Reacties voor: Opinie: De Apple Watch is Apple’s succesvolste product van de afgelopen 5 jaar

5 jaar geleden aangekondigd
Het is 5 jaar geleden dat de Apple Watch werd aangekondigd. Nog nooit zijn er zoveel wearables verkocht en er is maar één marktleider: Apple. Stilletjes is het Apple's succesvolste product sinds jaren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 36 reacties

  1. Helemaal eens. De Apple Watch is nog steeds mijn meest gewaardeerde Apple product. Hier wil ik echt niet meer zonder. De Apple Watch heeft mijn leven zeker positief beïnvloed.

  2. Zeker waar, alleen hoop ik dat ze het hele schermpje gaan gebruiken. Erg onlogisch om alleen maar “ronde” wijzerplaten te gebruiken terwijl je een vierkant scherm hebt….

  3. Origineel geplaatst door Ed
    Helemaal eens. De Apple Watch is nog steeds mijn meest gewaardeerde Apple product. Hier wil ik echt niet meer zonder. De Apple Watch heeft mijn leven zeker positief beïnvloed.

    Je leven positief beïnvloed.. wow.
    Wat mis ik zonder de Apple watch wat ik bij bijvoorbeeld Fitbit voor een schappelijkere prijs niet kan krijgen?

  4. Volledig mee eens, ik kijk de laatste jaren meer uit naar de applewatch dan naar de iphone. Ik kan niet meer zonder mijn watch. Verder zijn de Airpods fantastisch, de 2 topprodukten van de laatste jaren

  5. Hi Gonny,
    Niet mee eens. Ik wil mijn Garmin Fenix 5 zeker niet omruilen voor een Apple watch. Vooral met betrekking tot sport en vitale lichaamsfuncties komt Apple best nog wel veel te kort.

  6. Ik heb geen Apple Watch dus misschien kan ik er niet goed over oordelen, maar ik kan me niks, en dan ook echt totaal helemaal niks voorstellen wat een Apple Watch mij zou kunnen bieden wat ik nu niet heb. Ik ben sowieso geen horloge drager, want ik heb al een iPhone die de tijd weergeeft.

  7. Nee, maar de AirPods wel

  8. Heb sinds een half jaar een AW4 en ik zou niet meer zonder willen. Wat een verrijking.

  9. Vier keer genoemd dat de mensen hier niet meer zonder kunnen, maar niemand geeft aan waarom. Wát maakt de aw(4) nu toch zo een fantastisch apparaat waardoor je hier voor hebt gekozen en de andere merken dit niet kunnen.

    Volgens mij is de aw gewoon een mooi, maar erg duur apparaat in het rijtje van smartwatches en is de liefde er voor velen omdat zij al een i-device hebben en daardoor een beperkte visie hebben.
    Daarnaast, als je aw kapot gaat is hij bijna niet te repareren (scherm) en ben je een vermogen kwijt om het te repareren. Toch echt wel dingen die mijn enthousiasme remmen.

  10. Sinds maart dit jaar ben ik overgestapt van mijn serie 0 naar een serie 4. De ervaring van mijn serie 0 was dat het horloge nog prima dienst deed. Alleen was het na 4 jaar heel wat beschadigd. Dus ben ik in Duitsland een RVS model gaan kopen. En hoop ik nu dat de Duitse versie in Nederland gaat werken als t-mobile uit gaat komen met een eSIM voor de AW4.

  11. Sind twee maanden in het bezit van de Apple Watch 4 daarvoor Apple Watch 0 is een giga vooruitgang erg content mee😎

  12. Ik zou zeggen de airpods.. knap in elkaar gezet en een ziet er goed uit.. de functies van de a. watch zijn zeer beperkt.

