Reacties voor: Opinie: Waarom de Apple Watch mijn favoriete Apple-product is

5 jaar Apple Watch in Nederland
De Apple Watch is inmiddels vijf jaar in Nederland beschikbaar. In die vijf jaar is de Apple Watch uitgegroeid tot één van mijn favoriete Apple-producten. Hoe lang ben jij al een Apple Watch-eigenaar? Ook zijn we benieuwd naar jouw verzameling van Activiteit-medailles van de afgelopen vijf jaar!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Ik ben juist na 4 jaar wel uitgekeken op dat vierkante ontwerp en overweeg de nieuwe Galaxy Watch. Puur vanwege de vorm…

  2. Misschien een idee om iemand te vinden die het wel leuk vindt om wedstrijden te doen met de Apple Watch

  3. Ik draag momenteel een AppleWatch (serie 4); ik draag ‘em dagelijks. Bovenal vind ik het gewoon een heel mooi horloge. Daarnaast ben ik blij met alle notificaties die ik kan instellen:
    – melding van een telefoongesprek (in een omgeving met veel herrie)
    – tijdens het navigeren (wanneer er een afslag aankomt)
    – meldingen van WA en Berichten

    De activiteitenringetjes gebruik ik niet heel fanatiek, hoewel ik ze wel elke dag even check. De ecg-functie gebruik ik bijna dagelijks, puur uit belangstelling en in combinatie met de hartslagfunctie (met name de nachtelijke waardes interesseren me).

    Oh ja, en niet te vergeten de beveiligingsfunctie in combinatie met mijn MacBook.
    Oh, ja, ook niet te vergeten: Apple Pay.
    Toch een hele waslijst.

    Maar vooral: een heel mooi klokje 😉

  4. Ha, die Apple watch zag ik lange tijd als volstrekt overbodige gimmick. Een prijzig horloge met extra’s die je na een paar jaar al als achterhaald weer kon weggooien. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt bij serie 3, toen meer gezondheidsfuncties gecombineerd werden met (spat-)waterdicht en de voordelen van integratie met iPhone me duidelijk begonnen te worden. Dus maar eentje gekocht van de kerstbonus… Er volgde toen één soort vacuüm tussen de periode voor, en de periode na mijn aankoop. Ik was gelijk om. Om vanwege de sportieve scores. Om vanwege de echt superhandige widgets, de integratie met mij iPhone apps, de gezondheidsmonitors etc. Etc. Ik kan niet anders dan toegeven, dat de watch mijn sportieve activiteiten een enorme boost heeft gegeven. De watch houd me dagelijks een spiegel voor, zonder te drammen, die mij stimuleert mijn bewegingsdoelen te halen en regelmatig wat omhoog bij te stellen. Hoeveel medailles ik in drie jaar heb verzameld is irrelevant (heel veel), iedere nieuwe geeft wel een leuke erkenning voor mijzelf. En de wedstrijden met vrienden maken het nog extra leuk.
    Ik wil niet zeggen dat dit de beste Apple uitvinding is, maar wel een inmiddels onmisbaar, vanzelfsprekend onderdeel van mijn Apple ecosysteem. Dat Apple af en toe dit soort geniale aanvullingen op zijn producten maakt is fantastisch.

  5. Ik zie de toegevoegde waarde niet zo. Ik gebruik liever gewoon mijn iPhone.

  6. Net een jaar in bezit. Vind ‘m ook fijn. Ook al een bandje of 6 aangeschaft waar het klokkie minder saai van wordt. Verder verbaas je je soms hoe goed de integratie met andere apps is geregeld. Navigatie met ‘tappjes’ op je pols om aan te geven of je L of R moet, afstandsbediening voor iTunes, verlichting aanschakelen in huis en natuurlijk het betalen met de watch! Dat laatste had ik hem meteen voor gekocht. Super! Minder super; had net de 4 gekocht toen de 5 met AlwaysOn uitkwam. Dit mis ik écht! Gebeurt nog regelmatig dat ik bijv. op de fiets zit en de trein moet halen. En dan ècht ook even de juiste tijd moet weten. Gaat ie niet aan!!! En dat is nou juist waar je de WATCH uiteindelijk voor wilt hebben!😩 Ooit…..

