Reacties voor: Apple Watch na 4 jaar: nuttig en nog lang niet uitontwikkeld

Het is vier jaar geleden dat de Apple Watch verscheen. Vanaf dag één heb ik Apple's horloge gedragen en heb sindsdien geen betere alternatieven langs zien komen. Dit is voor mij de eerste wearable die ik ben blijven dragen en die niet in de kast is terechtgekomen. En het mooie is: er komt nog genoeg spannends aan.

Reacties: 32 reacties

  1. Ik red het nog steeds zonder

  2. @@rno: Ik kan ook prima zonder maar vind toch vrij handig, net zoals net heb ik rondje hardgelopen toch wel handig.
    Veel handiger dan een telefoon ofzo bij je te hebben.

  3. Origineel geplaatst door @rno
    Ik red het nog steeds zonder

    Maar heb je hem wel eens gehad? Ik heb gemerkt dat met veel apple producten het volgende waar is. Ik ben benieuwd of andere reageerders mij hierin ook voelen.

    De waarde van Apple producten komt vaak pas naar boven na het aanschaffen van het apparaat.

    Zo dacht ik nooit een ipad nodig te hebben. Na het aanschaffen van de ipad pro 12’9 met de filosofie van hierboven bleek ik na 2 weken hem niet meer terug te willen brengen. Want dat was mn regel. Als je hem na twee weken niet genoeg gebruikt breng je dat apparaat terug.
    Ik gebruik hem dagelijks. Ook voor mn werk. Ook als second screen van mn macbook.. ben helemaal verliefd.

    Zelfde met mn watch! Eerst twijfelde ik enorm.. toch die eerste gehaald. Nu ben ik wel een heftige siri gebruiker.. waardoor siri op mn pols al aantrekkelijk klonk. Sinds die eerste nooit meer af gehad. Een dag zonder voelt naakt.

    Zelfde met airpods.. normaal had ik nooit oortjes bij me. Altijd zoeken naar die dingen. Nu? Ze zitten standaard in mn zak sinds ik ze gekocht heb.

    Over iphone maar niet te spreken haha!

  4. Origineel geplaatst door @rno
    Ik red het nog steeds zonder

    Iedereen kan het wel zonder redden denk ik, maar als je er eenmaal 1 hebt wil je niet meer zonder (ik niet in elk geval). Ik ging van de 1 naar de 2 en heb nu de 4. Elke dag m’n ringen volmaken is een leuke uitdaging, even die herinnering om te gaan staan is fijn, het feit dat ik in een meeting kan zien wie me belt en daar haast ongemerkt op kan reageren is ideaal! Geheel eens met die mooi geschreven stuk, ik kijk ook rijkhalzend uit naar WatchOS 6

  5. Vanaf dag 1 al een AppleWatch… je kunt zeker zonder maar als ik hem niet om heb (door schade eens een paar weken) dan merk je eigenlijk hoe vaak je het gebruikt. Moest in eens mijn geluid weer aan op mijn telefoon bijvoorbeeld.

    Afgelopen december overgestapt van een serie 0 naar een  Watch Serie 4 en gebruik hem steeds meer. Ik kijk daarom ook rijkhalzend uit naar WatchOS 6. Heb het ieder jaar beter zien worden! Ben dus heel benieuwd!

  6. Bij mij ligt ie nu 1,5 jaar al aan de lader (series 2) en draag toch weer mijn TAG…

  7. Heb nog de series 0. Ik gebruik het echt alleen maar als klok en notificatie apparaat. De nieuwere watches zijn in de basis wat sneller, maar apps gebruiken op de apple watch voelt voor mij als surrogaat, zeker met iohone binnen handbereik. Pas wanneer de watch te gebruiken is zonder iphone ga ik mogelijk upgraden. Dit voelt nu een beetje als apple pay op je telefoon terwijl je portemonnee in je kontzak zit.

  8. Vind de iphone duur genoeg begin niet aan een nieuw product(verslaving😄) van Apple.

  9. @Michiel: Me portemonnee zit niet in mijn kontzak, dat zit een beetje hard met zo pasjes portomonee 😋

  10. Nu nog een betere batterij. Tot die tijd houd ik het bij mijn hybrid van Fossil. Dar hoef ik slechts één maal per 6 maanden een nieuw batterijtje in doen.

