Reacties voor: Apple Watch: mode-accessoire of gezondheidsmeter?

Is de Apple Watch een mode-accessoire of een gezondheidsmeter? In het begin werd de Apple Watch vooral gepresenteerd als mode-accessoire, maar de focus lijkt zich steeds meer te verplaatsen naar gezondheid. Hoe zie jij de Apple Watch?

Reacties: 26 reacties

  1. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. Ik heb hem niet gekocht, maar ik ben van mening dat de sport modellen de focus ligt op het sporten, en dat als ik de normale zou hebben het belangrijkste was dat het een verlengstuk van mijn iphone zou zijn, en dat de duurste echt een modeaccessoire zou zijn.

    Vandaar ook deze 3 gedachten wat het nou is, het hangt af van welk model je koopt.

  3. Tot nu toe is Apple Watch alleen een aardig speeltje waar je mee kunt spelen tijdens een vergadering of zo. Niet een gadget waar je niet buiten kunt, zoals de iPhone of iPad. Serieuze gezondheidsmetingen die écht belangrijk zijn voor screenen van je gezondheid, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die flink sporten, kunnen de Apple Watch wél onmisbaar maken. Dan moet het veel verder gaan dan stappentellen en hartslag. Dat zegt maar weinig. Zuurstofgehalte van bloed, thermometer, bloedsuikergehalte en automatisch waarschuwen van familie of dokter kunnen het verschil maken. Maar wanneer eigenlijk, Tim Cook?!

  4. Vooral gekocht om mijn gezondheid te monitoren en voor de uitdaging om elke dag mijn (wekelijks naar boven bijgestelde) doelen te halen. Daarnaast om snel mijn berichten te lezen en te reageren. Ik vind het geen mode artikel, alhoewel de afwerking en kwaliteit een echt Apple product is.

  5. Ik gebruik hem als een combinatie, voor het werk is het een verlengstuk van mijn iPhone, als ik fiets gebruik ik hem om hartslag, snelheid en afstand in de gaten te houden. Ik vind dat hij niet genoeg kan doen. In de keuken gebruik ik hem als kookwekker, kortom, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Sinds ik hem heb gebruik ik geen ander uurwerk meer.

  6. Tot nu toe is Apple Watch alleen een aardig speeltje waar je mee kunt spelen tijdens een vergadering of zo. Niet een gadget waar je niet buiten kunt, zoals de iPhone of iPad. Een modieus apparaat vind ik het niet, daarvoor is hij te dik en het design niet uitdagend en bijzonder genoeg. Voor de sport hoef je ‘m ook niet te kopen. Je iPhone telt je stappen ook al (Automatisch zelfs. Ook bij wie dat niet heeft ingesteld!)

    Serieuze gezondheidsmetingen die écht belangrijk zijn voor screenen van je gezondheid, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die flink sporten, kunnen de Apple Watch wél onmisbaar maken. Dan moet het veel verder gaan dan stappentellen en hartslag. Dat zegt maar weinig. Zuurstofgehalte van bloed, thermometer, bloedsuikergehalte en automatisch waarschuwen van familie of dokter kunnen het verschil maken. Maar wanneer eigenlijk, Tim Cook?!

  7. Pas als de Apple Watch veel meer kan wat een iPhone niét kan én het design meer uitdagend wordt, wordt het een succes denk ik. Fout idee om een ‘horloge met bandje’ te maken dat zou concurreren met design horloges. Het is voor een totaal andere doelgroep.

  8. Ik ben er blij mee maar zou ook zonder kunnen. Gebruik ‘m vooral voor notificaties en af en toe snel een reactie terugsturen met standaard antwoord of emoticon. Daarnaast ook de stappen tellen/ doelen halen maar dat doet m’n iPhone ook al. Verder niet veel. Kortom; geinig ding, draagt trouwens erg fijn, is handig, maar zeker niet onmisbaar.

  9. Ben nog steeds niet overtuigd welke waarde Awatch nu toevoegt. Mijn Pebble voegt precies de juiste waarde toe: notificaties, en zien of ik een telefoontje écht moet opnemen.
    De rest van de gewenste (achterliggende) functionaliteit levert iPhone.