  7. Ik kan niet meer zonder! Ben verpest😬

  8. Ik heb er geen en hoewel het mij handig lijkt, is een aanschaf bijzonder ver weg voor mij om de volgende redenen
    – ik vind het veel geld voor iets dat elk jaar verouderd raakt…
    – ik kijk al veel op mijn telefoon, en met een watch wordt het alleen maar erger
    – ik vindt het onwijs irritant dat watch owners te pas en onpas in gezelschap naar hun watch kijken… als ze dat voor de rijd doen is het een signaal dat ze het niet leuk vinden, maar waarschijnlijk checken ze inkomende berichten, bijzonder vervelend. Net zo erg als de telefoon pakken elk moment.
    – ik ben erg gehecht aan mijn Seiko. Meer slimheid op mijn pols heb ik niet nodig 🙂

    Het (a-)sociale aspect weegt overigens het zwaarst voor me.

  9. @Ben:

    Ik had ook eerst maar zeker sinds Apple Pay ideaal, lekker die telefoon in je zak houden of thuis en met rust laten.
    Kan gewoon zonder mobiel met de watch betalen heerlijk, kijk al die notificaties voor mail en Telegraaf of whatsapp boeien mij niet zo en staan zo goed als uit.

    Maar het lekker rondje hardgelopen met de watch, Bluetooth oordopjes voor de muziek.
    Het zijn kleine dingetjes kan het zonder watch ja zeker, maar het is wel makkelijk.

  10. Vergeet het succes van de Airpods niet. Ik weet nog hoe ik door vrijwel iedereen raar werd aangekeken in de trein en metro als early adopter van de 1e generatie Airpods. De Apple Watch had het in het begin even moeilijk, appontwikkelaars trokken zich zelfs een tijdje terug, maar nu is de watch inderdaad aan een flinke opmars bezig. Ik heb de S2 en ben er nog steeds erg blij mee. Zeker tijdens hardlopen met mijn Airpods. Geweldig. Ik wacht totdat er een versie met 4G in NL uitkomt, dan kan ik ook mijn telefoon vaker thuis laten.

  11. Medailles halen en doelstellingen voor bewegen is niet de rede om mijn Watch te gebruiken, nu zo’n 3 jaar. Ook alles rond gezondheidscontroles is niet aan mij besteed, want ik hoef niet constant te weten of mijn hart nog wel werkt zoals het moet. (dat blijf ik natuurlijk wel hopen). Ik gebruik de Watch dan ook veel meer als verlengstuk van mijn iPhone, waardoor ik het toestel niet steeds uit mijn zak hoef te halen. Ideaal in bepaalde omstandigheden, als je op de fiets zit met koptelefoon op. In openbare ruimtes enz. en uiteraard heb ik eigenlijk nooit meer een betaalpas op zak, want ik betaal alles met de Watch. Inmiddels ben ik alweer bijna een jaar met de Watch 5 in de weer. Ik wil niet meer zonder.

  12. Na anderhalf jaar met Apple Watch 2 small rosé heb ik deze verkocht en een Garmin forerunner 645 music gekocht die beter bij mijn gebruik past en ikzelf sierlijker vindt. De Garmin is veel platter en verassend licht van gewicht. Bij zwemmen bv alleen op stopknop drukken ipv draaien aan de crown. Apple Pay gebruik ik daarentegen via de iPhone omdat je voor veel betaalkastjes je pols ver moet verdraaien.

