Apple Watch kapot

Zo gaat Apple om met garantie als je Apple Watch kapot is

Niet alle beschadigingen bij de Apple Watch komen in aanmerking voor garantie. Lees hier welke Apple Watch-schade de Apple Store repareert.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch kapotIs je nieuwe Apple Watch nu alweer kapot? In een gelekt document wordt uitgebreid beschreven hoe Apple met de garantie van de Apple Watch omgaat. Er wordt hierbij naar bepaalde onderdelen van het horloge gekeken, om te bepalen of een defect model wel of niet wordt ingenomen. Dat geeft een interessant kijkje naar Apple’s garantieproces – en naar wat voor problemen er misschien tijdens de productie voorkomen.

Apple Watch garantie

Apple beschrijft het garantieproces van de Apple Watch aan werknemers in een uitgebreid document, dat door 9to5Mac is gepubliceerd. Het is een vrij praktische insteek: Apple beschrijft wanneer een horloge in aanmerking komt voor gratis vervanging. Bedenk wel dat het hierbij gaat om garantie in Amerikaanse Apple Stores. In Europa zijn er andere garantiewetten, waardoor de situatie anders in elkaar kan zitten. In de VS wordt echter op het volgende gelet:

Apple Watch komt in aanmerking voor garantie:

 • Er zit vuil onder het scherm of er is een probleem met de pixels.
 • De achterkant is beschadigd en de gebruiker heeft hem niet geprobeerd los te maken.
 • Condens in de hartslagsensor.

Bij bovenstaande situaties zal Apple zich niet afvragen of er een ongeluk heeft plaatsgevonden – de Apple Watch wordt altijd vervangen vervangen.

Apple Watch garantie

Apple Watch reparatie buiten garantie

De volgende defecten kan Apple wel oplossen door het horloge te repareren of vervangen, maar dit valt buiten de garantie. Je moet dus bijbetalen om het horloge te fixen:

 • Een beschadigde of kwijtgeraakte Digitale Kroon-knop.
 • Extreme beschadiging of gaten bij de knoppen of kroon.
 • Zwaarbeschadigd scherm, waardoor de binnenkant van de Apple Watch te zien is.
 • Tekenen dat je de achterkant probeerde te verwijderen.
 • Verbuigingen of openingen in het horloge.
 • Kwijtgeraakte of verwijderde bevestigingspunten voor horlogebanden.
 • Deuken in de achterkant.

Tot slot zijn er situaties waarbij Apple je niet kan helpen – zelfs niet tegen betaling. Het gaat hierbij om het volgende:

 • Een uit elkaar gehaalde Apple Watch of missende onderdelen.
 • Catastrofale schade, waardoor de Watch in meerdere stukken is gebroken.
 • Neponderdelen van andere partijen of niet geautoriseerde modificaties.

Apple Watch garantie alleen bij Apple Stores

We zeiden het hierboven ook al kort: het document is afkomstig van Apple Retail USA. Het is nog niet bekend wat voor garantievoorwaarden Apple in de Nederlandse Apple Store zal hanteren. Hoewel het beleid op sommige punten gelijk zal zijn, zijn er in Europa andere garantiewetten. Dit kan ook effect hebben op de garantieduur op de Apple Watch: in de Verenigde Staten heb je 90 dagen garantie, waarna je kunt gebruikmaken van AppleCare+ voor een verlengde garantie. Binnen Europa ligt dit in veel gevallen echter anders.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2015, 11:07
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple store, apple watch

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.