Reacties voor: Het houdt niet op: steeds meer apps verdwijnen van de Apple Watch

Ontwikkelaars verwijderen steeds vaker hun eigen Apple Watch-app, zoals Google Maps, Telegraaf en de Rabobank. Apple legt zelf ook steeds minder vaak de nadruk op apps. Wat is de reden dat steeds meer Apple Watch-apps verdwijnen en wat zeggen ontwikkelaars hier zelf over?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 59 reacties

  1. Maar waarom worden apps dan verwijderd? Het kost een ontwikkelaar toch niets om een bestaande app gewoon te laten bestaan, maar niet meer bij te werken?

  2. Ik vind het zo jammer dat dit gebeurt. Ik vind de Apple Watch echt fijn!

  3. persoonlijk nog niets van gemerkt, moet zeggen dat ik eigenlijk ook amper apps gebruik op mijn horloge, het gaat mij toch meer om de notificaties en de sportmogelijkheden, wel hoop ik nog steeds dat Whatsapp EINDELIJK eens met een Apple Watch app komt…

  4. Echt een beetje gaar inderdaad. Precies wat Appie zegt. Ze kunnen de oude app toch gewoon laten bestaan? Ik zie de rede niet waarom je het zou verwijderen. Hier zit vast meer achter.

  5. Als je als ontwikkelaar slechte reviews krijgt voor je app op de Apple Watch omdat mensen het te traag vinden terwijl dit aan Apple ligt en niet aan de ontwikkelaars dan snap ik dat ontwikkelaars liever geen app er voor hebben.

  6. Als bestaande APPS niet geupdate worden dan gaan ze niet meer goed werken.
    Ik heb een aantal APPs gekocht op mijn iPhone 3 die nu niet meer werken op mijn iPhone 7 Plus. Nu moet ik ze uitproberen om te kijken of ze werken.
    Met andere woorden de ontwikkelaars die hun product niet meer Up to date houden kunnen het dan beter verwijderen.

  7. Heb de Apple Watch nu een half jaar, maar ik gebruik apps bijna nooit. Gebruik hem alleen voor de tijd, notificaties, en timer via Siri.

    Dat vind ik ook prima, want dat is meer dan een gewoon horloge kan.

  8. Verbaast me niks.
    Iedere aanraking van je horloge voelt aan als gedoe.
    Als er dan niet heel snel relevant resultaat zichtbaar is haak je af.
    Boarding en bioscoop tickets op de Watch kunnen vaak niet goed gescand worden.
    Apple Pay zet ook maar niet door in Nederland.
    Blijft over:
    De tijd, notificaties, af en toe je activiteit bekijken en af en toe Siri vragen om een timer te zetten of de Hue lampen te bedienen.
    En die laatste twee vallen weg als je Amazon’s Alexa in huis hebt.

  9. Kan me nu dan eens 1 iemand uitleggen wat het voordeel is van je whatsapp bericht op je horloge te kijken ipv je iPhone.
    Of al die andere dingen zoals nieuws berichten.
    Ding is alleen maar voor de heb verder als je een goeie horloge wilt koop dan een echte maar niet 1 die je elke avond moet opladen.

  10. @Jeroen: Elke keer dat jij een notificatie krijgt op je telefoon, wil je graag kijken wat het is. Maar dit kan niet altijd, bijvoorbeeld omdat je in een meeting zit, op de fiets zit of wat dan ook. Dat kan je nu meteen zien in een oog opslag, zonder al te veel afgeleid te worden. Je filter ook alles wat je eigenlijk niet wil lezen, en dus je telefoon niet voor pakt. En daarnaast heb je er zeker veel aan als je sport.

  11. De TuneIn app mis ik echt jammer!!

  12. Is de Rabo bank ook al gestopt met zijn app. Doet het bij al tijden niet meer. Geeft aan dat er geen internet is. Ook al is dat wel zo.

  13. Zit al maanden te twijfelen of ik een Apple watch wil aanschaffen. De prijs is momenteel de reden dat ik nog geen Apple watch heb. Het is een leuk gadget om te hebben maar de Apple watch heeft voor mij geen enkele toegevoegde waarde. Hardlopen doe ik met mijn garmin watch. En dan is €470 euro veel geld! Door het verdwijnen van apps wordt de twijfel alleen maar groter.

