Reacties voor: Modeblad vergelijkt Apple Watch met Birkenstocks: niet mooi, wel praktisch

Een modeblad vergelijkt de Apple Watch met Birkenstocks: qua design mag er nog wel iets veranderen, maar lekker praktisch is 'ie wel.

Reacties: 21 reacties

  1. Waren Birkenstock voor een paar jaar geleden niet dé slipper? Winkels konden het niet aanslepen!

  2. En een gratis watch voor mevrouw Sherman..

  3. @niels: Ik denk dat Havaianas toch wel iets populairder waren/zijn…

  4. Leuke vergelijking 🙂 Het had nog erger gekund, nl. als dat horloge met Crocs vergeleken was.

  5. @gala: Daar heb je die lelijke iPhone 5C hoesjes al voor.. 😉

  6. @gala: Die vergelijking is gereserveerd voor de Samsung watch. 🙂

  7. @A. Haas: Wordt waarschijnlijk toch weer bijna hetzelfde uiterlijk 😉

  8. Geef toe, zo’n smartwatch ziet er het grootste deel van de tijd uit als een zwart vlakje waar niets op te zien is. Dan is een klassiek horloge heel wat stijlvoller.

  9. En hoeveel krijgt mevrouw Lauren Sherman van Apple betaald om ineens positief te zijn over de Apple Watch?

    @ilse: Bikenstocks waren een paar geleden niet aan te slepen. Daar heeft Niels gelijk in. Er waren wachtlijsten bij winkels voor de slipper. Terwijl Birckenstock al tientallen jaren bestaat is het toch echt pas een paar jaar geleden populair geworden door de bekende mensen die ze droegen en de bladen. Puur zonder enige kosten.

    Of hetzelfde met de Apple Watch gaat gebeuren? Artiesten (Pharrell, Beyonce, Drake etc.) + media krijgen dik betaald om de Apple Watch te promoten. Er zijn genoeg mensen die daar gevoelig voor zijn en daarom de Apple Watch gaan kopen. Een vergelijking van Elle tussen de Apple Watch vs Birckenstocks is dan ook onterecht.

  10. ‘Apple Watch is echt iets voor nieuwsgierige mensen’

    ^^^^ Hier ben ik het eigenlijk wel mee eens. Het vat mijn inziens echt samen wat de Apple Watch op dit moment is. Niet iedereen ziet het nut van een Apple Watch, of überhaupt een smartwatch. En dat is omdat niet iedereen weet wat het is. Veel mensen die ik vraag wat hun idee is van een smartwatch, die zeggen eigenlijk gewoon dat het een kleine smartphone is bijvoorbeeld. Klopt van geen kant natuurlijk, maar het betekent ook meteen dat die mensen in elk geval voorlopig niets aan een smartwatch hebben.

    Ik heb er eentje gekocht, omdat ik zelf heel nieuwsgierig was naar wat de Apple Watch allemaal in z’n mars heeft. Ben er dik tevreden mee. Sterker nog, het heeft mijn verwachtingen overtroffen. 🙂

  11. @Jeffrey: Het gaat helemaal niet over een hype van jaren terug. Ze vergelijkt de uitstraling en praktische kant van twee verschillende producten.

  12. Nou een Birkenstock….en daar doet meneer Jonathan Ivy dan zo goed zijn best voor… 🙁 🙁 Vandaar dat Paris Hilton er (volgens mij) nog niet mee loopt. Maar inderdaad….het is niet eens zo slecht vergeleken. De Apple Watch is te lomp, te dik en te vierkant, maar ja dat laatste kan bijna niet anders als je een beetje beeldscherm wilt overhouden. Zelf vind ik het design – hoewel op details toch wel weer mooi afgewerkt en zo – vooral te ouderwets. Het lijkt teveel op de oude Seiko horloges, zoals de Messagewatch uit de jaren Negentig. Ik had het zelf mooier gevonden als Apple had gekozen voor een meer gedurfd design, zoals een armband, waardoor ook een groter en anders gevormd (gebogen) scherm mogelijk zou zijn. Nu is de Apple Watch voor veel gadget liefhebbers te ouderwets en voor liefhebbers van ‘echte’ horloges te ‘modern’.

