Reacties voor: Apple Watch krijgt minder gezondheidsfuncties dan gepland

De Apple Watch zou aanvankelijk een medisch apparaat worden met talloze gezondheidsfuncties. Maar Apple moest het idee schrappen, omdat de techniek tekort schoot.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. “maar de eerste generatie Apple Watch zal vooral gericht zijn op het algemene publiek en op mensen die een mode-accessoire zoeken.”

    Dan had hij wat mij betreft toch echt rond moeten zijn…

  2. Het ding ziet er gewoon niet uit, zo’n blok aan je arm, en wat kun je er nu nog mee??
    Het project is volgens mij een opgeblazen zeepbel !

  3. Ik vrees het ergste.
    Lijkt mij een product waar weer teveel concessies in gedaan zijn.
    Iets wat weer een hoop geld kost, maar nul toegevoegde waarde heeft.
    Jammer dit.
    Begin door dit soort dingen toch te denken dat Apple de weg een beetje kwijt is. Maar kan mij vergissen natuurlijk.

  4. Gezondheidfuncties is ook niet was de massa wil. Hartslag enzo is leuk, maar meer ook niet

  5. Ik heb nu 1,5 week de Scanadu Scout en ik ben verbaasd hoe goed en snel deze mijn temperatuur, hartslag, bloeddruk en pulsoximetrie (SpO2) kan meten. Door een klein apparaatje ongeveer 30 seconden tegen je voorhoofd te houden meet je al deze waarden. Maar de ontwikkeling hier van heeft wel een jaar langer geduurd dan verwacht. Dus wellicht heeft Apple het voor elkaar in de 2e generatie.

    Kijkend naar de toekomst dan denk ik wel dat dit soort personal health care een grote toekomst gaat krijgen. Nu meet ik het enkele keren per dag maar als ik zeer periodiek metingen doe (bijvoorbeeld eens per uur) dan leer je het gedrag van je lichaam beter kennen en zul je op termijn steeds beter kunnen voorspellen als er iets mankeert.

    Over 20 jaar zal de huisarts denk ik ook meer een gezondheidscoach zijn die je helpt met het interpreteren van je zelf verzamelde data uit allerlei bronnen (wearables, weegschaal, fitness apparatuur maar ook röntgenfoto’s van het ziekenhuis bijvoorbeeld). Mensen gaan zelf hun eigen elektronisch patiënten dossier maken en beheren en delen wanneer zij het willen. En als ze het delen dan alleen die zaken die ze willen delen en voor welke termijn.

  6. Zoveel dingen eruit weglaten maar de prijzen toch hoog houden? Voor een smartwatch van minimum 350€ gaat  de rest van de smartwatches niet gaan overtreffen. Ik begin daadwerkelijk enkelen die zeggen dat het 1gen model een testmodel is te geloven!

  7. @Robert Webbe: Op de Scanadu Scout zit ik ook te wachten, hopelijk komt deze vlug beschikbaar voor het gewone publiek en ook een beetje betaalbaar.

    De Apple laat ik netjes links liggen.

  8. Laat de Scanadu Scoot eerst maar eens beschikbaar worden gesteld aan alle First responders! Geeft een nieuwe dimensie aan geduldig wachten…

  9. @Pieter: De massa wilt geen dure watch die alleen maar berichten kan lezen.

    Ik geloof er nix van dat die functie niet werken. Ze dachten van Hey we gooien teveel erin! waarmee moeten wij volgende jaar mee komen.

    Dit is gewoon een manier om geld te maken.
    Dus ik zeg laat versie 1 gewoon links liggen.

    Eerst maken ze mensen met suikerziekte blij dat ze niet meer hoeven te prikken en nu halen ze die functie eruit.

  10. En de meerwaarde is? Mensen angst bezorgen omdat bepaalde waarden niet ok zijn?
    Wie met zoiets om zijn pols loopt/ wil lopen is volgens mij toch heel druk bezig, en een beetje controle-freak. 🙂
    Goed voor de stress, hogere bloeddruk, hogere hartslag.

    Als je er echt betrouwbare resultaten mee wil halen, moet je professionele toestellen gebruiken. Om nog maar van de analyse achteraf te zwijgen…
    Dus schoenmaker, blijf bij je leest.
    (zie de eerste schadeclaim al komen, patient overleden, nochtans was hij volgens zijn apple watch in goed gezondheid… Amerikanen zijn net iets minder vergevend dan wij hierin…)

  11. Het product moet nog groeien. Waarom alle functies in je nieuwe product stoppen als je het ook kan uitstrijken over enkele jaren. Iets waar Apple erg goed in is gebleken.