  14. Onlangs heb ik opgemerkt dat de app Zova opeens ook geen Apple Watch- app meer heeft, terwijl dit enkele maanden geleden nog wel was.

  15. Origineel geplaatst door Rv
    Zit al maanden te twijfelen of ik een Apple watch wil aanschaffen. De prijs is momenteel de reden dat ik nog geen Apple watch heb. Het is een leuk gadget om te hebben maar de Apple watch heeft voor mij geen enkele toegevoegde waarde. Hardlopen doe ik met mijn garmin watch. En dan is €470 euro veel geld! Door het verdwijnen van apps wordt de twijfel alleen maar groter.

    Ik zou zeggen koop hem niet. Je ziet geen toegevoegde waarde. Waarom twijfel je dan nog?

    OT: Ik doe al 3 jaar met mijn Watch en ben er nog heel tevreden mee! Alleen apps van derden heb ik nooit serieus gebruikt. Alleen om te testen. Ik vind het jammer dat de Glances weg zijn, want daarmee checkte ik wel NOS en ING.

  16. @Daniel: klopt dat vind ik ook super jammer. Dat was echt fijn dat gebruikte ik ook nog wel.

  17. @Daniel: Ik denk inderdaad dat zoals Daniël opmerkt dat het gebruik van glances voor veel externe apps voordelig uitpakte. Ik mis ze in sommige apps ook.

    Het was zo eenvoudig om met glances status te checken. Na de introductie van het Dock zijn veel apps niet ge-update waardoor de functie van de app verloren is gegaan. Zo gebruikte ik Plume voor de status van de luchtkwaliteit voor het sporten na de introductie van WatchOS 2.0 nooit meer gebruikt op mijn  Watch

  18. Cosmos Rings gekocht voor €10. En het werkt niet meer na watchos en ios updates.
    Je zou denken dat een bedrijf als Square Enix en vooral voor de prijs van €10 hun app operationeel zouden houden.

    Voel een erg bittere nasmaak.

  19. @Marcel: Waarom zou je steeds constant willen kijken, dit verschilt echt heel erg per persoon.
    Ik hoef niet te kijken als ik een notificatie krijg, ik kijk wel een keer als ik zin heb na dat ding.

    Juist heerlijk niet altijd constant notificaties ook een beetje rust, voor de gene die niet zonder toestromende info/notificaties etc kunnen leven is ideaal ja.
    Maar goed voor sport dacht ik ook is handig, maar ja heb mijn telefoon ook al met runkeeper en muziek.

    Denk dat ik hem weer ga verkopen want ook vandaag weer wat, gisteren was ik hem vergeten ook.
    Ik kijk vandaag wou hem om doen o nog 10 procent nee gaat hem niet worden, dus maar weer gewoon horloge gepakt.

  20. Ik heb mijn Apple Watch sinds een half jaar na de release ervan al. Echter heb ik eerlijk gezegd nog nooit ook maar een andere App behalve de standaard serieus gebruikt. Het enige wat in de buurt komt is Buienradar en Flitsmeister. Ik zou niet weten wat ik op dat kleine schermpje zou willen hebben.

    Heb vaak genoeg gezocht naar bruikbare apps om m’n Watch nuttiger te maken, maar tot op heden tevergeefs..

    Desondanks zou ik enkel al voor de notificaties en klok kijken een Apple Watch willen.. 🙂

  21. De Tune-In radio app had ik zelf al van mijn iPhone verwijderd, want ik vond hem niet meer goed werken. Ik gebruik nu Radios. Amazon etc hoef je natuurlijk niet op je Watch, want je bestelt geen dingen vanaf je Watch lijkt me. Ik heb pas twee maanden een Apple Watch, vond het altijd te duur en te weinig functies. Doordat iCentre magazijn uitverkoop had, kon ik een eerste generatie Apple Watch krijgen voor 200 euro. Dat vond ik wel een mooi prijsje om het te proberen. Door update naar watchOS 3 werkt alles even goed snel. Alleen de RTL nieuws app duurt wat langer, maar die is dan ook érg goed en geeft mooie lange nieuwsberichten die je kunt scrollen. Lekker voor bij een saaie vergadering, op je werk of op school! De NOS zei me (na mijn kritiek op Twitter op hun rare oude app, waarmee je steeds maar één woord ziet, snel achter elkaar) dat ze met een nieuwe Apple Watch app bezig zijn. Dat werd ook tijd. Wat ook leuk is, zijn apps met mooie teksten elke dag, om over na te denken. Verder gebruik ik vooral de bewegings- en gezondheidsapps, het weer, Shazam (ideaal op de Watch), Buienalarm. Veel nieuwsapps en notificaties daarvan. Erg handig. Banksaldo ING. En telefoon, als je in de auto zit.

