Reacties voor: ‘Apple Watch 7 miljoen keer verscheept’

Apple heeft 7 miljoen stuks van de Apple Watch verkocht, denkt Canalys. Daarmee zou Apple miljoenen stuks vooroplopen op concurrenten zoals Samsung en Pebble.
Lees het complete artikel → ‘Apple Watch 7 miljoen keer verscheept’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Ik ben nog elke dag blij met mijn Apple Watch. Batterij gaat twee dagen mee en er komen steeds meer leuke apps, zoals Somfy voor de Tahoma Box vorige week.

  2. @Paul: ik ben nog niet ‘om’. Droeg ook nooit een horloge (behalve in Dienst). Wat mis ik zonder smartwatch? Deze hoge aantallen kunnen ook betekenen dat Apple hiermee harder op z’n bek gaat (qua populariteit/imago) dan de concurrentie.
    De smartphone was wel iets waar ik echt op zat te wachten en daarin is Apple nog steeds ongeëvenaard (als geld geen rol speelt). Maar een smartwatch? Ik vind alle verkooppraatjes tot nu toe allerminst overtuigend. Fijn voor Apple dat ze weer een nieuwe cashcow hebben gefokt maar het lijkt mij vooralsnog een doodlopende weg.

  3. Weet iemand welke dock dat is op de foto? Bedankt

  4. Een smartwatch wordt hier pas interessant wanneer je er van die snelle ‘even vlug’ -handelingen mee kan verrichten zoals:
    – betalen
    – je auto ermee kan openen en starten
    – je notificaties krijgt bij bepaalde plekken middels ibeacons (kortingsbonnen of bepaalde acties etc.)
    – je notificaties krijgt wanneer de accu van je auto of scooter bijna leeg is
    – ik me ermee kan aamelden bij mijn fitnesscentrum, bieb, op school, ov enz.
    – je vele domotica mee kan besturen thuis
    – meer uitgebreide fitness functies
    – meer uitgebreide gezindheidstoepassingen en metingen
    -langere batterijduur
    Enz.

    Maar dingen opzoeken, chatten, mailen, bellen, youtuben (videos bekijken) etc. Dat is meer iets wat praktischer is voor op je smartphone

  5. Origineel geplaatst door louis
    Weet iemand welke dock dat is op de foto? Bedankt

    Forte van Twelve South

  6. @Ilyesien: Interessant voor jou, ik ben er nu al blij mee!

  7. @Ilyesien: Alles heeft zijn tijd nodig om te ontwikkelen. Bij de eerste iPhone hadden we ook in het begin alleen de ‘bier-app’ en de ‘scheten-app’ etc. De smartphone werd pas echt interessant (voor de massa) toen ook het bedrijfsleven apps ging aanbieden (bankieren, verzekeraars, reisapps etc.) die in het dagelijkse leven het opstarten van je pc niet meer noodzakelijk maakte. Voor de smartwatch zal dat niet anders zijn, alleen nog sneller dan bij de iPad en iPhone. Ook de industrie zal, maar wel pas als er voldoene smartwatch gebruikers zijn, gaan investeren in apps die samen werken met hun producten en diensten.

    Dus nog even geduld en dan komt jou tijd voor een smart watch ook nog wel…

  8. Voor mij is mijn  Watch niet meer weg te denken. Wat een heerlijke smartwatch. Heb ook nog nooit zo’n fijne wekker gehad. Moet elke dag 5 uur op, maar nog nooit doorheen geslapen.

  9. De watch is voor mij een mooie aanvulling op de iPhone gebruik veel de notificaties, agenda, weer en activiteiten en gebruik mijn iPhone nu veel minder en aan eind van de dag vaak nog meer dan 60% batterijduur, zeer content mee, nu vier weken in bezit.

  10. @Ilyesien: maar dat gaat nog lang duren, want welke organisatie gooit nou in 1 keer alles om zodat die 2 personen met een smartwatch wat sneller naar binnen kunnen. Het ligt niet perse aan de smartwatch zelf dat er niet veel ‘vlugge functies’ zijn, maar meer aan de bedrijven. Want die moeten heel wat veranderen. Net als auto’s ontgrendelen en accupercentages, dat ligt aan de autofabrikant of dat mogelijk is, want Apple kan niet iedereen verplichten om dit in zijn auto te maken.