    En het model, het is gewoon een gangbaar model. Ook wel een tank model genoemd. In 1 oog opslag herken je het model en weef je dat het Apple is. Vergelijk het met de witte oordoppen. Dus zo heel gek is het niet.

    Alles over de watch is op basis van geruchten. Dus ipv het afschrijven eerst maar eens zien, gebruiken en ervaren voor je al een oordeel gaat vellen!

    De potentie is er zeker, ook qua sporten. De sport markt is de laatste jaren 100% gegroeid! En de markt ligt daar nog volledig open en dus een perfecte markt om in te stappen en door te groeien. Fashion is iets wat altijd blijft bestaan, dus ook een mooie markt om in te stappen. De consument kan niet meer zonder mobiel. In combinatie met snel inkomende date verwerken, weer, mail, telefoon en berichten is ook een markt die volledig nieuw en open ligt. Apple heeft tot nu toe altijd het “perfecte” product voor de massa weten te maken. Lees de gemiddelde persoon.

    Het maakt mij dan ook heel nieuwsgierig naar het horloge. Zelf zal ik hel niet kopen omdat ik een groot liefhebber ben van gerenommeerde horloge huizen zoals Chopard, Breitling, Tag Heuer en bv Omega.

  12. Wat ik al niet dacht… Dat is echt weer Apple.
    Ze hebben het product al helemaal voor elkaar en als puntje bij plaatje komt kleden ze hem helemaal uit en verkopen. Dan hebben ze nog jaren om er elke keer weer wat nieuws bij in te doen, wij maar denken dat Apple dat dan opeens erin maakt voor ons.

    Nee, dit is gewoon weer een marketing ding die Apple handig gebruikt (misbruikt). Zo ging dat met de iPhone ook, die lag al voor jaren klaar met veel opties en als men dan elk jaar weer iets nieuws erin doet, zijn wij weer blij en Apple nog rijker.

    Voor mij dus geen eerste Apple Watch, daar kan ik nog wel op wachten. Pas als deze echt doet, wat Apple in begin heeft laten weten, dan koop ik hem pas. Maar nu is die zo uitgekleed, voor mij hoeft dat niet.

    Gemiste kans weer… Jammer hoor!

  13. mode accesoire gaat het nooit worden daar is hij toch echt te lomp voor en niet rond.
    Ik blijf erbij dat hij rond had moeten zijn, zoals dat concept van gabor balogh.
    Dan zou het echt instabuy zijn. Ik wil geen vierkante iphone van mn pols.

    Vrees dat dit product niet zown groot succes gaat worden, ik sla deze generatie over.

  14. @Robert Webbe: Zelf je gezondheid in de gaten houden is een leuk idee maar dan moet je wel de kennis hebben om te gegevens te interpreteren.

    Die kennis heeft bijna niemand en dus worden metingen verkeerd geinterpreteerd en gaat men zelf dokteren en dan mag later een arts de boel weer proberen te repareren.

    Je kunt vanalles meten maar daar leer je niets van, want je weet niet wat goed is en wat niet. Als je suikerziekte hebt dan is je glucose niveau laag (of hoog, ik weet dat niet, daar heb ik een arts voor) dus de dag dat die een keer hoger is denk je dat er wat mis is, terwijl het op dat moment eigenlijk juist goed is. Toch ga je er iets aan doen en dan kun je naar de EHBO.

    Laat medische kennis over aan artsen. Dat je jezelf wilt monitoren is prima maar denk niet dat jij met een meetapparaatje een medische opleiding van 10 jaar kunt vervangen. Als je iets vreemds ziet, ga naar een arts. Ga niet zelf dokteren.

    En dat zal ook de hoofd reden zijn waarom Apple deze functies niet doorvoert: massale rechtzaken wanneer een gebruiker zichzelf iets aandoet op basis van de gegevens van zijn horloge.

  15. De overgebleven watch is eigenlijk een oplossing op zoek naar een probleem…

  16. Gaat richting google glass.
    De ideeen zijn goed maar om het werkend te krijgen incl. battery is te weinig ruimte en zakt men steeds verder weg in compromissen.

