Reacties voor: Apple wil Apple Watch-functies toevoegen via horlogebandjes met gps, speakers en meer

Apple heeft ideeën om de diagnostische poort van de Apple Watch op allerlei andere manieren te gebruiken, bijvoorbeeld voor gps-chips, batterijen en speakers.

Reacties: 10 reacties

  1. GPS en 3G of een manier om op z’n minst de politie/ambulance te kunnen bellen. Er zijn maar twee dingen waarvoor ik mijn Apple Watch gebruik:

    1. Notificaties
    2. Hardlopen/beweging meten.

    Voor nu neem ik altijd mijn iPhone mee omdat ik via Runkeeper wil zien waar ik loop, hoe lang, etc.. Maar ook een héél klein beetje mocht er onderweg wat gebeuren.

    GPS zou het grootste probleem oplossen, maar het tweede probleem is in’t algemeen ook niet onbelangrijk. Ik begrijp sowieso niet waarom GPS er niet direct in zat. Tuurlijk, ze hadden met versie 2 waarschijnlijk een minder grote troef in handen, maar voor een horloge dat zit een ‘sport’ edition noemt was dat wel het minste..

    Ik zeg: kom maar op!

  2. @Sander: Dan zou je dus een aparte simkaart inclusief abonnement (of prepaid) moeten hebben voor je horloge. Ik zit daar niet op te wachten. Ik gebruikte de eerste paar keren tijdens het hardlopen ook nog runkeeper, maar de Apple watch app voldoet voor mij nu prima en waar ik loop ik van secundair belang.

  3. Gewoon een tweede simkaart aanvragen bij je provider, probleem opgelost. Perfect voor het hardlopen en inderdaad wanneer in nood bellen met de watch.

  4. Dit klinkt heel erg als de SmartStraps voor de Pebble Time series of de nu op KickStarter staande (afgesloten) Blocks.
    Bij die laatste kun je je bandje samenstellen uit diverse modules. Levering schijnbaar in September (was Mei), dus afwachten…

    SmartStraps voor Pebble lopen ook niet echt hard; er is niets tot nauwelijks iets te vinden…

  5. @Pieter: hoop dat het doorgaat. Inderdaad wat Pebble ook had bedacht. Gisteren bij de dokter geweest na een operatie en kon keurig mijn hartslag laten zien door de dag heen dankzij de Apple Watch. Het meten van zuurstof in het bloed zou ook een mooie toevoeging zijn.

  6. In mijn Suunto Ambit horloge zit al jaren GPS. Dus dan moet Apple het zeker kunnen.

  7. Als Apple nou inderdaad in deze richting zou werken, dan zal de Apple Watch veel meer gewaardeerd worden. Nu hebben velen het idee dat het een product is dat vrij snel z’n waarde gaat verliezen, omdat hij vervangen zal worden door een nieuw model. Als Apple middels bandjes de levensduur van hun horloges kan verlengen dan zal dat voor iedereen fijn zijn. 🙂

  8. Als dit werkelijkheid wordt, dan pas heeft apple watch een echte meerwaarde. Ik zal dan ook 1 aanschaffen.

  9. Ik weet meestal wel waar ik ben dus GPS lijkt mij onzinnig. Meer health functies lijken mij wel nuttig.

  10. Dit klinkt in mijn oren verschrikkelijk! De Apple Watch horlogebandjes zijn zo al peperduur zonder allerlei elektronische functies, dus wat kunnen we van deze bandjes verwachten als prijs? $139 per nieuwe functie misschien? Dan kan je net zo goed een nieuwe Apple Watch kopen met ingebouwde functies. En als je al een Apple Watch hebt, heb dan geduld en gebruik hem voor een tijdje! Je moet niet elk keer het nieuwste hebben, jou hebbeding is even goed 😉 In mijn ogen bestaat er niet iets als een “Verouderd Apple product”. Dat is totaal onderworpen aan de subjectiviteit van “veroudering”. Voor mij kan een 5S grotendeels nog even veel als een 6S, en denk dat dit met de Apple Watch ook het geval gaat zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.