  10. Ik ben idd een ‘oudere man’ die het ding wel geinig vond en het vooral voor notificaties en de (nog veel te) eenvoudige sport/ gezondheid/ doelen gebruikt..
    Modieus in het geheel niet, m’n mooiere horloges mis ik steeds vaker, en doe ik dan toch ook steeds meer om.
    Ik onderschrijf de vraag van Macaanzee hierboven, wanneer komen er belangrijke functionele uitbreidingen meneer Cook?

  11. Ik ben wel van de juiste leeftijd maar het andere geslacht. Voorheen had ik de vivofit maar omdat die bij de wat leukere kleding niet echt leuk oogt ben ik overgestapt naar de Apple watch. Daarnaast ben ik wel zo’n type die dan ook verschillende bandjes wil hebben, ik heb er inmiddels 4 en de watch sinds april :-). Ik gebruik hem dus in eerste instantie voor de gezondheid, daarnaast ook heel handig in rumoerige ruimtes waar je de telefoon nog wel eens niet wil horen, door de trilling weet ik dat ik een telefoontje heb. Tevens als wekker, relaxed wakker worden door de trilling en ja, ook als timer voor verschillende dingen. Bovendien hoef ik niet steeds de telefoon uit de tas te pakken als er een app binnen komt want ik kan snel even zien of dat wel even kan wachten.
    Kortom: onmisbaar? nee dat niet, maar een heel leuke aanvulling op mijn iPhone.

  12. Ik heb de Apple Watch staal 42 mm gekocht op de dag van de lancering. Om met de deur ik huis te vallen: de Apple Watch is Apple’s grootste beta product op de markt.

    Echter de kritiek is veelal niet terecht. Ik zou echt geen dag meer zonder kunnen ik durf te stellen dat dit hét product is dat de meeste invloed heeft gehad op mijn dagelijkse leven (ok, misschien op de iPhone na).

    Ondanks dat de Apple Watch nauwelijks de beta status ontgroeid is, is dit product wel helemaal af qua afwerking. Wil je een horloge dat je echt kan combineren met je dagelijkse kleding en ben je serieus bezig met stylen dan moet je echt de stalen versie nemen. Met sportbandjes in neutrale kleuren en een leren bandje ziet dit horloge er echt verrassend goed uit. Op mijn werk zijn de meesten echt verbaasd over hoe goed het horloge eigenlijk staat. Dus ja, je kan wel degelijk dit horloge prima dragen en bijpassend maken bij een outfit.

    Opvallend is ook dat ik steeds meer vrouwen met het horloge zie sinds de nieuwe kleurtjes er zijn.

    En hoewel de gezondheidsfuncties nog beperkt zijn kan ik stellen dat dit horloge mijn sportleven volledig op zijn kop heeft gezet. Op de een of andere manier is het heel verslavend om die stomme ringen elke dag vol te krijgen. Ik ben ook redelijk fanatiek van die badges gaan verzamelen hoewel regelmatig de klad er weer in komt. En toch ben ik inmiddels fitter als ooit, zo’n 6 kilo afgevallen (ik was al niet dik) en behoorlijk wat spiermassa bijgekregen.

    Ik houd mijn activiteiten bij met de Watch, heb een slimme weegschaal en tel calorieën met een app. En alles komt bij elkaar in de Health App. Ik heb echt een beter inzicht in mijn gezondheid dan ooit. En dit is waarschijnlijk nog maar het begin. Toegegeven het kost ook het nodige werk en moeite maar een fit en gezond zijn komt de meesten niet zomaar aanwaaien.

    Apple is gewoon op de goeie weg. De kracht is juist de veelzijdigheid. Zorgen voor wat extra power in de processor zodat apps beter draaien en dan zie ik de toekomst voor de Watch alsnog zonnig in. De eerste iPhone was ook geen hoogvlieger tenslotte.

