apple-watch-modellen

Gerucht: Apple Watch krijgt 4GB en 8GB opslagruimte

Een analist voorspelt dat de Apple Watch 4GB en 8GB opslagruimte krijgt, afhankelijk van het model. Ook zit er 512MB werkgeheugen in.

apple-watch-modellenTechnisch gezien hebben we over de Apple Watch nog niet eens zoveel informatie gekregen van Apple. We weten dat ze van aluminium, staal en goud worden gemaakt en dat er verschillende horlogebandjes te krijgen zijn, maar over het werkgeheugen en de opslagcapaciteit is nog niets gezegd. Analist Timothy Arcuri van investeringsfirma Cowen & Company heeft echter gesprekken gevoerd met componentmakers en denkt wel wat informatie boven tafel te hebben gekregen.

Lees ook: Dossier Apple Watch

Arcuri spreekt over 512MB RAM, gemaakt door Samsung, Hynix en Micron. Het instapmodel krijgt 4GB opslagruimte en daarnaast komt er een duurdere versie met meer opslag, namelijk 8GB. In de Apple Watch zou verder een draadloze chip zitten, die vergelijkbaar is met die in de iPhone 5s, namelijk een Broadcom BCM43342. Daarnaast NFC-chips van NXP en AMS, een draadloze oplader van Integrated Device Technology, energiebeheercircuits van Maxim Integrated Products en Dialog Semiconductor, een MEMS-sensor van Invensense en een microcontroller van STMicroelectronics.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2014, 18:53
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.