  22. @Andreas: Zo te zien nog wel, misschien tijdelijk weggeweest?

  23. Its a gadget no more no less. Waarom naar zo’n klein k.. schermpje kijken als je een iphone, ,7 of straks 8 hebt. Was leuk voor zolang t duurde en fun voor de Apple fan nu gewoon door met echt nuttige ontwikkelingen.

  24. Ik gebruik de apps ook bijna niet omdat ze indd traag werken. De apps die ik wel gebruik zijn de standaard apps die Apple al voorgeïnstalleerd heeft staan.
    Verder vraag ik mij af of een smartwatch wel echt aan gaat slaan in techland. De meeste mensen die een smartwatch hebben die ik ken zijn wat techies maar jan en Truus om de hoek zie ik niet zo snel zon ding aanschaffen. De meerwaarde is sowieso ver te zoeken.

    Een Smartphone veel meer geïntegreerd en niet meer weg te denken in alle lagen. Bij de smartwatch verwacht ik dit zo. Beetje hetzelfde als VR. Teveel niche

  25. Origineel geplaatst door Rv
    Zit al maanden te twijfelen of ik een Apple watch wil aanschaffen. De prijs is momenteel de reden dat ik nog geen Apple watch heb. Het is een leuk gadget om te hebben maar de Apple watch heeft voor mij geen enkele toegevoegde waarde. Hardlopen doe ik met mijn garmin watch. En dan is €470 euro veel geld! Door het verdwijnen van apps wordt de twijfel alleen maar groter.

    Ik heb in de VS de eerste versie van de AW gekocht en draag hem sindsdien elke dag. Voor hardlopen, notificaties, de tijd en het weer (met de modular weergave) vind ik het een verreiking voor mijn leven. Toch is het niet aan iedereen besteed.

  26. Origineel geplaatst door Flubert
    Ik gebruik de apps ook bijna niet omdat ze indd traag werken. De apps die ik wel gebruik zijn de standaard apps die Apple al voorgeïnstalleerd heeft staan.

    Verder vraag ik mij af of een smartwatch wel echt aan gaat slaan in techland. De meeste mensen die een smartwatch hebben die ik ken zijn wat techies maar jan en Truus om de hoek zie ik niet zo snel zon ding aanschaffen. De meerwaarde is sowieso ver te zoeken.

    Een Smartphone veel meer geïntegreerd en niet meer weg te denken in alle lagen. Bij de smartwatch verwacht ik dit niet zo. Beetje hetzelfde als VR. Teveel niche

  27. Voor mij is het belangrijk dat ik genoeg water drink. Ik gebruik de app WaterMinder (Engels :)). Die werkt echt geweldig op de Apple Watch. Super snel en wordt bij update steeds slimmer en mooier. Een goed voorbeeld dat het ook perfect kan werken! 👍🏻

  28. Er zijn ook bijna geen programmeerboeken te vinden voor WatchOS 3 (Swift 3). Als je een programmeer boek gebruikt voor WatchOS 2 dan werken de apps half of meestal niet. Er zijn iedere keer zoveel veranderingen bij nieuwe WatchOS versies dat het ook niet meer leuk is om er iets voor te programmeren. Zeker niet als je zelf iedere keer vast loopt omdat je programma niet werkt. En er is teveel verschil in commando’s tussen iOS en WatchOS.

  29. Ik gebruik dagelijks externe apps. Cheatsheet (snel belangrijke berichten dicteren, snel terug lezen, Widget Weather (mooie grafische weervoorspeller), Watch Player (podcasts maar ook muziek direct uit je Watch speaker), HeartWatch (controleerd je hartslag, geeft waarschuwingen en véél meer, Autosleep (perfect werkende en zeer mooie automatische slaap calculator), Spark (overzichtelijk email programma), Ministats (gebruik data/WiFi met overzichten en waarschuwingen), Just press record (inspreken/opnemen en snel terugluisteren van bv telefoongesprek), Flitsmeister (met een tik aanzetten, iPhone in je broek laten zitten) en meer. Wel even zoeken geweest en veel ook weer verwijderd maar ben echt blij met deze uitbreidingen die in ieder geval voor mij geen gadget zijn maar veel worden gebruikt.

