Reacties voor: 5 jaar Apple Watch: designer verklapt geheimen

De Apple Watch is vijf jaar oud. Een van de ontwerpers van het eerste uur, Imran Chaudhri, heeft nu een aantal leuke feitjes onthuld. Zo liet hij een originele schets zien uit de begindagen.
Lees het complete artikel → 5 jaar Apple Watch: designer verklapt geheimen

Reacties: 9 reacties

  1. Wanneer kunnen we de Apple Watch nou echt eens stand-alone gebruiken? Ik kan met mijn nieuwste Watch nog steeds niet bij mijn files (er is geen files app) om bijvoorbeeld muziek te luisteren tijdens het hardlopen. Ik heb nog steeds mijn iPhone daarvoor nodig om bij me te dragen…

  2. Dat de Apple Watch een daverend succes is hoeft niet meer uitgelegd te worden, dat staat als een paal boven water. Wat me opvalt is dat er niet veel Apple medewerkers weten als je hem vraagt “Wat is het eerste product dat op de markt kwam na het overlijden van Steve Jobs” vaak zie je ze nadenken en komen meestal met antwoorden zoals, iPhone of iPad, maar dan zeggen ze toch nee. Kortom de meesten weten het niet. Vaak is dit een test om erachter te komen hoeveel men van Apple weet. Een leek zal precies hetzelfde gezegd hebben.

    Dat de Apple Watch vierkant is zijn we al 5 generaties aan gewend, en dat moet je ook zo houden. Het is een karakteristieke eigenschap die niet verbroken mag worden, door ineens een rond exemplaar op de markt te brengen. En voor diegene die dat jammer vinden of dat anders hadden gezien, het gaat niet gebeuren. Jammer voor hen. Want een klok hoeft op zich niet rond te zijn, kijk maar naar Cartier horloges. Het zit’m tussen de oren.

    Wat ook niet veel mensen weten is dat de Apple Watch het schoolvoorbeeld was voor latere Apple devices, denk maar aan de iPhone X uit 2017. Veel overeenkomsten zijn van de Apple Watch afgeleid. Zoals het OLED-display, het randloze scherm, en het RVS (316L Chirurgisch staal) aan de zijkant.

    Als je de Apple Watch vanaf de zijkant bekijkt en een iPhone X ernaast legt zie je overeenkomsten. De Apple Watch zat vol inspiratie-ideeën en daarmee was de iPhone X geboren. Ook de iPad Pro uit 2018 had dezelfde verwijzing, randloos scherm.

    En nu 5 jaar na dato, bekijk het Apple assortiment nu eens. En deze trein dendert nog wel even door, want de Apple Watch zal nog lang niet uit ontwikkeld zijn, en zal even succesvol zijn al van het eerste uur.

  3. @E:

    Als je een Apple Watch Series 5 hebt, kun je muziek meenemen via Apple Music, en als een een Spotify abonnement hebt kun je daaruit muziek leuksten.

    Apple Watch Series 5 is al stand alone, maar in Nederland heb je nog geen provider die de e-Sim ondersteund, die in de Apple Watch zit Ingebouwd. Die versie wordt ook niet hier geleverd.

  4. @Lemco Luehof: Kan best zijn allemaal maar ik houd het bij een echt horloge

  5. En nog steeds geen eentje aangeschaft.. sterker nog, ben meer in de markt voor een mooi echt horloge. Zou fijn zijn als Apple een Apple Bracelet zou maken met een aantal selecte functies zodat je deze kan dragen icm een echt horloge.

  6. Origineel geplaatst door E
    Wanneer kunnen we de Apple Watch nou echt eens stand-alone gebruiken? Ik kan met mijn nieuwste Watch nog steeds niet bij mijn files (er is geen files app) om bijvoorbeeld muziek te luisteren tijdens het hardlopen. Ik heb nog steeds mijn iPhone daarvoor nodig om bij me te dragen…

    Op het moment dat de 4g versie in nl is dan kan je het voor sommige activiteiten wel

  7. Leuk die Apple watch maar er gaat niks boven mijn Rolex👑

  8. En ik dacht dat vorm van Apple Watch geïnspireerd was door Susan Kare’s Watch icon binnen eerste MacOS’ 6 tot en net 9. ‘n Draaiend horloge wanneer mac aangeeft dat het aan het verwerken is. Hierboven plaatje met wat ik bedoel. Menig veertigplussers zal vaak genoeg ernaar getuurd hebben 😉

  9. @E: je kunt gewoon muziek op de Apple Watch zetten, met Bluetooth oortjes kun je er naar luisteren. Dit geldt ook voor podcasts. Als er nu eindelijk een aanbieder de 4G versie gaat ondersteunen dan kunnen we ook gaan streamen tijdens het hardlopen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.