  13. Gekocht omdat het nieuw was en interessant zou kunnen zijn. Al snel alleen nog maar gebruikt tijdens het hardlopen.
    De zwarte sportversie met zwarte band ziet er in ieder geval totaal niet uit als een modeaccessoire, en het gebruik vd apps stelt weinig voor, te veel gedoe.
    Ik maak me zorgen over wat ik nog met versie 1 kan doen als er een tweede versie uitkomt.
    Een richting van sport en gezondheid met een gps lijkt me de enige levensvatbare richting voor versie 2, anders zal dit product gerommel in de marge vd markt blijven.
    Apple moet in staat zijn om een revolutionaire sport en gezondheidswatch op de markt te zetten die de andere merken in het sport segment weg vaagt en een werkelijke concurrent is van een mooi horloge.
    De swatch was een revolutionair modeartikel (bestaan ze nog) in een bijzondere prijsklasse. De apple watch is nu net niks.

  14. Ik heb hem vrij snel gekocht en heb er nooit spijt van gehad, hij is te traag om eigen apps te draaien maar dat is wat mij betreft het grootste nadeel. Ja, wat moet je er mee als je geen iPhone hebt, geen idee wat ik heb wel een iPhone. Notificaties die ik direct op mijn pols zie, een telefoon die ik hoor of voel overgaan als ik in de binnen stad loop, een subtiel tikje op mijn pols als ik van richting moet veranderen. Ik ben er erg blij mee en vind het zijn investering meer dan waard.

  15. Zodra het scherm groter wordt, zal ik hem kopen.

  16. Origineel geplaatst door Marc
    Zodra het scherm groter wordt, zal ik hem kopen.

    …. LOL
    die is wel heeeel grappig; vast een enorme pols

  17. Alle 3de opties spreken mij aan.
    Ik ben geen fanatieke sporter, maar de watch blijft mij stimuleren om er mee bezig te zijn.
    Als verlengstuk (niet als vervanger) van m’n iPhone vind ik hem erg handig.
    De iPhone komt minder vaak uit de broekzak en gaat hierdoor ook langer mee qua batterijverbruik.
    Ik draag hem elke dag met veel plezier! En laat hem vaak wat extra opvallen met m’n mintgroene bandje ipv het standaard zwarte bandje.
    Onmisbaar? Nee ..
    Genieten? Ja! Elke dag.

  18. Geen apple watch gekocht. De argumentatie van Ed en WvB22 zijn uitnodigend maar dan denk ik weer aan het vierkante ontwerp en ik haak weer af. Ik heb een paar prima horloges, niet heel kostbaar (€250 – €350) waar ik verwacht minstens 10 jaar plezier van te hebben – van een gadget horloge verwacht ik niet zo’n lange levensduur. Valt de apple watch onder de categorie gadgets?
    Apple support ook mijn op zich prima werkende iPad 1 niet meer die hoog nodig een browser update nodig heeft – die support duurde maar 2 jaar. Zolang Apple niet duidelijk aangeeft hoe lang zij voor de apple watch garanderen met software updates te komen en de garantie dat de apple watch bruikbaar blijft in combinatie met ios devices is het besluit simpel: geen apple watch voor mij. Een lifespan van zo’n 7 jaar lijkt me minimaal maar dat is voor techbedrijven als apple een eeuwigheid.

  19. Ik gebruik ‘m vooral voor notificaties. Handig ook dat je makkelijk een antwoord kunt dicteren of een standaard bericht terug kunt sturen.
    Verder vind ik het inspreken van een boodschappenlijstje nuttig, het afvinken van die boodschappen in de supermarkt(daar moet je wel een app voor installeren) kan ook op de Apple Watch zelf.
    Fitness interesseert mij niet zo, en voor sport is de Apple Watch niet zo geschikt. Hartslag meten tijdens hardlopen werkt bijvoorbeeld heel slecht, en de gps ontbreekt natuurlijk. Voor hardlopen heb ik een Garmin. Die is daar perfect voor gemaakt, en heeft de bijbehorende website.
    Al met al ben ik blij met m’n Apple Watch en gebruik hem dagelijks. Draagcomfort met de sport band is in elk geval prima.

