Reacties voor: Gebruikers klagen over vastgelopen Apple Watch na watchOS 4.3 [poll]

Sinds de komst van watchOS 4.3 klagen veel Apple Watch-gebruikers dat het horloge vastloopt na het opstartproces. Het Apple-logo blijft in beeld staan, waardoor alleen een harde reset helpt. Heb jij ook last gehad van dit probleem?

Reacties: 41 reacties

  1. Ik heb hier al 2 a 3 maanden last van! Na 10x forceren start die soms door maar meestal niet.

  2. Hier een Series 2 met hetzelfde probleem, draait bovendien op 4.3.1 beta.

  3. Pas een keer gehad dat de Apple Watch totaal niet meer wilde verbinden met mijn iPhone. Force restart op de Apple Watch. Loste voor mij het probleem op. Daarna niet meer gehad.

  4. Ik had geen vastloper maar wel dat na het inschakelen van “niet storen” de watch helemaal geen geluiden meer gaf. Na het restten was alles weer prima.

  5. Ik zit op de laatste beta en had er toevallig gisteren last van. Ik heb het een paar minuten afgewacht en zoals het artikel aangeeft bood een geforceerde restart soelaas.

    Aangezien ik zelden mijn Watch opnieuw opstart. maak ik me er niet druk om.

  6. Ja ik heb er last van gehad (2x), maar kon het alleen verhelpen met een factory reset.

  7. Ik dacht dat het eerst aan mijn apple watch lag (s0), maar ook de s3 van mijn vrouw heeft hier last van. Allebei na de update van 4.3.
    Hopelijk komt de 4.3.1 update snel.
    Is best irritant zo.

  8. Heb hier helaas al een tijdje last van. Forced reset lost het niet altijd op. Soms wil ie dan zelfs gewoon niet meer aan gaan, dan moet ik hem aan de stroom leggen en dan forced reset doen (Terwijl batterij dan >50% is). Heb een watch0

  9. Ik heb er geen last van gehad.
    Apple Watch Sereies 2 rvs 38mm

  10. Geen last van, ik draai altijd op de laatste beta… en loop dus alle versies af.
    Op geen van de versies heb ik dit fenomeen ervaren (gelukkig en graag houden zo 😉 ).

    Betreft watch 1e generatie en de laatste watch 3e generatie…

  11. Mijn Apple watch heeft een probleem met het opladen. Het horloge wordt warm en stopt het opladen bij 93%, gemiddeld genomen 1x per 2 weken. Een herstart lost dit op. Vervolgens loop ik tegen dit probleem aan. Behoorlijk irritant.

  12. Ja, herkenbaar! Na updaten duurt het opstarten van mijn 1ste Gen Watch 45 min tot 1 uur in beslag. Sindsdien zet ik ‘m nooit meer uit.

  13. Bijna elke dag is de accu van mijn AW1 na ca. 8 uren leeg. Opladen daarna resulteert altijd in de genoemde vastloper. Vooral omdat er geen verschil is met het logo dat na de reset verschijnt, heeft het een aantal dagen geduurd voordat ik begreep dat één keer resetten voldoende is…

  14. Ik heb er geen last van gehad. Apple Watch S0

  15. Ik zet in de nacht mijn Apple Watch uit, en in de ochtend als ik hem aanzet via de oplaadkabel zodat mijn watch nog even kan opladen, blijft ie met regelmaat in een opstart loop hangen, totdat ik hem geforceerd opstart. Dat is sinds 4.3.

  16. Ik heb er ook last van op mijn apple watch 3de generatie .
    Is begonnen sinds de update naar watchOS 4.3.
    Goed om weten dat er meer mensen last van hebben, want dacht dat mijn apple watch defect was.

  17. Ik heb een Series 2 (42mm) en nergens last van.
    Herstart van m’n Watch is eigenlijk nooit nodig, volgens mij in de ruim anderhalf jaar dat ik hem nu heb maar een keer of 2 moeten doen omdat er geen verbinding meer was met mijn iPhone. Updaten doe ik wel altijd netjes, al was het maar om van dat rode bolletje af te zijn bij de Watch app..

  18. Bij mij werkt de mail app niet meer, meldingen wel nog. En eergisteren was hij ook constant verbinding met iphone kwijt

  19. Ik heb dit probleem ook ja. Daarnaast heb ik nog een ander probleem: zonder dat ik de Digital Crown gebruik denkt de Apple Watch dat hij aangeraakt wordt. Dus de hele tijd ‘bounced’ de watch met inzoomen uitzoomen in het apps overzicht. Of als ik muziek afspeel telkens geluid harder/zachter te doen. Dus behoorlijk onbruikbaar geworden. Ik ga vanavond eens een factory reset doen.

  20. Heb dit probleem regelmatig. Als m’n watch aan het eind van de dag nog genoeg stroom heeft voor de volgende dag, zet ik ‘m uit. ‘S ochtends blijft hij dan vaak op het Apple logo hangen. Geforceerd herstarten helpt, maar niet altijd. Soms moet ik dat een keer of vijf doen. Lijkt me toch niet de bedoeling :’)

  21. Ik heb de series 3 en heb de beta 4.3.1 draaien. Nergens last van gehad. Ook hiervoor niet op 4.3.

  22. Zeer onregelmatig heb ik last van dit probleem op de Series 1. Vaak na drie keer een harde reset doet de Watch het wel.

