Reacties voor: ‘Apple blijft nog jarenlang marktleider in groeiende smartwatchmarkt’

Nog meer focus op gezondheid verwacht
De komende vijf jaar blijft de markt van smartwatches nog flink groeien. Belangrijke speler daarbij blijft Apple met de Apple Watch, die ook de komende jaren nog aan kop blijft staan.

Reacties: 14 reacties

  1. Zou fijn zijn nog een ronde versie erbij…de huidige is helaas niks voor mij

  2. Een horloge heeft een rond scherm. Dat is esthetisch en klassiek. Een smartwatch is een computer met scherm. Dat is modern en functioneert beter met een vierkant of rechthoekige vorm.

  3. Origineel geplaatst door Mike
    Een horloge heeft een rond scherm. Dat is esthetisch en klassiek. Een smartwatch is een computer met scherm. Dat is modern en functioneert beter met een vierkant of rechthoekige vorm.

    Daar ben ik het niet helemaal mee eens…

  4. Rond, vierkant of rechthoekig heeft alle 3 zo z’n voordelen. Maar rond kijkt en leest niet prettig, maar ziet er wel ‘mooier’ uit.

  5. Origineel geplaatst door Mike
    Een horloge heeft een rond scherm. Dat is esthetisch en klassiek. Een smartwatch is een computer met scherm. Dat is modern en functioneert beter met een vierkant of rechthoekige vorm.

    Origineel geplaatst door Patrik
    Daar ben ik het niet helemaal mee eens…

    Ik wel. Ben wel blij met de meer rondere vorm van de Apple Watch 4.

  6. Origineel geplaatst door Alex
    Rond, vierkant of rechthoekig heeft alle 3 zo z’n voordelen. Maar rond kijkt en leest niet prettig, maar ziet er wel ‘mooier’ uit.

    Hier kan ik me helemaal bij aansluiten. Het went, functionaliteiten werken op z’n best op vierkant schermpje.

  7. Een AppleWatch outdoor lijkt mij nog een gat in de markt. Zelfde functionaliteit (met wat extra apps zoals ingebouwde wandelrouteapp) in een stevigere kast, misschien zelfs met een ronde vorm.

  8. @Patrik: dacht een collega van mij ook. Heeft er inmiddels eentje aangeschaft en hij is om.

  9. Misschien ook eens tijd, dat hier in Nederland de cellular watches eens ondersteunt gaan worden

  10. Maar… wat verstaan “we” onder een smartwatch? Kijk naar de voorgaande reacties hier, kijk naar discussies elders, kijk naar wat de makers denken.

    Sommigen (met name degenen die een ronde kast verkiezen) lijken te denken aan een horloge met extra’s.
    Sommigen (waaronder ikzelf) denken aan een in- en vooral uitvoer-apparaat voor een smartphone.
    Sommigen (waaronder Amerikaanse joggers) lijken te denken aan een smartphone-vervanger, met dan maar een klein schermpje.

    Mijzelf kan bovendien dat onderwerp “fitness” weinig schelen, en daarmee ben ik waarschijnlijk in een minderheid binnen een minderheid.

    Zolang we dit niet helder hebben, kunnen we weinig zeggen over “de” markt voor smartwatches. Nou ja, de som van bovenstaande deelmarkten.

    Een andere belangrijke vraag (of een andere invalshoek voor dezelfde vraag) lijkt mij, wat we met ons tuigje willen.
    Dat is de vraag van de ecosystemen. Zoals van mij op het Web te vinden is, zie ik Apple als een soort taxi naar het opgegeven doel, en Android als het knutselen aan jouw ideale auto.
    Maar juist van Apple zie ik dat reisdoel niet zo bij een smartwatch. Nou ja, je kunt OmniFocus draaien, en dan je smartwatch je eraan laten herinneren, dat je in de buurt bent van die winkel waar je bij gelegenheid…
    Dan zie ik eerder nut voor een smartwatch bij Android (voor mij “Wear OS”, maar wellicht blijkt bijvoorbeeld Tizen ook bruikbaar): dan kun je de informatie die /jij/ belangrijk vindt in een watchface zien. Ik zou dan bijvoorbeeld denken aan wat ik aan de helmstok van een zeilboot voor informatie zou willen hebben – in die ene polsbeweging voordat ik ook die arm weer nodig heb. Maar ik zou die smartwatch zo spoedig mogelijk inruilen voor een AR-bril. Dan zijn we wel weer bij Apple, maar een eind van de smartwatch.

    (Ik gebruik twee iPhones met Apple Watches en twee Android smartphones met Wear OS smartwatches. Ik gebruik een oudere Android smartwatch met een Android tablet.)

  11. Origineel geplaatst door Arno1975
    @Patrik: dacht een collega van mij ook. Heeft er inmiddels eentje aangeschaft en hij is om.

    Qua functionaliteit geloof ik dat gelijk. Maar ik vind de Applewatch gewoon niet mooi. Dat houdt me tegen.

  12. Origineel geplaatst door Arno1975
    @Patrik: dacht een collega van mij ook. Heeft er inmiddels eentje aangeschaft en hij is om.

    Origineel geplaatst door Patrik
    Qua functionaliteit geloof ik dat gelijk. Maar ik vind de Applewatch gewoon niet mooi. Dat houdt me tegen.

    Dat ben ik met je eens

  13. @Chris Laarman: Eens. Het gaat er volgens mij alleen niet om wat de makers vinden waar je deze voor moet gebruiken. Maar welke functionaliteiten en mogelijkheden smartwatches krijgen. Zie het als met een traditionele computer of iPad. De een gebruikt deze om een boek te schrijven, de ander om video te bewerken. Weer een ander leest het liefste er op, een ander kijkt graag filmpjes op het apparaat.
    Je hebt allerlei verschillende mogelijkheden en functionaliteiten en je kan er ook nog eens de tijd van aflezen. Maar waar je deze het meest voor gebruikt bepaal jezelf.

  14. Meer opties voor gezondheid en sport lijken mij de belangrijkste manieren om van de Apple Watch een échte ‘must have’ te maken. Ik heb intussen twee jaar een Apple Watch; nu de Watch 4. Nadat ik vroeger erg sceptisch was ben ik er nu enorm enthousiast over. Vooral voor notificaties van nieuws, afspraken, beweging, slaap monitoring en nu – echt handig! – Apple Pay is de Apple Watch perfect!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.