  11. Origineel geplaatst door Michiel
    Heb nog de series 0. Ik gebruik het echt alleen maar als klok en notificatie apparaat. De nieuwere watches zijn in de basis wat sneller, maar apps gebruiken op de apple watch voelt voor mij als surrogaat, zeker met iohone binnen handbereik. Pas wanneer de watch te gebruiken is zonder iphone ga ik mogelijk upgraden. Dit voelt nu een beetje als apple pay op je telefoon terwijl je portemonnee in je kontzak zit.

    De Apple watch 4 werkt weldegelijk zonder telefoon in de buurt. Maar wat nu bijvoorbeeld al kan is bijvoorbeeld je iPhone en portemonee op je hotelkamer laten liggen en beneden aan de bar bij het zwembad met je Apple watch betalen via Apple pay. Erg gemakkelijk!

  12. Leuk stuk, helemaal mee eens! Ik ben ook van 0-1-4 gegaan en het bijzondere is dat m’n watch na al die jaren nog steeds als m’n favoriete ‘nieuwe’ gadget aanvoelt. Zeker ook nu met Apple Pay via Bunq. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat het minder modisch wordt allemaal. Ik ben speciaal naar Duitsland gereden om een stainless steel Series 4 te kopen, die is echt een stuk stijlvoller en staat goed bij een mooi pak. Mooie leren bandjes zijn alleen nog op ebay te vinden.

  13. Mij bevalt de Garmin vivofit 2 heel goed, ruim twee jaar op 1 stel batterijen gewerkt zonder opladen ed.
    Dat is het grootste nadeel vd meeste wearables batterijen opladen, moet je voor een horloge niet willen.

  14. Nog steeds een serie 0 hier….vanaf het begin.
    Een weekje m’n Omega automaat om gehad (vakantie) maar mistte de  ⌚ toch heel erg…
    Jammer dat er geen updates meer komen

  15. Mooi sing. Alleen jammer dat het een waardeloos sportapparaat is. Apple geeft er hoognover op. Maar als je 30
    Minuten gaat hardlopen dan raakt de hartslagmeter helemaal van slag.

  16. Omdat de Apple Watch 4 best wel duur is.
    Zoek ik eigenlijk steeds naar nieuwe toepassingen, zodat ik die prijs kan verantwoorden.
    Ik gebruik hem nu eigenlijk het meest om de volume van mijn Airpods te veranderen en om af en toe te kijken hoe laat het is.

  17. Vanavond per ongeluk mijn pasjes thuis laten liggen toen ik ging tanken in Duitsland. Gelukkig kon ik contactloos betalen met Apple Pay. Snel even wat extra geld op mijn Bunq rekening gezet en probleem opgelost. Helemaal blij mee 🙂

  18. Origineel geplaatst door Frederik
    Mooi sing. Alleen jammer dat het een waardeloos sportapparaat is. Apple geeft er hoognover op. Maar als je 30

    Minuten gaat hardlopen dan raakt de hartslagmeter helemaal van slag.

    Heb je nog garantie. Dit is niet normaal en herken ik ook niet.

  19. Zolang er geen ronde versie komt, hoeft het voor mij niet.

  20. Heb de eerste AW versie en hij ligt nu in een la. Best zonde….een horloge van bijna €500 ligt op zn laatste rustplaats. Om weer volop mee te doen mag ik van Tim een nieuwe versie kopen die ooit zn voorganger dan weer gaat vergezellen.
    Beide dan met een verwaarloosbare restwaarde.
    Wil ik steeds weer in eenzelfde horloge investeren?
    Eens in dezelfde tijd mn portemonnee trekken om mn AW contract te verlengen?
    Want zo voelt het!
    Hoe handig en goed de AW ook is, het antwoord is nee!! Ik stap er bewust uit!
    Ik heb nu weer een analoog merk horloge om. Geen gadget maar een oerdegelijk en stijlvol klokje uit 1970. 48 jaar oud en tikt vrolijk door zonder ooit een oplader te hebben gezien. Dat er geen apps op zitten is ook heerlijk rustig!