  23. Ook ik heb hier regelmatig last van met mijn apple watch. Overigens start de watch wel op, want deze heeft wel via bluetooth verbinding met mijn iPhone als hij het apple logo laat zien. Wat lijkt te helpen is om de bluetooth van de iPhone uit te zetten bij het opstarten/herstarten. Als ik dat doe, dan komt mijn watch wel voorbij het apple logo.

  24. @Wiebe: Ik heb een soortgelijk probleem gehad alleen in mijn geval scrolde hij continue naar beneden, dit was vooral goed te zijn in lijsten, je kon wel naar beneden scrollen (ging ook eigenlijk vanzelf) maar naar boven werkte niet meer. Dit was helaas geen softwarematig issue en kon alleen opgelost worden door mijn Watch te laten repareren. Dit kon overigens nog wel onder garantie en heb toen netjes een nieuwe gekregen.

  25. Nog nooit last van gehad.
    Hier is alleen de woningapp heeeeeeel traag. Behoorlijk veel items en dat krijgt hij niet geregeld.

  26. Dat niet maar hij is sindsdien wel echt uber traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag.
    Workouts zijn traag. Secondes delay in de display aan. Bijna alles moet laden via de iPhone en dan duurt ook echt mega lang.
    Nee voor zo’n duur apparaat komt het echt over als een goedkoop aliexpress ding.

  27. Hier ook mijn vrouw en ik, beide Series 1, meerdere keren gehad ook. Heel irritant!

  28. Niet alleen vastlopen maar soms wilt het niet opstarten. Blijft maar haken op apple logo.

  29. Heb het tot nu toe één keer meegemaakt, maar ik vermoedde dat ik met mijn arm teveel in de rechtstreekse zon heb gezeten en dat hij daardoor te warm werd.
    Was na afdoen en in de schaduw leggen even later over.. Maar vreemd vind ik het wel…

  30. Herkenbaar met beide Apple watches serie 2. Daarnaast gaan beide batterijen nog maar Max 12 tot 15 uren mee i.p.v. minimaal 18 uur. En tijdens het wisselen van de horloges moet ik ze elke keer aan en uit zetten omdat ze zich niet verbinden en automatisch ontgrendelen met de iPhone X. Zo dus ook de gegevens niet synchroniseren 😡

  31. Enig idee of er een mogelijkheid is om WatchOS 4.3 te krijgen en daarna dagelijks te gebruiken met een iPhone met IOS10? Ik wil mijn Watch graag updaten maar mijn iPhone niet.

  32. @J: Dat is niet mogelijk, je moet je iPhone updaten.

  33. Ik raad aan om de Watch niet uit te zetten ‘s nachts. Wel zo handig als je ‘s nachts wakker wordt en op je horloge wilt kijken. En dan heb je in de ochtend ook geen vastloper bij het opstarten.

  34. Hier bij geen van mijn 5 Apple Watches last van. 2 x Series 0 RVS, 1 x Series 1 en 2 x Series 2 Nike.

  35. Ook hier op beide watch 3 last van

  36. Een paar weken geleden heb ik dit 2 keer gehad met mijn series 1.
    De eerste keer een harde reset uitgevoerd waarna het probleem opgelost was.
    De 2e keer lukte dat niet en kon ik er niets meer mee.
    Hij heeft toen de hele nacht met het logo brandend op de oplader gelegen.
    Tot mijn verbazing ging om 7 uur gewoon de wekker af waarna hij, tot nu toe weer normaal functioneerd.

  37. Origineel geplaatst door Wllem
    Ik had geen vastloper maar wel dat na het inschakelen van “niet storen” de watch helemaal geen geluiden meer gaf. Na het restten was alles weer prima.

    Dat is toch de bedoeling?

  38. Twee weken terug watch series 3 gekocht. En heb hier ook last van. Nu 2x gehad dat ik hem uit de spaarstand wou halen en dat ie bleef hangen bij het opstarten. Zag alleen het Apple logo. Pas na 5-6x hard reset startte hij eindelijk op. Hoop dat het snel gefixt wordt!

  39. Mijn series 1 had dit probleem nadat de batterij leeg was gegaan. Bij het opnieuw oplade werd het Apple-logo getoond en verder niets. Maar ook een herstart leverde niets meer op. Het logo verdween en kwam weer terug, dat was het.

    Bij mij heeft het geholpen om via zoek mijn watch een geluid op mijn watch af te spelen. Daar stond hij weliswaar in eerstr instantie off line, maar toch werkte dit. Daarna deed hij het weer gewoon.
    Wel apart dat hij niet opgeladen was, ondanks de hele nacht aan de lader.

  40. Nergens last van heb de series 3.

  41. Origineel geplaatst door Carel
    Mijn Apple watch heeft een probleem met het opladen. Het horloge wordt warm en stopt het opladen bij 93%, gemiddeld genomen 1x per 2 weken. Een herstart lost dit op. Vervolgens loop ik tegen dit probleem aan. Behoorlijk irritant.

    Heb hetzelfde probleem 🙁 hij meet zelfs een hoge hartslag als hij aan het opladen is (beetje vreemd). Nadat ik mijn Watch een herstart heb gegeven gaat het weer goed. Heb versie 4.3 op mijn Watch (serie 3). Mijn partner heeft het deze ook maar de de Watch nog niet ge-update en heeft geen problemen. Ben wel teleurgesteld, Apple zou beter moeten kunnen en zich moeten richten op de kwaliteit van hun software het lijkt er tegenwoordig op dat GM software nog steeds in beta is! Hoop dat dit snel gefixt wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.