  30. Origineel geplaatst door Rene
    Ik gebruik dagelijks externe apps.

    Dankjewel! Hier heb ik heel veel aan. ik ga ze allemaal uit proberen.

  31. @Rob de Slegte: Bij mij werkt de Saldo Checker gewoon naar behoren

  32. Origineel geplaatst door Marcel
    @Jeroen: Elke keer dat jij een notificatie krijgt op je telefoon, wil je graag kijken wat het is. Maar dit kan niet altijd, bijvoorbeeld omdat je in een meeting zit, op de fiets zit of wat dan ook. Dat kan je nu meteen zien in een oog opslag, zonder al te veel afgeleid te worden. Je filter ook alles wat je eigenlijk niet wil lezen, en dus je telefoon niet voor pakt. En daarnaast heb je er zeker veel aan als je sport.

    Inderdaad, en elke keer dat je een bericht ziet op je Watch wil je meestal ook antwoorden. En dan neem je uiteindelijk toch je iPhone. Want antwoorden via de Watch is zó traag. Over sporten: de hartslagmeter werkt goed wanneer je binnenshuis bent,bij normale temperatuur. Van zodra je buiten gaat lopen en het is pakweg 10 graden: vergeet die hartslagmeter maar. Valt soms half uur uit.
    Apps gebruik ik al helemaal niet, werkt voor geen meter. Misschien voor mensen die zeeën van tijd hebben?
    Voor mij is de Apple watch een dure afstandsbediening van je iPhone.

  33. De nadruk op gezondheid? De AW is wel ongeveer de t slechtste van alle smartwatches opndit gebied. De hartslagmeter is echt heel erg slecht vergeleken met bv Garmin. Onnauwkeurig en bovendien meet ie nooit tenzij je een activiteit start (en dan kan ie aan de oplader).
    Echt ongelooflijk hoe Apple zo’n slecht apparaat voor zoveel geld kan blijven verkopen

  34. De meerderheid van de AppStore zijn ook zo zinloos. Ebay? Amazon? Serieus?
    Ik gebruik m’n Apple Watch alleen voor Siri (Hue en kookwekker), de tijd, notificaties en beantwoorden van berichten (komen jullie nu eens met een Watch app, whatsapp!). Ook navigatie is handig (enkel Apple maps, Google niet eens, sukkels).

  35. Het is inderdaad matig gesteld met de Watch en de apps. De eerste maand was het wel geinig maar nu draag ik de Watch nauwelijks, zonde van het geld. Ik vindt het “blokje” niet prettig zitten, evenals het draaien aan de crown als je de watch om hebt. Samsung heeft dit toch beter voor elkaar, rond ipv vierkant en een draai-ring. Het aanbod in de app-store voor de watch veranderd ook niet, wijzerplaten ook niet. Marktplaats staat er nu ook vol mee, jammer want er kan veel meer uitgehaald worden. Watch 3 gaat dit niet ineens veranderen.

  36. @Omer: antwoord op Imessage gaat verre van traag via dicteren.

  37. @Marcel: Exact, mijn baas (hekel aan dat woord) heeft liever niet dat ik steeds op mijn telefoon zit, heb nog wel eens te maken met zeer belangrijke klanten(lees: die veel geld opbrengen), en dan snap ik heel goed dat een telefoon daar niet bij past.

    Met een horloge heb je dat veel minder aangezien je voor de bühne gewoon de tijd bekijkt.

  38. Ik begrijp dat de ervaring van sommige apps op de Apple Watch gewoon niet optimaal is en je moet de Apple Watch ook niet zien als de iPhone met een klein scherm. Echter sommige “quick” apps zoals berichten, Shazam en zelfs Instagram zijn zeker geschikt. Ik mis echter nog wel apps zoals WhatsApp. Hiervoor zie ik zeker nut als Apple Watch app.

  39. Ik zie op zich nog steeds niet het nut van zo’n Apple watch!? Behalve dan de notificaties van apps en functies als whatsapp / sms / oproepen / messenger lijkt mij het saldo checken van je rekening, nieuws lezen, Fb posts e.d. een overbodig en onzinnig iets! Sport gerelateerde functies ook nog prima maar verder.. nee niet echt. Om maar te zwijgen over de mogelijkheid om via de watch te reageren op notificaties.. 🙄. Dus op dit opzicht snap ik wel dat het langzaam terugloopt met de beschikbare watch apps van dergelijk apps als Rabo e.d.