  20. (Oudere hoog-opgeleide man)

    Ik gebruik de Apple Watch vooral voor navigatie op de fiets. Al staan er veel meer apps op. Dat navigeren ging laatst op verschillende punten mis.

    In een soort “zero-sum game” gebruik ik mijn Android tegenhangers (smartwatch en -phone) vooral binnenshuis en nòg minder, ook al staat ook daarop vanalles.

    Kookwekker (op app Spb Time) en spel Bubble Breaker zijn daarentegen voorbehouden aan een Qtec 9100, de oudere van mijn Windows smartphones.

    Ik ben benieuwd, hoe de smartwatch zich zal ontwikkelen. Misschien wordt dat uiteindelijk het centrale mobiele apparaat, met de smartphone als extra beeldscherm. Misschien gaat hij wel onderhuids (en schijnt de klok door je vel heen).

  21. Ik heb m’n Apple watch vorige week verkocht omdat het voor mij geen toegevoegde waarde meer had. Een echte (analoge) horloge zie ik als mode-accesoire maar een Apple watch is mijn insziens toch meer een gadget/nice to have dingetje. Mode-accesoires horen in principe ook mooi te zijn wat ik bij de Apple watch ook vind ontbreken…

  22. Gekocht en nooit spijt van gehad. Zou eerder mijn 6s plus verkopen en een 5 kopen dan mijn watch mocht ik geld nodig hebben. Dat zegt wel veel vind ik, gebruik m gewoon veel voor sms en bellen. Meer vind ik ook niet nodig, gebruik mijn telefoon steeds minder sinds ik de watch heb.

  23. ik heb de apple watch vorig jaar aangeschaft omdat ik hem mooi vind, apple adict ben en ik wilde kunnen zien wat mijn tempo is tijdens het hardlopen.
    Dat ik er ook whatsapp, sms en telefoontjes op kan ontvangen/zien vind ik ook heel prettig, m’n iPhone staat sindsdien op geluidloos.
    Omdat ik toch ook wel heel graag sport kijk ik dagelijks meerdere keren op de activiteiten app en vergelijk de gemeten snelheden en zo met de resultaten die de Runkeeper aangeeft. Ik moet zeggen dat de resultaten aardig overeen komen. Toch denk ik er ondertussen over om een “echt” hardloop horloge aan te schaffen. Ik loop zo nu en dan ook halve marathons van iets meer dan 2 uur en dat redt de apple watch helaas niet met de accu. Alleen als je hem tot kort voor de start met bv een power bank onder stroom houdt. Dat vind ik eigenlijk het enige nadeel.
    Het witte sport bandje dat ik heb begint aardig te verkleuren helaas, maar eerlijk is eerlijk dat had ik niet anders verwacht want het gebeurd met alles wat wit is en je dagelijks en ook tijdens het sporten draagt.
    Gezien ik de apple watch wel best prijzig vind zal ik niet zo snel een nieuw model kopen ook al zou die betere sport mogelijkheden bieden.

  24. Ik twijfel nog steeds. Het is toch een aardige investering en daarvoor is het allemaal ‘net-niet’. Voor de gezondheidsfuncties ben ik dik tevreden met mijn Jawbone up3. Een klein handzaam bandje wat 7 dagen op 1 lading doet, stappen telt en een perfecte sleeptracker is. 24/7 om zonder probleem. Meet ook rusthartslag (als er niet bewogen wordt) wat een goede indicator is voor je fitheid.

    Ik zou het mooi vinden als Apple iets doorontwikkelt aan de watch; waarom geen apart bandje wat je net als de jawbone om kunt houden en lang mee gaat, en in de ochtend de watch erop klikken. Veel van de huidige functies zijn me wat te geforceerd, ook vind ik de bediening niet intuïtief genoeg (als ik ‘m in de store probeer)

  25. Oh ja ook nog een onmisbare functie: pols draaien: hey Siri, zet timer 2 minuten. Mijn dochter weet het dan al: oh jee een time-out in de gang 😂

  26. Een derde is ouder dan 55 jaar, een kwart is tussen de 45 en 54…
    Waar val ik nou onder met mijn 55 ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.