  13. Ik heb nu sinds een jaar een Apple Watch 3 serie. Ik ben er heel tevreden over. Inderdaad het design is heel mooi. Het beeld is heel mooi. Fijn hoe je verschillende sporten of bewegingsactiviteiten kunt monitoren. Ik ben er meer door gaan bewegen omdat je die ‘ringen’ toch graag vol wilt krijgen om complimenten van je AW 😉
    Ik heb eerder een Fitbit Charge 3 gehad. Was ik overigens ook heel tevreden over. Maar omdat ik het design en het aansluiten op mijn iPhone erg prettig vind, de AW gekozen. Ik wil binnenkort de nieuwe gaan aanschaffen en dan het grotere model. Het grootste minpunt vind ik de batterij. Die moet ik dagelijks opladen, de fitbit ging bijna 6 dagen mee.
    Ook de slaapregistratie bij de Fitbit vond ik prettig. Dat zou alleen al vanwege de korte batterij duur bij de AW niet mogelijk zijn met de huidige generaties. Maar toch ben ik helemaal om en laaiend enthousiast over de AW. En misschien idd ook een beetje een Apple fangirl ding.

  14. Ik denk dat de mensen die geen Apple Watch bezitten, of een andere watch hebben te vaak een reactie vanuit emotie of onbegrip plaatsen. Het is moeilijk om te begrijpen of accepteren waarom iets voor een ander wel nuttig of leuk is wanneer je er zelf misschien minder om geeft.

    Als je het dan ook objectief bekijkt kan je denk ik tot geen andere conclusie komen dan dat de Apple Watch, wat betreft smartwatches, alleen aan te top staat. Het feit dat het zo goed verkoopt zegt ook wel dat men de AW draagt. Of je er nou zelf wat mee hebt of niet.

    De vraag is ook of het APPLE’s meest succesvolle product is van de afgelopen 5 jaar. Niet of het de beste smartwatch is of beste product in het algemeen. En op die vraag is het antwoord denk ik “waarschijnlijk wel”.

    Voor mij persoonlijk is het tussen de Apple Watch en dr AirPods 😃

  15. Heb alles wel van Apple, behalve de watch. Ik vind hem niet mooi. Rechthoekig aan mijn pols is niks voor mij.

  16. Origineel geplaatst door Joost
    Vier keer genoemd dat de mensen hier niet meer zonder kunnen, maar niemand geeft aan waarom. Wát maakt de aw(4) nu toch zo een fantastisch apparaat waardoor je hier voor hebt gekozen en de andere merken dit niet kunnen.

    Volgens mij is de aw gewoon een mooi, maar erg duur apparaat in het rijtje van smartwatches en is de liefde er voor velen omdat zij al een i-device hebben en daardoor een beperkte visie hebben.

    Daarnaast, als je aw kapot gaat is hij bijna niet te repareren (scherm) en ben je een vermogen kwijt om het te repareren. Toch echt wel dingen die mijn enthousiasme remmen.

    Hi Joost,

    Onmisbaar is wel een heel groot woord en er zijn veel horloges die ook het zelfde kunnen als de aw.
    En op sommige vlakken zal de aw beter zijn dan de rest en visa versa.

    Wat ik persoonlijk fijn vind aan de aw is dat hij voor sporten erg fijn is en het ook niet gelijk uitziet als een puur sport horloge zoals bijv Garmin.

    Naast het sporten geeft de aw mij veel rust door de notificaties.
    Ben van nature erg nieuwsgierig en voelde hem in Mn zak trillen tijdens meetings en werd vaak onrustig. Nu zie ik de notificaties en denk ohh melding van nu.nl niet boeiend.

    Maar dat kan je ook met een andere smartwatch voor elkaar krijgen natuurlijk.
    Verder heb ik ook alles van Apple dus ja in het eco systeem is het wel lekker makkelijk( zoals Mac unlocken met de watch en binnenkort met pay)

  17. @Ronald: Wat is er nou handiger; even je pols opheffen of je iPhone uit je broekzak pielen om de tijd te checken?

  18. Origineel geplaatst door Ronald
    Ik heb geen Apple Watch dus misschien kan ik er niet goed over oordelen, maar ik kan me niks, en dan ook echt totaal helemaal niks voorstellen wat een Apple Watch mij zou kunnen bieden wat ik nu niet heb. Ik ben sowieso geen horloge drager, want ik heb al een iPhone die de tijd weergeeft.

    Precies deze 2 eigenschappen had ik ook, voordat ik toch overstag ging voor de Apple Watch 2. En nu …. ik heb hem elke dag om! Met sporten/muziek met airpods, op mijn werk voor de agenda reminders en berichten en Apple Pay! Betalen doe ik alleen nog maar met Apple Pay via de Apple watch! Zo geweldig! En niet te vergeten tijdens het autorijden voel je wanneer je een verandering van richting op je navigatie krijgt. Niet meer telkens kijken naar het scherm van de navigatie, alleen als je een trilling voelt. Super!