  40. Ik maak met name veel gebruik van de Stocard app op mijn AppleWatch 0 series. Superhandig al je klantenkaarten beschikbaar op je pols

  41. Origineel geplaatst door iChris74
    Ik zie op zich nog steeds niet het nut van zo’n Apple watch!? Behalve dan de notificaties van apps en functies als whatsapp / sms / oproepen / messenger lijkt mij het saldo checken van je rekening, nieuws lezen, Fb posts e.d. een overbodig en onzinnig iets! Sport gerelateerde functies ook nog prima maar verder.. nee niet echt. Om maar te zwijgen over de mogelijkheid om via de watch te reageren op notificaties.. 🙄. Dus op dit opzicht snap ik wel dat het langzaam terugloopt met de beschikbare watch apps van dergelijk apps als Rabo e.d.

    Nou het reageren op notificaties werkt best goed met de dicteer functie.

  42. Ik heb al tijden een awatch, ik gebruik hem voor fitness, tijd, Siri, snel even een whatsapp checken als die binnen komt, en applepay (via boon). En ik had altijd al de app van Rabobank gedeinstalleerd want ik zag het nut er niet van in.

  43. Flitsmeister app voor de Apple Watch is ook al verdwenen. 😞

  44. @AnthonyG: Door hun (applewatch) app heb ik JUIST een boete gekregen, omdat dat echt voor geen ene meter werkte..

  45. Origineel geplaatst door Henk
    @AnthonyG: Door hun (applewatch) app heb ik JUIST een boete gekregen, omdat dat echt voor geen ene meter werkte..

    Correctie: je hebt een boete gekregen omdat je zeer vermoedelijk te hard hebt gereden 😉

  46. Origineel geplaatst door Henk
    @AnthonyG: Door hun (applewatch) app heb ik JUIST een boete gekregen, omdat dat echt voor geen ene meter werkte..

    Trapt FM het gaspedaal in dan?

    OT: zonde dat er apps verdwijnen. Ik wil er wel 1 maar dit is geen selling point nu…

  47. Ik denk dat menige app ontwikkelaar, beheerder, uitgever ETC gewoonweg niet weet hoe ze een interessante Apple Watch app moeten maken?

    Er zijn tal voorbeelden van apps die het wel goed doen, maar het is nog een vrij “nieuw” concept.
    Veel mensen zijn pas net begonnen of beginnen langzaam te onderzoeken of een Apple Watch app voor hun een meerwaarde heeft.

  48. Origineel geplaatst door Henk
    @AnthonyG: Door hun (applewatch) app heb ik JUIST een boete gekregen, omdat dat echt voor geen ene meter werkte..

    Ik wist niet dat Flitsmeister boetes kon voorkomen! Volgens mij lag dat aan zoiets als rijgedrag?
    Flitsmeister is zover ik weet een hulpmiddel voor bij het autorijden.

    Wil jij anders is uitleggen waar ik de optie aan kan zetten om boetes krijgen uit te zetten? Dan zet ik deze gelijk aan! 🤣

  49. Als ik mensen zo bezig hoor gebruikt haast iedereen de Apple Watch enkel voor notificaties, sport, tijd te weten of siri en gebruikt haast niemand de apps.

    Zogoed als alles van dit kan mijn Miband van 25€ ook.
    Het meet mijn slaap, harslag, stappen,… het geeft notificaties bij mails, whatsapp, facebook sms,… De horloge trilt en ik zie wie me met welk medium een bericht stuurde.
    Het is mijn wekker…

    Zolang er niet veel meer dan dan gebruikt wordt als ‘core’ dan wat jullie zeggen, dan zie ik echt niet waarom ik 20 keer meer zou uitgeven aan een Apple Watch.

    Het enige extra dat ik zou gebruiken zou siri zijn en gps, maar daarentegen staat wel dat ik het ding elke dag moet opladen, terwijl mijn miband een maand op één batterijlading meegaat.
    Voorlopig lijkt het me veel geld voor een beetje extra luxe die ik weer kwijt geraak doordat ik voortdurend in mijn hoofd zit met er voor te zorgen dat mijn batterij blijft opgeladen.
    Ik zal mijn telefoon dan voorlopig wel gebruiken voor siri of voor gps.

