Reacties voor: ‘Apple Watch detecteert diabetes met 85% nauwkeurigheid’

Uit onderzoek blijkt dat de Apple Watch met een nauwkeurigheid van 85% diabetes kan detecteren dankzij de app Cardiogram. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de hartslagsensor van de Apple Watch. De app wist al eerder aan te tonen dat de Apple Watch gezondheidsklachten kon detecteren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Voor zover ik weet worden bevindingen, zoals het vermoeden van diabetes of hartritmestoornis, niet gemeld aan de gebruiker. Klopt dat?

  2. Knap staaltje werk.. maar wat heb je er aan? Is het de bedoeling dat de watch diabetes diagnostiseert? Ik ga er van uit dat als je diabetes hebt, dat je geen horloge nodig hebt om het aan te tonen.. en de overige groep die heeft het niet.. het zou veel nuttiger zijn als de watch signalen detecteert die diabetes voorspellen, dan zou je nog iets aan preventie kunnen doen!

  3. @jeroen: wat heb je er aan?? Nou er zal zeker een grote groep zijn die t niet van zichzelf weet. Als je dan een waarschuwing kunt krijgen om je verder te laten onderzoeken lijkt me dat zeer fijn en wenselijk

  4. @jeroen: Diabetes is niet te voorkomen helaas. Het feit dat de Apple Watch dit kan herkennen is vrij logisch aangezien bij een glucosewisseling in het bloed dit gepaard gaat met een afwijkende hartslag.

  5. @Wim, diabetes type 2, daar is toch zeker wel wat aan te doen!? Het is de laatste tijd zelfs duidelijk geworden dat je met een bepaalde levensstijl en dieet kan verbeteren/genezen , iets wat eerder onmogelijk werd geacht.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.