  17. @Vincent: Toch denk ik dat juist mensen met diabetes hun eigen glucosespiegel prima kunnen interpreteren, ze doen dit dagelijks. Dus voor hen was de watch (mits uitgebracht met glucosemeter) echt wel een uitkomst. Scheelt zeker in de kosten voor artsen/ambulancebezoek.
    Voor de niet zieke mens, ben ik het met je eens dat de waardes verkregen door de watch, geen meerwaarde hebben (op de hartfrequentie bij het sporten na) omdat de drager ze vaak niet juist kan interpreteren.

  18. @Vincent: Met een gemiddeld opleidingsniveau zal men prima kunnen controleren of een waarde te hoog of te laag is. Maar meten maakt de dokter niet overbodig. Als je ziet dat er iets niet in orde is ga je alsnog naar de dokter voor een therapie.
    Hoe vaak komt het niet voor dat mensen voor niets naar de dokter gaan? Dat wordt dan ook minder als je zelf kunt meten.

  19. Origineel geplaatst door ralph

    “maar de eerste generatie Apple Watch zal vooral gericht zijn op het algemene publiek en op mensen die een mode-accessoire zoeken.”

    Dan had hij wat mij betreft toch echt rond moeten zijn…

    Dan heb jij dit artikel blijkbaar gemist waarin juist wordt uitgelegd waarom de watch niet rond is.
    Ben het er van harte mee eens, rond zou veel van de (potentiële) functionaliteit weghalen.

  20. Wie heeft er nu nut aan info over gezondheid? Als je koorts heb neem je de termometer, ben je ziek neem je een Dafalgan of ga je naar de dokter. Apple schoen maker blijf bij je leest… En los eerst de iPhone massa problemen op… Zoals krom trekken van iPhones… Prijzen moeten drastisch dalen in vergelijking met die van Microsoft. Ik koop die Apple Watch zeker nooit. Alle info heb ik toch op mijn smartphone en dat is weg gesmeten geld om Tim Cook nog rijker te maken. Neen dank u. De Apple Watch wordt dan toch de grootste flop watch van 2015 dat is wel leuk hopelijk slaan ze bij Apple een nieuwe weg in met gunstiger tarieven. Wij laten ons niet pluimen door nen Apple.

  21. @pietmd: Vroeger gebruikte men een natte hand op het voorhoofd om de koorts te constateren…. daarna werd de thermometer uitgevonden. Need I say more…
    Vooruitgang is niet tegen te houden, heel veel zaken welke we inmiddels heel gewoon vinden waren ooit revolutionair.
    Wie bepaald wat de product grenzen zijn voor Apple? Zijzelf mag ik hopen. Dat Apple er aan verdiend? Duh…. ze zijn geen filantropisch bedrijf. Een flop zal het beslist niet worden, en mijn steun hebben ze!
    En dan nog “wij laten ons niet pluimen door Apple” …
    Daarin bedoel je “wij” als in majestueus meervoud mag ik aannemen. Je spreekt iig beslist niet uit mijn naam.
    En dan nog een tip voor jouw (Belgische?) beurs:
    Probeer eens Paracetamol ipv Dafalgan (in Belgie het meest verkochte medicijn, in NL zeer onbekend) dat scheelt je namelijk 25%! en is exact hetzelfde qua werkzame stof. Zo zie je maar dat er meer bedrijven zijn die ergens aan proberen te verdienen.

  22. Origineel geplaatst door Teebee

    Origineel geplaatst door ralph

    “maar de eerste generatie Apple Watch zal vooral gericht zijn op het algemene publiek en op mensen die een mode-accessoire zoeken.”

    Dan had hij wat mij betreft toch echt rond moeten zijn…

    Dan heb jij dit artikel blijkbaar gemist waarin juist wordt uitgelegd waarom de watch niet rond is.
    Ben het er van harte mee eens, rond zou veel van de (potentiële) functionaliteit weghalen.

    heb het artikel helemaal niet gemist, heb er zelfs een comment op geplaatst 🙂
    En ook al zegt Ive iets, wil nog niet zeggen dat ik klakkeloos zijn mening volg, probeer altijd nog steeds zelf na te denken. Zoals ik dus ook zei:”VOOR MIJ”. 😉

    Heb zelf een Iphone en een Android telefoon en heb daar een Moto360 bij gekocht. was ten tijde van de launch in de US en was erg nieuwsgierig (buiten dat ik van gadgets hou).
    Geloof mij, IK mis helemaal NIETS aan de ronde vorm. Sterker nog, krijg veel complimenten van mensen op de vorm en de verschillende watchfaces die je er op kan zetten. Zo heeft een vriend van mij een horloge van meer dan 5000,– en ik had er dezelfde watchface opgezet. Hij was erg onder de indruk!

