Reacties voor: ‘Apple Watch detecteert hartritmestoornissen met 97 procent nauwkeurigheid’

Gecombineerd met een algoritme kan de ingebouwde hartslagmeter van de Apple Watch met 97 procent nauwkeurigheid een veelvoorkomend hartritmestoornis detecteren, blijkt uit de resultaten van een omvangrijk onderzoek dat vorig jaar van start ging.
Michel Lusthof -

Reacties: 6 reacties

  1. Gaaf onderzoek!

  2. Nu nog een acceptabele levensduur batterij en het zou zomaar praktisch kunnen zijn

  3. @EOTB: Huh? Heb je eigenlijk wel een AppleWatch? Want als je die had, dan wist je al dat de batterij prima is. Daarbij meet de cardiogram gewoon gegevens van je healthapp, maar interpreteert ze, dankzij een algoritme, zodat je hartritmestoornissen kan opsporen.
    Wat dat met batterijduur te maken heeft? Geen idee.

  4. Erg belangrijk, vooruitgang op dit gebied. Ik hoop dat ook metingen van bloedzuurstofgehalte en zo mogelijk bloedsuiker en bloeddruk naar de Apple Watch komen. Dan wordt de Apple Watch pas echt onmisbaar.

  5. @Macaanzee: Voor een betrouwbare bloeddrukmeting is een opblaasbare manchet nog steeds onmisbaar. Op dit moment zijn er in de medische wereld nog geen betekenisvolle technologische evoluties die dit gaan kunnen vervangen. Bloedzuurstofgehalte (saturatie) moet wel kunnen denk ik, maar voor suiker kan je dan weer niet om een bloedafname heen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.