Reacties voor: Dit kunnen we verwachten van de Apple Watch Series 3

De Apple Watch 3 belooft meer algemene gezondheidsfuncties, meer samenwerking met externe accessoires en sensoren. Heeft het zin om erop te wachten? We zetten de verwachtingen rondom de Apple Watch 3 voor je op een rijtje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Dus Micro-LED is het enige wat jullie als vernieuwing expliciet voor de Apple Watch Series 3 verwachten?
    Dat lijkt mij een mager koopadvies. Apple zal toch wel iets beters moeten en willen doen om huidige gebruikers over te halen.
    Ik zou me niet aan voorspellingen durven wagen maar ik verwacht dat er nog wel een konijn in die hoge hoed zit.

  2. Het wachten is het altijd waard.

    Als je series 2 wil, de prijs zal vast dalen(al dan niet bij andere partijen) als series 3 uitkomt.
    Als je het geduld nog even kan opbrengen om 3 maanden te wachten.

    Series 3, je moet wachten 🙂

  3. Lekker dan, vorige week een series 2 aangeschaft..

  4. Origineel geplaatst door Michel
    Lekker dan, vorige week een series 2 aangeschaft..

    Tja je had kunnen verwachten dat in het najaar een nieuwe kwam. Who is to blame?

  5. @Michel: 2 weken bedenktijd, zoek dat is uit waarschijnlijk mag je hem nog terugbrengen.

  6. Echt mainstream geruchten zijn er niet itt bijv de iPhones. Je zou denken dat ze een jaartje overslaan omdat de concurrentie ook niets meer weet te verzinnen.

    Of ze pompen de specs iets op en de form factor hetzelfde. De accessoiremarkt is booming momenteel.

  7. Origineel geplaatst door Jafo
    Dus Micro-LED is het enige wat jullie als vernieuwing expliciet voor de Apple Watch Series 3 verwachten?

    Nope, die processor, batterij en smart bandjes ook. Qua handelsmentaliteit kan Apple die bandjes optimaliseren voor de S3-processor, zodat mensen eerder geneigd zijn te upgraden. Bij de Series 2 merkte ik dat heel wat mensen zich ‘gedwongen’ voelden om te upgraden vanwege betere specs, ook mensen de waterdichtheid en GPS eigenlijk nooit nodig hebben.

    Ik heb twee voor de hand liggende dingen (camera en 4G) bewust niet genoemd, omdat ik ze niet realistisch vind. Ik snap dat mensen dat graag zouden zien als ‘logische’ toevoegingen (omdat Samsung het ook heeft), maar ik zie dat nog niet zo snel gebeuren, o.a. vanwege accuduur.

  8. Ik zit nog met serie 1, een keertje joggen zonder iPhone lijkt me wel wat, kunne douche zonder de watch uit te doen, zwemmen, of afwassen 😂👌🏽

  9. @Michel: Ik denk dat er dit jaar geen watch zal komen, om de 2 jaar brengen ze het uit!

  10. @Gonny van der Zwaag: Camera zie ik niet als nodig, maar 3G/4G zou ik heel graag hebben. Dan kan ik in sommige situaties ervoor kiezen om alleen met de Watch de deur uit te gaan; feestje, wandeling, werk b.v. Of om alleen een Watch en iPad mee te nemen.

  11. Alleen als Apple met een rond model komt, stap ik weer over.

  12. Mensen die in de afwachtende modus zitten, realiseren zich niet hoe goed de Apple Watch is. Ik merk dat dat toch mensen zijn die op reviews afgaan en dan concluderen dat het geen aanschaf waard is.

    De Apple Watch is echter zoveel beter dan bv de Microsoft Band 2 van eertijds (toen hij uitkwam dé Apple Watch killer volgens sommigen), of de Android watches.

    Dat zit ‘m in vooral in de slimme manier waarop Apple ervoor heeft gezorgd dat het je in beweging krijgt. Zoveel beter dan Fitbit, MS Band of Android. En ja, ik ken die anderen.

    Wat ik echt graag zou willen, is, net als bij Garmin, dat de Apple Watch automatisch herkent dat ik ren of fiets, zonder dat ik expliciet een workout wil doen.