    Denk best dat de Apple Watch veel verkocht zal worden, er zijn voldoende sheeple die het zullen kopen puur omdat het van Apple is. En ik heb er dan zelf ook erg naar uitgekeken vorig jaar september maar was best teleurgesteld toen ze het presenteerden. helemaal toen ze aangaven dat het pas beschikbaar zal worden ‘begin’ 2015. Maar had toen wel de hoop dat Apple er wat bijzonders van zou maken. Die hoop is inmiddels bijna vervlogen en begin ik een klein beetje bang te worden dat ze ook hiermee achter de concurrentie aan gaan lopen. Ik kan prima door de marketing en verkooppraatjes heenkijken maar ik verwacht van Apple gewoon iets meer.

    Mara we wachten af 😉

  23. Origineel geplaatst door Robert Webbe
    Ik heb nu 1,5 week de Scanadu Scout en ik ben verbaasd hoe goed en snel deze mijn temperatuur, hartslag, bloeddruk en pulsoximetrie (SpO2) kan meten. Door een klein apparaatje ongeveer 30 seconden tegen je voorhoofd te houden meet je al deze waarden. Maar de ontwikkeling hier van heeft wel een jaar langer geduurd dan verwacht. Dus wellicht heeft Apple het voor elkaar in de 2e generatie.

    Hoe heb je deze al 1,5 weken in huis? Hij is toch nog niet beschikbaar?

  24. Als diabeet zijnde zou het een hele uitkomst zijn, apparaten en logboeken overbodig maken als een horloge dit zou kunnen, gekoppeld aan mn telefoon. En het meten van bloeddruk zou daarbij een nog grotere uitkomst zijn daar die van mij schommelt als een kano op de Atlantische oceaan door de suiker. En nee ben geen dikkerdje. Heb een normaal postuur maar had het verkeerde lot in de loterij. Prima oud mee te worden, maar ook goed te sturen door te letten op voedsel en het checken van waardes. Nu een hele bezigheid waardoor je het vaak niet doet en je op apengapen ligt omdat je suiker te hoog of te laag is. Dus een apparaat dat uitleest en me voorziet van notificaties en nieuws wil ik wel.

  25. In plaats van al die health features hadden ze zich beter op de vormfactor kunnen concentreren
    Het LG horloge is veel en veel futuristischer – dit ding ziet er gewoon niet uit en de bediening met een kroonwieltje is zo verschrikkelijk jaren 50
    Jobs had daar met de aller eerste iPod 15 jaar geleden al mee afgerekend

  26. @Sjors: Wow, dat is een mooie watch! Vind de klok van withings ook best mooi, maar mis daar de gps en hearthrate functie in. (En de blauwe letters mogen ook wel een ander kleurtje krijgen :p)

    Deze van Gabor zou ik ook zeker overwegen om te kopen mocht ie ooit werkelijkheid worden :))

  27. ik vind de apple watch er wel goed uitzien. Maar er ontbreken in mijn ogen enkele basisfeatures. Apple zou beter eens kijken naar de Samsung galaxy gear S die 399 euro kost. Hierin zit ingebouwd een gps, en men kan er een nanosim in kwijt zodat men met het horloge kan sms’en en bellen. Je kan dus lekker zonder je smartphone gaan lopen of fietsen en als er iets zou gebeuren, kan je toch iemand bereiken, een pay and go kaartje van 10 euro erin, die 12 maand geldig is en je bent vertrokken. Dit is wat ik zou verwachten in een apple watch en wanneer deze zaken erin zitten zou ik er gerust die 500 euro voor over hebben, omdat ik uit ervaring (iphone, ipad, imac en macbook pro) weet dat apple producten zeer kwalitatief zijn. Ik vrees alleen dat wat velen hier zeggen waar is: eerst een watch zonder sim en dan volgend jaar bij de voorstelling van de volgende watch kan Tim Cook zeggen: amazing, we’ve been able to put in a sim card. Iets wat Samsung eigenlijk nu al voor elkaar heeft en voor minder geld. Begrijp me niet verkeerd, ik gebruik zeer graag de apple producten, maar vrees toch dat dit niet goed zal verkopen, gezien de achterstand die ze nu al hebben op andere merken.

  28. @Le0: ik hoop voor jou en veel anderen dat die uitleesfunctie snel komt.

  29. Misschien massa mails sturen naar Apple om te protesteren en petities doen. Wie weet helpt het??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.