  19. @Joost: Voor mij de absolute nummer 1, val detectie. Mijn bejaarde moeder is slecht ter been. Meerdere keren besproken wat er gebeurt als ze zou vallen en niet bij de telefoon kan. Ze wilde absoluut geen alarmknop om haar nek dragen (haar woorden). Heel fijn dus dat ze al een iPhone had en een AW4 met valdetectie daar perfect op aan sluit. Mocht er nu iets zijn kan ze ons altijd bellen ook zonder de telefoon binnen bereik te houden. Mocht ze zelf niet kunnen bellen krijgen wij allemaal een bericht (ingestelde familieleden in SOS contacten) en worden de hulpdiensten automatisch ingeschakeld. Een hele geruststelling. De bestaande alarmsystemen en wearables voor bejaarde mensen zitten ook vaak gekoppeld aan een abonnement dus het geld van de Apple watch is binnen 2 jaar makkelijk terugverdient. Ik zeg trouwens niet dat die bestaande systemen niet goed zijn maar ik ken een aantal mensen die het hebben aangeschaft maar het uiteindelijk sporadisch daadwerkelijk dragen. Aan de andere kant is het niet voor iedere bejaarde persoon haalbaar om een iPhone en AW aan te schaffen qua prijs en dat is natuurlijk erg jammer. Zelf heb ik hem ook en ben er erg blij mee.

  20. @Ronald: Ik denk er net zo over

  21. @DD: Ik kan mij het meeste in jouw antwoord vinden. Je bent objectief over de AW en de rest.
    Ik snap dat je eerder naar een Apple watch kijkt als je alles Apple hebt. Ik heb zelf ook het meeste Apple, maar sta toch erg kritisch tegenover het aanbod van Apple en de prijs die daar tegenover staat. De meeste reacties hier zie ik ook alleen een statement maken over het heilige Apple, zonder echt aan te geven waarom dit zo is.

    Ik zie (net als vele) weinig veranderingen en echte vernieuwingen de laatste jaren van Apple komen (MacBook, iPhone, iPad ) anders dan een nieuw cameraatje en sneller processortje. Hoewel dit in het PC tijdperk ook gebeurde daalde daar daar de prijs wel elke keer (waar je eerst 1000den euro’s voor een PC betaalde, heb je nu voor enkele 100den een topmodel.)
    Ik verbaas mij een beetje dat wat Apple ook aanbiedt en welke absurde prijs zij er voor vragen, het altijd geaccepteerd wordt. Aan het begin wordt tekstueel wat geklaagd, maar maanden later staat dat ook product X van Apple weer alle records heeft gebroken.

    Iemand schrijft hierboven dat het mensen die geen AW hebben een reactie uit emotie neerzetten, maar vervolgens mij zie ik weinig technische onderbouwing waarom het product superieur is. Dat de verkoopcijfers het hoogste zijn wil nog niet zeggen dat de kopers de beste koop of het beste product kopen.

  22. De lol van AW zit in allemaal kleine dingen waar je ook je telefoon voor tevoorschijn zou kunnen halen maar wat dan dus niet hoeft. Je zou het niet verwachten maar bent bij elkaar minder met schermpjes en elektronica bezig. Minder afleiding.

  23. de watch is zeker een topproduct! al vind ik dat apple de stalen versies voor een paar tientjes extra zou mogen verkopen, nu de kwaliteit-horloge-poging toch mislukt is.

  24. Heb een series 2 maar ik ben er niet helemaal gek mee zoals hier boven beschreven. Ik aanbid het niet als een God. Leuk accessoire niet wereld veranderend.

  25. @DD: ik herken geluidjes, vele apps hebben eigen geluid dan weet ik ook welke app het is

  26. Ik vind dat gestelde succes overdreven. Zeker, Apple blijkt marktleider in smartwatches – maar wat de dragers ermee doen?
    Afgaande op de engelstalige fora gebruiken Amerikanen de Watch vooral bij het joggen, en dan liefst die waarmee je kunt bellen (opdat ze hun “zware” iPhone thuis kunnen laten). Anderen willen patsen met een “armband”, zonder dat ze lijken te weten wat ze ermee zouden kunnen.
    Maar goed, het is (in bescheidener aantallen dan de iPhone) een verkoopsucces.