  50. De omschreven motivatie is een negatieve (“als we veel klachten krijgen, gaan we iets doen”)
    Als developer ben je constant bezig met updaten, bugfixes, een constante stroom van iOS en watchOS releases. De vraag rijst idd. wat de incentive is.
    Kennelijk is dit helemaal niet zo’n aantrekkelijk platform om ook nog eens te ondersteunen, totdat Apple dat een stuk interessanter gaat maken.
    Te beginnen met een goede deal met WhatsApp (Facebook)

  51. Ik denk toch dat het klopt wat ik heb gelezen (artikel/gerucht). Iets over dat Apple de nadruk nog meer wil leggen op gezondheid (sport).

    De Apple Watch voelt voor mij persoonlijk als notificatie centrum. Het eerste punt waarop ik kijk of ik mijn mobiel erbij moet of wil pakken.
    Daarnaast als bijkomend voordeel kan ik makkelijker gezonder gaan leven met alle Health functies die erin zitten.
    Even snel wat voor mij het belangrijkste is checken met de Watch door een van mijn compilaties aan te tikken, zoals het weer.
    Vergeet niet het sporten, het bijhouden van hartslag en dergelijke. Ik sport vrij veel en om die voornaamste reden heb ik de Apple Watch series 2 gekocht. (Mijn reden, je hoeft het er niet mee eens te zijn 😄)

    Wat ook al heel veel eerder werd genoemd is de veelzijdigheid van de Apple Watch, net zoals je Smartphone kan je er toch wel heel veel op doen. Niet iedereen zal alle functies gebruiken, maar dat is ook niet erg.

    Ik heb hem zelf voor het sporten aangeschaft en omdat ik een het een gaaf ding vond.
    Overigens, de eerste generatie was een leuk hebbedingetje, maar ik voelde dat er iets miste en daarom sloeg ik die over.
    Toen de Apple Watch 2 uit kwam, met heel veel nadruk op sporten en ik op dat moment vollop bezig was in de sportschool. Toen ging het helemaal kriebelen! Dat en dat ik als ITer natuurlijk graag een aantal gadgets in mijn bezit wil hebben.

    Nu is het aan de ontwikkelaars om appa te ontwikkelen die voeldoen aan de gebruikers, iedereen is uniek en iedereen wil wat anders. Ben benieuwd wat voor mooie apps er nog zullen volgen.
    Of de Apple Watch een project word zoals de iPod die langzaam aan het verdwijnen is.
    Only time will tell.

  52. Native draaiende apps zal ook heel veel schelen. Nu is het vaak veeeeeel te traag. Een -goede- Home app met zelf instelbare complicaties zou het bijvoorbeeld heel veel zinvoller maken.

    Anderzijds is het wel raar dat apps uitstappen. Het is het meest verkochte horloge dat er is… de massa is er wel.

  53. Runkeeper Apple watch ondersteuning zit er weer in bij de laatste update.

  54. De Apple watch is gewoon een flop geworden dat kunnen we nu wel zeggen toch?

  55. Verdwijnen van de Rabobank-app is wel erg slecht onderbouwd; niemand gebruikte de app omdat ‘ie flut was; je moest de app open hebben met je telefoon actief om op je horloge je saldo te bekijken.
    De enige functie die nut kon hebben deed het niet, dan is het dus niet raar dat niemand de app gebruikt.

    Kip en ei; ei is onbevrucht, dus komt er nooit een kuiken.
    Laten we dan het ei maar verwijderen…

  56. Origineel geplaatst door Loyd
    De Apple watch is gewoon een flop geworden dat kunnen we nu wel zeggen toch?

    Dude. 18 miljoen stuks verkocht en groter dan de hele Zwitserse horlogemarkt bij elkaar geteld, kan je niet echt een flop noemen. 🤨

  57. Origineel geplaatst door Henk
    @AnthonyG: Door hun (applewatch) app heb ik JUIST een boete gekregen, omdat dat echt voor geen ene meter werkte..

    Ik vond het altijd wel handig dat de Apple Watch trilde als er iets aan de hand was (obstakels/files en ja, flitsers).

  58. Runkeeper komt vandaag met een update voor de Apple Watch

  59. Gebruik Whatchup werkt perfect voor whatsapp 👍

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.