Reacties voor: Apple Watch-app laat je bloedsuikerspiegel zien

Je huidige bloedsuikerspiegel zien op de Apple Watch? Het wordt mogelijk met een speciale Apple Watch-app van DexCom, die in april tegelijk met de Apple Watch verschijnt.
Lees het complete artikel → Apple Watch-app laat je bloedsuikerspiegel zien
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. De Apple watch is een watch die ik moet hebben ook al vind ik hem lelijk. Het houdt mijn lichaamswaardes in de gaten en omdat ik dit jaar de 40 aantik vind ik dat wel van belang. Dat mijn bloedsuiker in de gaten gehouden kan worden nu is dus een groot pluspunt.

  2. Wacht wel op iWatch versie 2 verwacht dat er wel meerdere nieuwe sensoren op de iWatch zelf zullen zitten.

  3. Diabeet hier

  4. Origineel geplaatst door miriam
    De Apple watch is een watch die ik moet hebben ook al vind ik hem lelijk. Het houdt mijn lichaamswaardes in de gaten en omdat ik dit jaar de 40 aantik vind ik dat wel van belang. Dat mijn bloedsuiker in de gaten gehouden kan worden nu is dus een groot pluspunt.

    Ik denk dat je wel meer nodig heb dan alleen de Apple Watch en de App.
    Je krijgt waarschijnlijk een Bluetooth kastje met een naald die je in / op de buik moet dragen en die meet je bloedsuiker.
    Als je geen diabetes-patiënt bent wil je daar niet mee lopen de hele dag.

  5. Werkt met een bijbehorend product,dus niet zelfstandig metend

  6. Dit is dus een van de redenen dat ik in dit apparaat geloof. Dit gaat medisch op veel meer vlakken baanbrekend zijn. Zo zijn er ook mogelijkheden voor bloedwaardes en vele andere medische toepassingen.
    Natuurlijk moet je er bijbehorende sensoren voor aanschaffen. Maar dat is voor de alternatieven natuurlijk niet anders.

  7. Origineel geplaatst door Nathalie: Dit is dus een van de redenen dat ik in dit apparaat geloof. Dit gaat medisch op veel meer vlakken baanbrekend zijn. Zo zijn er ook mogelijkheden voor bloedwaardes en vele andere medische toepassingen.
    Natuurlijk moet je er bijbehorende sensoren voor aanschaffen. Maar dat is voor de alternatieven natuurlijk niet anders.

    De watch doet niks anders dan weergeven wat dat kastje op je lichaam meet, de watch zelf doet totaal niks hoor.

  8. Origineel geplaatst door miriam
    De Apple watch is een watch die ik moet hebben ook al vind ik hem lelijk. Het houdt mijn lichaamswaardes in de gaten en omdat ik dit jaar de 40 aantik vind ik dat wel van belang. Dat mijn bloedsuiker in de gaten gehouden kan worden nu is dus een groot pluspunt.

    Zolang je geen diabeet bent, heb je natuurlijk niets aan die waarde. Het is vaak beter niet continu te weten wat er zich in je lichaam afspeelt. Daar stijgt je bloeddruk van…..

  9. Om je bloedsuikerspiegel te kunnen meten, zul je een naald in je lijf (lees: meestal vinger) moeten prikken. En of je het resultaat van die prikactie nu op een horloge, een telefoon of een bloedglucosemeter afleest, is maar bijzaak. Het allereerste apparaat dat zonder invasie van het lichaam de bloedsuikerspiegel kan aflezen, moet nog geperfectioneerd worden.

    Op dit moment is het Dexcom device een apparaat dat je naast het gebruikelijke vingerprikken kunt gebruiken. Dus het vervelende meerdere keren per dag in je vinger prikken om de waarde van het moment te meten, is nog steeds niet van de baan. Dexcom is een hulpmiddel dat voor overzicht zorgt.

  10. Wordt dit kastje op je lichaam ( de sensor ) dan ook vergoed uit de zorgverzekering? De app ook? Of je iPhone of watch?

  11. @Johan de kruijf: De sensor wordt momenteel niet vergoed door zorgverzekeraars.

  12. De app op de Iwatch werkt in combinatie met sensoren en een zender. Tot op heden is een aparte ontvanger nodig om de waardes op af te lezen.(Deze ontvanger geeft meldingen bij hypo’s en hypers) Deze ontvanger kan mogelijk binnenkort vervangen worden door een Iwatch. Je hebt dus nog steeds sensoren en een Transmitter(zender) nodig. Sommige diabetes 1 patiënten komen in aanmerking voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar, dit is bespreekbaar bij je diabetesverpleegkundige. Meer informatie is te vinden op http://www.dexcom.com/nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.