    Zelf heb ik een Apple Watch bij elk van mijn beide iPhones en een Wear OS watch bij elk van mijn beide Android smartphones (en een oudere Android Wear watch bij een Android tablet). Ik zie ze als in- en uitvoerhulpmiddelen, en draag ze niet standaard.

  27. Origineel geplaatst door Leo
    @DD: ik herken geluidjes, vele apps hebben eigen geluid dan weet ik ook welke app het is

    Tja als ik het geluid aan zou hebben dan word ik ook gek😂
    En in meetings moet ook je geluid wel uit staan

  28. Heel lang gezegd dat ik geen AW nodig heb. Nu een maand geleden een AW4 cadeau gekregen. En nu zeg ik, waarom heb ik dit niet eerder gekocht.

  29. De Apple Watch is typisch zo’n apparaat als: ‘zolang je hem niet hebt, mis je hem niet’ … totdat je hem gedragen hebt, dan kan je niet meer zonder.

    tijdens mijn laatste reis naar de VS een AW4 gekocht (kwam van series 0). Het blijft een heerlijk klokje!

  30. Eens! En het belang van de Watch kan alleen maar toenemen als er verdere belangrijke functies aan worden toegevoegd voor gezondheid, sport en lifestyle.
    Mensen die andere ‘smartwatches’ beter vinden, hebben waarschijnlijk nooit een Apple Watch uitgeprobeerd. In andere smartwatches zitten veel minder functies – vaak alleen gericht op fitness, terwijl de Apple Watch zoveel meer biedt. Het design vond ik eerst wat saai, maar ik ben eraan gewend en het blijft altijd mooier dan alle anderen, naar míjn mening!

    Goede tweede als ‘meest succesvolle gadget’ vind ik wel de AirPods. Echt een vondst.

  31. Heb nu 3 jaar een AW1 en zit met smart te wachten op de nieuwe 5. Als het verschil ten opzichte van de 4 klein is ga ik de 4 halen maar anders de 5. Ik heb hem letterlijk elke dag om en haal er veel plezier uit. Snelle makkelijke notificaties, bijhouden van je dagelijkse doelen. Je staat indirect toch elk uur even een minuutje op om je doelen te halen. Tijdens het sporten blijft het ook een fijn apparaatje.

  32. @Joost: Fatsoenlijke integratie met HealthKit …

  33. Origineel geplaatst door Jeroen
    @Joost: Fatsoenlijke integratie met HealthKit …

    Ik neem aan dat een Fitbit of Garmin geen integratie heeft omdat het geen Apple is. Zij hebben een eigen app en eigen statistieken. Wat biedt Apple meer? Ik zie alleen dat zij geen slaappatroondetectie hebben, terwijl je hartslag toch bekeken wordt en andere merken dit al jaren doen.

    Wederom reacties hierboven lovend over de AW, maar waarom dat voor hen zo super is zie ik niet.
    Berichtjes ontvangen kan via andere merken ook, HealthKit dingen zijn andere veel beter in dan Apple, de prijzen zijn lager, de batterijduur is langer, als je het topmodel koopt, wat goedkopere is dan Apple heb je wel krasvaste kast en betere band.

  34. Kan mijn watch ook niet meer missen maar zou toch graag zien dat we wat meer toegang krijgen zodat se zelf watchfaces zouden kunnen maken.

  35. Oneens. Vind mijn AirPods een betere aankoop dan Mn Apple watch.

  36. @DD: ok ik zit niet heel vaak in meetings dus dat speelt voor mij niet zo zeer.
    Nu Apple de prijs flink heeft laten zakken denk ik wel over de 3 serie na, alleen het dagelijks laden lijkt me niks , weer net als vroeger toen ik dagelijks opwond, mijn eerste horloge toen ik 11 was.
    Maar mogelijk ontdek je mogelijkheden die ik nu gewoon niet weet.
    Kun je als man de kleine versie wel kopen? Ik heb kleine pols namelijk , of is die meer voor dames bedoeld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.