  13. @Ben: Was eerst zeer sceptisch. Waarom zou ik een Apple watch willen hebben.? Onzin toch? Ik heb na het uitbrengen van de watch 4 er een aangeschaft. Ik ben er zo blij mee dat wil je niet geloven. Voor mij nu onmisbaar.

  14. Ik vind mijn watch4 erg leuk, heb intussen een hoop bandjes maar doe er niks mee.
    Heb de notificaties zoveel mogelijk uitgezet en alle apps eraf want mijn Apple Watch is anders voor 18u compleet leeg. Nu red ik het tot zo’n 20:00u. En dat houd me onwijs tegen. Dat is by far, de slechtste eigenschap van een Apple Watch.

  15. Ik heb heb em voornamelijk gekocht voor navigatie tijdens hikes voornamelijk in het buitenland. En alleen daarvoor al is die z’n geld waard. WorkOutDoors is de app trouwens.
    En daarnaast af en toe Apple Pay maar pak toch vaker m’n iPhone hiervoor.

  16. Mooi passioneel stuk over de Apple Watch maar deel je mening niet. Ik heb 2 Apple watches gehad de 2 en de 4 en zij functioneren prima, maar zijn technisch niet in staat om een Garmin de lief af te steken.
    Ik werd gek van die lege batterij altijd maar opladen en besloot uiteindelijk de Fenix 6 te kopen. Inderdaad stuk duurder maar kan werkelijk alles. Mijn Apple Watch 4 is met zwemmen ter ziele gegaan. De fenix gaat super lang mee houdt alles minutieus bij. Kan hem gebruiken voor al mijn sporten.
    Mijn vrouw heb ik een Apple Watch gegeven, maar tot mijn verdriet na een half jaar omgeruild voor een Fitbit van 150 euro. Na een week moest ik toegeven dat dat ding meer kan slaap bijhouden echt mee zwemmen etc.

    Kortom ik ben vervend aanhanger van Apple en heb nagenoeg alles van hun. Toch vind ik dat de watch tot op dit moment niet mee kan met de concurrentie en denk dat hier voor hun nog echt een hoop te doen is.

  17. Kan mij helemaal vinden in het artikel. Ben een Apple Watch liefhebber van het eerste uur en begonnen met de serie nul. Ik weet nog dat Apple met de serie 1 kwam die sneller was en de prijs lager was. Hierdoor daalde mijn Apple Watch behoorlijk in prijs en heb ik die een paar jaar gehouden. Van de serie 3 naar de serie 4 die ik net heb verkocht voor een nette prijs en nu wacht op de serie 6. Ik mis mijn Apple Watch verschrikkelijk. Elke keer mijn mobiel moeten pakken om de berichtjes te controleren, Apple Pay wat op de Apple Watch vele malen handiger is en geen uitdagingen vanuit de activiteiten app. Straks als het voetbal weer begint, zal ik zeker de mooie animaties missen vanuit OneFootball bij de doelpunten.
    Het enige nadeel is het glas van de sport uitvoering. Je hoeft maar even tegen een muur te schuren of je hebt al een kras. Als de verschillen niet te groot zijn tussen de 6 en de 5 overweeg ik een titanium versie 5 te kopen met saffierglas.

  18. In coronatijd nu toch al 104 dagen alle ringen vol 😅. Apple pay is verreweg meestgebruikte optie op m’n editie 4.

  19. Als groot Apple fan heb ik nog steeds geen iWatch. Een echte gezondheids freak die zijn stappen en hartslag bijhoudt ben ik niet.
    Als er nou veel meer horloge platen/schermen kwamen, dan zou ik misschien een iWatch kopen, denk dan bijvoorbeeld aan diverse astrologische en standen van planeten acthige platen of zoiets simpels als maanstand met de zons opgangen en ondergangen er bij?
    Volgens mij (weet ik dus niet zeker) zijn het aantal wijzerplaten binnen twee handen te tellen??