    Garmin is imo echt het enige bedrijf dat in de buurt komt, omdat het bedrijf snapt dat de lifestyle factor meespeelt. Suunto doet z’n best maar is toch te sportgericht.

  13. Voor dat ik de Apple Watch Series 2 aan zou schaffen, (die aanschaf is kort geleden gedaan) las ik al in het geruchtencircuit over wat Apple van plan zou zijn met de Apple Watch series 3. Ook die vraag legde ik bij de mensen neer waar ik m’n Apple Watch heb aan heb geschaft. Als antwoordt kreeg ik te horen dat je dan in een wachter gaat veranderen. Want ook Apple zou ook daar weer een opvolger voor bedenken voor Apple Watch Series 4.

    Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en naagedacht wat ik belangrijk vond wat de Apple Watch moest hebben. Zoal bereikbaarheid en waterdichtheid. Ook de case van 42 mm in het RVS was belangrijk omdat de enigen uitvoering is waar alle bandjes mee te matchen valt. Dit duit erop dat Apple Watch Staineess Steel precies het het verschil maakt tussen heer en hooligan. Met andere woorden het ziet eruit als een net horloge maar onderhuids een goed sporthorloge/fitness l/gezondheids device.

    Los daarvan is Apple ook een van de weinigen die de handen goed in de aarde heeft zitten, want smartwatches van andere merken zie je haast niet en vaak ook een impuls aankoop, omdat men toch andere verwachtingen ervan heeft. Op YouTube heb ik ook een review gezien van een smartwatch die prima dienst doet al smartwatch maar niet als sporthorloge serieus genomen hoeft te worden. Er zijn zelfs al fabrikanten die de handen ervan trekken om geen wearables meer uitbrengen omdat men er niet meer op zitten te wachten of de verkoop slecht is. Apple is er daarom als enige erin geslaagd om wel de Apple Watch aan de man/vrouw te brengen, en dat zegt wel iets.

    Ook wat ik ga proberen hoe goed de hartslagmeter is van de Apple Watch in combinatie met een hartslagband, want dat geeft nog altijd het beste resultaat omdat elektrodes dan het dichtst bij het hart zelf zit. Ook daar valt nog winst te behalen. Mocht Apple erin slagen om de 0,0 afwijking te vertonen via de pols als de hartslagband via de borst dan hebben ze een hele sterke troef in handen. Want dan kun je permanent je hartslag bijhouden.

    Ik heb de Apple Watch ook om in de gym, en kan verklappen dat de waarden hetzelfde zijn als de sporttoestellen. Maar nogmaals via de borstwand geeft de meest accurate waarde.

  14. Na jaren van wachten op een Apple Watch met écht boeiende gezondheids/sportfuncties, heb ik begin dit jaar tóch voor de hálve prijs een nieuwe Apple Watch Original gekocht, het eerste model. Geüpdatet naar Watch OS3 heb ik niet het idee dat ik iets mis. Op zich bevalt de Watch me goed. Het is leuk en handig, maar geen must-have waar je niet buiten kunt. Als Apple als enige echte vooruitgang niet méér kan melden dan dat er contact gemaakt kan worden met externe accessoires en meetapparaten van andere fabrikanten, betekent dit dat ze dus na jaren nog steeds niét in staat zijn om de Apple Watch zélf belangwekkende metingen te laten doen. Als dat klopt is dat een flinke tegenvaller, als je weet dat een flink aantal van dat soort functies al in 2014 werden verwacht, voordat de eerste Watch uitkwam.

  15. @Aad: je vergelijking is niet helemaal eerlijk. Ik heb een smartwatch die draait op Android wear 2.0. Zeker in combinatie met een android telefoon (ik weet het, ik vloek nu in de kerk voor velen) werkt dat perfect. Mooie watch faces met complicaties en veel functies die de Apple watch ook kent. Ook ik word aangemoedigd om te bewegen, bijvoorbeeld ook staan 1x per uur. Daarnaast houdt ie zelfstandig of in combinatie met Google fit mijn stappen, mijn minuten beweging en verbrande calorieën bij. Ook herkent hij zelf of ik fiets of loop! Via een app die mijn water gebruik bijhoudt, kan ik dit registreren op mijn smartwatch. Ook heeft ie altijd aan scherm. Op zich vind ik dat minder belangrijk en gebruikt ook veel batterij.

