Reacties voor: Apple Watch werkt niet met 5GHz Wi-Fi-netwerken

De Apple Watch werkt alleen met 2,4GHz Wi-Fi-netwerken en niet met de snellere 5GHz-netwerken. Dit geldt alleen als er geen Bluetooth is.
Lees het complete artikel → Apple Watch werkt niet met 5GHz Wi-Fi-netwerken
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Grapje zeker? 😐

  2. Dat is dan wel erg slecht geregeld.

  3. Hier werkt het met een AirPort Extreme 802.11ac met simultaan 2.4 en 5 GHz op deze manier:

    “S’il a été réglé uniquement pour du 5 GHz — mettons que vous ayez du matériel assez récent autour — il faudra revoir ce paramétrage et ouvrir une connexion 2,4 GHz.”

    iPhones op 5 GHz,  Klokskes op 2.4 GHz

    (cfr. het gelinkte artikel).

  4. Wat een dikke vette mega afknapper. Maar ik koop hem toch wel, denk ik.

  5. 5 Ghz is voor de AppleWatch S

  6. Weer een “no go”

  7. Helaas is dit dan weer een minpuntje die mij meer naar de groep “even wachten op de volgende” trekt ipv dat ik hem echt gaat aanschaffen. Ben blij dat er heel veel mensen die Apple Watch wel heeft aangeschaft zodat Apple een vernieuwde versie snel kan invoeren maar dit is hem gewoon nog niet voor mij.

  8. De meeste routers van tegenwoordig zijn toch dualband (2,5ghz als 5ghz) en waarvoor heb je een snellere WiFi verbinding nodig voor je watch? Bijna alles op die watch wat je wilt doen vraagt om weinig internet. Met hardlopen heb je de watch alleen maar nodig voor de stappen, hartslag en muziek en ook daar heb je geen internet voor nodig.

  9. Origineel geplaatst door Ralph84
    De meeste routers van tegenwoordig zijn toch dualband (2,5ghz als 5ghz) en waarvoor heb je een snellere WiFi verbinding nodig voor je watch? Bijna alles op die watch wat je wilt doen vraagt om weinig internet. Met hardlopen heb je de watch alleen maar nodig voor de stappen, hartslag en muziek en ook daar heb je geen internet voor nodig.

    Precies mijn idee. Natuurlijk had ondersteuning voor 5 GHz leuk geweest, maar 2.4 GHz alleen zou geen issue moeten zijn, lijkt mij

  10. Origineel geplaatst door Jasper
    Precies mijn idee. Natuurlijk had ondersteuning voor 5 GHz leuk geweest, maar 2.4 GHz alleen zou geen issue moeten zijn, lijkt mij

    Veel mensen hebben hun wifi inmiddels op 5 GHz zitten omdat 2.4 vol zit in drukbevolkte wijken.
    Dan is het jammer dat je apple watch daar niet mee om kan gaan.

  11. Meeste zijn idd dual band. En 5 Ghz is toch waardeloos, bereik is veel te klein, trouwens die snelheid heb je voor de watch geeneens nodig! Goede keus van Apple

  12. 5GHz wordt ten onrechte vaak als superieur gezien, want ja, ‘5 is meer dan 2.4’.

    Het is niet sneller, het is gewoon een andere band met andere specifieke eigenschappen. Het bereik is bijvoorbeeld in principe groter, maar het is dan weer veel minder goed in staat om door muren, deuren, apparaten etc. heen te komen.
    De enige echte reden waarom het soms wel beter functioneert is omdat die band nog veel minder druk bezet is dan 2.4GHz en je dus minder last hebt van storing van andere netwerken.

    Samengevat: een goed werkend 5GHz netwerk is helemaal niet sneller dan een goed werkend 2.4GHz, alleen is het steeds moeilijker een goed werkend 2.4GHz netwerk op te zetten waardoor 5GHz sneller lijkt. Áls het tenminste lukt een goed 5GHz netwerk te maken ondanks alle muren en andere obstakels.

  13. Waarom zou je op 5GHz gaan zitten met je Apple watch het is een stuk instabieler en waarom die extra snelheden ?? Heb thuis 2,4 en 5Ghz en zit toch veel liever op 2,4GHz is voor mij snel genoeg

  14. Nog een reden om dat ding niet te kopen

    WAT SLECHT DIT!!

  15. Origineel geplaatst door Eric
    Meeste zijn idd dual band. En 5 Ghz is toch waardeloos, bereik is veel te klein, trouwens die snelheid heb je voor de watch geeneens nodig! Goede keus van Apple

    Zo is dat! Alles van Apple is gewoon goed, geen gezeur. Al loopt de Watch altijd een uur achter, Apple heeft daar dan gewoon een goede reden voor! Je bent nu eenmaal Apple goeroe of niet!

  16. Het is niet zozeer de snelheid die 5GHz biedt, maar de minder drukke kanalen die 5GHz benut. Geen enkel iOS apparaat benut überhaupt de volle snelheid van 2.4GHz.