  20. Eigenlijk zouden we als iCulture lezers elkaar moeten uitdagen via de ‘versla een vriend-functie van de watch 😉

  21. @Ed: Hoi! De titanium is prachtig! Ik doorliep vrijwel dezelfde route als jij. 0 RVS nieuw, 3RVS maand oud, 4aluminium nieuw en ik miste het mooie RVS materiaal met het krasvrije glas. Een paar leren bandjes had ik nog, die niet stonden op de aluminium versie.

    Ik zag foto’s van de titanium versie met het bruin leren bandje en was verkocht. De titanium moest hem worden. Vervolgens las ik overal reviews dat de titanium zeer gevoelig was voor krassen en je van een klein afstandje het verschil nauwelijks ziet met de aluminium versie. De lugs van de leren classic buckle bandjes komen qua kleur ook niet overeen. Vooral de gevoeligheid voor krassen deed me twijfelen, en dat je dit in tegenstelling tot RVS niet eenvoudig kan oplossen.

    Uiteindelijk de RVS 5 willen kopen; maar ook daar hoorde ik velen die zeiden dat de batterijduur minder was dan de 4. Toen maar de 4 RVS gekocht. Mooie route, wijze les, blijf bij de RVS als je eenmaal RVS hebt gehad. Beetje prijzig, maar gewoon niet het allerlaatste model kopen scheelt al erg veel geld…

  22. Toen ik vierenhalf jaar geleden mijn eerste Apple watch aanschafte, schrok ik hoe weinig ik bewoog overdag. De Apple watch heeft daarna echt mijn (weinig) sportieve leven veranderd. De activiteit- ringen stimuleren me om tussen het werken door even te gaan lopen, om elke dag minstens 30 minuten intensief te bewegen en zeker 500 calorieën extra te verbranden. De watch geeft net even dat zetje om de auto te laten staan en de fiets te pakken.
    Inmiddels ben ik 60 medailles verder en kan niet zonder de Apple watch. Ook omdat het zo’n handige wekker, agenda, takenlijst, muziekspeler, weerapp, Sonos bediening en timer heeft…

  23. @Ed: hoi Ed. Heb je dat krasgevoeligheid ook gelezen over de zwarte titanium versie? Ik begrijp uit je verhaal dat je de zilveren RVS hebt genomen? Misschien is dat dan inderdaad voor mij ook een betere optie straks. Heb je snel krassen en hoe verwijder je die?

  24. Mee eens, sinds drie jaar een Watch en geen dag niet gedragen. Erg fijn apparaat en ik ben benieuwd naar het nieuwe model van dit jaar.

  25. Vandaag ga ik voor dag 806 van mijn move streak. Het doel is 1000; nog eventjes doorzetten dus. 🙂

  26. Ik heb een Series 2 en ben eigenlijk nooit erg onder de indruk geweest. Het vierkante scherm en zeker de daarop aanwezige wijzerplaten vind ik echt niet mooi.

    Wat ik wel gebruik:
    – Notificaties
    – Buitentemperatuur bekijken middels een complicatie
    – Siri (timers zetten, Hue lampen bedienen)
    – Beetje ringen in de gaten houden
    – Tijd en datum aflezen natuurlijk
    – Heel soms betalen, maar omdat je daar je pols vaak zo raar voor moet draaien gebruik ik liever mijn iPhone

    Accuduur is voor mij niet zo relevant, want een dag wordt makkelijk gehaald en ‘s nachts gaat ie op de lader. Het oled scherm is prettig afleesbaar en de diepe zwartwaardes zijn fraai. De enige reden waarom ik nog eens wil upgraden naar de Series 5 is het always on scherm.

    Maar de grootste sof voor mij is toch het uitblijven van een killer app, iets wat het hele platform draagt. Het voordeel is dat sommige handelingen sneller zijn dan je telefoon pakken, maar eigenlijk alles werkt handiger/beter op de iPhone. Heel onderscheidend vind ik de Apple Watch dus niet.