  16. @Ed: dat laatste is trouwens uit te zetten.

  17. Origineel geplaatst door Michel
    Lekker dan, vorige week een series 2 aangeschaft..

    Kunt natuurlijk ook nog even wachten tot de watch 4 uit komt of 5.

    Zo gaat het altijd helaas, ik heb de mijne in januari gekocht en geen spijt. Ik hoop wel dat de faceplates ook voor derde een keer worden open gesteld

  18. Origineel geplaatst door Aad
    Mensen die in de afwachtende modus zitten, realiseren zich niet hoe goed de Apple Watch is. Ik merk dat dat toch mensen zijn die op reviews afgaan en dan concluderen dat het geen aanschaf waard is.
    De Apple Watch is echter zoveel beter dan bv de Microsoft Band 2 van eertijds (toen hij uitkwam dé Apple Watch killer volgens sommigen), of de Android watches.
    Dat zit ‘m in vooral in de slimme manier waarop Apple ervoor heeft gezorgd dat het je in beweging krijgt. Zoveel beter dan Fitbit, MS Band of Android. En ja, ik ken die anderen.
    Wat ik echt graag zou willen, is, net als bij Garmin, dat de Apple Watch automatisch herkent dat ik ren of fiets, zonder dat ik expliciet een workout wil doen.
    Garmin is imo echt het enige bedrijf dat in de buurt komt, omdat het bedrijf snapt dat de lifestyle factor meespeelt. Suunto doet z’n best maar is toch te sportgericht.

    Ik kan maar twee echt goede redenen bedenken waarom iemand voor een Apple Watch zou kiezen in plaats van de Samsung Gear S3:

    – Omdat je al een iPhone gebruikt;
    – Stembediening in het Nederlands.

  19. Origineel geplaatst door René
    Ik kan maar twee echt goede redenen bedenken waarom iemand voor een Apple Watch zou kiezen in plaats van de Samsung Gear S3:
    – Omdat je al een iPhone gebruikt;
    – Stembediening in het Nederlands.

    – omdat ik geen Tizen wil gebruiken (minder apps)
    – omdat ik HealthKit wil gebruiken
    – omdat ik de S3 lelijk vind (plastic, dik en groot vergeleken met mijn RVS 38mm versie)
    – omdat er veel minder accessoires zijn
    – omdat hij geen (minimaal) 3 jaar updates krijgt
    – omdat ik niets heb met Samsung

    Dus ……..

  20. FaceTime ?

  21. Customizable Watchfaces ?

  22. @Michel: maak het wat uit? Ik ben tevreden met mijn watch 2 en zie geen noodzaak om te vernieuwen. Er komt altijd wel weer iets nieuws. Een PC is al verouderd als je de winkel uit loopt. Geniet gewoon van je watch 2

  23. @Macaanzee: watch original of watch 2 is wel een heel groot verschil (afhankelijk wat je er mee doet) Waterdicht en GPS vind ik echt noodzaak als je ermee wil sporten. Ben 2 maanden lang zowel met mijn apple watch als met mijn garmin forerunner gaan hardlopen en de afwijking is te verwaarlozen. Hier op vakantie elke dag baantjes trekken in het zwembad, fantastisch, het klop allemaal. Ben altijd sceptisch geweest over de apple watch en zag de toegevoegde waarde er niet van in…. totdat je er eentje hebt. Niet teveel afgaan op reviews en gewoon zelf ervaren.

  24. Ik zou heel graag zien dat de nieuwe Apple Watch mijn gehoorapparaat ondersteund om muziek te streamen. Dat kan de iPhone al jaren. Het horloge kent wel een app om m’n gehoorapparaat te bedienen (ander programma, harder / zachter etc.) maar muziek streamen lukt niet, dat moet ik met de bt oortjes. Ik heb maar 1 werkend oor en dan zijn die doppen zo suf en altijd stereo zodat ik 1 geluidsspoor niet hoor (geloof dat dat zo heet?).
    Bt oortjes en een hoorapparaat gelijktijdig in, is geen optie…..
    Het zou fijn zijn als ik tijdens het sporten de iPhone thuis kan laten.

    Iemand enig idee hoe het met het bt protocol staat in de nieuwe Apple Watch. Ik heb er nog nergens iets over gelezen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.