis van materialen en geen idee uit welke grondstoffen de flexibele bandjes bestaan. Als een Apple bandje van dezelfde kwaliteit is als een bandje van een tientje zou de conclusie zijn dat Apple erg hoog in de boom is gaan zitten door 49 euro te vragen

  7. @Flieps: Een NFC kost een paar centen, op de prijzen die Apple rekent voor zijn banjes dus verwaarloosbaar. Als er extra functies in het bandje zijn ingebouwd (extra sensoren), dan lijkt het mij logisch dat bepaalde dingen nier werken (daar heb je dan geen NFC voor nodig), maar om bepaalde functies in de Apple watch uit te schakelen of te beperken, zou ik schandalig vinden. Hopelijk komt het niet zo ver.

    P.S. Ik heb een oranje Alpine loop bandje bij mijn Apple watch Ultra. De kwaliteit is goed, maar binnen een week is het bandje smerig en moet het gewassen worden. Je hebt hierbij dus automatisch een tweede bandje nodig. Een third party bandje is bijna net zo goed en dan kan je voor de prijs van 1 Apple bandje er meerdere kopen, kan je ook nog afwisselen 😊.

  8. Er wordt in de comments wel weer veel conclusies getrokken uit speculaties . Voorlopig staat alleen vast dat er een patent is toegekend . In het artikel worden vervolgens enige voorbeelden genoemd waarvoor dit patent gebruikt kan gaan worden . Er staat nergens dat Apple dit ook daadwerkelijk gaat doen . Er worden ook heel veel nepbandjes verkocht onder de noemer van Apple bandjes dus het zou ook kunnen dat de functie daar voor gebruikt wordt . Het blijven hoe dan ook speculaties en op basis daarvan nu al Apple voor van alles te beschuldigen is wel heel voorbarig . Komt ook nog bij dat Apple om de haverklap patenten aanvraagt / krijgt waar nooit wat mee gedaan wordt . Ik zou zeggen wacht eerst even af wat er daadwerkelijk geïmplementeerd wordt en geef dan commentaar

  9. @Albert Edens: Je ziet het probleem over het hoofd Albert. Mensen beginnen negatief te speculeren, omdat Apple steeds meer en rare fratsen en voor de hoofdprijs begint uit te halen. Ook is de verhouding zoek. We hebben vaker nieuws nodig zoals de mac mini 2022/23 die goedkoper is geworden. Het hedendaagse nieuws is te vaak dat prijzen omhoog gaan en dat beperkingen opgelegd worden of kunnen worden.
    Dan kan de stelling wel zijn, ja maar inflatie en ja maar andere merken, maar dat boeit niet, want we hebben het over Apple en Apple alleen. (zitten op 2000 a 3000 miljard dollar, het rijkste bedrijf ter wereld).

  10. @Appieh: Ik heb ook geen verstand van materialen enzo, maar de Apple bandjes zijn kwaliteit niet beter dan andere merken.
    Ik heb al 3 jaar nu een bandje van 123watches ofzo, van watch5 naar Watch 7 overgenomen ding is nog perfecte nieuw staat.

    Daar voor ook ander bandje van zelfde website, ook geen problemen mee gehad jaren.
    De bandjes van Apple zijn wat overpriced, de kwaliteit is niet beter er van.

  11. Goed hoe is ook een derde verhaal bij van toepassing namelijk dat mensen al vaak een hele verzameling bandjes hebben third party of echt Apple maar beide keren zit die nfc dat niet in. Dus ook de mensen die Apple bandjes kopen hebben hier eerst niks aan en moeten een nieuwe collectie kopen…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.