    Als de integratie met de iPhone beter was op concurrerende horloges, dan had ik waarschijnlijk een ander merk gekocht. Niet dat ik daar een betere ervaring van verwacht, maar vanwege de looks.

  27. De Apple Watch is misschien wel mijn favoriete Apple product. Het is echt een persoonlijke accessoire, in tegenstelling tot de iPhone, wat meer een gebruiksobject is. Ik heb de Series 4 RVS gekocht (even duur vorig jaar als een Series 5 Aluminium) en met een mooi leren bandje geniet ik er echt elke dag van. En als smartwatch is de functionaliteit echt ongeëvenaard. Mijn favoriete functie is toch wel Apple Pay. Telefoon in je zak en gewoon betalen met je watch. Mijn portemonnee komt tegenwoordig maar weinig tevoorschijn.

  28. Heb de allereerste Steel versie. Enige voordeel is dat deze het nog steeds doet. Wat heb ik me verkeken toen ik deze dure versie kocht. Ja… nog steeds geen kras en hij doet het nog. Echter had ik gedacht dat zo’;n duur horloge veel langer zou meegaan in de software updates. Wat was/ is deze snel achterhaald. Traag veel apps doen het niet (meer). Had gedacht dat het meer als een horloge zou zijn. Nu doe ik er niets meer mee. heb een Garmin Fenix gekocht. Ben hier gelukkiger mee. Jammer van het vele geld van destijds. Maar dat heb je als je voorop wilt lopen. Gelukkig heb ik dat afgeleerd.

  29. Origineel geplaatst door Gijs
    Ik vind mijn watch4 erg leuk, heb intussen een hoop bandjes maar doe er niks mee.

    Heb de notificaties zoveel mogelijk uitgezet en alle apps eraf want mijn Apple Watch is anders voor 18u compleet leeg. Nu red ik het tot zo’n 20:00u. En dat houd me onwijs tegen. Dat is by far, de slechtste eigenschap van een Apple Watch.

    Ik gebruik em intensief (de 5 met always on display). Maar de batterij krijg ik niet lager dan 30 op een lange dag

  30. De watch , ik zag t eerst ook niet zo zitten met name de accu duur.

    Goed dat went wel je haalt wel ruim een dag ik heb een gebruikte watch 3 heb m bij a een jaar nu ( betaalde 135€, iets meer dan helft nieuwe)

    Sommige dingen zijn mooi notificaties, Apple Pay geluid zachter doen met kroon wisselen van bandjes dankzij Ali want bij Apple werd dat m niet veel te duur .

    Het is niet alleen de loftrompet, nadelen inspreken dingen wordt zoals gewoonlijk geregeld slecht verstaan ook bij iPad en iPhone zo en wel wat die accu duur je leert er mee leven .

    Activiteit ringen vond ik eerst heel leuk, tot er een storing in de rode ring kwam contact over gehad met Apple heeft nogal geduurd kan nog in geschiedenis die dip zien , paar maand meen ik. Daarna is mijn enthousiasme bekoeld voor dat deel terwijl ik daarvoor er wel naar keek en bijv mijn best deed voor de nieuwjaar medaille welke ik ook behaalde.

    Toch heeft t nog wel iets zo kan ik zien dat Sandd stopte per februari daarna zakten mijn ringen wat in ( de blauwe haal ik eigenlijk altijd wel) ik liep post voor Sandd wel loop ik ook nog steeds wel post voor Postnl, waardoor nog steeds wel redelijk veel beweging. Maar goed de iPhone is mijn favoriete product, die is echt nodig de watch niet , zonder iPhone heb je ook nog niks aan de watch, komt misschien nog.

    ( ok je kunt wel Apple Pay gebruiken wanneer je je gsm vergeet,maar hij heeft wel de iPhone nodig voor instellingen en Bluetooth contact)
    Heb er ook mee gezwommen waterdichtheid blijkt nog goed.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.