  21. Origineel geplaatst door Patrik
    Zolang er geen ronde versie komt, hoeft het voor mij niet.

    Zo dacht ik in het begin ook. Maar je raakt er aan gewent dat de Apple watch 4 niet helemaal rond is.
    De watch 4 serie is al iets ronder dan de watch 3 serie.

  22. Mijn ervaringen: Ik ben pas ingestapt bij de Series 3, en draag ‘m elke dag. Ondanks dat ik bijna tien jaar geen horloge meer had gedragen was ik vanaf het begin verkocht. Voor mij de belangrijkste voordelen: handige notificaties, agenda reminders, sport en bewegingsregistratie, bedienen van mijn Philips Hue verlichting in huis, vooral met Siri, instellen van timers voor koken en de was, en meest gebruikt de bediening van het muziek/podcast geluid op mijn iPhone. Beperkte nadelen zijn: elke dag opladen (batterij gaat net niet 2 dagen mee), scherm krast wel snel (heb de zwarte aluminium versie).

  23. @JustinK: Helemaal mee eens hier precies het zelfde met alle producten zelfs Apple tv 4 is fantastisch.!

  24. Toen de series 2 uitkwam direct gekocht. Binnen een maand weer verkocht. Toen bij de series 3 nog een keer gekocht, en wederom binnen een maand weer verkocht.
    Wat mij stoorde was de reactietijd waarmee het scherm oplicht. Dat is net te traag, normaal draag ik een analoog horloge en kijk daar een split-seconde naar en zie de tijd. De Apple Watch duurde net te langzaam om beeld te geven (mijn mening).
    Ook leek het raise to watch idee niet altijd te werken, waardoor ik zo nu en dan liep te schudden met mijn pols om de tijd te zien.
    Wellicht heeft de series 5 een snellere reactietijd. Dan zou ik hem zeker nog eens proberen.

  25. Sinds augustus draag ik de Apple Watch 3. Daarvoor had ik 3,5 jaar een Garmin Fenix 3.
    Als smartwatch is de Apple Watch een stuk beter/mooier dan de Garmin.
    Maar als sporthorloge daarentegen komt de Apple Watch echt tekort. En dan met name de “native” workout en Nike (NRC) apps. Om iets simpels als cadans te zien of intervallen bij te houden heb je al een andere app nodig (bijvoorbeeld iSmoothRun). Ook ontbreken nog veel andere sportactiviteiten zoals bijvoorbeeld in mijn geval zeilen, windsurfen en SUP-pen. Iets dat met de Garmin Fenix heel goed kon worden bijgehouden. Zelf met slagritme tijdens het SUP-pen.

  26. @Mark: probeer dan de serie 4. Die is super snel

  27. Origineel geplaatst door Jeroen
    Sinds augustus draag ik de Apple Watch 3. Daarvoor had ik 3,5 jaar een Garmin Fenix 3.
    Als smartwatch is de Apple Watch een stuk beter/mooier dan de Garmin.
    Maar als sporthorloge daarentegen komt de Apple Watch echt tekort. En dan met name de “native” workout en Nike (NRC) apps. Om iets simpels als cadans te zien of intervallen bij te houden heb je al een andere app nodig (bijvoorbeeld iSmoothRun). Ook ontbreken nog veel andere sportactiviteiten zoals bijvoorbeeld in mijn geval zeilen, windsurfen en SUP-pen. Iets dat met de Garmin Fenix heel goed kon worden bijgehouden. Zelf met slagritme tijdens het SUP-pen.

    DIt heb ik dus ook. Ik loop veel hard maar wil wel cadans kunnen blijven zien tijdens lopen niemand zit te wachten op blessures. Twijfel hierdoor nog steeds om een apple watch te kopen.