  13. Qua uiterlijk is de Moto 360 toch echt wel een pareltje. Veel modieuzer dan de dikke vierkante Apple Watch… De Moto 360 lijkt op z’n minst niet op een gadget voor nerds, maar op een stijlvol uurwerk. Softwarematig is het dan wel vrij slecht.

  14. @Tom: Vertel eens verder dan? Waar ben je tevreden over? Welke functie is boven verwachting? Ik ben erg benieuwd. Ik ben namelijk een fanatiek Apple gebruiker/liefhebber, maar de Watch is het eerste device dat ik niet wil hebben. Duur en weinig vernieuwends. Wat dat betreft klopt de analyse van Elle. Het is een device voor Apple liefhebbers (en sporters). Maar waar de iPad/tablet inmiddels gemeengoed is geworden, zal de Watch dit nooit bereiken.

  15. @Tom: Overtroffen zelfs? Stapels iPhones hier, maar die Watch laat ik schieten. Hoop ook echt op Androidwear en de ondersteuning van iOS hierin. Want ik heb niets met ronde vormen wat apparaten betreft, maar die Moto360. Pure liefde.

    En zelfs mn tech-gehandicapte moeder weet dat een smartwatch een verlengstuk is van een telefoon en geen telefoon op zich. Dus ik snap ook niet waarom je denkt dat mensen daarom het apparaat niet kopen.

    En beschikbaarheid is waardeloos. Mensen lopen er daarom ook totaal niet warm voor. Zelfs niet in een tijd van vakantiegeld en bonussen.

  16. Ik als Apple liefhebber zie ook echt niet het fijne van de watch en vooral niet voor die prijs.

  17. @Flieps: Ik kan over mijn favoriete functionaliteiten vertellen, maar het is wel echt aan jezelf of het daadwerkelijk nuttig is enzo.

    Ik gebruik mijn Watch echt voor de meest simpele dingen, waar ik normaal de moeite niet voor zou hebben gedaan op mijn iPhone; herinneringen aanmaken, meer controle over of ik wel of niet reageer op een notificatie (op mijn iPhone zou ik geneigd zijn meteen te reageren, dat is niet zo sinds ik de Watch heb), snel reageren op meldingen (alleen jammer dat WhatsApp nog geen ondersteuning biedt voor de Apple Watch).

    Plus, ik gebruik het om meer inzicht te krijgen in mijn bewegingsactiviteit. Ik ben nooit een sporter geweest ofzo, integendeel. En het is niet zo dat de Apple Watch hier veel aan verandert, maar ik vind het wel super dat ik achievements kan verdienen door wat actiever te zijn. Dit middels de Workout-app uiteraard.

    En een bonusje: ik kan de tijd nu sneller aflezen!

    Ja sorry, die moest even 😉

    @Le0: Het klinkt misschien wat overdreven, dat de Apple Watch mijn verwachtingen heeft overtroffen, maar het is echt zo. Want voor ik hem ook maar besteld had, las ik al die reviews hierover. En veel van die reviews gaven me het idee dat het een té duur product is voor wat het allemaal te bieden heeft. Niet alleen qua functionaliteit, ook qua prestaties enzo.

    Sinds ik er zelf eentje heb kan ik alleen maar zeggen dat ze het fout hadden óf dat ze gewoon wat kritischer waren. Maar zo ben ik zelf weer niet. Ik geniet van alle mogelijkheden die de Apple Watch te bieden heeft. Waarom? Omdat ik er potverdriedubbeltjes €400 voor neer heb gepleurd. xD

    Zonder gekheid, het is gewoon een goed afgewerkt product, echt zoals alleen Apple dit kan. En nee, dit is geen fanboy-praat. Want zoals ik in het begin van dit bericht al aangaf, het is echt aan jezelf hoe je erover denkt. En voor mij is het gewoon een typisch Apple-product waar ik maar al te graag voor betaal. 🙂

  18. @Tom: amen!

  19. Heb de Apple watch pas recent in het echt gezien. Dan is hij veel mooier dan op de plaatjes. Echt een sieraad.
    En laten we verder maar denken: Iedereen zijn smaak, ik vind wat de mode produceert meestal niet écht mooi en al helemaal niet om aan te trekken. Het is allemaal een kwestie van smaak.

  20. Jonathan Ivy zal niet echt blij wezen met die vergelijking lol

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.