  11. Origineel geplaatst door Ilyesien
    Een smartwatch wordt hier pas interessant wanneer je er van die snelle ‘even vlug’ -handelingen mee kan verrichten zoals:
    – betalen
    – je auto ermee kan openen en starten
    – je notificaties krijgt bij bepaalde plekken middels ibeacons (kortingsbonnen of bepaalde acties etc.)
    – je notificaties krijgt wanneer de accu van je auto of scooter bijna leeg is
    – ik me ermee kan aamelden bij mijn fitnesscentrum, bieb, op school, ov enz.
    – je vele domotica mee kan besturen thuis
    – meer uitgebreide fitness functies
    – meer uitgebreide gezindheidstoepassingen en metingen
    -langere batterijduur
    Enz.
    Maar dingen opzoeken, chatten, mailen, bellen, youtuben (videos bekijken) etc. Dat is meer iets wat praktischer is voor op je smartphone

    Helemaal mee eens. Vooralsnog voegt de Watch onvoldoende toe. Je kunt alles met je iPhone, maar dan minder goed. iOS door een rietje. Ben een enorme Apple fan, maar ben nog niet warm geworden van wat de Watch kan. Het blijft een ‘notificaton center’ om je pols ipv in je zak.

  12. @TVersteegt: Dat valt reuze mee. Bijvoorbeeld pinautomaten in winkels hebben al heel veel en steeds meer nfc, daar hoeven die winkels niks meer aan te doen dus.

    Ook bijvoorbeeld sportscholen en bibliotheken hebben dit steeds vaker, daar worden nu voornamelijk bandjes of stickers of wat dan ook voor gebruikt, maar in de toekomst zou dat gewoon met Apple watch kunnen.

  13. Origineel geplaatst door causaliteit
    Forte van Twelve South

    Check de Orzly Nightstand eens. Ik ben er zeer tevreden over. Gemaakt van zacht siliconenrubber en koste mij maar €9,95 (via amazon duitsland). Veel beter dan dat ding van elevationlab doordat de watch op een randje rust.

  14. Wat kan een Apple Watch op dit moment:
    – De tijd aangeven.
    – Route aangeven.
    – Bellen zolang iPhone in dezelfde netwerk zit en of dichterbij via Bluetooth.
    – Berichten ontvangen en beantwoorden.
    – Mail ontvangen en e.v.t bekijken.
    – What’s app berichten lezen.
    – Hartslag bekijken.
    – Apple Tv bedienen.
    – Itunes bedienen.
    – Weer bekijken
    – Fitness apparaat
    – Aandelen bekijken.
    – Betalingen verrichten.
    – Adenda bekijken.
    – Nieuws berichten bekijken
    , etc……

  15. Wat is het nut toch van berichten plaatsen dat de Apple Watch voor jou onvoldoende toevoegt (en dan ook nog op zo een manier plaatsen alsof dat in het algemeen van toepassing is)? Ik ga toch ook niet bij ieder apparaat/nieuwsbericht/artiest etc. waar ik niets mee heb een bericht plaatsen dat het niet voor mij is vanwege wat de reden ook moge zijn? Daar zou ik dan een dagtaak aan heb. Waarom toch altijd zo negatief? Als de Apple Watch niet jouw ding is, scroll vrolijk verder en ga iets lezen dat wél je ding is. Ik word er zo moe van hè…

  16. Heerlijk dit soort discussies. Ik ben onwijs tevreden met mijn Apple Watch. Die in eerste plaats dient als horloge. Qua prijs ligt die tussen mijn Seiko (van € 900) en TW steel (van € 600) in. Leuk om te lezen wat ie allemaal niet kan. Ik kijk wat ik er wel mee kan. Voor mij reden genoeg om hem te kopen en dragen.

  17. Heel klein beetje domotica kan al met de watch, als ik een bepaalde lichtscene wil dan verstaat siri het. Hoog gadget gehalte, tikje tegen de crown en je zegt bijvoorbeeld: “doe de lichten aan”. En dat gebeurt! (Philips Hue) Kan ook via de iphone maar via de pols is toch handiger!

  18. Ik begrijp het nut van zo’n ding niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.