  28. Origineel geplaatst door Demi
    Bij mij ligt ie nu 1,5 jaar al aan de lader (series 2) en draag toch weer mijn TAG…

    Kan ik best geloven zelf ook een TAG drager. Een applewatch lijkt uiterlijk teveel op een kinderhorloge…

  29. Kijk ieder zijn ding. Ik vind hem uiterlijk op niks trekken.
    Dus modeaccessoir is dus een lachertje, maar als je genoeg betaald wil iedereen het wel promoten

    Ze zijn marktleider maar ook dat moet je met een korreltje zout nemen voorbede iphone is er amper een alternatief, voor Android is er immens veel keuze. Dus mensen kiezen voor de match die ze mooi vinden of dienaar hun functionaliteit voldoet. Tevens komt Fossil niet voor in de markt statiestiek terwijl je zelf aanhaalt dat ze tevens de watches maken voor heel wat modehuizen. Dus resultaat is logisch.

  30. Heb Apple Watch 3 nu ruim een jaar. Deel van m’n leven geworden. Weet nu al dat als het nodig is ik de 4 neem met net nog iets extra’s. En dan benut ik nog niet eens alle mogelijkheden die er nu inzitten…
    Dezelfde voordelen als bij @dafo, met zelfs het wel halen van twee dagen zonder opladen. Maar dat hangt uiteraard af van de intensiteit waarmee je hem gebruikt. En aangezien hij toch elke avond naast de iPhone op de Belkin lader komt is ie nooit leeg.
    Enige nadeel is wel dat de bluetooth verbinding de iPhone helemaal leegtrekt. Dat was voorheen zonder Apple Watch niet het geval.
    Overigens: vanaf dag één gebruik ik al de bands van Juukdesign.com. Geeft m.i. net even een beetje meer “classy” look en passen perfect bij de Apple Watch. De moeite waard om er eens een kijkje te nemen. Kost wel wat meer, maar dan heb je… enz.

  31. In het begin toen de Apple Watch Series 0/1 uit was, was ik behoorlijk sceptisch over Apple nieuwe devies. Wat vooral door me heen ging was wat de meerwaarde is ten opzichte van de iPhone. Er ontbrak een essentiële functies zoals GPS, water resistent en wat hier ook in voorbij kwam, dat het eerst een veredelde notificatie producent dan dat het iets toevoegde. Ik kom regelmatig buurten bij een Amac, en de demo die ze daar hadden speelde ik weleens meer, om te zien of het echt wat was…..

    Op een gegeven moment had ik een nare droom gehad, wat zoveel impact op me heeft gemaakt, dat ik de knoop radicaal heb doorgehakt om een Apple Watch aan te gaan schaffen. De reden is dat er functies op zitten die medischgerelateerd zijn. Zoals de SOS functie, maar ook om berijdbaar te blijven waar ik ook ben. Het zij onderweg, maar ook in de sportschool, wat een iPhone nogal een belemmering kan zijn als je aan het trainen bent. De overige functies zoals sport en notificatie van de Apple Watch ben ik steeds meer gaan waarderen, ondanks er op bepaalde vlakken andere wearbles beter in zijn. De Apple Watch is ook erg geschikt als gym buddy, dus ook m’n training schema kan ik mooi op de Apple Watch afwerken. De Apple Watch heb ik bijna twee jaar, en wat ik gedroomd heb is ook uitgekomen. Want toen ik de Apple Watch ging aanschaffen, Dacht ik van ook dat ik altijd bereikbaar waar dan ook, en mocht me iets overkomen, dan weten hulpdiensten gelijk waar ik ben. Apple Watch is een soort electronisch vangnet, ook voor ouderen met lichamelijke klachten. Een Apple Watch is borg voor veel dingen, maar geeft geen garantie dat er niets kan gebeuren, maar meld je wel als er iets niet klopt zodat je tijd hebt om in actie te komen. Als je in the middle of nowhere zit kunnen de hulpdiensten zien waar je bent. Tot op heden ben ik zeer tevreden met de Apple Watch.

  32. Origineel geplaatst door @rno
    Ik red het nog steeds zonder

    Dat begrijp ik niet. Moet je de caissières eens zien kijken als jij met je Apple watch betaalt. Dat is geen reden voor jou?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.