  17. Lekker dan . Ik heb geen 2,4ghz wifi meer .. Al 2 jaar niet . Want het werkt gewoonweg niet .. Heb van de leuke Buuren ( stuk of 10 in de straat ) die lekker de 40mhz banden op 2,4 vol stoken en je er geen kilobitje tussen krijgt… Sterker nog . Zet ik 2,4 aan kom ik niet eens op me WiFi !

  18. Bij mij werkt 5ghz voor geen meter, ik haal hooguit 10mbs. 5 GHz is veel te storingsgevoelig bij mij. Met 2.4ghz haal ik ongeveer 70mbs op WiFi. Dus 5ghz is echt niet altijd beter dan 2.4.

  19. @rob: dan zet je router eens op een ander kanaal;)!!!

  20. @Rens: waar slaat je reactie op!!? heb thuis 2,4 en 5 Ghz, bij 5 ghz en 2 dunne muurtjes ertussen is het bereik gewoon drama, dat wil je toch niet. Apple prefereert bereik boven wat meer snelheid, en dat is gewoon een goede doordachte keuze.. Begin jij wat met slap gelul over apple goeroe,tssss

  21. Drie woorden: ha ha ha

  22. Weer een reden om deze niet te kopen. Wacht wel tot er een goede update komt, zal vast niet lang meer duren. Dit was ook het geval bij Android, binnen een half jaar kwam er een nieuwe (of 3 kwart jaar).

    En dan nog even iets, waar ik het zeker niet mee eens ben (iemand schrijft hier): een goed werkend 5GHz netwerk is helemaal niet sneller dan een goed werkend 2.4GHz

    Sorry hoor, maar dan weet ik niet wat voor soort 5GHz jij hebt. Als ik test met mijn iPhone op 2.4GHz dan haal ik 40Mbp/s en als ik test op 5GHz dan haal ik 105Mbp/s. Dat is toch wel een flink verschil. Dus hoe deze persoon er bij komt dat 5GHz helemaal niet sneller is dan 2.4GHz, dat weet ik niet. Misschien een defecte router in huis? Hier is het dus zeker WEL sneller!!

    En het is gewoon slecht van apple. Ze hebben, en willen, zoveel mogelijk naar 5GHz en dan komen ze met een horloge die dit niet heeft. Gewoon weer een verkapte reden om binnen een periode een nieuwe uit te brengen die dit wel heeft. Apple werkt nu eenmaal altijd zo, uitgekleed op de markt brengen en dan langzaam opbouwen en verkopen maar.

  23. @marc: ben het helemaal met je eens kerel over de 5ghzIk zelf haal op 2,4ghz met me iphone 6 plus 17mbps en met de 5ghz 120 en soms zelfs 150 als die er zin in heeft

  24. Weet iemand of de Apple watch werkt op een zakelijk WiFi netwerk dat beveiligd is middels certificaten / profiel? Kan ik de Apple watch op mijn werk gebruiken?

  25. Dia Applewatch laat ik aan mijn deur voorbijgaan.

  26. @marc: @marvin: Ik leg in mijn reactie al uit ‘hoe ik daar bij kom’.

    5GHz is van zichzelf NIET sneller dan 2.4. Het is gewoon een andere band die dezelfde snelheid doorgeeft.

    Wat wèl waar is, is dat een goed werkend netwerk sneller is dan een niet goed werkend netwerk. In jullie geval werkt het 5GHz netwerk beter en dus is het sneller dan je 2.4HGz netwerk. Waarschijnlijk profiteer je dus van de voordelen (weinig anderen op dezelfde band dus weinig storing, groter bereik) zonder dat je last hebt van de nadelen (relatief veel hinder van muren en andere objecten).

    Dat is mooi natuurlijk, maar helaas is dat lang niet voor iedereen het geval. Sterker nog, bij veel van mijn klanten lukt het überhaupt amper om een fatsoenlijk 5GHz netwerk op te zetten… en daar is 2.4GHz dus sneller.

    Samengevat: onder gelijke omstandigheden zijn 5 en 2.4GHz even snel, dát was mijn punt. Dat de omstandigheden in de praktijk bijna nergens gelijk is een ander punt.

  27. Het is een leuke naam voor een artikel en punt voor discussie, 5ghz is stabieler maar heeft een veel korter bereik, ook gevoeliger voor beton, metaal en elke andere storings zender, dus the latest is not always the best.

    5ghz is ook nog eens minder energie zuiniger, al met al een prima keuze dus van Apple ok voor 2.4 te gaan.

  28. Door de hype koopt men de horloge wel. Ook al zit er vooroorlogse techniek in. T is Apple.

  29. iPod 1st generation: draaiend klikwiel en maar 5Gigabyte voor €550.
    iPhone 1st generation: geen 3G-toegang.
    iPad 1st generation: geen frontcamera.
    Allemaal niet stand-alone (dus altijd nog een computer nodig).

    Vanaf de tweede generatie kwamen er serieuze verbeteringen, werden ze dunner, ging de batterij langer mee, kregen ze frontcamera’s en werden ze pc-free.

    Hetzelfde heb je dus ook bij een AppleWatch. Als je early adopter wilt zijn, dan moet je er de nadelen bijnemen. Anders moet je wachten.
    Maar dat hele gezeik over wat die horloge nog allemaal moet kunnen en hebben is echt helemaal langs de kwestie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.