Reacties voor: Ontwikkelaars: “Apple Watch-apps moeten een stuk sneller”

De Apple Watch is bijna een jaar op de markt, maar hoe zit het nu met de Apple Watch-apps? Ontwikkelaars laten zich uit over het platform en het aanbod en ontwikkeling van apps voor Apple's smartwatch.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. De Apple watch moet dus sneller worden. Wat betekent dat het meer energie gaat gebruiken.

    Verder willen mensen de Apple watch dunner. Wat betekent kleinere accu.

    Dat wordt 3x per dag opladen 🙂

    Door taken aan iPhone over te laten gebruikt de Apple watch minder energie. 😊

  2. @Martin: De uitdaging van Apple is dus om met een kleinere batterij hetzelfde te kunnen leveren, wat best mogelijk is, doordat er best veel ontwikkeling zit in betere accus’s. Hier merk je alleen weinig van omdat de accus’s ook steeds kleiner worden, doordat het apparaat kleiner wordt.

  3. Zelf 2 apps voor de Apple Watch gemaakt maar dat ding is tergend traag. het ophalen van een simple JSON feed duurde in veel gevallen meer dan 5 seconden.

  4. Te veel applicaties op de watch starten zo traag op dat ik ze wegklik voordat ze opgestart zijn. Het resultaat is dat ik geen enkele App of ‘snelle blik’ meer open.
    De enige toegevoegde waarde ten opzichte van een horloge die overblijft is het tonen van notificaties en de slimme stappenteller.

  5. @Onno: dat is precies mijn ervaring ook. De laadtijden zijn met sommige apps zo traag dat ik uit frustratie mijn iPhone erbij pak en dus als resultaat de Apple Watch versie van de app nooit gebruik. Het is voor mij ook alleen maar de notificaties en de leuke fitness doelen waarvoor ik het gebruik (en de tijdzones), maar that’s it.

  6. En ik maar denken dat ongeacht dat Marktplaats vol staat met 2e hands versies het zo’n geweldig produkt was. Eerst de gebruikers die klagen, nu de ontwikkelaars.

  7. Externe Apps opstarten op de Apple Watch doe ik om die reden ook niet. Daar in tegen zijn er best goede apps die prima werken met de complicaties. Neem fantastical voor agenda en herinneringen, heartWatch voor het monitoren van de hartslag, ook bij het slapen. Snelle blikken gebruik ik bij spark (email) en waterMinder. Verder biedt mij de standaard functies van de Apple Watch voldoende mogelijkheden.

  8. Veel applicaties zijn nog gebaseerd op watchOS 1 en maken nog geen gebruik van de nieuwe mogelijkheden van watchOS 2. Daarnaast zijn veel apps ook “verkeerd” gemaakt waardoor ze traag zijn. Wanneer ontwikkelaars de apps goed en sneller willen maken zal het veel tijd/geld kosten om deze verbeteringen door te voeren. En aangezien er niet veel te verdienen valt zullen ze dit ook niet doen.

    De grootste fout van Apple is het uitbrengen van watchOS 1 (die eigenlijk een beta was). Wanneer ontwikkelaars meteen apps gingen maken voor watchOS 2 zouden er dus geen dubbele ontwikkelingskosten gemaakt hoeven te worden.

    Maar daarnaast is de Apple watch ook gewoon erg langzaam om de batterij te besparen (dit had volgens mij een hoogste prioriteit).

  9. @Onno: Mee eens. Ik blijf nog maar even wachten op Apple Pay. 1 van de redenen dat ik dat ding überhaupt kocht.Enige moment dat ik echt dacht, handig zo een Watch, was bij het vliegtuig boorden. Helaas doe ik dat de weinig om de prijs echt te verantwoorden.😂

  10. Buienalarm is de enige 3rd party app die ik echt gebruik waar ik watch handiger vind al de iPhone app.

    Andere apps die ik dagelijks gebruik zijn van Apple zelf. Music player en Apple Remote gebruik ik gewoon veel. Beter als iPhone apps ook.

    Desalniettemin moet Apple watch gewoon stuk sneller om nuttig te zijn. Als iemand aan mij vraagt hoe de bevalt is het antwoord “ik raad niemand aan er een te kopen, maar ik ben blij met de mijne “

  11. Apples eerste producten zoals de iPhone, iPad en Apple Watch zijn beta producten.

    Ik wacht wel op de Apple Watch 2, want het product heeft absoluut potentie. Ik kijk er naar uit.

    Het verschil van de iPad 1 naar 2 was gigantisch, dat verwacht ik ook van de Watch.

  12. Ik ben het wel eens met bovenstaande reacties. Ik gebruik de watch voor de tijd😄 en datum 😄. Vooral de notificaties zijn erg makkelijk. Maar dan hebben we het wel gehad.
    Ik gebruik geen enkele app. De bovenstaande reactie: ik zou hem niet kopen maar ben blij met de mijne onderschrijf ik volledig.

  13. Ja rapido en NIET dunner

  14. Hier zelfde ervaring als bovenstaande: merendeel 3rd party apps in praktische zin onbruikbaar door te lange laadtijden. Paar Apple apps wel handig (zoals timer via Siri). Notificaties en complicaties handig (zeker met werk-afspraken op je watchface). Ben blij met de mijne (vind dit soort dingen al leuk voordat ze echt handig zijn)… maar ik zou ze niet aanraden. Voor iPad en iPhone ligt dat helemaal anders: sinds mijn moeder er 1 heeft scheelt dat 90% minder vragen (over onbegrijpelijke meldingen etc.)…

  15. Vanaf eind juni 21 kilo kwijt, met grote dank aan de apple watch.
    Da’s wat mij betreft meer dan snel genoeg! …….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.